#VILÁGOM

Utoljára Alibizhet a Kamrában

2013. május 28., kedd 16:36

Három év után, június 11-én búcsúzik a Tünet Együttes Alibi című előadása a Katona József Színház Kamrájától. A "zenés-táncos kihallgatás másfél órában" alkotói ebből az alkalomból meglepetésekkel, soha nem látott kimaradt jelenetekkel és bulival készülnek a groteszk önvizsgálat-revüre.

A darab 2008-ban az Alternatív Színházi Szemlén elnyerte a fődíjat, a debreceni Deszka Fesztiválon a „legjobb humoros pillanatért” járó Forgács-díjat, 2012-ben A Tánc Fesztiválja fődíját, és sikerrel szerepelt Helsinkiben, a csehországi Hradec Královéban és Bécsben. Az előadás a 2010-11-es évadtól szerepelt a Katona József Színház repertoárján, és talált otthonra a Kamrában.

"A különleges technikai megoldásokat kedvelő Tünet Együttes egy speciális tükörfal segítségével teremti meg azt a vívódásokkal teli belső világot, amelynek elfojtására, titkolására folyamatosan alibit gyártunk. Miközben a saját nevükön szereplő előadók a zenés-táncos önvizsgálat revü során magukról is vallanak, a néző a saját tükörképével is farkasszemet nézhet" - írják az előadásról a Tünet Együttes honlapján.

Az előadásban Furulyás Dóra, Gőz István, Kövesdi László, Szabó Márta, Szandtner Anna és Szász Dániel lép színpadra, a fény és a díszlet Szirtes Attila, a kosztüm Bodnár Enikő munkája, zeneszerzők Barna Balázs és Márkos Albert, dramaturg Peer Krisztián, rendező Szabó Réka.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta