#VILÁGOM

Így zenélnek ők, ha úgy írjátok ti

2013. március 19., kedd 12:29

Most szombaton az Akváriumban Rájátszás koncert lesz, és nem is akármilyen ám. A szervezők nem bízták a véletlenre, így olyan előadókat hívtak meg, akik biztosan beváltják a hozzájuk fűzött reményeket. A koncerten – többek mellett – a 30Y, a Kistehén, az Európa Kiadó, a HS7 és a Hiperkarma frontemberei értelmeznek újra régi és mutatnak be friss slágereket a legismertebb hazai kortárs költők szövegeit felhasználva.

A Rájátszás produkció 2011-ben mutatkozott be először a közönség előtt, azzal a nem titkolt céllal, hogy a magyar pop-rock szcéna legismertebb alakjai valamint kortárs költők írják újra és játsszák el egymás műveit. Az alkotói folyamatban a költők új szövegeket írnak a zenészek ismert dalaihoz, a zenészek pedig megzenésítik a poéták egy-egy versét. A kezdeményezéssel már lehetett itt-ott találkozni, de most először fordul elő, hogy mindenkit felvonultatnak a szervezők, akik már valaha együtt rájátszottak.

Így fordulhat elő, hogy most majd Beck Zoltán, Szűcs Krisztián, Kollár-Klemencz László, Grecsó Krisztián, Karafiáth Orsolya, Bérczesi Róbert, Szálinger Balázs, Kemény István, Erdős Virág, Háy János és Másik János is színpadra lép. Ha valakinek mégis halaszthatatlan dolga akadna ezen a napon, annak sem kell elkeserednie, a Rájátszás hamarosan egy kötettel bővített CD (vagy egy CD-vel bővített kötet?) formájában is megjelenik a Bookline Könyvek kiadásában.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta