no

Retroslágerekben úszik az évvége

December 27. Csütörtök

Végül is ez az év utolsó hete, próbáljuk meg tartalmasan eltölteni azt. Ha leült a bennük felhalmozódott rettentő mennyiségű kaja, akkor ma már talán képesek vagyunk kimozdulni. Az se riassza el, hogy egyelőre csak a Cserháti Zsuzsa emlékkoncertet tudjuk ajánlani a Papp László Sportarénában, még nem ért véget a hét. A Cserháti dalokat Tóth Vera, Keresztes Ildikó, Radics Gigi és Falusi Mariann interpretálja, Tóth Vera pedig állítólag utoljára énekli a tragikus sorsú énekesnő nótáit, mert állítólag más stílus vizeire evez. 2010-ben ilyen volt:

December 28. Péntek

Ha nem az Offline Music Festivalra megy ma a Dürerbe, mert sokkal inkább vágyik komolyzenére, mint hazai hiphop előadókra, akkor önnek az Uránia moziban a helye, ahol ma este HD minőségben lesz látható az Opera on Ice, azaz Operaslágerek és Jégrevü Veronából című előadás. Az élő zenét az előadáshoz a több mint 200 tagú Veronai Aréna Kórusa és Zenekara szolgáltatta, így nemcsak a látvány, hanem a zenei élmény miatt is jó szórakozás, ők csak nem ütnek mellé. A Dürerben ezalatt a Hősök meg a Jambalaya nyomják, kettejük közt meg csupa ifjú titán, ez lesz a magyar hiphop évzárója, azt ígérik.

December 28. Péntek +1

Amennyiben mégis inkább a könnyűzene felé vennénk péntek esténket, akkor arra remek alkalom kínálkozik, hiszen Sena most mutatja be januárban megjelenő új lemezét a Trafóban. Azt mndják, hogy nem egyszerű leírni, milyen Sena élőben az új szóló albumával, így a legjobb az lesz, ha elmennek és megnézik. A fociról pedig így vélekedik az énekesnő:

December 29. Szombat

Ha már Cserháti emlékkoncertet ajánlottunk, akár a 65 éves Horváth Charlie jubileumi koncertje is belefér az év végébe, szintén a Papp László Sportarénában. Mi persze tökéletesen megértjük, ha önnek semmit nem mond az, hogy ajtómon kint van a tábla, hogy nem vagyok bent, ebben az esetben nézzen le a Pecsában a Tetoválók éjszakája elnevezésű eseményre, miért ki mondta, hogy csak kiállításokat lehet éjszaka megnézni? Ráadásul még Ganxsta Zolee is új albummal jelentkezik, és ezt ezen az estét prezentálja a nagyérdeműnek, hajrá!

December 30. Vasárnap

A legjobb bulik úgyis mindig harmincadikán vannak, de most nem posztunk házibulikat ajánlani, van helyette más. Például a Voice-nak köszönhetően menő zenekarrá avanzsált Magna Cum Laude a Symában ad évvégi nagykoncertet idén is, de rajtuk kívül is akad program mára, hiszen Kóbor János is az év utolsó előtti napjára tette Omega nagykoncertjét, igaz Debrecenbe. Reméljük, kevés a közös halmaz a rajongók között, mert ők akkor bajban lesznek..

December 31. Hétfő

Feltételezzük, hogy már mindenkinek van ötlete a mai napra, mégis csak év vége van. A Szimpla zárva, a tévére se számíthatunk, de azért körbenéztünk, milyen nagyobb szabású programok lesznek székesfővárosunkban, ha valaki mégis az utolsó pillanatban döntene. Első rögtön maga a város, hiszen van neki is saját szilvesztere, a neve pedig Ügető. Na jó, van egy másik is, azt Budapest Szilveszternek hívják, és a tűzijátékot leszámítva arra bazíroz, hogy a Vörösmarty térre, Oktogonra vagy a Nyugati térre úgyis lenéz a pesti bulizó. Programot tehát nem ad, mindenki vigyen magával még néhány embert, ha izgulna, hogy nem lesznek elegen. Operettrajongóknak ott az Újévi Operettgála a Játékszínben, de a színházak nagy része amúgy is készül valami meglepetéssel. A RAM Colusseumban az Experidance ad Happy New Year Show-t a tánc szerelmeseinek, a Millenáris Quimby-vel, Jambalayával és Intom Torna Illegállal ünnepel.

szilveszterplakatalap

Január 1. Kedd

A világért sem feltételeznénk, hogy bárki is másnapos lenne ma, így tessék szépen elmenni valamelyik újévi koncertre, akad bőven. A legszerencsésebbek már megint az operettrajongók, de a Müpában Haydn évszakait is meg lehet hallgatni Helmuth Rilling vezénylésével, a giccsfüggőknek meg Mága Zoltán ad újévi koncertet a Papp László Sportarénában. Ha ez se elég jó önnek, akkor ott a tévé, az M1 a Bécsi Filmharmonikusokat adja, de az se baj, ha egyszerűen átalussza az év első napját. Úgyis van még 364 másik.

Január 2. Szerda

Bár már december 14-től látható, hátha van, aki még nem nézte meg, Uecker: A képpé formált anyag című kiállítását. Nem baj, ha kulturával kezdjük az újévet, tehát, ha már sikerült kikászálódni a lakásból, akkor ahelyett, hogy a félresikerült ajándékokat próbálnánk visszacserélni valamelyik boltban, sokkal jobb múzeumba menni, már abban az áldásos esetben ugye, ha az ember nem dolgozik. A Szépművészetiben a düsseldorfi művész retrospektív tárlata március tizedikéig várja amúgy a látogatókat.

Érdekességek