#VILÁGOM

Finnek, fogyatékosok, punkon ingyen a Toldiban

2012. május 7., hétfő 10:34

Doc Lounge egy skandináv vetítéssorozat, ami az Észak-Európában arról lett híres, hogy a filmeket dj/vj performanszok kísérték, ami igazi különlegességnek számít a mai napig. A Doc Lounge először május 11-én Budapestre látogat, és egy igazi filmkülönlegességgel lepi meg a magyar közönséget.

Pertti Kurikan Nimipäivät együttes
Pertti Kurikan Nimipäivät együttes

Az este dokumentumfilmjeként a Punk szindróma (Kovasikajuttu) című finn filmet vetítik. A dokumentumfilm egy igazán különleges finn punk rock bandájáról, a Pertti Kurikan Nimipäivätről (Pertti Kurikka Névnapja) szól. A banda tagjai Pertti, Kari, Toni és Sami értelmi fogyatékosok, és imádnak zenélni. A finn dokumentumfilm a zenészek útját követi az érthetetlenségtől egészen a népszerűségig. A banda zenéjével, a Punk szindróma rendezői (Jukka Kärkkäinen és J-P Passi) pedig filmjével azt tűzte ki célul, hogy a fogyatékos emberekről kialakult sztereotípiákat megváltoztassa.

A film előzetese:

Ne maradj le semmiről!

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta