Ma indul a Titanic

A Nemzetközi Titanic Filmfesztivál hazánk Magyarország legnagyobb nemzetközi filmes eseménye. Idén a szervezők tervei szerint a magyar film ünnepe is lesz.

titanic2

A Titanic luxushajó 100 éve süllyedt el, a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál 19. éve az egyik legrangosabb magyar filmes esemény. Programjában az elmúlt években is szerepelt számos magyar alkotás, ám az igazi megmérettetés a magyar filmipar számára eddig a Magyar Filmszemle volt. Mivel azonban úgy tűnik, ezt jövőre már nem is rendezik meg, így a Titanic szervezői úgy döntöttek, a külföldi filmek szemlézése mellett magukra vállalják a Filmszemle egykori funkcióját is.

A Titanic Filmfesztivál mától 6 helyszínen várja az érdeklődőket április 21-ig. A helyszínek: Uránia Nemzeti Filmszínház, Toldi mozi, KINO, Örökmozgó, Filmmúzeum, A38.

A jegyárak minden moziban egységesen 1000 forintba kerülnek. A részletes programról a Titanic Filmfesztivál honlapján tájékozódhatnak. Érdemes a kinézett időpont előtt legalább félórával odaérni, egyrészt, mert másként már ritkán kaphat jegyet, másrészt, mert a filmeket - ahogy eddig is -, eredeti nyelven, angol felirattal és magyar hangalámondással vetítik, így, akinek szüksége van rá, még fejhallgatót is kölcsönözhet.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek