Karácsonyozz a jacuzziban, szilveszterezz falun – belföldi ünnepi utak

Akinek nem futja külföldi utazásra, ne csüggedjen, mert a magyarországi hotelek is rengeteg programmal bombáznak minket év végén. Szállást találhatunk már 3000 forinttól, de a wellness érzésért kicsit mélyebbre kell benyúlni a pénztárcába. Ha kényeztetés helyett inkább kalandokra vágyunk, szilveszterkor akár disznót is vághatunk.

Előző cikkünkben a külföldi lehetőségeket mutattuk meg, most itthon néztünk körül.

Rengeteg érv szól egy belföldi ünnepi utazás mellett. Nincsenek nagy távolságok, számtalan csodálatos szálloda közül választhatunk, és mégis más környezetben köszönthetjük a karácsonyt, vagy az új évet. Belföldi utazási körképünkben a wellness- és termálszállodákat, és újévi programokat vettük sorra.

Fotó: Dennis Wong
Fotó: Dennis Wong

Karácsonyi varázs a wellnessben

Ha barátainkkal, szeretteinkkel idén egy kényelmes wellness szállodában töltenénk az ünnepet, számtalan lehetőség közül választhatunk. A www.wellnesscentrum.hu oldalon az adventi ajánlat a Sugovica partjára szól, Baján 23.400 Ft/ 3 éj/ fő áron karácsonyozhatunk. Ugyanitt a karácsonyi varázs elnevezésű ajánlat Bükre invitál bennünket hasonló áron. A www.ramadaresortbudapest.hu karácsonyi csomagjában két éjszakát fejenként 50.000 Ft körüli áron foglalhatunk le. A www.wellnesshetvege.hu Sopronba hív bennünket az ünnepekre, ahol egy éjszakát 15.000 Ft-os áron tölthetünk el karácsonykor. Ugyanitt egy Egerszalóki karácsonyi pihenés 20.000 Ft-ba, egy Balatoni kikapcsolódás pedig 19.000 Ft-ba kerül éjszakánként.

Szállás éjszakánként akár 3000 forintért

A www.szallas.hu site-on a legolcsóbb karácsonyi szálláslehetőségek között válogathatunk, így Hajdúszoboszlón 3000 Ft-ért, Gyulán 4750 Ft-ért, Hévízen 4950 Ft-ért, Győrben pedig 5000 Ft-ért pihenhetjük ki az egész éves fáradalmainkat éjszakánként. Ha kedvencünktől sem válnánk meg ünnepek táján, jó néhány szálloda ajánl állatbarát kényeztetést karácsonykor. Bükfürdőn négy éjszakát fejenként 100.000 Ft-ért tölthetünk el kedvencünk társaságában, míg Galyatetőn ugyanez az ajánlat picivel olcsóbban, 70.000 Ft körüli összegért érhető el. A www.utisugo.hu ajánlatai között számtalan karácsonyi szállás között böngészhetünk. Ezek között találunk balatonfüredi szállást 12.750 Ft-ért éjszakánként, siófoki szállodai szobát 15.350 Ft-ért, keszthelyi ajánlatot éjszakánként 6.500 Ft-os áron, és három éjszakás karácsonyi csomagot a Balatonon 59.400 Ft-ért.

Több tucat wellness-akció

Ha a karácsonyt családunk körében töltenénk, de a szilvesztert szívesen ünnepelnénk egy gyönyörű szállodában vagy családias wellness hotelben, rengeteg ajánlat között böngészhetünk. A www.wellnesakció.hu oldalon 53 lehetőség közül válogathatunk. Ezek között egy kőszegi szilveszteri éjszakát 17.550 Ft-ért, míg egy balatonfüredi szilvesztert 31.500 Ft-ért tölthetünk el.

Egerszalók, Fotó: Dankaházi Lóránt
Egerszalók, Fotó: Dankaházi Lóránt

A www.szilveszter.lazar-net.com nevű site-on Harkányban egy három éjszakás újévi wellness csomagot 25.500 Ft-ért kínálnak éjszakánként, ugyanitt egy mosonmagyarórvári újévi akció 18.000 Ft-ot kóstál éjszakánként. Szintén ezen az oldalon egy zalakarosi thermál hotelban négy éjszakás tartózkodás esetén éjszakánként 19.000 Ft-ot fizethetünk, ha itt szeretnénk eltölteni az újévi vakációt.

Zsédát és Tóth Gabit is választhatod újévkor

Az www.utazzitthon.hu oldal is számtalan jó lehetőséget kínál az év végi kikapcsolódásra. Lillafüreden például egy három éjszakás kényeztető újévi csomag 82.800 Ft-ba kerül, míg egy velencei két éjszakás program 77.800 Ft-ért a mienk lehet. Egy galyatetői három éjszakás szilveszteri pihenés 93.500 Ft kiadást jelenthet, ha épp erre vágyunk az év végén. Ha úgy döntünk, hogy Tóth Gabival és a Unique együttessel búcsúztatnánk az óévet, Balatonszemesen, a www.szindbadhotel.hu oldalán ezt is elérhetjük, két éjszakás ott tartózkodás esetén 69.900 Ft-ért fejenként. Ha inkább Zsédát és Tóth Verát hallgatnánk szilveszter éjszaka, akkor a www.velencespa.com oldalon foglalhatjuk le szállásunkat év végére, két éjszakára 77.800 Ft-ért.

Ünnepeld disznóvágással az újévet vidéken!

Nemcsak külföldön, de Magyarországon is rengeteg gyönyörű hely van, így ha nem csak a wellness kényeztetés a cél, de körbenéznénk az adott városban, faluban is, akkor bátran nekivághatunk bármelyik vidéki település szilveszter éjszakájának is. A www.szilveszternovan.hu oldal egy öt napos göcseji falusi szilveszterre invitál bennünket, amelynek egy igazi disznóvágás is részét képezi, így az új évben még malacunk is lehet. A négy éjszakás újévi ajánlat fejenként 59.000 Ft-ért érhető el. Ha szilveszterkor Debrecenbe utaznánk, a www.hotellycium.hu site-on böngészhetünk, ahol három éjszakás tartózkodás esetén 71.900 Ft-ot fizetünk.

Ha a boldog új évet Tatán mondanánk ki szeretteinknek, a www.hotel-kiss.hu oldalon foglalhatjuk le szállásunkat az ünnepre, ahol két éjszakás tartózkodás esetén 64.900 Ft-ot fizethetünk. Salgóbányán nemcsak egy családbarát hotel, de a közeli vár is vár bennünket az év végén, ahol az óévet éjszakánként 21.900 Ft-ért búcsúztathatjuk el, amennyiben minimum négy éjszakát ott töltünk. Ha a szilvesztert idén Európa Kulturális Fővárosában, Pécsett töltenénk el, a www.szallas.hu oldalon éjszakánként 13.500 Ft-os áron ezt is elérhetjük. Egerben a www.budapeststart.com oldalon az év végi pihenést három éjszakára 49.900 Ft-ért ajánlják, ugyanitt egy szegedi szilveszteri ajánlat éjszakánként 25.900 Ft-ot kóstál.

Bárhol töltjük is el a karácsonyt, vagy az újévet, egy biztos: ha belföldön maradunk, egy igazi magyar ünnepben lehet részünk!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek