TREND

Visszatértek a tüzes vörösek

2009. november 19., csütörtök 16:37

Az avar összes rezes és tüzes színe divatos, már ami a frizurákat illeti, de a testes, hollywoodi szőke és az elérhetetlenség látszatát keltő fekete is megy, valamint a kétszínű haj.

cikk-tipus-kifesto-left

Elég, ha változik az évszak, máris arra gondol a legtöbb nő, hogy változtatna a hajszínén. Válás, szerelmi csalódás után sokan a fodrászüzletben kezdenek új életet, vagy csak a kíváncsiság hajtja őket, hogy megismerjék magukat feketén, vörösen, szőkén.

Haj és vérmérséklet

A hajszín változtatásánál figyelembe kell vennünk a bőrünk árnyalatát, a szemünk színét, hiszen vannak olyan tónusok, amelyekbe nem is érdemes belevágnunk. Habitusunk sem elhanyagolandó szempont a festés előtt, hiszen ha feltűnő színt választunk, de visszahúzódó a természetünk, nem valószínű, hogy kényelmesen érezzük majd magunkat.

Aki az aktuális trendek alapján szeretne hajszínt választani, annak befolyásoló tényező lehet, hogy az idei irányzatokban leginkább a vörösek tűnnek fel.  Olyan, mintha az őszi avar színei a hajakon is megjelennének, a narancsos, rezes tónusokban. A  vörös a világos bőrűek ideális hajszíne, hiszen náluk természetesebbnek hat, kiemeli a zöld és kék szemeket, a szeplőket és a fehér arcbőrt. Néha persze pont az ellenkezője a cél, nem a természetesség. A feltűnő, vörös árnyalatok  a jól átgondolt és aprólékosan szerkesztett vágásokhoz illenek.

voros voros3 voros6

Divat a hollywoodi díva frizura

Azoknak, akik meleg, barátságos, de korszerű stílusra vágynak, azok a csokoládé árnyalataival próbálkozzanak. Arany melírokkal, fényhatásokkal, világosabb mandulaszínnel kiegészítve főleg a hosszú, hullámos hajaknál érhető el látványos hatás. A laza hullámok  romantikus hangulatot adnak a frizuráknak.

barna-fennyel barna-termeszetes barna barna2

A szőke a nőies, feltűnésre vágyó nők hajszíne, bár divatos az a középszőke árnyalat is, amely finoman keretezi az arcvonásokat. A szőke lehet bájos, lehet elegáns, és hollywood-i, de fontos, hogy legyen tömege  és fénye a hajnak. Akik nem merik a szőkét, de világosítani akarnak a hajuk árnyalatán, azoknak világosbarna vagy vöröses szőke, kevésbé feltűnő, könnyű viselni.

 kozepszoke napfenyszoke platina szoke 

A kétszínű hajak és szélsőségek

A másik nehéz árnyalat a hollófekete, mert  túl komor és öregítheti is az arcot, Pedig szinte minden szemszínhez jól áll. Különlegesen hideg, távolságtartó megjelenést ad a kék szemű nöknek, de talán pont ettől olyan szexi. A fekete haj szintén sokkal modernebb, ha rövid, aszimmetrikus frizurával viseljük.

Idén divat a két különböző színűre festett haj, igaz már tavaly is teret kapott ez az irányzat. Nehéz stílusosan viselni ezt a frizurát, és sajnos legtöbbször olyanok vágnak bele, akiknek ez nem is megy.  A keményebb, rockosabb kinézet tökéletes kiegészítője egy vörös és padlizsán, vagy egy szőke és fekete haj, főleg rövid és szerkesztett és aszimmetrikus vágásokhoz.  Sokak szerint ez biztosan közönséges, pedig igenis hordható lehet  akár elegánsan és finoman is.


ketszinu ketszinu5 ketszinu4 

 

cikk-tipus-linkek

Szabályok a pink szín viseléséhez
Azt mondják, aki a rózsaszínért rajong, az nem szeretne felnőni. Néhány tanácsot adunk azoknak, akik ezzel az árnyalattal szeretnének játszani.

Az idei táskák igazi primadonnák
A szegecses táskákban a zsigeri rockerérzést látjuk, de a láncok és a fodrok is helyet kapnak: a szezon táskái elsőhegedűsök akarnak lenni.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta