TREND

Azok a fránya foltok

2009. április 29., szerda 16:34

foltA foltok gyakran nagyon egyszerűen eltüntethetők – nem kell azonnal folttisztítóért rohanni a legközelebbi boltba, mert a megoldás ott lapul valamelyik fiókban.

arrow_purpleVörösborfolt: azonnal szórjuk be sóval! A só magába szívja a nedvességet, és elhalványítja a foltot, így a következő mosásnál a szennyeződés könnyen eltávolítható.

arrow_purpleTeafolt: a teafolt a szövetből (például a terítőből) legkönnyebben citrommal távolítható el.

arrow_purpleRozsdafolt: a ruhadarabot forrásban lévő vízzel tel edény fölé tartsuk, és a foltra frissen facsart citromlevet csepegtessünk.

arrow_purpleRagasztófolt: a ragasztófoltokat acetonnal lehet eltüntetni. A kezelés után az anyagot jól át kell mosni.

arrow_purplePezsgőfolt: langyos vízzel tudjuk könnyen eltávolítani, de szappanos vizet ne használjunk!

arrow_purplePenészfolt: nedvesítsük be a foltot vízzel, öntsünk rá citromlevet, majd szórjuk be bőségesen sóval. Szárítsuk meg a napon, keféljük ki.

arrow_purpleZsírfolt: hatásos, ha a zsírfoltot liszttel vagy hintőporral szórjuk be, mert ezek magukba szívják a zsiradékot. Papírból vagy szövetből a zsírfoltot itatóspapír segítségével vasalhatjuk ki: az anyag alá és fölé helyezett itatósokat minden vasalóhúzás után cseréljük ki.

arrow_purpleVérfolt: a vérfoltos szövetet áztassuk hideg vízbe, majd öblítsük ki. Ez után a megmaradt foltnyomokat langyos, szappanos vízzel, esetleg alkohollal távolítsuk el. A régi vérfoltra öntsünk először sós vizet vagy szódavizet, majd mossuk ki langyos, szappanos vízben.

arrow_purpleParadicsomfolt: a paradicsomfoltokat nyers tejben történő áztatással és meleg vizes mosással távolíthatjuk el.

arrow_purpleKávé- és kakaófolt: a friss kávéfoltot sós, meleg vízzel távolíthatjuk el.
A régebbi foltokat csepegtessük be glicerinnel, majd fél óra múlva mossuk át langyos, szappanos vízzel. Makacs foltoknál segíthet, ha az anyagot egy napig nyers tejben áztatjuk. Kényesebb anyagok esetében keverjünk össze tojássárgáját kevés vízzel, és ezzel kezeljük az anyagot. Néhány perc elteltével mossuk ki a foltot langyos vízzel.

arrow_purpleHófoltok a bőrcipőn: a hófoltokat a bőrcipőről petróleummal távolíthatjuk el.
A velúrcipőt szappanhabos kefével dörzsöljük át.

arrow_purpleGyertyafolt a szőnyegen: a szőnyegre cseppent gyertyát itatóspapír segítségével kivasalhatjuk. Az itatóst gyakran cserélgessük!

arrow_purpleGolyóstolltinta: a golyóstoll tintafoltját legegyszerűbben fogkrémmel távolíthatjuk el a kézről. A ruhaneműt denaturált szesszel dörzsöljük be, majd kis idő múlva alaposan mossuk ki.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta