TREND

Düsseldorf az európai divat végvára (x)

2009. november 3., kedd 14:16

wizz-tombA düsseldorfi Königsallee-t akár Európa leghosszabb kifutójának is nevezhetjük, ahol éjjel-nappal folyik a privát divatshow. Rengeteg irányzat kap helyet, főleg, ha a luxust nyújtja. Düsseldorfot nem a divat fővárosaként ismerjük. Napóleon bizonyára nem a dizájn iránti rajongása miatt nevezte „mon Petit Paris”-nak, vagyis az Én kicsi Párizsomnak a német várost, de tény, hogy ez a város mára a Rajna menti luxusvilág szimbólumává vált, valamint a bevásárlóturizmus egyik kedvelt célállomásává.

 

dd-koenigsallee


A költő Heinrich Heine szülővárosába érkezőket elsőként a város nyugodt hangulata fogja meg, főként ha az első útjuk a Rheinuferpromenade-ra, vagyis a folyópartra vezet. A rakpartról azonban a város másik arca is látható már, a nyüzsgő üzleti és kereskedelmi központ a maga modern üveg felhőkarcolóival. A divatrajongók ezután bizonyára a híres Köt, vagyis a Königsallee-t keresik fel.

dd-koenigsallee2Németország legismertebb vásárlóutcájában a legtöbb nemzetközi luxusmárka szalonja megtalálható, a Bulgari, a Chanel, vagy a Louis Vuitton számára kötelető volt a jelenlét, de a márkák száma egyre bővül. A ruhaüzleteken és luxusáruházakon kívül exkluzív ékszer és antikvitás üzletek is megtalálhatók itt, a világ egyik legnagyobb luxussugárútján. A járókelők persze nemcsak a világmárkákba öltöztetett próbababákat tudják itt megfigyelni, de egymást is, a Kö-t akár Európa legnagyobb, csaknem egy kilométer hosszú kifutójának is nevezhetjük, ahol éjjel-nappal folyik a privát divatshow. Rengeteg irányzat, köztük a divat vadhajtásai is helyet kapnak, persze, csak ha elég drágának tűnnek.

A kirakatokon és az azokat övező platánfasorokon kívül egyéb látnivaló is található az utcában. A Kö északi végében épült a szokatlan vonalvezetésű Operaház, és a felhőkarcolók közt is impozáns Thyssen-palota, amely a város egyik építészeti szimbólumává nőtte ki magát.

Düsseldorf a nemzetközi divatvásárok városa is, a sok esemény közt a legismertebb az Igedo Fashion Fairs, amelynek a legutóbbi rendezvényén 52 országból több mint 1700 kiállító mutatta be új kollekcióit a vásár területén, illetve a fashion house helyiségeiben. Az eseménynek több, állandó eleme van, a CPD a női divatra, a Body Look a fehérneműre, és fürdőruhákra, a HMD a férfidivatra koncentrál. Az előző évben azt jósolták, hogy a gazdasági válság rányomja a bélyegét a düsseldorfi divatéletre is, de az utólagos elemzések szerint nincs ok az aggodalomra.

A városba a lehető legegyszerűbb eljutni a Wizz Air közvetlen járatával. A légitársaság járatain sok egyéb szolgáltatás garantálja a kényelmes utazást. Az utasoknak lehetőségük nyílik a szálláshely kiválasztására, valamint autóbérlés igénybevételére is a légitársaság honlapján megtalálható partneroldalakon keresztül. Düsszeldorfba (Weeze) a légitársaság 2009. szeptember 21. óta üzemeltet járatokat Budapestről jelenleg heti kettő, december 14-től pedig már heti három alkalommal. A Wizz Air járatának célállomása, Weeze repülőtere Nyugat-Németországban a holland határ közelében, Düsseldorftól 80 km-re található. Repülőjegyek a Weeze-Budapest útvonalra már 3680 Ft-tól (egy irányba, adókkal és illetékkel együtt) foglalhatók a wizzair.com portálon.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta