TREND

A Flashdance a kis mell megmentője

2010. január 17., vasárnap 12:17

kismellA félvállas, aszimmetrikus fazonok előnyösek a kis mellű nők számára, a mély dekoltázst viszont kerülni kell. Öltözködési tanácsadónk új sorozatában a különféle testalkatoknak megfelelő ruházati trükköket mutatja be.

cikk-tipus-altalanos

Életünk nagy részét mégiscsak ruhában töltjük. Anélkül, hogy túlzott jelentőséget tulajdonítanék munkámnak, kijelenthetem, fontosabb az a kép, amit felöltözve mutatunk, mint amilyen a valóság. Nem kell tökéletesnek lennünk ahhoz, hogy annak tűnjünk.

Kezdjük talán azzal, hogy milyen darabokat kell messzire elkerülni - bármennyire is szép a színe, tetszik a mintája, és az ára - ahhoz, hogy a testalkat előnyösebbnek tűnjön. Szűk próbafülkében, térdig porcicák között, rossz világításnál egyébként sem lehet reális képet kapni. A legjobban teszed, ha az üzletekben olyan fazonokat emelsz le a polcról, vállfáról, amelyek megfelelnek az alkatodhoz illő szabályoknak. Ez az alapja a jólöltözöttségnek.
 

Kerüljük a mély dekoltázst

kism1A mély dekoltázs a kis mell esetében csakis a hiányra hívja fel a figyelmet. Mintha egy hirdetőtáblát akasztottál volna a nyakadba ezzel a szöveggel: figyelem, semmi nincs a dekoltázsomban. Előnyösebb a magasan záródó felső, legyen az garbó, kerek nyak vagy csónakkivágás. Ha mégis akadna szekrényedben néhány mélyebben kivágott felső, azok alá vegyél fel egy magasabban záródó topot. A félvállas, aszimmetrikus fazonokat is előnyösek, gondolj a Flashdance stílusra.

Két irányt követhetsz az öltözködésben, ha túl kicsi a melled. Vagy volumenekkel a mell környékén optikailag nagyobbítod, vagy eltereled róla a figyelmet.
Az előbbinél a melled környékén elhelyezett fodor, zsabó, zsebek jó megoldást jelentenek, ugyanúgy a díszítések a felsőn, egy többször körültekert lánc, egy nagyobb medál, sál.
 

A vízszintes csík jó trükk

kism3Fazonokkal is elérheted ezt a hatást. A vízszintes csík, vagy szabásvonal a mell környékén jó trükk. A pánt nélküli felsőkről sokan tévesen azt hiszik, hogy a nagymellűeknek állnak jól, pedig dehogy. A vízszintes vonal a kis mellűek számára ideális. Ha több réteget viselsz egymáson, akár elütő színekben, akkor is ez a vízszintes vonal ismét kialakul, s ez mindig nagyobbnak mutat.

A világosabb színek szintén erősítenek. Egy kicsit bővebb felsőrész, széles övvel összefogva, szintén jótékonyan támogatja mellbőséget. A japán ujj, raglán ujj szintén ezt teszi, de csak abban az esetben, ha karcsú vagy. Ha nem, akkor a szűkített fazonok és a magas karkivágás mellett dönts.

A blézerek kihajtója lehet szélesebb, és azok a dzsekik vagy szafari stílusú blézerek az előnyösek, amelyeken a mellnél zseb van. A magasan záródó, katonai jellegű, akár dupla sorban gombolódó kabátok, blézerek szintén jól állnak ehhez a testalkathoz.
 

A hát izgalmas testrész

kism2Elterelő műveletet esetén kijelölheted azt a testrészedet, ahová a figyelmet irányítani szeretnéd. Az öltözködésben mindig van egy fókuszpont, amelyre legelőször felfigyel a külső szemlélő. Ha szépek a lábaid, akkor egy rövidebb szoknyával, sorttal elérheted, hogy észre sem vegyék a felsőtested. Ha nem akarod feltétlenül mutogatni a lábaidat, de alul viseled a élénkebb színeket, mintákat, merészebb fazonokat, szintén elvontad a hangsúlyt a felsőtestedről.

Estélyi ruhánál, ha szép a hátad, de kicsi a melled, akkor bevetheted azt a trükköt, hogy  az elöl magasan záródó felső hátul lehet mélyen kivágott. A hát izgalmas testrész.

A melltartó szerepe szintén fontos, rengetegféle mellnagyobbítós darabot kínálnak az üzletek, a szivacs vagy szilikonbetétek kitöltik a hiányzó részeket. Egyébként úgy vélem, a kis mell elegáns, törékeny, finom külsőt ad.

A folytatásban a nagy mellhez kapcsolódó ruházati trükkökről lesz szó. Tudjuk, hogy az a természet áldása, de akinek nagy a melle, nem feltétlenül érzi így.


Ha kíváncsi vagy, a testalkatodhoz milyen színek, fazonok állnak jól, Dunai Anita blogján válaszolj a 15 +1 kérdésből álló kvízre, és egy részletes, személyreszabott alkati elemzést kapsz ajándékba.

 


cikk-tipus-linkek

Erotikus üzenet

A férfiak fantáziáját ingerlik a szexisen domborodó mellek, és bár sokan plasztikai műtétre is hajlandóak a cél érdekében, a többség már a melltartó kiválasztásánál elrontja...

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta