Hercegnőknek reklámoz cipőt a félpucér Vodianova

A drágakövekkel kirakott cipőiről ismert Stuart Weitzman idén visszafogta magát, csak Swarovski kristályokkal díszített cipőket árul 600 dollárért. Kampányfotóit az elismert divatfotós, Mario Testino készítette, a félpucér modell Natalia Vodianova.

Jimmy Choo és Manolo Blahnik mellett az egyik legelismertebb cipőtervezőnek számít az ötven éve a szakmában lévő spanyol Stuart Weitzman is. 2012-es tavaszi-nyári kampányának népszerűsítésére az egyik legsikeresebb orosz modellt, a háromgyerekes Natalia Vodianovát kérte fel a cipőgyáros. A fekete-fehér képeken a 600 dolláros (135 ezer forint), Swarovski kristályokkal kirakott cipő azonnal magára vonja a figyelmet - még akkor is, ha a szexi modell félpucér. A finoman kidolgozott, csillogó szandált viselő Vodianovát a hetvenes évek óta divatfotósként dolgozó Mario Testino fotózta, David Lipman kreatív vezető irányítása mellett. Testino készítette egyébként tavaly Kate Moss esküvői képeit, illetve Kate Middleton és Vilmos herceg esküvői és eljegyzési fotóit is.

Weitzman nem csak álomszép cipőiről híres, hanem jótékonyságáról is, tavalyi kampányában négy híresség, Scarlett Johansson, Hayden Panettiere, Michelle Trachtenberg, és Olivia Palermo tervezett egy Young Hollywood Cares kollekciót a cégnek, melynek bevételét jótékony célra ajánlották fel. De Weitzman nevéhez köthető a valaha eladott legdrágább cipő is, ami az angol főváros egyik luxusüzletében, a Harrodsban talált gazdára 1 millió fontért, azaz 400 millió forintért. A platinából készült, 640 darab rubinnal kirakott luxuscipő tervezésénél a designert az Óz, a nagy varázsló hősnője, Dorothy ihlette meg - írja a Daily Mail.

A tervező hazájában annyira híres, hogy különleges bélyeget adtak ki annak örömére, hogy 50 éve nemzetközileg elismert eredményeket ér el szakmájában. A Spanyolország minden postahivatalában árult bélyegen Weitzman első Million Dollar Shoe nevű cipője látható.

A hercegnők és a leggazdagabb luxusasszonyok kiváltságának számító álomcipők a cég online boltjában is kaphatóak, de hazánkba nem szállít a prémium spanyol cipőkészítő. Egyébként felső kategóriás lábbeliket már 200 dollártól (44 ezer forint) találni a honlapon, tehát a hozzánk hasonló földi halandóknak is lehet Stuart Weitzman álomcipője, csak akarni kell.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek