TREND

Tüzes bőr mélység - vicces random generátorok

2011. január 15., szombat 12:45

Egy random generátor nem vegzál, nem kínálja magát, csak várja, hogy felfedezzék. Egyes vélemények szerint pusztán kereskedelmi csali és e-mail cím vadászat. A szórakoztató oldalról bemutatjuk a káromkodás és a bullshit generátort, valamint megismerkedünk a Szappanopera-gyártó programmal is. Ha mindez nem volna elég, vehetünk egy igazi Kamugépet, mellyel megtudhatod, hogyan veszítsd el barátaidat egy pillanat alatt.

Ha abból indulunk ki, hogy nincsenek véletlenek, akkor elfogadható a random generátorok léte, az viszont vitatott, hogy az említett online programokat milyen használható opciókkal töltik fel.

Intrikák csak neked

Ezek a jelenségek rendszerint a szórakozás célját szolgálják, semmint komolyan vehető prognózis lehetőségét. A hazai honlapok közül nem sok foglalkozik szerelmi generátorokkal - a külföldiek viszont annál inkább – nálunk ez a piac inkább a mobiltelefon alkalmazásokban sűrűsödött össze, melyek tenyérbe mászó reklámjai naponta bombáznak minket.

A hazai random generátorok közül a szórakoztatóbbakat emelnénk ki, ilyen a Braziliátor Szappanopera generátor is, melyben személyre szabott intrikákat gyárthatunk. Az ármány és szerelem garantált, csak add meg a szereplők neveit (lehet létező személyé is). A tapasztalatlan szappanopera-rajongó a megnevezésre kattintva tájékozódhat az egyes szereplők történetben betöltött funkciójáról, illetve jellemvonásairól. Ha lusta vagy kitölteni a neveket, a szerkesztők javasolnak pár tipikus „szappanoperás” nevet. Dramaturgiai tudás nem szükséges, hiszen ez már a program dolga.

A kamugép már elérhető

Nem tudtuk eldönteni, hogy a Kamugép csupán egy hoax vagy tényleg létező termék, a szlogenje viszont büntető:

„Az igazság fáj... de nem annyira, mint a hazugság!” Mindenki mond apró hazugságokat, néha csak azért, hogy ne bántson meg. Mostantól mindig tudni fogod, mi az igazság és mi a hazugság, kizökkentve ezzel a hazugot a mondókájából. Semmi más teendő nincs, mint elhelyezni az áldozat kezét az ergonomikus kéztartóban, majd rácsatolni a pántot és kérdezni.

Abban a pillanatban, hogy kimond egy hazugságot, felordít, mert az elektromos sokkoló működésbe lép. „Valami mindig elárulja a hazugot: vagy a kontrollálhatatlan izzadás vagy az áramütés, amit soha nem fog elfelejteni” – olvassuk a bemutatkozó anyagban. "A hazugságvizsgáló folyamatosan méri és tárolja az éppen válaszoló játékos adatait és a hazugság szintjének meghatározásakor az összes adatot figyelembe veszi. Ez azt is jelenti, hogy minél több kérdésre válaszol a játékos, annál pontosabban tud mérni a készülék.”

Ha komolyan vesszük ezt, akkor az eszközzel megtudhatjuk, hogyan veszítsünk el barátokat egy pillanat alatt.

Gyárts fenyegetőlevelet online!

Mielőtt rátérnénk a külföldi szerelmi generátorokra, meg kell említenünk két hazai terméket, melyből az egyik a Káromkodás generátor, amiből többet is találtunk, a másik pedig a bullshit-generátor, mellyel válogatott káromkodásokkal, illetve évértékelő értekezleten elsüthető okosságokkal lephetjük meg szeretteinket, kollégáinkat. Mindkét szolgáltatás közelebb áll a magyar virtushoz, így abszolút hasznosnak tekinthetők.

Úri borkóstolásokon kisegíthet minket a borkóstoló bullshit generátor, amelyik olyan szép kifejezéssekkel segíti ki a nyelvi inspirációk nélküli ivást, mint "hangsúlyos, avar illatkáosz", vagy "tüzes szegfűszeg kvintesszencia", illetve "tüzes bőr mélység".

A szerelemipar remekei

A külföldi oldalakon mászkálva találtunk egy Szlogen generátort, ami bármiből képes sablonos kereskedelmi szlogent gyártani, akár keresztnévből, akár fiktív termékből. Ezzel is sokáig el lehet játszani, csakúgy, mint a Love Calculator-ral, ahol a jósláshoz már elég a teljes név is. Bizonyos ezoterikus iskolák szerint a név sokat elárul egy-egy személyről. Neveinket nem véletlenszerűen választották, ezért mind jelentést hordoznak.

A Love Calculator abban segít, hogy kiszámíthassuk a valószínűségét annak, hogy mennyire lehet egy kapcsolat sikeres. Hasonló élményt kínál a Cupido Love Calculator, és a Love-Calculator.org is. A My Love Cal esetében már bonyolódik a történet, ugyanis itt már születési adatokat is kér a gép, akárcsak a True Love Calculator. A Love Calculator.eu esetében már bonyolódik a cselekmény, mint az argentin szappanoperákban, ugyanis ha kitöltjük szépen, annak a barátnak a nevét köpi ki a gép, aki majd szétzúzza ideálisnak látszó kapcsoltunkat. Neki is elég csak a név. Sőt: hogy a szappanoperák intrikus világa teljesen átszivároghasson az életbe, az eredményt el is küldi a gép az érintett feleknek, ha megadod az e-mailjüket.

Játszani lehet velük, de komolyan venni tilos

Megkérdeztük Szabó Balázs médiaszakos informatikust a generátorokról: „Az első kérdés, amit föltehetnénk, az, hogy ennek az egésznek mi az értelme? Én arra gondolok, hogy a szerelmi és egyéb generátorokat gyártó oldalak csak kereskedelmi csalinak használják a dolgot, hiszen a „szerelem” a „szex” és a „párkapcsolat” a keresőkbe elég gyakran bevitt szavak – így az ő oldalukat is kiköpi majd, ahol már rá lehet kattintani a hirdetésikre, vagy elérhető a saját szolgáltatásuk. De az sem kizárt, hogy e-mail cím vadászatról van szó, mint az ingyenes online alkalmazások többségénél.”

Dániel (24) egyszerű felhasználó, de ő is belefutott már izgalmas generátorokba: „A külföldieket kipróbáltam igazi és fiktív nevekkel is, de igyekeztem nem komolyan venni az eredményt. Ha komolyabban érdekelne a dolog, elővenném a cigánykártyát: tán annak jobban hinnék, mint ezeknek a programoknak. Csak sajnálni tudom azokat, akiket az ilyesmi befolyásol. Ez már naivság. Egypoénos menet, mint Nutellát rakni a húslevesbe Erős Pista helyett. Szerintem játszani lehet velük, de komolyan venni tilos.”

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta