Tüzes bőr mélység - vicces random generátorok

Egy random generátor nem vegzál, nem kínálja magát, csak várja, hogy felfedezzék. Egyes vélemények szerint pusztán kereskedelmi csali és e-mail cím vadászat. A szórakoztató oldalról bemutatjuk a káromkodás és a bullshit generátort, valamint megismerkedünk a Szappanopera-gyártó programmal is. Ha mindez nem volna elég, vehetünk egy igazi Kamugépet, mellyel megtudhatod, hogyan veszítsd el barátaidat egy pillanat alatt.

Ha abból indulunk ki, hogy nincsenek véletlenek, akkor elfogadható a random generátorok léte, az viszont vitatott, hogy az említett online programokat milyen használható opciókkal töltik fel.

Intrikák csak neked

Ezek a jelenségek rendszerint a szórakozás célját szolgálják, semmint komolyan vehető prognózis lehetőségét. A hazai honlapok közül nem sok foglalkozik szerelmi generátorokkal - a külföldiek viszont annál inkább – nálunk ez a piac inkább a mobiltelefon alkalmazásokban sűrűsödött össze, melyek tenyérbe mászó reklámjai naponta bombáznak minket.

A hazai random generátorok közül a szórakoztatóbbakat emelnénk ki, ilyen a Braziliátor Szappanopera generátor is, melyben személyre szabott intrikákat gyárthatunk. Az ármány és szerelem garantált, csak add meg a szereplők neveit (lehet létező személyé is). A tapasztalatlan szappanopera-rajongó a megnevezésre kattintva tájékozódhat az egyes szereplők történetben betöltött funkciójáról, illetve jellemvonásairól. Ha lusta vagy kitölteni a neveket, a szerkesztők javasolnak pár tipikus „szappanoperás” nevet. Dramaturgiai tudás nem szükséges, hiszen ez már a program dolga.

A kamugép már elérhető

Nem tudtuk eldönteni, hogy a Kamugép csupán egy hoax vagy tényleg létező termék, a szlogenje viszont büntető:

„Az igazság fáj... de nem annyira, mint a hazugság!” Mindenki mond apró hazugságokat, néha csak azért, hogy ne bántson meg. Mostantól mindig tudni fogod, mi az igazság és mi a hazugság, kizökkentve ezzel a hazugot a mondókájából. Semmi más teendő nincs, mint elhelyezni az áldozat kezét az ergonomikus kéztartóban, majd rácsatolni a pántot és kérdezni.

Abban a pillanatban, hogy kimond egy hazugságot, felordít, mert az elektromos sokkoló működésbe lép. „Valami mindig elárulja a hazugot: vagy a kontrollálhatatlan izzadás vagy az áramütés, amit soha nem fog elfelejteni” – olvassuk a bemutatkozó anyagban. "A hazugságvizsgáló folyamatosan méri és tárolja az éppen válaszoló játékos adatait és a hazugság szintjének meghatározásakor az összes adatot figyelembe veszi. Ez azt is jelenti, hogy minél több kérdésre válaszol a játékos, annál pontosabban tud mérni a készülék.”

Ha komolyan vesszük ezt, akkor az eszközzel megtudhatjuk, hogyan veszítsünk el barátokat egy pillanat alatt.

Gyárts fenyegetőlevelet online!

Mielőtt rátérnénk a külföldi szerelmi generátorokra, meg kell említenünk két hazai terméket, melyből az egyik a Káromkodás generátor, amiből többet is találtunk, a másik pedig a bullshit-generátor, mellyel válogatott káromkodásokkal, illetve évértékelő értekezleten elsüthető okosságokkal lephetjük meg szeretteinket, kollégáinkat. Mindkét szolgáltatás közelebb áll a magyar virtushoz, így abszolút hasznosnak tekinthetők.

Úri borkóstolásokon kisegíthet minket a borkóstoló bullshit generátor, amelyik olyan szép kifejezéssekkel segíti ki a nyelvi inspirációk nélküli ivást, mint "hangsúlyos, avar illatkáosz", vagy "tüzes szegfűszeg kvintesszencia", illetve "tüzes bőr mélység".

A szerelemipar remekei

A külföldi oldalakon mászkálva találtunk egy Szlogen generátort, ami bármiből képes sablonos kereskedelmi szlogent gyártani, akár keresztnévből, akár fiktív termékből. Ezzel is sokáig el lehet játszani, csakúgy, mint a Love Calculator-ral, ahol a jósláshoz már elég a teljes név is. Bizonyos ezoterikus iskolák szerint a név sokat elárul egy-egy személyről. Neveinket nem véletlenszerűen választották, ezért mind jelentést hordoznak.

A Love Calculator abban segít, hogy kiszámíthassuk a valószínűségét annak, hogy mennyire lehet egy kapcsolat sikeres. Hasonló élményt kínál a Cupido Love Calculator, és a Love-Calculator.org is. A My Love Cal esetében már bonyolódik a történet, ugyanis itt már születési adatokat is kér a gép, akárcsak a True Love Calculator. A Love Calculator.eu esetében már bonyolódik a cselekmény, mint az argentin szappanoperákban, ugyanis ha kitöltjük szépen, annak a barátnak a nevét köpi ki a gép, aki majd szétzúzza ideálisnak látszó kapcsoltunkat. Neki is elég csak a név. Sőt: hogy a szappanoperák intrikus világa teljesen átszivároghasson az életbe, az eredményt el is küldi a gép az érintett feleknek, ha megadod az e-mailjüket.

Játszani lehet velük, de komolyan venni tilos

Megkérdeztük Szabó Balázs médiaszakos informatikust a generátorokról: „Az első kérdés, amit föltehetnénk, az, hogy ennek az egésznek mi az értelme? Én arra gondolok, hogy a szerelmi és egyéb generátorokat gyártó oldalak csak kereskedelmi csalinak használják a dolgot, hiszen a „szerelem” a „szex” és a „párkapcsolat” a keresőkbe elég gyakran bevitt szavak – így az ő oldalukat is kiköpi majd, ahol már rá lehet kattintani a hirdetésikre, vagy elérhető a saját szolgáltatásuk. De az sem kizárt, hogy e-mail cím vadászatról van szó, mint az ingyenes online alkalmazások többségénél.”

Dániel (24) egyszerű felhasználó, de ő is belefutott már izgalmas generátorokba: „A külföldieket kipróbáltam igazi és fiktív nevekkel is, de igyekeztem nem komolyan venni az eredményt. Ha komolyabban érdekelne a dolog, elővenném a cigánykártyát: tán annak jobban hinnék, mint ezeknek a programoknak. Csak sajnálni tudom azokat, akiket az ilyesmi befolyásol. Ez már naivság. Egypoénos menet, mint Nutellát rakni a húslevesbe Erős Pista helyett. Szerintem játszani lehet velük, de komolyan venni tilos.”

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek