5 recept házi izzadtsággátlásra

A hónaljra kent dezodoroknak se szeri se száma, az óriás kínálatból maximum az ár vagy a csábító csomagolás segít eligazodni, összetevők dolgában a legtöbben nem ismerik ki magukat – és vannak, akik nem is akarják, félnek az olyan összetevőktől, mint a parabén, triklosan vagy az alumínium. Nekik ajánljuk a házi készítésű dezodor-alternatívákat:

A Mother Nature Network oldalán találtuk azokat a recepteket, tippeket, amikkel a bolti dezodorokat lecserélhetjük. Gyorsan meg is osztjuk veletek.

Kókuszolajos dezodor

Az összetevőkből egész egyszerűen csak egy masszát kell keverni, hűtőbe helyezni és felhordani:

¼ pohár szódabikarbóna

¼ pohár kukoricakeményítő

5 teáskanál kókuszolaj

Kakaóvajas izzadtsággátló

Szintén kellemes pasztává kell mixelni az alábbi komponenseket, majd jöhet a hűtés és a dezorálás.

3 teáskanál shea vaj

3 teáskanál szódabikarbóna

2 teáskanál kukoricakeményítő

2 teáskanál kakaóvaj

Néhány csepp E-vitamin olaj

Szódabikarbóna és kukoricakeményítő

A lehető legegyszerűbb izzadtsággátló maga a szódabikarbóna: nyolc teáskanál szódabikarbónát össze kell keverni egy kevés vízzel, majd bedörzsölni vele a hónaljat. Az izzadsággátló azonban készülhet szódabikarbóna és kukoricakeményítő keverékéből is, 1:6 arányban össze kell mixelni a szódabikarbónát és a keményítőt, kevés vizet adagolni hozzá, majd azt felhordani.

Citromszeletet a hónaljra

A kellemetlen szagok gyilkolására a citromlé is kiváló, sokan egész egyszerűen csak egy szelet citromot dörzsölnek a hónaljukra és egész nap szagtalanok. (Óvatosan! Gyantázás után senki ne próbálkozzon ezzel a megoldással!)

Tiszta alkohollal a baktériumok ellen

A citrom mellett a gyógyszertárakban kapható tiszta alkohol is kiváló és olcsó szagűző, egész egyszerűen csak a hónaljra kell permetezni, aki pedig illatosítani is szeretni, egy-két csepp illóolajat is adagolhat az alkoholpermethez – a teafa olaj például kitűnően semlegesíti a testszagot.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek