TREND RÖVIDHÍR

Jelezné a doboz, hogy mikor romlik meg a tej

2011. május 13., péntek 18:10

Sok kellemetlen meglepetéstől óvhat meg az intelligens tejes doboz, ami jelezné, ha a tej megsavanyodott.

A dobozban levő tej frissességéről első körben szaglás útján tájékozódunk, ami ugyan pár fokkal elviselhetőbb, mint a belekóstolás, ha egy durván másnapos reggel akad a kezünkbe egy megromlott tétel, de az sem a legkellemesebb. Van viszont az is, amikor szag alapján még nem lehet megállapítani a problémát, viszont a belekóstolás már simán öklendezéshez vezet. Ettől óvhat meg mindenkit az e-papírból készült tejes doboz, amely beépített szenzorainak segítségével jelezné, ha a tej megsavanyodott - írja a Gizmodo. A finn Abo Akademi egyik diákja által végzett kísérletek alapján kidolgozott koncepció útjában egyelőre két dolog áll: az egyik, hogy az e-papírt kellően viaszossá kellene tenni ahhoz, hogy ne ázzon át, a másik pedig a magas gyártási költség.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta