TREND RÖVIDHÍR

A világ legdrágább táskája 3,8 millió dollárt ér

2011. március 4., péntek 08:04

A napokban mutatták be a világ legdrágább kézitáskáját, ami csak színaranyból és gyémántokból készült.

A Dubai Mallban rendezett ékszerkiállításon mutatták be néhány napja a világ eddigi legdrágább táskáját, amit a House of Mouawad készített. A szív alakú ékszertáskát 4517 gyémánttal rakták ki, amiből 105 sárga, 56 pedig rózsaszín gyémánt. A táska az "1001 éjszaka" nevet kapta, találóan, ugyanis 18 karátos aranyból készült: több mint tíz ékszerész dolgozott rajta négy hónapon keresztül. Pascal Mouawad, a Dubai-i székhelyű cég egyik vezetője elmondta, hogy a táskán lévő több ezer gyémánt célja, hogy megigézze, aki csak ránéz. A világ legdrágább táskája 3,8 millió dollárt ér és 381,92 karátot nyom, vevő egyelőre még nem jelentkezett rá.

Az 1890 óta fennálló cég korábban már bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe a Victoria's Secret számára készített gyémánttal kirakott melltartóval, ami 11 millió dolláros árával a világ legdrágább melltartója volt.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta