TEJBEN-VAJBAN

Szeretjük a hozzánk hasonló reklámarcokat

Sáfár Zsófia 2014. szeptember 13., szombat 15:36

Egy új kutatás szerint a nők több mint kétharmada sokkal szívesebben vásárol egy olyan ruhaüzletben, ami különböző méretű modellekkel reklámozza magát. A hölgyeknek csak 13%-a ért egyet azzal, hogy a “valódi nőket” pontosan ábrázolja a divatipar és úgy érzik, hogy elidegenedtek a legtöbb nagy divatmárka reklámjaitól.

Menő plus-size kollekcióval készül az Asos az őszre

bb 2014. szeptember 13., szombat 09:24

Már a tavaszi szezonban is volt egy-két olyan ruhamárka, mely nem csak a tramplit látta a teltkarcsú nőkben, így molett alkatú divatmániások is találhattak maguknak hordható és ízléses darabokat. Sőt, még Csipkerózsika karakternek is öltözhettek, ha akartak. Bár az időjárás kis szerencsével még nyárias lesz egy darabig, mi már megszállottan várjuk a téli szezonra szánt újdonságokat, aminek böngészése közben bukkantunk rá az Asos őszi-téli plus-size kollekciójára, mely 42-46-os mérettel megáldott nőknek kínál egymással jól kombinálható darabokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézze meg, hogy mi történt a New York-i divathéten!

aa 2014. szeptember 12., péntek 18:48

A napokban mutatták be a divatházak a 2015-ös tavaszi-nyári kollekcióikat a New York-i divathéten. A divatmániások és üzletemberek által várva várt esemény első állomása sosem az izgalmakról szól, de azért természetesen nem zajlott le eseménytelenül a hét. Nézze meg a hajtás után, hogy milyen szerelésekben fogunk járni jövő nyáron az amerikai tervezők szerint!

Távolról sincs vége, olvasson még »

LOL-core: egy trend a szürke hétköznapok ellen

bb 2014. szeptember 12., péntek 18:16

Már nagyjából összeállt a fejünkben a kép arról, hogy milyen kulcsfontosságú szereléseket kell beszereznünk az őszi-téli szezonra, melyek közt egy új kategória, az úgynevezett LOL-core is képviselteti magát. Bár nem fog kikopni a trendek közül a hazánkban könnyűszerrel lekoppintható normcore sem, a magazinok legújabb divatanyagait elnézve mégis úgy tűnik, hogy csicsás szerelésekben, mintás és harsány árnyalatú ruhadarabokban töltjük a hűvös szezont.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyoma veszett a magyar művészek tréningruha kollekciójának

bb 2014. szeptember 12., péntek 09:41

Rejtélyes módon nyoma veszett annak a magyar absztrakt festményekkel díszített szabadidőruha kollekciónak, amit a napokban bocsátott volna licitálásra a Csakoda néven ismert fiatal képzőművészekből álló csoport a Vaterán - írja az urbanplayer.hu. A Mayberian Sanskülotts próbaterméből eltűnt ruhákon olyan tehetséges kortárs festők munkái voltak láthatóak, mint Bak Imre, Bullás József, Hantai Simon, Hencze Tamás vagy Nádler István.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az új generációs divatfotósok átalakítják a műfajt

aa 2014. szeptember 11., csütörtök 18:43

Nehéz volt nem észrevenni, hogy ez elmúlt években felnőtt egy új divatfotós-generáció, akiket már most az új Mario Testinóként, Steven Meiselként, Jürgen Tellerként, Inez & Vinoodhként emlegetnek a szakmában. Ahogy Melvin Sokolsky 1963-as buborék sorozatával vagy Nick Knight digitális manipulációival mindig egyre kijjebb tolta a divatfotózás határait, úgy az utánpótlás is tisztában van azzal, hogy a divatfotózás első szabálya az, hogy nincsenek szabályok.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Palacktartó aranyláncon: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

aa 2014. szeptember 11., csütörtök 14:19

Elsősorban az olykor zavarbaejtő hipster termékek piacán tudjuk elképzelni a Nasty Gal legújabb agyszüleményét, a láncokból összerakott kulacs vagy vizespalack tartót, ami leginkább egy bizarr pénztárca és egy hasznavehetetlen táska egyvelegére emlékeztet. Bár továbbra is rejtély, hogy miért gondolhatta azt az online bolt kreatív csapata, hogy feltétlenül szükségünk lehet egy ilyen termékre.

Távolról sincs vége, olvasson még »
896 szavazat 927 szavazat

Játszi könnyedséggel öltözhetünk a férfiosztályról nőként

Divany.hu 2014. szeptember 11., csütörtök 09:00

Szeretjük feszegetni a határokat, a női kollekciók feltérképezése után általában a gyerekosztály jön, ahonnan 38-as női mérettel még simán fel lehet öltözni fantáziadúsan, és kicsit olcsóbban, mint a női kollekciókból. Újabban azonban egyre többször szemezgetünk a férfiruhák közül, ezért úgy döntöttünk, komolyan vesszük a feladatot, és nem csak egy-két vicces pólót, vagy leárazott pulóvert vállalunk be a pasicuccok közül, hanem megpróbálunk tetőtől-talpig a férfiosztályról felöltözni. Meglepően könnyen sikerült, és több olyan ruhadarabot találtunk, amilyenhez hasonló a női osztályon nincs, pedig tényleg szívesen megvennénk.

Ugyanakkor most már pontosan értjük, mi a bajuk a férfiaknak a nekik szánt ruhákkal: a választék elég kicsi és egysíkú, a méretezés is elég korlátozott és vadászni kell azokra az üzletekre, ahol a női ruhák mellett a pasikra is gondoltak – ezek közül sajnos már a Mango ki is esett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: ingruha őszre

moana 2014. szeptember 10., szerda 16:03

Az ingruhát nemcsak nyáron hordhatjuk, ősszel is nagyon jó szolgálatot tud tenni, és attól függően, hogy mivel kombinálja, tökéletes viselet irodai munkához, a városban tekergéshez és persze olyan eseményekre is felveheti, amikor tényleg csinosnak kell lenni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lelke mélyén mindenki hippi szeretne lenni

km 2014. szeptember 10., szerda 12:07

A hippimozgalmat és a hippiket biztos nem kell bemutatni senkinknek: még az is lehet, hogy ön is hippi, vagy fiatal korában az volt. Az 1960-as és 1970-es évek egyesült államokbeli lázadó diákság és fiatalság máig ható szubkultúrájába az elidegenedett fogyasztói társadalom ellen anarchisztikusan és feltűnően lázadó, beilleszkedni és dolgozni nem akaró fiatalok tartoztak. Először 1964. április 22-én, a WNBC TV Channel 4-on használták rájuk a hippi elnevezést, amikor néhány, a vietnami háború ellen tiltakozó fiatalok csoportja ülősztrájkot tartott – írja a Wikipedia.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most nagy kedvezménnyel vásárolhat magyar tervezőktől!

lady glava 2014. szeptember 10., szerda 11:27

Egymást érik a magyar tervezők kiárusításai: a múlt héten a The Garden Studio leárazására néztünk be, egyet pislogtunk és már le is maradtunk a Je Suis Belle kedvezményeiről, a héten pedig a KataSzegedi, a Fufavi és a Judit Takacs design tart szezonvégi leárazást. Mindhárom program ezen a héten aktuális, és mindenhol minimum 30, de akár 70%-os kedvezménnyel vásárolhat. Szegedi Katánál már 5500 forintért talál atlétát, de különleges printelt felsőt is kap 16 ezerért, a Fufavinál húszezer forint felett kezdődnek a kifordítható ballonkabátok, a Judit Takacs design-nál pedig szintén jelentős kedvezményekkel vásárolhat, ha időben érkezik.

Menő vagy ciki divatból rockernek öltözni?

Menő/Ciki

bb 2014. szeptember 9., kedd 20:19

Jó ideje menő hobbi-punknak és álrockernek öltözni a hétköznapokban, ami elsősorban a kilencvenes évek nosztalgiájának illetve a sikeresen megújult Saint Laurent kollekcióknak tudható be. A francia divatház zenerajongó vezetőtervezője, Hedi Slimane ugyanis az utóbbi pár szezonban kiállt a rock & roll életérzés mellett, amiről a Neuroticnak hála, már jó ideje tudjuk, hogy az nem egy tánc.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1379 szavazat 1029 szavazat

A legfontosabb új trendet már rég követi

km 2014. szeptember 9., kedd 16:53

Az ősszel tartott, tavaszi-nyári trendeket felvonultató New York Fashion Week az egyik legfontosabb esemény a divatvilágban, ugyanakkor a legkétségbeejtőbb is: ennyi drága ruhakölteményt, hordhatatlannak tűnő szettet és beszerezhetetlen különlegességet nem látni máshol – írja a Huffington Post. Idén azonban szerencsére főszerepet kapott egy hordható, sőt, már régóta ismert ruhadarab is, mellyel végre mindenki divatosnak érezheti magát dollárezrek elköltése nélkül is.

Ez a fehér ing, illetve a nyakig gombolt fehér blúz. Rengeteg kifutón tűnt fel valamilyen formában, kantáros nadrág vagy pulóver alatt, különleges szabással, vasalva vagy épp gyűrve. Fehér inge mindenkinek van, akinek mégsincs, az is pár ezer forintért beszerezhet már most egyet bármelyik üzletben, nem kell tavaszig várni – így már most mind megelőzhetjük a divatot egy lépéssel! Nézze meg a galériában, a tervezők hogyan kombinálták a fehér blúzokat, ingeket, aztán kezdjen el a szekrényében kutatni, biztos össze tud állítani hasonló szereléseket! 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Nézze meg a Prieston arisztokratikus kollekcióját!

lady glava 2014. szeptember 9., kedd 16:34

A Prieston by Noémi Nagy márka tervezője, Nagy Noémi, bár csak 2013-ban debütált az első kollekcióval, bemutatkozott már munkáival Bécsben, készített fellépőruhát Bocskor Bíborkának és Zsédenyi Adrienn-nek, valamint öltöztette Radics Gigit (táncosaival és vokalistáival együtt) az Eurovíziós Dalverseny elődöntőin. A 2014-2015-ös őszi-téli kollekció kapcsán beszélgettünk a tervezővel, aki szeptemberben Bécsben és Londonban is bemutat, februárban pedig New Yorkban próbálja bővíteni portfólióját a terjeszkedés érdekében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem isteníthetik a fehér bőrt az indiai reklámok

lady glava 2014. szeptember 9., kedd 09:42

Az indiai Reklámszabályozási Bizottság csütörtökön új irányvonalat fektetett le a bőrszín-fakító termékeket hirdető reklámokkal kapcsolatban, mivel azok azt a negatív tévképzetet közvetítik, hogy a sötét bőr alsóbbrendű és kevésbé vonzó a fehérhez képest – áll a bizottság nemrégiben publikált nyilatkozatában. Az új irányvonalak egyértelműen kikötik, hogy a reklámok többet nem erőltethetnek rá semmiféle megbélyegzést sötétebb bőrű modelljeikre, de valószínűleg a bőrfakító-termékek visszaszorítása is cél.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bréking: Victoria Bechkam lapos talpú cipőket tervezett!

nemoszi 2014. szeptember 8., hétfő 12:50

Victoria Beckham a 2015-ös tavaszi-nyári trendeket felvonultató New York-i divathéten mutatta be első cipőkollekcióját, mely – mindenki legnagyobb meglepetésére – tele van lapos talpú, hegyes orrú félcipőkkel.

Persze a veszkós hangulatú, enyhén giccses lábbelik mellett egy rakat vastag, nagyon magas sarokkal ellátott cipőt is kifutóra küldött a focistafeleség, akit most már sokkal menőbb dizájnerként emlegetni, mint ex-spice girlként.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jobban áll Lily Allennek a fura Chanel-ruha?

mzd 2014. szeptember 8., hétfő 07:36

Ami egyébként úgy áll a viselőjének, mintha az konfettiben fetrengett iskoláslány lenne. Ezt nem mi mondtuk, hanem még ön februárban, amikor arról kérdeztük, mi ugrok be önnek Diane Kruger szettjéről. Azért a diszkós matador is elég sok szavazatot begyűjtött, a dobogó harmadik fokán pedig azok zsúfolódtak össze, akik szerint a színésznő még így is csodásan fest. Ami történt, megtörtént, ennél sokkal érdekesebb, hogy nemrég Lily Allen ugyanebben a ruhában ment el vacsorázni, tálcán kínálva a kérdést: vajon melyiküknek állt jobban?!

A választ ismét önre bízzuk, kattintson a szimpatikus celebnő nevére a lenti szavazódobozban. És ha már itt van, választhat győztest két másik páros esetében is, akik egyébként a pirosas színek mellett tették le a voksukat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fehér blézer, amit nem lehet megunni

Dívány 2014. szeptember 7., vasárnap 20:01

Minden nő tudja, hogy a fekete blézer igazi alapdarab, enélkül nem lehet teljes a ruhatárunk, bár nem egyszerű megtalálni azt, ami tökéletes illik hozzánk. Kicsit kényesebb, de szintén nagyon jól hasznosítható a fehér változata is, főleg most, hogy olyan nagy trend lett a fehéret fehérrel párosítani. Sajnos ez nem jelenti azt, hogy az üzletek is tele vannak vele, tavaly óta nem lett sokkal jobb felhozatal. Persze a helyzet nem reménytelen, a hajtás után meg mutatjuk, hogy most hol szerezhet be egy ilyen blézert vagy zakót!

Ha nem tud betelni a fehérrel, van egy jó hírünk az ön számára, nemcsak a semleges színű blézerek számítanak divatosnak, hanem a fehér kertésznadrágok is. Igen, jól olvasta, kertésznadrágok. Persze ha nem favorizálja annyira ezt a ruhadarabot, tehet egy próbát az elegánsabb kezeslábasokkal is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lehet-e túl idős a Converse-hez?

lady glava 2014. szeptember 7., vasárnap 14:33

Egyes divatszakértők szerint ahogy öregszünk, úgy érdemes egyre inkább korunkhoz igazítani a gardróbunkat is: bár a szaggatott farmer, a hippi-karkötők és a neonszínű harisnya tiniként még poén volt, felnőttként már nem feltétlen kéne hozzájuk nyúlni. De mi a helyzet az olyan alapdarabokkal, mint a Converse? Vonatkozik-e bármilyen korhatárosítás a világ kedvenc vászon tornacipőjére? Cikkünkben alternatívákat kínálunk az egyik legfontosabb lábbelire, illetve azon is elmélkedünk, létezik-e egyáltalán az a kor, amikor már ciki felvenni?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Milliós parfüm a Bentley-től

Menő/Ciki

mzd 2014. szeptember 7., vasárnap 09:22

Nincs olyan ember, akinek a Bentley szó hallatán nem a luxus jut eszébe, a brit autómárkának azonban nemrég sikerült még magasabbra tenni a mércét: a francia kristályüveget gyártó céggel, a Lalique-kel szövetkezve piacra dobta legújabb (és eddigi legdrágább illatát). Egyetlen üveghez 3300 fontért (közel 1,3 millió forintért) juthat hozzá az, akinek van erre ingerenciája.

A sötétkék kristályból készült üvegcse tetején az autók orráról már megszokott repülő B betűt találhatjuk. Mylène Alran parfümőrt már második alkalommal szerződtették egy illat megalkotásának céljából. A francia férfi eddig olyan márkáknak tervezett hasonlót, mint a Dunhill, a Bottega Veneta vagy a Burberry. A fás illathoz indiai fűfélét használtak és olyan jegyek találhatóak meg benne, mint például a fekete bors, a borókabogyó, az ámbra vagy a cédrusfa.

bentperf2
Fotó: Bentley

A Lalique for Bentley Blue Crystal Edition névre hallgató termék limitált, összesen 499 darab készült belőle – természetesen mindegyik sorszámmal ellátott és fából készült dobozban érkezik, szürke bőr csomagolással. A kristálygyártó céget egyébként René Lalique alapította, akinek a dizájnötletei a 20-as években voltak a legnépszerűbbek.

Kíváncsian várjuk, hogy a magyar pénzlobogtató celebek vajon beruháznak-e az illatra (például hogy passzoljon az autójukhoz) vagy sem. Mindenesetre, ha szintén a márka termékével, de egy olcsóbb darabbal szeretnének menőzni, akkor próbálkozhatnak a 40 ezer forintba kerülő Bentley For Men Absolute-tal. Ha elsőként szeretné magáénak tudni a illatot, siessen Londonba: a Lalique boltban kezdik árulni, mielőtt a későn érkező halandók hozzájuthatnának a Harrods-ban.

Ön mit gondol: megéri tízhónapnyi minimálbért kifizetni egy illatért vagy „egyszer úgyis elfogy” alapon orbitális baromság? Ha úgy gondolja, ebben semmi kivetnivaló nincsen, akkor nyomjon a MENŐ-re, ha pedig még háromszor kellett elolvasnia az árat, hogy tényleg elhiggye és azóta is csak hüledezik, kattintson a CIKI-re!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
865 szavazat 903 szavazat

Tégely Laura: merni kell nagyot álmodni!

km 2014. szeptember 6., szombat 19:13

Tégely Laura itthon a Krea Kortárs Művészeti Iskola Divatsmink szakának az egyik szakvezetőjeként imsert, Londonban viszont most diplomázott a London College of Fashion divatsminkes szakán és a diplomája mellett hazavihette az év felbukkanó tehetségének járó díjat. A "London College of Fashion Award 2014 – Emerging Talent in Fashion Image 2014" díj annyit jelent, hogy az idén az LCF-en végzett hallgatók közül Tégely teljesítménye és ötletei tetszettek legjobban a tanároknak és a neves zsűrinek, ami ígéretes kezdés egy nemzetközi karrierhez. Erről és jövőbeli terveiről kérdeztük a fiatal sminkest, interjúnkat a hajtás után olvashatják!

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 stílustipp az első randevúkhoz

aa 2014. szeptember 6., szombat 10:45

Mindenki tisztában van azzal, hogy mennyire fontos jó benyomást kelteni az első randin ahhoz, hogy adott esetben azt egy második találka is kövesse a sorban. A fabsugar.com szerkesztői ezúttal egy nyolc pontos útmutatót készítettek arról, hogy milyen kliséket érdemes követni vagy kerülni ahhoz, hogy lazák és elbűvölőek legyünk az első napon. Íme a bölcs tippek!

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 történelmi jelentőségű Vogue címlap

lady glava 2014. szeptember 5., péntek 21:41

A szeptember tiszteletére végre a Vogue is visszaszállt a földre és címlapján nem celebeket, hanem a jelenleg legfontosabb kilenc szupermodellt, többek közt a magyar Axenta Vanessát szerepelteti. A borító nem csak azért jelentős, mert magyar lány még nem szerepelt az amerikai kiadvány szeptemberi számának címoldalán, hanem azért is, mert összesen eddig csak hét darab készült olyan címlapból, melyen csoportosan szerepelnek a legnagyobb modellek. A szeptemberi szám tiszteletére éppen ezért összegyűjtötte a Vogue.com az amerikai Vogue összes csoportos szupermodell-címlapját, 1947-től napjainkig.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bambi táska őzikéből: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

aa 2014. szeptember 5., péntek 18:52

A dorseti székhelyű Rah & Co néven futó márkának köszönhetően az idei szezonban sem maradunk Bambi ihletésű designer cuccok nélkül. Azonban a Rosemary Hobrough által tervezett luxus kiegészítők esetében nem csupán egy mutatós őzikés nyomatról, illetve Disney koppintásokról van szó, mivel a szarvasvadász férjjel „büszkélkedő” Hobrough eredeti szőrméből készíti 110 fontos (43.289 forint) kézitáskáit valamint iPad tokjait.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1063 szavazat 940 szavazat

Így néz ki egy optimális férfigardrób

mzd 2014. szeptember 5., péntek 09:06

Elérkeztünk négyrészes sorozatunk utolsó állomásához. Az első három bejegyzésben összegyűjtöttem azokat a ruhadarabokat, amelyek nélkülözhetetlenek egy jól felépített és egyben kombinálható ruhatárhoz - ha lemaradt, itt az első, itt a második, itt pedig a harmadik poszt. Az utolsó részben ezeket a ruhadarabokat felhasználva olyan összeállításokat mutatok, amelyek segítségével bemutatom: nem feltétlen szükséges 5-6 különböző ing vagy nadrág ahhoz, hogy kreatív szetteket állíthasson össze. A kiindulópont mindenhol a nadrág volt: én reggelente azt választom ki először és ahhoz öltözök. Vannak kedvenc párosításaim, de például ha sötétkék felsőt szeretnék felvenni, akkor biztos nem az ilyen színű farmer- vagy szövetnadrágommal teszem.

Megjegyzés: a listából pár darabot kihagytam – ilyen például a rövidnadrág, hiszen így szeptember elején ez pár hónapra aktualitását veszti. Az öv kifordítható, így a szettektől függően a barna vagy a fekete felét kell odaképzelni.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 ... 363

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés