TEJBEN-VAJBAN

Ki mondta, hogy nem öltözhetünk divatosan 60-70 év felett?

aa 2015. szeptember 9., szerda 12:48

Amikor divatról van szó, akkor általában mindig a fiatal generáció öltözködési szokásai kerülnek előtérbe. Zavarbaejtően fiatal modellek néznek vissza ránk a divatmagazinok címlapjairól, a divatházak kampányairól és a divathetek kifutóiról is, legutóbb például a francia Dior szerződtetett le egy 14 éves gyereklányt – írja a mic.com, akik szerint még a vintage és a retro mánia sem segített ezen a megítélésen. Persze mint mindig, itt is vannak kivételek, a Marc Jacobs például a 69 éves Cherrel dolgozott az őszi-téli szezonban, míg a Céline a 80 esztendős Joan Didion reklámozza kollekcióját.

Nem is értjük, hogy miért áll a korhoz ennyire konzervatívon a divatszakma, amikor annyi stílusos idős hölgy fordul meg és dolgozik az iparban. Ráadásul ezek a magabiztos, sikeres és jól öltözött hölgyek bármelyik trendi címlaplányt háttérbe szorítják egyéniségükkel. A galériára kattintva inspirálódhat és megismerheti a legjobban öltözött 60-80 év közötti stílusikonokat Vivienne Westwoodtól Diane von Furstenbergig!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akkor és most: pop up üzlettel ünnepel a tízéves USE Unused

mzd 2015. szeptember 8., kedd 18:11

A USE Unused márkát egy hajszállal több mint tíz évvel ezelőtt, 2004-ben alapította Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila és Tóth András. Az akkori egyetemi barátságból végül világhír lett – a márka pedig úgy döntött, egy retrospektív jellegű pop uppal ünnepli a születésnapját. A másfél hétig nyitva tartó üzletben az elmúlt 10 év újragondolt ruhái mellett lehetőség lesz az őszi-téli kollekció megtekintésére és az előző tavaszi-nyári darabok akciós áron történő megvásárlására is. A Sas utcai showroomban jártunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az idei Velencei Filmfesztivál 11 legjobb szettje

mzd 2015. szeptember 8., kedd 09:53

Nagyjából a felénél tart az idei Velencei Filmfesztivál. A VMA-hez hasonlóan itt is kiválogattuk a 11 legszebb szettet – elmondható, hogy míg a zenei díjátadón inkább a feltűnés és a rongyrázás volt az elsődleges, itt sokkal visszafogottabb összeállításokat viseltek a celebnők.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tartsa tisztán sminkecseteit!

bb 2015. szeptember 7., hétfő 08:27

Több elmélet és legenda is kering a sminkecsetek helyes tisztításáról az interneten, így nem volt könnyű dolgunk, mikor próbáltunk utánajárni annak, hogy vajon melyek a legegyszerűbben kivitelezhető trükkök, melyekkel elkerülhetjük, hogy baktériumok telepedjenek meg és szaporodjanak el a napi rendszerességgel előkerülő ecseteinken. Nézze meg a hajtás után, hogy mivel tolhatja ki ecsetei élettartalmát és milyen hétköznapi praktikákkal tehet rendet a neszesszerben!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Caitlyn Jenneren vagy Angelina Jolie-n jobb a Versace?

mzd 2015. szeptember 7., hétfő 08:25

Caitlyn Jennert egyre többször látni csinos ruhákban, így adja magát a helyzet, hogy olyan celebnőket válasszunk mellé, akik hasonló szettben nyomulnak. Múltkor egykori feleségével, Kris Jennerrel állítottuk őket egymás mellé, most pedig rábukkantunk Angelina Jolie öt évvel ezelőtti fotójára, ahol egy, Jenner ESPY díjátadós fehér Versace-ruhájához hasonlót viselt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az Afropunk fesztivál volt a legmenőbb buli a szezonban

bb 2015. szeptember 6., vasárnap 18:23

Évről-évre egyre nagyobb visszhangot kap a nemzetközi sajtóban az augusztus végén megrendezésre kerülő Afropunk néven futó fesztivál Brooklynban. A pár napos rendezvényt idén éltette többek között a GQ magazin, a Racked szerkesztősége, valamint a CNN is, akik egyöntetűen egyet értettek abban, hogy az Afropunk Fesztivál vitathatatlanul a leginspirálóbb, legdemokratikusabb, legegyedibb és a legmenőbb fesztiválok egyike, egy olyan mozgalom, ami a zene és a divat előrehaladására törekszik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Miért annyira menő a 90-es évek a divatban?

bb 2015. szeptember 6., vasárnap 13:44

Jópár szezon óta divatban tarják a divatházak a kilencvenes évek meghatározó stílusjegyeit. A mostanra kissé ellaposodott irányzat a Vogue divatkritikusa, Sara Mower szerint semmi másnak nem tudható be, csupán a matematikának. Bár a divatszakma ezt sosem vallaná be magának, attól még igenis vannak matematikailag egyszerűen kiszámítható divathullámok a divatvilágban. Ilyen például a 90-es évek iránti nosztalgia is. Elég csak belegondolni abba, hogy hányadik évüket is tapossák pontosan korunk frissen befutott dizájnerei. Naná, hogy ők bizony már a kilencvenes években szocializálódtak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akkor és most: Schiaparelli kottás ruhája a Valentinónál

aa 2015. szeptember 6., vasárnap 08:56

Elsa Schiaparelli 1939-es modellje
Elsa Schiaparelli 1939-es modellje
Fotó: Met Museum

Nemcsak Tom Ford, Peter Jensen vagy a Louis Vuitton szeret ihletet meríteni elődeinek meghatározó munkásságából, hanem az olasz Valentino divatház két vezetőtervezője, Maria Grazia Chiuri és Pierpaolo Piccioli is, akik legutóbb a 2014-es tavaszi-nyári haute couture kollekciójukba építették be Elsa Schiaparelli hímzett kottákkal díszített estélyi ruhájának hasonmását – írja a partnouveau.com. Az 1973-ban elhunyt tervezőnő, akit Coco Chanel legnagyobb riválisaként emlegettek, az 1939-es zenei tematikájú őszi-téli gyűjteményében mutatta be a színes hangjegyekkel, kesztyűvel és fehér övvel kombinált darabot, melynek egyik példánya Millicent Rogers örökösnőnek köszönhetően került a New York-i Met-ben található Costume Institute tulajdonába.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ismerje meg Katalin hercegné legnagyobb vetélytársát!

bb 2015. szeptember 5., szombat 11:13

Nemrég bemutattuk a világ tíz legjobban öltözött hercegnőjét, ám az akkori felsorolásból kimaradt a klasszikus stílusban utazó Mária dán hercegnő. Pedig a trónörökös, Frigyes herceg 43 éves neje legalább olyan műgonddal állítja össze ruhatárát, mint Katalin hercegné, sőt a Popsugar szerkesztői szerint olykor előfordul, hogy túl is öltözi a stílusikonnak kikiáltott kétgyermekes hercegnét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Döntse el ön, hogy a pizzás tangánál látott-e már rosszabbat!

Menő/Ciki

Edicsek 2015. szeptember 5., szombat 07:37

A Huffington Poston találtuk meg a pizzaszelet mintájú tangát, aminek az a lényege, hogy már a fehérneműjével is rákészülhet az esti fergeteges bulira, vagy csak feldobhatja a napját. A partibugyi pizzás mintával kapható és úgy néz ki, mintha egy szelet szalámis pizzát tett volna a lába közé, ami úgy látszik, elengedhetetlen esemény egy igazán jó buliban, vagy mindenkit jókedvre derít, ha ilyet hord. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
718 szavazat 675 szavazat

Ne lepődjön meg, ha autószerelőnek öltözik a pasija

mzd 2015. szeptember 4., péntek 19:37

Reméljük, sikeresen túltette magát azon a tényen, hogy idén ősszel a férfiak körében (is) népszerű lesz a nagypapanadrág, ugyanis itt az új őrület. Az egyik képügynökség készített egy gyűjtést divatházak kifutós képeiből – olyanokból, amelyeken a férfimodellek overálban láthatóak. Hamarosan mindenki autószerelőnek öltözik majd?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mi a franc történik Johnny Depp Dior-reklámjában?

mzd 2015. szeptember 4., péntek 15:23

A Fashionista oldalán futottunk bele a Dior legújabb parfümreklámjába, amelyben a Sauvage névre keresztelt illatot reklámozza nem más, mint Johnny Depp. Több szempontból is furcsálltuk a választást, hiszen többen is azt nyilatkozták a színészről, hogy durva testszaga van: Perez Hilton 2010-ben írta meg, hogy Depp a zuhanyzás ellen van, Gwyneth Paltrow szerint pedig pacsuli- és dohányszaga van. Ezek a tények viszont eltörpülnek a videó mellett, amelynek másfél percéből konkrétan egy jelenetet sem értünk. Összefoglaljuk önnek a történetet, ami így olvasva is komikus, viszont gondoljon arra: ez a forgatókönyv pár hónappal ezelőtt briefként került ki a kreatívok kezéből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt van 100 év szexi, női fehérneműje 3 percben!

Divany.hu 2015. szeptember 4., péntek 08:42

100 év férfidivatja, a 20. századi német nőideálok és a 100 év férfifürdőruhái után szinte természetes, hogy a női luxusfehérneműk is sorra fognak kerülni, a Mode.com nem is várt vele sokáig. Csalódást kell okozzunk férfiolvasóinknak, mert a női bugyik nem (szinte) élőben cserélődtek le, ahogy történt ez a férfifürdőruháknál, de így is nagyon élvezetes végignézni, hogyan változott a fehérneműdivat az elmúlt száz évben. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézze meg, mit reklámoznak a magyar modellek ősszel!

aa 2015. szeptember 3., csütörtök 13:00

Nemrég megmutattuk, hogy milyen látványos, celeblányokkal telepakolt kampányokkal hívják fel magukra a figyelmet a világ vezetői divatházai, de nem volt nehéz dolgunk az őszi-téli szezon bénább hirdetéseinek összeállítása során sem. Ezúttal annak járunk utána, hogy milyen reklámokban, illetve címlapokon kaptak helyet hazánk legismertebb szupermodelljei. Nézze meg a hajtás után, hogy mit népszerűsít Mihalik Enikő vagy Axente Vanessa 2015 második felében!

Távolról sincs vége, olvasson még »

239 ezer forintos pelenkázótáskát árul Blake Lively

bb 2015. szeptember 3., csütörtök 08:31

Úgy tűnik, hogy nem tanult tavalyi baklövéséből a színésznőként és életmód-bloggerként ismert Blake Lively, aki akkor azzal tette magát nevetségessé, hogy a webáruházként is működő blogoldalának, a Preservnek összeállított divatanyagát a déli ültetvényeken folytatott rabszolgatartás ihlette meg. A szőke híresség ezúttal a minőségi bőrtermékeket készítő Sandast csapatával karöltve dobta piacra trendi pelenkázó táskáját, amit a biztonság kedvéért nyolc hónapos kislányáról, Jamesről (igen, tényleg lány és tényleg így hívják) nevezett el.

Íme a túlárazott táska
Íme a túlárazott táska
Fotó: preserve.us
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek a legbénább őszi-téli kampányok

aa 2015. szeptember 2., szerda 19:41

Annyira nem voltunk hasraesve a luxusházak őszi-téli kampányanyagaitól, így kíváncsiak lettünk, hogy milyenek azok a hirdetések, melyek ezúttal mégcsak nem is sikerültek olyan erősre. Nézze meg a hajtás után a szezon béna kategóriába sorolható kampányait!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja, mennyit ártott a krokodilos botrány az Hermès-nek?

mzd 2015. szeptember 2., szerda 19:41

Az Hermès új kreatívigazgatója, Nadège Vanhee-Cybulski első kollekciója most kerül az üzletek polcaira, azonban a nemzetközi sajtó mostanában inkább a francia divatház krokodilfarmjain történő kegyetlenkedésektől hangos. A cég nemrég közzétette az első féléves eredményeit – ezekből kiderül az is, vajon mennyire érintette az eladásokat az állatkínzós balhé. Mint kiderült, semennyire: az Hermès 21 százalékos növekedést könyvelhetett el az említett időszakban – olvasható a Fashionista oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Eljött a fekete szájak és okker szemek ideje!

nemoszi 2015. szeptember 2., szerda 10:28

A nyár mindig a natúr sminkek évszaka – naná, kinek van kedve 40 fokban alapozóban izzadni? –, de végre itt az ősz és lassan eljön a hangsúlyosabb sminkek ideje. Szerencsére ebben a szezonban is mindenki talál magának való, trendinek számító sminket, a MAC ugyanis ismét négyféle trendet prezentált: az egyik a lázadó punkoknak kedvez, a másik a természetesség kedvelőinek, de a kísérletező kedvű nők és a lustábbak is találnak maguknak való tippeket. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Miley Cyrus VMA-szettjei: tarolt a Prada és a Versace

mzd 2015. szeptember 1., kedd 18:48

Hétfőn megmutattuk önöknek, hogy melyek voltak a kedvenc szettjeink a 2015-ös MTV Video Music Awards-ról. A 11 celebnőt bemutató összeállításunkba Miley Cyrus nem került be – mégpedig azért, mert az ő outfitjei közelebb álltak az érdekeshez, mint a széphez. Mindenesetre kíváncsiak voltunk, hogy mely tervezők munkáit viselte az este folyamán a műsorvezető szerepét betöltő Cyrus – szerencsére a Getty Images végigvette az összeset, így mi is meg tudjuk mutatni önöknek!

A vörös szőnyegre egy metálos Versace-ruhában érkezett az énekesnő és a díjátadó során is többször viselt külön erre az alkalomra készült szetteket az olasz divatháztól. Cyrus egyébként kilencszer öltözött át – így Ágatha Ruiz de la Pradától, a Mamadoux-tól és a The Blonds-tól is viselhetett valamit. Nekünk egyébként egy-két szettje (például a DO IT feliratú latexes vagy az ajak alakú szoknyás) még tetszik is – a galériában a többivel együtt meg is nézheti őket!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Abodiban parádézó híresség a VMA-n!

bb 2015. szeptember 1., kedd 08:45

Vasárnap tartották a 32. MTV Video Music Awardsot Los Angelesben. A rendezvényen felvonultatott korábbi legjobb kreációkról már mutattunk is egy szemléletes gyűjtést, sőt, az esemény eddigi legmenőbb szettjeit is megnézhette. Azon pedig már meg sem lepődünk, hogy volt olyan hollywoodi híresség, aki Abodi Dóra által tervezett ruhában lejtett végig a rendezvényt követő afterbuli vörös szőnyegén a nyugat-hollywoodi Ysabelben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A 11 legjobb szett a 2015-ös VMA-ről

mzd 2015. augusztus 31., hétfő 12:22

A tavalyi évhez képest az idei MTV Video Music Awards elképesztően színes lett: míg 2014-ben a legtöbb celebnő a fekete ruhák mellett tette le a voksát, addig idén népszerű volt a púder, a fukszia, de még a halványzöld is. Annyian mentek el érdekes (és egyben nem lotyós) szettben az eseményre, hogy alig tudtuk kiválasztani a 11 kedvencünket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A körömlakk, ami lerohasztja a körmét

Dívány 2015. augusztus 31., hétfő 08:58

Mentality. Mondd ez a név bármit? Nekünk sem mondott, amerikai körömlakkmárka egyébként kicsit bizarr termékekkel, ami még hagyján, de tönkreteszi az ember körmét. Pontosabban a lazább esetekben csak a köröm természetes színét szívja ki, máskor látványra szinte leégeti és a legsúlyosabb esetekben körömleválást is okoz. Nézze csak – ez a blogger borzalmasan rosszul járt:

Fotó: instagram / dmm_nails

Miután a közösségi oldalakon kirobbant a balhé, a cég társalapítója, Danny Dannels közölte, hogy hagyják őt a provokatív emailekkel, neki fontos körömlakkgyártási feladatai vannak. Ja, és aki csúnyán beszél, az nem vehet a termékéből. Azóta egyébként nyilván beszéltek egy ügyvéddel, mert a veszélyes lakkokat visszahívták. A lényeg, hogy lehet, hogy soha nem hallott még a Mentality-ről, de ha véletlenül a következő hónapokban valaki kínálgatná önnek a cég körömlakkjait fű alatt ócsóért, inkább ne vegye meg őket. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Egymást falják fel a legnagyobb táskamárkák

mzd 2015. augusztus 30., vasárnap 14:13

Az elmúlt években a luxusmárkák rájöttek, hogy mivel lehet igazán nagy pénzt leakasztani: a táskákkal. Hogy miért? Mert a vásárlók előbb fizetnek ki 50 ezret egy táskáért, mint egy ruháért, hiszen előbbit akár egy teljesen hétköznapi szettel is fel tudják venni, a kiegészítő logója pedig messziről üzeni, hogy az bizony sokba került. A jelenségről a Business of Fashion oldalán jelent meg egy publicisztika, amit a Business Insider belépő kategóriás táskákat vizsgáló cikkével gyúrtuk önnek egybe, hogy megértse, mi is zajlik most a piacon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen teniszruhákat hordtunk az elmúlt 200 évben

aa 2015. augusztus 30., vasárnap 09:38

A New York-i teniszszezon kezdetén felbuzdulva nemrég mutattunk egy összeállítást a Williams nővérek sikkes sportszettjeiből. Az akkori képgyűjtés során azonban számos olyan ősrégi fotót találtunk, amelyek nagyszerűen prezentálják, hogy milyen látványos stílusfejlődésen ment át a tenisz világa a viktoriánus korszak óta, amikor még olyan ruhadarabokban játszottak, amik ma már elképzelhetetlenek a sportolók számára.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így telt a Maybelline első 100 éve

aa 2015. augusztus 29., szombat 18:27

Idén ünnepli a századik születésnapját a világ egyik legismertebb kozmetikai márkája, a Maybelline. A kerek évforduló alkalmából összeszedtünk néhány emlékezetes kampányt az amerikai márka történetéből, melyekből jól kivehető, hogy míg a termékek és a sminktrendek drasztikus változásokon mentek át az elmúlt évtizedekben, addig a szépség és az ahhoz való hozzáállás alapvetően mit sem változott. A nők ugyanis még száz évvel később is buja és sűrű szempillák, karakteres szemöldök és tökéletes bőr után sóvárognak.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 ... 360

Blogok, amiket olvasunk

HATÁRÁTKELŐ A finn csoda testközelből is csoda?

Tényleg a finn a legjobb iskolarendszer? Mesés ott anyának lenni? Mindenki jól él? Tapasztalatok első kézből, hat év után.

TÉKOZLÓ HOMÁR Tényleg bármit kicserélhetünk 3 napon belül?

Három munkanapon belül visszavihetjük a terméket a kereskedőhöz, aki köteles azt kicserélni vagy visszafizetni az árát? Van ilyesmi, de jó tudni, mikor élhetünk a lehetőséggel!

KISZÁMOLÓ Mennyire koszos a pénz?

Nem biztos, hogy megnyugtató ötlet azt vizsgálgatni, mi minden van a bankjegyeken. De azért megvizsgálták.
Ajánlok blogbejegyzést

OnGo beszámolók

Hirdetés