TEJBEN-VAJBAN

Kvíz: kitalálja, mikor alapították a márkákat?

mzd 2015. december 8., kedd 17:39

Kíváncsiságból egy márkának olvastam utána (nem mondom el, melyikről van szó, mert hátha segít a megoldásban majd) és elcsodálkoztam: az általam újhullámosnak ítélt cég már több évtizede létezik és ontja magából a kollekciókat. Ezen felbuzdulva rákerestem a "nagyok" születési idejére és ha már megtettem, úgy döntöttem, készítek belőle egy kvízt is!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézze meg Kim Kardashian terhesruháit!

nemoszi 2015. december 8., kedd 11:02

Kim Kardashian május környékén jelentette be, hogy második gyermekét várja, de sokáig semmi nem látszott alakján: aztán amikor elkezdett nőni a hasa, akkor sem cserélte le amúgy is egy kaptafára készült ruhatárát. Így aztán számtalan fullasztóan tapadós ruhában láthattuk az elmúlt hónapokban a celebnőt, aki december elején szülte meg második gyerekét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem jó ötlet női testtel férfiékszert eladni

etelka 2015. december 7., hétfő 16:18

Egy Új-Zéland-i ruhamárka, az I Love Ugly készített egy olyan reklámanyagot, ami a megjelenése után rögtön botrányt kavart. A fotókon egy felöltözött férfi ujján gyűrűkkel takarja el egy meztelen nő melleit és szeméremtestét, eléggé provokatív módon. Ezen baromi sokan fennakadtak, és máris robbant a botrány – írja a Refinery29.com.

"Az ékszer egy dolog, azt lehet szeretni vagy utálni egy férfin. A legjobb tudásunk szerint szerettük volna átdolgozni a témát, ami egy csomó férfit elbizonytalanít, hogy a kétkedők el tudják képzelni, milyen lenne rajtuk az ékszer" – olvasható a cég Facebook oldalán. Az aucklandi márka a pucér nős képekkel – melyek nyilván a lehető legjobb tudásuk szerint készültek – azonnal a támadások kereszttüzébe került, mondván, tárgyiasítják a női testet, úgyhogy a képeket a cég gyorsan el is távolította oldaláról, de az Internet nem felejt (ilyen gyorsan).  

Az I love ugly egyébként először egy furcsa magyarázkodással reagált a vádakra a Twitteren: "Eltérőek a vélemények az utolsó kampányunkról. Néhányan imádják, néhányan utálják. Ha valami idegesít... akkor valamit jól csináltunk" – írták, de aztán ezt a hozzászólást is törölték, és inkább egy tetovált férfit fogdosó női kezet tettek ki Facebookjukra, hátha ebbe már nem lehet belekötni.

Szettek premierre és díjátadóra: melyik celebnőnek áll jobban?

mzd 2015. december 7., hétfő 11:48

Az év vége mindig a premierek és a díjátadók időszaka, ezért ne lepődjünk meg, ha a celebekről is ilyen eseményeken készül a legtöbb fotó. Mi sem tettük, inkább összegyűjtöttünk az estekről három képpárt, amelyeknek érdekessége az, hogy a két-két celebnő hasonló szettben nyomul. Mint mindig, önnek nincs más dolga, mint a szavazódobozok segítségével eldönteni, hogy melyikük fest jobban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Alig változott az Agymenők jócsaja az elmúlt 13 évben

bb 2015. december 6., vasárnap 16:53

A hazánkban leginkább az Agymenők, valamint a Bűbájos boszorkák című sorozatokból ismert Kaley Cuoco a napokban töltötte be harmincadik életévét. A szőke színésznő igencsak mozgalmas évet tudhat a háta mögött, hiszen a Forbes szerint ő lett az év legjobban fizetett televíziós színésznője, miközben kevesebb mint két év után elvált férjétől, Ryan Sweetingtől. A közkedvelt hollywoodi sztár látványos stílusfejlődéséről ezúttal a Huffington Post készített egy összeállítást. Kattintson az óriásgalériára és nézze meg, hogy mennyit változott Cuoco ízlése a korai 2000-es évektől napjainkig.

Khaki kabátban telelnek a celebnők

aa 2015. december 6., vasárnap 15:29

Annyira nem akar kikopni a divatból a katonás stílus és a khaki árnyalatú kabátok, hogy még a celebnők is ilyen fiús darabokban fagyoskodnak ebben az időszakban. Anne Hathaway farmerrel, Gwen Stefani tornacipővel, míg Kate Hudson rojtos bokacsizmával kombinálja az uniszex darabot, Rihanna pedig inkább a túlméretezett bomberdzsekit és a szőrmével bevont papucsot preferálja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Celebnőkkel mutatjuk, hogy viselje a pulóvert

mzd 2015. december 5., szombat 15:07

Szeretjük azokat a cikkeket, ahol celebnők szettjei mellett láthatjuk, hogy milyen termékekből lehet hasonlót alkotni – mivel úgy vettük észre, hogy önök is kedvelik ezeket, most ismét egy ilyennel jelentkezünk. A központi elem most a (kötött) pulóver: három teljesen különböző stílusú szettet mutatunk, így nagy valószínűséggel ön is talál kedvencet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Százezren követelték az Inditex-próbababák cseréjét

mzd 2015. december 5., szombat 12:16

Nyáron a Topshop kiverte a biztosítékot: a vásárlók szerint a próbababáik túl soványak. Akkor úgy döntöttük, megnézzük, mi a helyzet a hazai ruhaüzletekben – sajnos hasonló következtetést kellett levonnunk nekünk is. Úgy tűnik, egy kicsit javul a kép: egy online petíció nyomására az Inditex úgy döntött, visszavonja az "anorexiás babákat", olvasható a TheLocal oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Végre stílusosan szállíthatja állatát!

Menő/Ciki

nemoszi 2015. december 5., szombat 08:02

A Daily Doton jött szembe velünk alábbi állathordozó, melynek különlegessége, hogy macskánk/kutyánk/hörcsögünk amellett, hogy kilát belőle, úgy néz ki, mint egy űrhajós. Elég vicces látvány, ráadásul a táskák hordhatónak, kényelmesnek és praktikusnak is tűnnek.

Viszonylag drágák (már ahhoz képest, hogy kartondobozban is levihetjük kedvencünket az állatorvoshoz), cserébe annyira jól néznek kik, hogy szegény macskát simán elvinnénk benne akár többször is túrázni, várost nézni. Ha ön is szeretné, hogy cicája/kutyája/hörcsöge szétnézhessen Pesten, a U-petről rendelhet: 99 dollárért (28 ezer forint) mutatós hátizsákot, 129-ért (37 ezer forint) praktikus banyatankot kap. Mit szól az ötlethez? Menő az űrhajós-állathordozó, vagy inkább ciki?

877 szavazat 684 szavazat

2016-nak rögtön két Pantone színe lesz

nemoszi 2015. december 4., péntek 11:49

A színszabványok területén igazi szaktekintélynek tartott Pantone minden év decemberében kihirdeti a következő év vezető színét, ami a 2014-es lilás-rózsaszín ragyogó orchidea és a 2015-ös barnásvöröses Marsala után 2016-ban a babakék és a babarózsaszín, fantázianéven rózsakvarc és derűs kék lesz. Így várhatóan jövőre nem csak a női és férfi ruhák, valamint kiegészítők, hanem a sminktermékek és a lakástextilek is ilyen színekbe borulnak majd.

Különlegesség, hogy most először egyszerre két szín is az év színe lesz, ezt azzal indokolja a cég, hogy adott árnyalatok annyira kiegészítik egymást, hogy szinte el sem lehet őket választani egymástól, nagyon gyakran használják amúgy is együtt a lányos, túl geil rózsaszínt a kicsit komolyabb világoskékkel. A színpár egyfajta egyensúlyt alkot így együtt, megnyugtató rájuk nézni. A páros emellett azt jelzi, hogy a nemek egyenlők és még komolyabb összemosódásuk várható a divatban  – áll a Pantone.com-on.

A Pantone igazgatója, a 2016-os színeket kiválasztó Leatrice Eiseman azt nyilatkozta a Wsj.com-nak, hogy azért is volt szükség két színre, mert így a más színekkel való kombinálás is könnyebb (a márka ajánlása szerint barnában, zöldben, lilában, sárgában, ezüstben és pinkben is érdemes gondolkozni), plusz a kék-rózsaszín páros már magában is remekül mutat, különösen lakberendezési területen. Eiseman azt is fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a rózsakvarc egyáltalán nem egyenlő a babarózsaszínnel, ahogy a világoskék se a kisfiúk kedvenc színe, de valószínűleg hiába, amikor a Buzzfeed is cuki rózsaszín-kék kendőkbe bugyolált csecsemőkkel adja el a hírt.

Menstruáció ihlette ékszerek: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

aa 2015. december 4., péntek 08:30

Több furcsa kiegészítő is borzolta a kedélyeket az idei évben, ilyen volt például az anyatejből készült medál, valamint a szalonnaillatú bugyi, de az év végére szerencsére befutott még egy említésre méltó munka, méghozzá a fiatal brit ékszertervező, Lili Murphy-Johnson menstruáció ihletésű ékszerkollekciója, aminek megtervezéséhez természetesen a saját, menstruációt megelőző morcos időszakaiból merített inspirációt.

image (1)
Fotó: lili-mj.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
1070 szavazat 1160 szavazat

Tehetetlenek a luxusmárkák a fast-fashionnel szemben

bb 2015. december 3., csütörtök 17:19

2015-ben is gyakran foglalkoztunk a divatipar egyik legérzékenyebb problémájával, miszerint a fast-fashion márkák gyorsabban és olcsóbban ontják magukból a kifutókon látott darabokat, mint valaha. Az aggasztó jelenség miatt egyre több tervező szeretne hatékonyabb jogi lépéseket tenni az ügyben, mivel hiába küzdenek a pofátlan koppintások ellen, egy ideje semmilyen jelentős eredményt nem sikerült felmutatniuk, miközben a fast-fashion üzletek virágzanak és gombamód terjeszkednek.

Ezúttal a Dazed Digital szerkesztősége számolt be arról, hogy míg a nagy divatmárkák sorra zárják be üzleteiket (A Louis Vuitton három butikot számolt fel Kínában) és terjeszkedni sem tudnak olyan gyorsasággal, addig az utcai divat márkák, mint például a H&M és a Zara, további városokat hódítanak meg és kifejezetten jól jöttek ki a gazdasági válságból. Ennek tudatában nem csoda, hogy az Inditex tulajdonosa, Amancio Ortega felkerült a világ leggazdagabb embereit jegyző lista élére.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A csizma az új edzőcipő

aa 2015. december 2., szerda 19:43

A WGSN INstock legújabb felmérése szerint a különféle csizmák váltják a jó pár szezon óta divatban tartott edzőcipőket a sorban. A jelenségnek több oka is lehet, de valószínűleg csak annyiról van szó, hogy a vásárlók egyszerűen ráuntak az elsőre jópofának és kényelmesnek tűnő játszóscipőkre, ami nemcsak az utcai divatot, de a kifutók világát is uralta az elmúlt egy-két évben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Budapest a design egyik legfontosabb központja lehet

Edicsek 2015. december 2., szerda 09:11

Budapest textilipara száz évvel ezelőtt virágzott, de a Szovjetunió összeomlása után több nagy üzemnek is be kellett zárnia. Amik megmaradtak és alkalmazkodtak a kor követelményeinek, most újra reneszánszukat élik – derül ki a Monocle kisfilmjéből, ami a budapesti designvilágot mutatja be. 

A videóból kiderül, hogy a "Made In Hungary" felírat egyre több high-end, designer márkánál jelenik meg, valamint a budapesti fiatal tervezők is egyre híresebbek és elismertebbek külföldön is. A filmben Tóth András, a USE Unused kreatív igazgatója mesél arról, hogy ők voltak az első generáció, akik máshogy gondolkoztak a divatról és arról, hogy magyar tervezőnek lenni a történelmi háttér miatt is kimondottan különleges dolog.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: kis piros táska az ünnepekre

moana 2015. december 2., szerda 07:41

Az óriástáskák hosszú uralkodása után kezdenek megint előtérbe kerülni a kisebb válltáskák, és ugyan nem könnyű megszokni, hogy egy egész napra való cuccot beléjük szuszakoljunk, de ez sem lehetetlen küldetés. E heti kedvencünknek is egy ilyen kiegészítőt választottunk, mégpedig egy piros színűt, ha már úgyis itt az adventi időszak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek a ruhák megvédik a férfiaktól

nemoszi 2015. december 1., kedd 09:55

Eddig nem nagyon tudtuk, milyen a keresztény értékeknek megfelelő öltözködés, ahogy azt se, hogy van kifejezetten olyan amerikai szervezet, a Pure Fashion, mely a "bibliai értékekre alapozva" képzeli el az öltözködést, pedig követjük a menő vallásos bloggereket, különböző kultúrák öltözködéséről is hallgattunk előadást és a lolitás muszlim lányokat is szerettük. De mostanra már mindent tudunk, Bráz Szilvia ugyanis Sylber márkanéven olyan kollekciót készített, melynek koncepciója a Pure Fashion program célkitűzéseibe illeszkedik, azaz a "tiszta szív, tiszta divat program" jelszóval a a belső értékrenden nyugszik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Köpeny a celebnők új kedvence

mzd 2015. november 30., hétfő 18:27

A celebnőknek mindig van valamilyen kattanásuk – a friss képügynökségi fotókat elnézve ez most a köpeny. Ami egyébként fekete vagy fehér színekben még teljesen rendben van, viszont ha valakin pirosat látunk, automatikusan várjuk, hogy megjelenjen egy farkas. Hogy miért ezt a három színt említettünk? Azért, mert a lenti fotóválogatásunkban ezek szerepelnek, ráadásul mindegyikhez rögtön két hírességet szemléztünk, így ön el is döntheti, hogy kin néz ki jobban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Körkép: ha nem akar diszkógömb lenni, fenyőfának is öltözhet

Dívány 2015. november 30., hétfő 15:40

Ahogy minden évben, most is körbejártunk pár üzletet, hogy megnézzük, mire számíthat az, aki az adventi időszak véget nem érő eseménysorozatához keres csinosabb, nőiesebb vagy egyszerűen csak cuki ruhákat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Felkapták a vörös hajú modelleket a divatházak

aa 2015. november 29., vasárnap 18:17

Míg a sokszínűséget egyenlőre csak ízlelgetik a divatszakmában, addig úgy tűnik, hogy a tervezők és a ügynökségek ráuntak az átlagos barna lányokra és vörös hajú modellekre kezdték lecserélni modelljeiket az őszi-téli szezonban – hívja fel a figyelmet a változásokra a Wgsn.com, mely szerint a jelenség többek között annak is betudható, hogy a divatházak előszeretettel használtak vörös, barna, rozsda és réz árnyalatokat a hetvenes évek stílusát idéző kollekciók tervezése során, ehhez a színpalettához és a hippitrendhez pedig tökéletesen passzolnak a vörös hajú modellek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a szalonnaillatú bugyi?

Menő/Ciki

aa 2015. november 29., vasárnap 18:16

Úgy tűnik, hogy az idei év sem telik anélkül, hogy valakinek ne jutna eszébe szalonnás kiegészítőt piacra dobni. A szokatlan mintájú selyem sál után itt van a szalonna illatú fehérnemű, amivel az elsősorban bacon ihlette termékekre specializálódott J&D Foods szeretne kedveskedni vásárlóinak az ünnepi szezonra – hívja fel a figyelmet a különös ötletre a Refinery29.com, mely szerint a márka agyszüleménye egyáltalán nem elrugaszkodott, hiszen egy felmérés kimutatja, hogy a kanadaiak 45 százaléka inkább a szalonnát választja a szex helyett. A cégnek hála ezentúl egyszerre hódolhatnak mindkét hobbinak.

Pimasz felirat is jár a szalonnás képhez.
Pimasz felirat is jár a szalonnás képhez.
Fotó: baconsalt.3dcartstores.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
6271 szavazat 77331 szavazat

Így vegyen cipőt, ha speciális a lábmérete!

aa 2015. november 29., vasárnap 10:12

Kezdetét vette Stuart Weitzman minden év késő őszén megrendezésre kerülő 'Trunk Showja', melynek lényege, hogy az üzletbe betérők egy személyes konzultáción is részt vehetnek a vásárlás során, például az eladók készségesen lemérik a lábméretüket, majd az így kapott adatok alapján mutatják be a számukra legmegfelelőbb lábbeliket. Az évente kétszer megrendezésre kerülő program leginkább az olyan ritkább lábmérettel rendelkező vásárlóknak kedvez, akik általában nehezen kapnak a 34-es vagy éppen 44-es méretű lábukra illő cipőt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hihetetlen,hogy mennyit változott Miley Cyrus az elmúlt 10 évben

aa 2015. november 28., szombat 19:14

Nemcsak Johnny Depp kamaszlánya és Kelly Osbourne ment át látványos stílusfejlődésen az elmúlt időszakban, hanem az egyre extravagánsabb külsejű Miley Cyrus is, aki még csak a napokban töltötte be 23. életévét. Az énekesnő születésnapja feltűnt a Harper's Bazaar szerkesztőségének is, akik egy képes összeállítással köszöntötték fel a Nashvilleből származó popsztárt. Kattintson az óriásgalériára és nézze meg, hogy hogyan lett a Disney stúdió egyik kedvenc tinibálványából provokatív platinaszőke celebnő és a divatházak egyik kedvenc múzsája!

Ikea ágyneműre hajaz a Gucci virágmintás öltönye

aa 2015. november 27., péntek 17:28

A napokban rendezték meg az MTV American Music Awards-ot Los Angelesben, ahova köztudottan inkább mulatságos és figyelemfelkeltő ruhákban illik érkezni, mintsem csokornyakkendőben és kisestélyiben. Jól láthatóan a díjátadó hagyományait követte a One Direction nevű fiúcsapat ügyeletes szívtiprója, a banda kétségkívül legdivatorientáltabb tagja, Harry Styles is, aki kollégáival ellentétben egy merész virágmintás együttesben jelent meg a vörös szőnyegen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elbukta a melltartópert a H&M

aa 2015. november 27., péntek 15:01

Négyéves jogi csata után nyert pert a Strechline Holdings a világ egyik legismertebb fast fashion üzlete, a H&M ellen a napokban. A Legfelsőbb Bíróság ráadásul több milliós kártérítés megfizetésére kötelezte a svéd márkát, mivel azok ellopták a márka által kifejlesztett technológiáját, aminek létrehozásával nők millióinak a melltartóproblémáját sikerült megoldaniuk. A H&M 12 típusú melltartó esetében alkalmazta a Strechline technikáját és a lánc 3700 üzletében árusította azt világszerte – írja a Dailymail.co.uk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rangsorba állítottuk Madonna legmenőbb szereléseit

bb 2015. november 27., péntek 12:00

Madonna megkerülhetetlen stílusikonná gyúrta ki magát a karrierje során, így ha már az énektudásáról semmi klasszat nem tudunk elmondani, azt feltétlenül megérdemli, hogy megemlékezzünk a legjobb szereléseiről. Persze a pop királynőjeként emlegetett énekesnővel is megesik olykor, hogy mellényúl és nem odaillő vagy korban nem passzoló kreációkban indul a vörös szőnyeges eseményekre és fellépésekre, aminek köszönhetően számos alkalommal került már kellemetlen helyzetbe az elmúlt harminc évben.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 360

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

OnGo beszámolók

Hirdetés