TEJBEN-VAJBAN

StyleCouch: mit vegyek fel széles csípőhöz és kis mellhez?

mzd 2016. március 1., kedd 20:59

style couch.png
Fotó: Dívány

Egyszerre érdekes és misztikus, hogy nemrég két ugyanolyan nevű (Kata és Kati) olvasónk keresett meg minket hasonló problémával: arra voltak kíváncsiak, hogy a széles csípő-kis mell kombinációhoz hogyan érdemes a legelőnyösebben felöltözni. Kata normál magasságú (169 cm), Kati viszont alacsony (157 centiméter) és nehezítés, hogy életmódjából kifolyólag nem hord magassarkú cipőt. Ha kíváncsi, miket tanácsoltunk nekik, olvasson tovább! A válaszokat (és tippeket) egyébként két részre bontottuk: külön foglalkoztunk a test alsó és felső részével.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen 8 millió dollár Lady Gaga fülében

nemoszi 2016. március 1., kedd 17:41

A csodaszép és elképesztően drága estélyik mellett a celebnők mindig a legdrágább és legcsillogóbb ékszerekben parádéznak az Oscaron: így volt ez 2016-ban is. És míg a ruhák esetében az "elképesztően drága" pár ezer, maximum pár tízezer dollárt jelent, addig a csillogó ékszereknél ez már dollármilliókban mérhető! Például Lady Gaga két, nem is olyan hivalkodóan nagy fülbevalója 8 millió dollárba kerülne, ha ki akarná fizetni őket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kvíz: kitalálja az évet az Oscar-estélyi alapján?

mzd 2016. március 1., kedd 12:12

Február 28-án rendezték a 88. Oscar-díjátadót, mi pedig ennek apropóján úgy döntöttünk, készítünk egy kvízt. Bár a kezdetekig nem nyúltunk vissza, mégis húsz évet utaztunk az időben, önnek pedig el kell döntenie, hogy mikori lehet a szett. 1996 és 2016 között húsz év telt el, viszont ezek összesen három évtizedbe estek és mindegyikből négy összeállítást választottunk: igyekeztünk azért egy-két emlékezeteset is betenni, de a legtöbbször csak a színésznő vagy énekes frizurája és az estélyik anyaghasználata nyújthat egy kis támpontot.

Minden kérdés megválaszolására 45 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

Menő vagy ciki a kerti szerszám ihlette gyűrű?

Menő/Ciki

aa 2016. február 29., hétfő 19:43

Meglepően kreatívak mostanában a brit ékszertervezők, Lili Murphy-Johnson menstruáció ihlette ékszerei után máris itt van a legújabb agyszülemény, Vanessa Harden 'Subversive Gardener' névre keresztelt kollekciója, melyben a montreáli származású, de Londonban élő művész egy különös módját választotta a kiegészítők és a szerszámok között húzódó határok összemosásának.

Hogy ez eddig még senkinek jutott eszébe!
Hogy ez eddig még senkinek jutott eszébe!
Fotó: vanessaharden.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
754 szavazat 631 szavazat

Nézze meg az Oscar gála legjobban öltözött nőit!

km 2016. február 29., hétfő 15:58

A 88. Oscar gála elképesztő sikert hozott a Saul fia alkotóinak, akikkel az egész ország együtt örül – és Leonardo DiCaprio is megkapta végre az Oscart. A magyar siker hatalmas eredmény, de mivel ez itt a Tejben-Vajban trendblog, nem mehetünk el a gála legszebb ruhái mellett sem. Merthogy az Oscar gála a díjak mellett azért arról is szól, hogy – az év legfontosabb celebeseményeként – az év legszebb vörösszőnyeges ruháit láthatjuk. 

Kellemes meglepetés volt Lady Gaga, aki egy különleges, mégsem hivalkodó fehér overálban vonult be a gálára, de Charlize Theron mélyen dekoltált vörös ruhája is inkább elegáns, mint közönséges volt. A mi egyik kedvencünk Margot Robbie aranyruhája, de Julianne Moore fekete Chanel estélyije is tökéletes választás, plusz végre egy sallang- és villantásmentes Versace estélyit is láthattunk Jennifer Garneren. Több színésznő a sötétkék navy-blue színt választotta, ennek ellenére csak kevesen öltöztek össze. Rooney Mara már egyszer megkapta tőlünk, hogy túl szürke a díjátadókon, hát most odatette magát – mi Cate Blanchett Armani Privé ruháját is szerettük, bár ezzel a halványzöld darabbal a színésznő több rosszul öltözött listára is felkerült. Ha kíváncsi az Oscar gála legszebb ruháira, kattintson a galériára! 

Kinek áll jobban: 2016-os Oscar

mzd 2016. február 29., hétfő 11:25

Február 29-én hajnalban - több mint harminc év után - újra Oscar-díjat nyert egy magyar film. Hétfő lévén azonban nem mehetünk el a ruhaikrek mellett sem, így az est során készült képeket végigböngészve újabb három celebpárost gyűjtöttünk össze, hogy aztán ön eldönthesse: kin mutat jobban a hasonló szett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pelerineket, giccses kardigánokat hordunk majd év végén

aa 2016. február 28., vasárnap 16:03

Félidőnél jár a 2016-os őszi-téli kollekciókat bemutató divathétsorozat, ami azt jelenti, hogy egyfajta kép már kezd kialakulni a divatszakemberek és szerkesztők fejében arról, hogy miben fogunk majd járni a következő szezonban.

A Refinery29.com listája alapján készített összeállításban megmutatjuk, hogy melyek azok a ruhadarabok, amelyek valamilyen formában szinte biztos, hogy meg fognak jelenni a fast-fashion üzletek polcain 2016 második felében.Sőt, ha egy kicsit tüzetesebben szétnéz a szekrényben, akár már most is beépítheti aktuális ruhatárába a napokban bemutatott szereléseket. Kattintson a galériára és örüljön velünk együtt, hogy nem kopik ki a divatból a paplankabát, menők lesznek a piercinges, a fűzős, valamint a kislányos ruhák és a pelerinek!

50 év felett sem kell unalmasan öltözni!

bb 2016. február 28., vasárnap 15:05

Nemcsak a teltkarcsú nőkre és plus-size modellekre terelődött nagyobb figyelem az elmúlt években, hanem az idősebb modellgenerációra és ezzel együtt az ötven feletti divatrajongókra is. A téma olyannyira népszerű a tervezők körében, hogy a most zajló londoni divathéten megtartották az első Fifty Plus Fashion Week (Ötven felettiek divathete) nevű rendezvényt, melyen olyan veterán modellek mutatták be a JD Williams és a London College of Fashion diákjai által tervezett ruhákat, mint a 63 éves Marie Helvin vagy az Egyesült Királyság egyik legelső modellje, a 87 éves Daphne Selfe.

Távolról sincs vége, olvasson még »

100 év afrofrizurájának divatja másfél percben

mzd 2016. február 28., vasárnap 10:48

Csak pár hetet kellett várni az előző, egyébként 100 év rúzsdivatját bemutató videó után, ugyanis itt a sorozat következő epizódja: a főszerepben pedig az afrofrizura tíz évtizednyi változása áll. Ebből kiderül, hogy egy évszázaddal ezelőtt a rövidre vágott haj és a babaarc volt a menő, a 70-es években a mikrofonfej, tíz évvel később pedig a raszta. Mindig kíváncsian várjuk a filmek végét, amikor megmutatják, hogyan lehet összefoglalni a 2010-es éveket: most a focistafrizura nyert gyémántfülbevalóval. 

Egyébként ha kíváncsi arra, hogy honnan merítették a videó készítői az inspirációt (a 90-es évekét például Eddie Murphy-től), akkor itt megnézheti a képpárokat!

Londoni divathét: a giccs az új "kis fekete"

aa 2016. február 27., szombat 17:23

New York után Londonban is bemutatták a 2016-os őszi-téli kollekcióikat a divatházak, melyek legnagyobb meglepetésünkre hasonlóképpen „Alessandro Michele lázban” égtek, mint tengerentúli kollegáik. A hajtás után mutatjuk, hogy mit hordanánk szívesen a bemutatott darabok közül és megtudhatja azt is, hogy miben gondolkodtak az Egyesült Királyság ikonikus divatházai és feltörekvő tervezői a szezonban!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így reagál az utca embere a kifutós trendekre

mzd 2016. február 27., szombat 17:23

A DailyMail kíváncsi volt, mit reagálnak az utca emberei arra, ha valamilyen extrém kifutós trendet látnak a hétköznapokban. A választ egyik szerzőjük, Emily Hodgkin segítségével kapták meg, aki vállalta, hogy a nagy divatházak által megálmodott szettekben jár-kel London Kensington negyedében – a reakciókat pedig videóra vették.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elkészültek az idei menyasszonyi álomruhák is

km 2016. február 27., szombat 13:35

Benes Anita, a Daalarna tervezője 14 éve alapította a márkát, melynek légies ruhái mára a tehetős menyasszonyok profin szervezett álomesküvőinek kötelező kellékei. Bár évekig leggyakrabban a celebek kihívó, mélyen dekoltált gálázós ruháival kapcsolatban került elő a Daalarna név, de ennél azért jóval több van a márkában: a hangsúly mintha egyre inkább a méretre készült, egyedi esküvői ruhák felé tolódna. A bemutatott mintakollekció darabjai idén minden eddiginél szebbek, kifinomultabbak voltak, pedig a minőségre eddig sem lehetett panaszunk. A testre simuló csipkehímzések és könnyed tüllszoknyák végre nem is mutattak túl sokat viselőikből, nem láttunk egy átsejlő bugyit vagy kilógó mellbimbót sem. A ruhák esése, szabása, anyaga is tökéletes volt, igazán üdítő ilyen minőségű ruhákat látni hazai kifutón.

Benes kollekciójában láttunk Dolce & Gabbabna couture-t idéző virágmintás estélyit, a testtel szinte eggyé váló csipkefelsőket, színátmenetes csipkéket és elképesztően csillogó kövekkel kirakott öveket, fejdíszeket. Némelyik ruha emlékeztetett a korábbi kollekciók egy-egy ruhájára, de akárhogy is, sok volt az újdonság és biztos, hogy rengeteg menyasszony kezd most arról ábrándozni, hogy Daalarna ruhában mondhatja ki az igent.

Hírnévre vágyik? Nyírassa kopaszra haját!

Becca 2016. február 26., péntek 19:42

Elképesztő micsoda ostobaságokra tudnak rákattanni az internetezők, most éppen az váltotta ki a dühüket, hogy egy orosz modell, Julia Andreeva közzétette, ahogyan születésnapja alkalmából kopaszra nyíratja fejét. Ebben semmi különös nincsen, az eredeti videót, amit Andreeva töltött fel a Youtube-ra, alig 70 ezerszer töltötték le, viszont a szemfüles BarberShapp úgy döntött, szakít egy kis nézettséget a modell hajvágásából és azzal a felütéssel posztolta a megvágott videót, hogy „furcsa, stílusos, menő kinézet lehet az új trend”.

Az „új” videón csak a hajvágás első része látható, amikor a fodrász kihasználva, hogy kopaszra fogja nyírni vendége haját, saját kreativitását is beleviszi a munkába és különböző aszimmetrikus rétegeket farag Andreeva szőke frizurájába, bónuszként a pár szál haját ami maradt, még fel is tupírozza. Nos, ezt a videót viszont már több mint 11 milliószor töltötték le, alig egy hét alatt. 

Ez a tépett, kócos pár szál haj tényleg elég borzalmasan néz ki, de az is látszik, hogy a modell és a fodrász is remekül szórakozik – és miért ne tennék?! Kizárólag saját szórakoztatásukra készítették az eredeti videót a hajvágásról: „Andreeva születésnapja alkalmából kért meg, hogy nyírjam le a haját. „Úgy döntöttünk, hogy valami érdekeset készítünk és ezt le is filmezzük” – mondta a fodrász, Aleona Starzhinskaia, aki az orosz HairFucker Studio fodrásza. „Pár óra alatt szőkét csináltam belőle és elkezdtem a vágást, leginkább improvizáció volt az egész” A modell még hozzátette, hogy egyáltalán nem bánná, ha ebből tényleg trend lenne. „Ez csak divat, nem mindennapi hajviselet. De talán a jövőben...”

STYLISH CUT?

Quirky, Stylish and Smooth? Is this a new trend in the making? #StylistLove #ScissorsCut #HairCut Hair - Aleona StarzhinskaiaModel - Julia AndreevaVideo - Vitalii SuzdalevCheckout Aleona's Instagram page https://www.instagram.com/aleonahairs/ or the HairFucker youtube page for more! https://www.youtube.com/channel/UCIGAKC2RfTdiRqsqf1ZmrWw/videos

Posted by Barbershapp on Saturday, 20 February 2016

Ha ön is arra szánná el magát, hogy megválik hosszú hajától, ne az orosz modell példáját vegye alapul, mert igenis van olyan helyzet, amikor irtó menő rengeteg hajtól megszabadulni.

Verejtéknadrágot vagy bírósági oktatót venne inkább?

mzd 2016. február 26., péntek 15:25

Azt hittük, a Mango múltkori mesevilágánál nem lesz viccesebb tükörfordított honlap, de az Révai nagy lexikonának tűnik a Sportsdirecté mellett. Egy Facebook-csoportban bukkantunk a találatra: a képen azt láthattuk, hogy a férfi lábbeliken belül született egy Szia Felsők kategória – rövid fejtörés után kitalálható, hogy ez az angol Hi-tops, azaz magasszárú cipők fordításaként látott napvilágot. Körbenéztünk a honlapon, hogy vannak-e még hasonló vicces menük – spoilerezünk: nem kellett sokat görgetnünk az újabb találatokért.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Koppintsa le a New York-iak laza stílusát!

aa 2016. február 26., péntek 09:10

Nem kedvezett az időjárás a 2016-os őszi-téli kollekciókat felvonultató New York-i divathét közönségének, így sajnos nem sokan mutatták meg, hogy mit viselnek a meleg kabát alatt. A New Yorkban fontoskodó divatrajongók azért odatették magukat és feltűnő bundákkal, sálakkal és szőrmesapkákkal hívták fel magukra az utcai divatfotósok figyelmét, akik ezúttal is tisztességesen dokumentálták, hogy miben érkeztek a szakmabeliek az eseményre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tehetetlen a Gucci az Alibabával szemben

aa 2016. február 25., csütörtök 20:49

Nemrég számoltunk be arról, hogy nem igazán tudnak mit kezdeni a luxusmárkák az egyre gyorsabban és olcsóbban dolgozó fast fashion márkák és online butikok koppintásaival. Ezúttal a Guccinak lett újra elege a hamisításokból, ezért a napokban több millió dollárra perelte be az online butikot üzemeltető Beyond the Rack-et a New York-i bíróságon, mivel azok állítólag illetéktelenül árusítják az általuk tervezett táskák másolatait – számol be a négy különféle táska miatt kialakult balhéról a Refinery29.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

New York-i divathét: be tudják hozni a Gucci előnyét a divatházak?

aa 2016. február 25., csütörtök 10:49

A napokban kezdetét vette a divatrajongók egyik legkedveltebb időszaka, a divathetek időszaka, azaz az négy hétig tartó roadshow, ahol a New York-i, londoni, milánói és párizsi divatházak mutatják be legújabb, 2016-os őszi-téli kollekcióikat. Ebbe a olajozottan működő rendszerbe piszkált bele idén a Saint Laurent vezetősége, akik Tom Fordhoz hasonlóan úgy döntöttek, hogy mégiscsak jobb lenne, ha a Los Angeles-i elit tagjai (mást jelent, mint Párizsban) élőben is láthatnák a showt. A hajtás után mutatjuk, hogy mi történt a Saint Laurent bemutatón, melyek voltak a kedvenc ruhadarabjaink New Yorkban és hogy melyik az a három luxusmárka, akik a legjobban áttudják adni a New York-i életérzést!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Biztos, hogy magyarul is felvenné ezt a felsőt?

mzd 2016. február 24., szerda 19:56

Pár éve megjelentek a "vicces" feliratokkal (például a LV monogram melletti Lord Voldemort szöveg vagy egyszerűen BOY, OBEY) tűzdelt felsők és a népszerűségük valamiért azóta töretlen. A boltokban egyre kevesebb basic, mindentől mentes ruhákat találni, ami amellett, hogy kicsit dühítő, megmosolyogtató is. Hogy miért? Mert a feliratok legtöbbször vagy teljesen értelmetlenek vagy olyan jelentésük van, amit magyarul biztos nem viselne senki. De akkor miért buknak mégis rájuk? Reménykednek, hogy más se érti majd? Vagy angolul jobban hangzik? Ezt talán sosem tudjuk meg.

Javarészt ez a jelenség inspirálta lenti galériánkat, ahova az adott (egyébként New Yorkerben, H&M-ben és Zarában kapható) ruhadarabokat a magyarra fordított szövegeikkel párosítottuk. Így született meg a Harapj belém felső, az Akárhogy pulóver és a Maradj tiszta póló is. Ha kíváncsi a többire, itt lent megnézheti őket - javasoljuk azonban, hogy előtte kapcsolja be az irónialámpát. Már csak azért is, mert nekünk is van hülye felirattal ellátott ruhadarabunk - azért, mert jó a színe.

Mintás és feliratos harisnyákban járunk 2016-ban

aa 2016. február 24., szerda 09:29

Már a tavalyi divathéten is feltűnt, hogy a vastag fekete harisnyákat az áttetszőbb fekete darabok váltják majd a sorban. A 2016-os őszi-téli kollekciókat bemutató New York-i divathéten azonban ennél már jóval merészebb minták és színek is megjelentek a divatházak kifutóin, amiből arra következtetünk, hogy a szokásos fekete, barna, sötétkék és szürke színek mellé érdemes lesz beszerezni egy-két izgalmasabb darabot is, mivel a harisnyanadrágnak meghatározó szerep jut majd az év második, hűvösebb felében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: várja világoskékben a tavaszt

moana 2016. február 24., szerda 08:54

A világoskék különböző árnyalatai ebben a szezonban (is) megkerülhetetlenek. A hajtás után meg is mutatjuk, hogy milyen ruhadarabokat és kiegészítőket lehet kapni az üzletekben, és azt is, hogy a kiemelt példákat hogyan viselheti. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Március 16-án jön a Zara magyar webshopja

mzd 2016. február 23., kedd 18:57

zara.png

Egy olvasónk, Kata hívta fel a figyelmünket emailben arra, hogy a Zara honlapján szerepel a dátum, amikor megnyitják a magyar webshopot: ez pedig március 16-a. Előzmény: pár napja egy készülő poszt miatt látogattunk el a Bershka honlapjára, de az egyáltalán nem akart betölteni. Ezután a szintén Inditexhez tartozó Pull&Bear felé vettük az irányt, de a folyamatos újratöltésen kívül az sem bizonyult használhatónak. Akkor felmerült bennünk tippként, hogy követik a H&M tavalyi példáját és Magyarországra is kiterjesztik a webshopjukat – erre azóta egyre több jel utal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Emlékszik még, mi volt a ruhaüzletek helyén?

mzd 2016. február 23., kedd 14:01

Igen, tudjuk, régen volt már kvízünk - gyorsan pótoljuk a is a hiányosságunkat. Ráadásul egy (remélhetőleg) érdekes témát választottunk: arra vagyunk kíváncsiak, vajon tudja-e, mi volt az adott (11-ből 10 esetben) ruhaüzlet helyén. Előnnyel indul, ha a fél életét plázákban tölti és már tíz évvel ezelőtt is Budapesten élt, ugyanis a Vörösmarty téri Bershka akkor költözött be a ... minek is a helyére? Nem is nagyon húzzuk tovább az idegeit, alább olvashatja a játékszabályokat, ha pedig kitöltötte a fotókkal tarkított kvízt, írja meg nekünk az eredményt a Facebook-oldalunkon.

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

StyleCouch: Mit vegyek fel állásinterjúra?

mzd 2016. február 23., kedd 10:54

style couch.png
Fotó: Dívány

Újabb állomásához érkezett StyleCouch rovatunk - most Dittinek segítünk, aki az állásinterjúkkal kapcsolatban kérdezett minket. „Mi az ultimate állásinterjú outfit nőknek 2016-ban? Nem gyakornok, hanem tapasztalt, felelős pozíciót célozva. A fehér blúz-kiskosztüm mar lejárt lemez?" - írta, ha pedig rajta kívül ön is kíváncsi, mit gondolunk a témáról, oa folytatásban megtalálja. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme 10 táska, amibe érdemes befektetni!

aa 2016. február 23., kedd 08:17

Nem az Hermes Birkin táskája az egyetlen, ami napjainkban jobb befektetésnek bizonyul, mint az arany vagy egyes részvények, ugyanis a párizsi Artcurial aukciósház divatszakértője, Penelope Blanckaert szerint számos olyan exkluzív luxustáska van még, amibe hasonlóképpen érdemes beruházni, mivel a dizájnertáskák értéke körülbelül 8 százalékkal nő évente. Mutatjuk a hajtás után, hogy mely divatházaknál ajánlott körülnézni és bevásárolni!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kinek áll jobban: Grammy vs. Story-gála

mzd 2016. február 22., hétfő 14:38

Elég rendhagyó résszel jelentkezünk most, ugyanis az idei Grammy-díjátadón látható ruhákhoz kerestünk hasonmást a napokban megrendezett Story-gála szettjei közül. Nem volt annyira nehéz dolgunk: ugyanis külföldi és magyar celebnők is szeretik az egész testet beborító csipkét és a lábvillantós ruhákat is.  

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 360

Blogok, amiket olvasunk

HATÁRÁTKELŐ A finn csoda testközelből is csoda?

Tényleg a finn a legjobb iskolarendszer? Mesés ott anyának lenni? Mindenki jól él? Tapasztalatok első kézből, hat év után.

TÉKOZLÓ HOMÁR Tényleg bármit kicserélhetünk 3 napon belül?

Három munkanapon belül visszavihetjük a terméket a kereskedőhöz, aki köteles azt kicserélni vagy visszafizetni az árát? Van ilyesmi, de jó tudni, mikor élhetünk a lehetőséggel!

KISZÁMOLÓ Mennyire koszos a pénz?

Nem biztos, hogy megnyugtató ötlet azt vizsgálgatni, mi minden van a bankjegyeken. De azért megvizsgálták.
Ajánlok blogbejegyzést

OnGo beszámolók

Hirdetés