TEJBEN-VAJBAN

12 nyári trend, amit nem kerülhet el

km 2016. március 27., vasárnap 19:08

Vészesen közeleg a nyár, és egyre hosszabbak a nappalok (szerencsére), szóval itt az ideje elgondolkozni azon, mi lesz velünk a télikabát levetése után: a Huffington Post összeállításában találtunk nagyon szerethető és elég kínos nyári trendeket is, melyek közül biztos mindenki talál magának kedvencet. A fast fashion boltok leginkább a fodrokkal ellátott felsők és virágmintás együttesek terén kedveznek a vásárlóknak, de palazzo-nadrágokból és pliszírozott felsőkből sem lesz hiány – csak győzzön válogatni!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézze meg Erzsébet királynő húsvéti kalapjait!

nemoszi 2016. március 27., vasárnap 10:07

II. Erzsébet királynő uralkodása során eddig több mint 5000 különböző kalapot viselt az ABC News London számítása szerint, tehát egyértelmű, hogy az oly fontos húsvéti misékre is gondosan megválogatja fejfedőit az angol uralkodó. A királynő természetesen nem a Zarában vásárol kalapot, hanem olyan top kalaposmesterek dolgoznak neki, mint Frederick Fox, Philip Somerville és Rachel Trevor Morgan. A Huffington Post után mi is összegyűjtöttük Erzsébet húsvéti kalapjait az elmúlt 30 évből – van köztük nagyon feltűnő, nagyon érdekes, visszafogott és igazi műremek is, de egy dolog biztos: a kalap színe és anyaga megegyezik, de legalábbis harmonizál az öltözet színével és anyagával. Emellett minden kalapra jutott valami különleges csavar: tollak, gombok, hajtások, pomponok díszítik a remekbe szabott fejfedőket, nézze csak meg a galériában!

Nyugi, más se tudja kiejteni a divatházak nevét

ermiz 2016. március 26., szombat 19:30

Ha eddig csak suttogva merte kimondani, hogy Balmain, ne adj' Isten, Giambattista Valli, mert fogalma se volt, hogyan kell kiejteni a nevüket, a Louis Vuittont pedig csak kínai akcentusban hallotta eddig, akkor nincs mese, nézze meg azt a szórakoztató videót, amin londoniak küzdenek meg a nagy francia és olasz divatházak nevének kimondásával. Riyadh Khalaf vlogger készítette a videót – akinek szintén nem tudnánk kimondani a nevét, de talán nem is kell, ő viszont ki tudja ejteni a neveket, és ezt szerencsére meg is teszi. Némi gyakorlás azért nem árt, de egy kis mondogatás, és ön is olyan rutinosan fogja azt mondani, hogy Christian Lacroix, mint egy született francia!

Menő vagy ciki a paplanruha, amiben bárhol aludhat?

Menő/Ciki

Edicsek 2016. március 26., szombat 09:40

Az angliai Jury's Inn hotellánc agyából pattant ki az az ötlet, hogy mivel az angolok többsége úgy is utál reggelente kikászálódni az ágyából, megalkotják a paplanruhát, így nem kell senkinek lemondania a puha melegséget hozó paplanos érzésről, ráadásul bárhol kényelmesen aludhat. Wendy Benstead divattervező segítségével el is készítették a prototípusokat, amik mind 100 százalék pamutból készültek – olyanok, mint egy tollas paplanból szabott kosztüm. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
632 szavazat 528 szavazat

Öltöny nélkül is nézhet ki elengánsan

mzd 2016. március 25., péntek 09:27

Ha a munkahelyén business casual dress code-ot írtak elő vagy csak egyszerűen elegánsabban öltözne, de nem feszengene öltönyben egész nap, akkor a legjobb helyen jár. A FashionBeans segítségével ugyanis most öt olyan összeállítást mutatunk, ami bár formális, mégis kényelmesen érezheti benne magát. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mutatjuk Abodi Dóra őszi-téli kollekcióját

bb 2016. március 24., csütörtök 13:56

Nem sokkal a 2016-os őszi-téli kollekciókat felvonultató divathét után kaptuk meg Abodi Dóra legújabb kollekciójáról lőtt lookbookját, ami az előző szezonokhoz hasonlóan ezúttal is megállja a helyét a legmenőbb nemzetközi márkák által bemutatott munkák mellett. Abodi a nagymamája és a barátai ruhásszekrényét gondolta újra a tervezés során, de olyan ikonikus karakterek is hatással voltak rá, mint az Országúton című Fellini film Gelsominája (Giulietta Masina), a Las Vegas-i lovas című Sydney Pollack film Sonnyja (Robert Redford) vagy David Bowie Ziggy Stardust korszaka.

Abodi tehát idén is jól ráérzett a főbb csapásvonalakra, amiket remekül fordított le a saját stílusára, a selyem anyagokon például a saját akvarell festményei láthatóak, de szerettük az egymástól elterő anyagokkal való bátor kísérletezést és a túlméretezett brosst is, amin természetesen a tervező védjegyévé vált Unisus forma kapott helyet. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy miben gondolkodott Abodi Dóra az év második felére!

Ha azt hitte volna, hogy a napszemüveg unalmas dolog

nemoszi 2016. március 24., csütörtök 10:42

Április elsején mutatja be közös, nyolcdarabos napszemüvegkollekcióját Bakó Attila, a Battila concept eyewear tervezője és Csalár Bence blogger. A szemüvegek érdekessége – azon túl, hogy viszonylag keveset hallani magyar szemüvegtervezőkről –, hogy a termékek négy művészeti irányzatot követnek, azaz adott műfaj felismerhető stílusjegyeit viselik.

A giccsre, gesztusfestészetre, konstruktivizmusra és konceptualizmusra épülő kreációk mind egyediek és prezentálásuk sem hétköznapi, a készítők lassan csöpögtetik róluk az infókat, és az áprilisi bemutató előtt nem is láthatjuk az összes szemüveget: nálunk, a Díványon debütál a gesztus-szemüveg, melynek érdekessége, hogy Bakó és Csalár által készített homokfúvott acetátból épül fel, melynek matt felületén sokkal látványosabban jelennek az ecsetvonások. Inspirációs forrásként Nádler István képzőművész munkássága szolgált.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: nyugodtan mutogassa a vállát tavasszal

moana 2016. március 23., szerda 19:48

Ha körülnézünk a márkák honlapjain, szembetűnhet, hogy ebben a szezonban divatosak a vállat szabadon hagyó felsők. Egyelőre még lehet, hogy egy picit hűvös van az ilyen blúzokhoz, de azért megmutatjuk, hogyan hordhatja őket, ha nem bír várni az igazán jó idővel. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a 247 ezres kapucnis pulóver?

Menő/Ciki

aa 2016. március 23., szerda 18:28

885 dolláros, 247.657 forintos ára ellenére szinte napok alatt elkapkodták az összes valamirevaló online butikból (pl. MatchesFashion, Antonioli, SSENSE, Selfridges) azt a kapucnis pulóvert, amin az 1997-es Titanic két főszereplőjének, Leonardo DiCapriónak és Kate Winsletnek a legendás jelenete látható – számol be az egyszerű kapucnis pulcsi iránti megmagyarázhatatlan őrületről a Fashionista.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »
530 szavazat 420 szavazat

Kim Kardashian régi szettjei igazi állatorvosi lovak

mzd 2016. március 23., szerda 09:02

Bár mostanában Kim Kardashiant leginkább férje, Kanye West fájóan drága Yeezy cuccaiban vagy az Olivier Rousteinggel ápolt jó kapcsolat miatt Balmain ruhákban látni, azért ez nem mindig volt így. Olyan sokat nem is kell visszamenni az időben: elég a West előtti évekből csemegézni (ahogy a MarieClaire is tette), bőven belefutni olyan szettekbe, amiket valószínűleg letagadna a semmiről híressé vált celebnő.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Adjon hálát, hogy forintban fizet a ruhákért

mzd 2016. március 22., kedd 21:23

A boltok többségében nemcsak forintos árat találunk a ruhákon: ha egy cég több országban is jelen van a régión belül, akkor általában megnézhetjük, mennyit kéne fizetnünk érte euróban vagy éppen fontban. Ez adta az ötletet, hogy utánajárjunk néhány fast fashion márkánál, hogy mennyit kérnek el egy termékért nálunk és mennyit a környező országokban. Kiderült: a legdurvább különbség hazánk és az Egyesült Királyság között van: egy londoni Mangóban például harmadával többet kéne otthagynia ugyanazokért a cuccokért.

Távolról sincs vége, olvasson még »

StyleCouch: nem túl sportos kabát kerékpározáshoz?

mzd 2016. március 22., kedd 19:11

style couch.png
Fotó: Dívány

StyleCouch névre hallgató, divattanácsadással foglalkozó rovatunk előző részében Zsombor nevű olvasónknak segítettünk abban, hogy melyik cipő milyen nadrághoz passzol, most pedig Kata kérését igyekszünk teljesíteni, aki bringa- és egyben irodakompatibilis kabátot keres.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magassarkúban öregebb az ember!

Dívány 2016. március 22., kedd 12:48

Soha senki nem mondta, hogy magassarkúban járni kényelmes lenne, hát a Stanfordon nem bebizonyították, hogy még pszichésen is káros? A Marieclaire.com írta meg, hogy most aztán már tudományosan is bizonyított, hogy magassarkúban az ember hirtelen úgy érezheti, hogy öregedett vagy tíz évet.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Melyik pasin jobb ugyanaz a bomber?

mzd 2016. március 22., kedd 08:44

Viszonylag kevésszer szerepelnek férfiak a Kinek áll jobban posztjainkban. Ennek két nagyon egyszerű oka van: vagy szmokingban/öltönyben jelennek meg, aminek már a látványától is kómába esünk, vagy olyan szerelésekben nyomulnak, amiknek annyira van közük egymásnak, mint almának a körtéhez. Most viszont jó hírrel szolgálhatunk: e heti posztunkba két páros is került, illetve Taylor Swift és Andreja Pejić.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A környezetbarát divat is lehet menő

km 2016. március 21., hétfő 15:25

A H&M öt éve minden tavasszal bemutatja Conscious Exclusive kollekcióját: az idei darabokat a múlt művészete inspirálta, a svéd márka ugyanis a párizsi Louvre Palotában lévő Musée des Arts Décoratifs-fal együttműködve készítette el a legújabb ruhákat. A márka pont egy héttel a párizsi divathét vége után tartotta meg Conscious Exclusive prezentációját a divat fővárosában, ahol az április 7-én boltokba kerülő kollekció kulcsdarabjait, azok szabásmintáit, anyagait is megnézhették a meghívottak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek a ruhamárkák élettartam-garanciát adnak

mzd 2016. március 20., vasárnap 17:53

Az élettartam-garancia kifejezés abból a szempontból becsapós, hogy a legtöbben úgy értelmezik: addig garanciális egy termék, amíg ők élnek. Ez viszont hatalmas tévedés, ugyanis bár a fogalomnak nincs hivatalos definíciója (minden márka máshogy értelmezi), általában 10-20 évet jelent "csak". A HuffPost összegyűjtötte, hogy az ilyen opciót kínáló, férfiakat megcélzó divatmárkák esetében pontosan mit is takar ez a nagyvonalúság.

Távolról sincs vége, olvasson még »

14 dolog, amit nem tudott a Zaráról!

bb 2016. március 20., vasárnap 15:45

A Refinery29.com szerkesztője, Rachel Besser nemrég járt a Zara spanyolországi főhadiszállásán, aCoruña-ban, ahol nemcsak a márka helyes kiejtéséről világosították fel a bejárás során, hanem bepillantást nyert az Inditex cég belső működésébe is. A hajtás után megnézheti, hogy milyen, eddig ismeretlen információk derültek ki a világ egyik legjobban működő fast-fashion birodalmáról és annak kulisszatitkairól!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen táskák és cipők után kajtatunk az ősszel

bb 2016. március 20., vasárnap 13:19

Miután alaposan dokumentáltuk, hogy mi történt a 2016-os őszi-téli kollekciókat bemutató divathét New York-i, londoni, milánói és párizsi állomásain és az utcai divat frontoján, készítettünk egy összeállítást arról, hogy milyen kiegészítők jönnek majd divatba az év második felében. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egyre több üzlet szűnik meg Angliában

aa 2016. március 19., szombat 16:49

A British Retail Consortium (BRC) ‘Retail 2020 Fewer But Better Jobs' néven futó jelentése szerint a gépesítés, a magas bérleti díjak és kiadások, valamint az online piac felé való elmozdulás miatt 2025-re akár 90.000 munkahely is megszűnhet a kiskereskedelmi szektorban. A BRC beszámolója felhívja a figyelmet arra, hogy körülbelül 40 ezerrel kevesebb üzlet működik napjainkban, mint 2006-ban, ezek látványa pedig negatív hatással van a brit bevásárló utcák hangulatára.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a gyárilag koszos cipő?

Menő/Ciki

nemoszi 2016. március 19., szombat 16:49

Amióta nagy divat a fehér edzőcipő, sokan kérdezgetik tőlünk, hogyan lehet tisztán tartani egy kényes hófehér bőrcipőt. A rövid és kevéssé konstruktív válasz: sehogy, vigyázni kell rá. Vannak persze strapabíróbb fehér cipők, például az Adidas Superstarjai, amiket lehet szivaccsal tisztogatni, de tény, hogy sok szép fehér félcipő már attól foltos lesz, ha víz éri. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
858 szavazat 570 szavazat

Mosson ecettel, és az élete megváltozik!

Divany.hu 2016. március 19., szombat 14:45

Na jó, ez talán túlzás, de a ruháinak az élete mindenképpen máshogy alakul, és ez önnek is jó lesz. Az e-how gyűjtött össze 10 trükköt, amelyet bevethet a ruhái ápolása érdekében. 

1. Élénkítés

Fakulnak a ruhái? Akkor kapja elő az ecetet! Egy fél pohárnyi ecetet számoljon egy mosásra, és a mosás megkezdése előtt öntse a ruhákra. Az ecet növeli a mosószer hatásosságát, megvédi a színeket a fakulástól, és feloldja a ruhákban maradó mosószermaradványokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A férfi vagy a női ruhák kerülnek többe?

nemoszi 2016. március 19., szombat 09:50

A Daily Mail oldalán találtunk egy cikket, amit némi hitetlenkedéssel fogadtunk: a nőknek tényleg többet kell fizetniük ugyanazokért a ruhákért, mint a pasiknak? Az angol írásból világosan kiderül, hogy bizony a Topshopnál 6 fonttal többe kerül egy női világos farmering, mint annak férfi változata, a River Islandnél a sima fekete farmerért a nők 10 fonttal fizetnek többet, de a COS-nál, a Nextnél és a Marks & Spencernél se sokkal jobb a helyzet.

Azért fogadtuk a dolgot nagy meglepetéssel, mert mi pont az ellenkezőjét szoktuk tapsztalni itthon, több férfiismerős panaszkodott már arra, hogy akár a kétszeresébe kerül egy jó nadrág a férfiosztályon, mint a nőin. Ezek után megnéztünk pár márkát, hogy kiderítsük, eddig tévedtünk és észre se vettük, hogy megsarcolják a nőket, vagy Magyarországon máshogy mennek a dolgok, mint Angliában? Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Koppintáson kapták Ivanka Trumpot

bb 2016. március 18., péntek 11:39

A firenzei Aquazzura kreatív igazgatója, Edgardo Osorio egyáltalán nem volt elragadtatva attól, hogy a republikánus elnökjelöltségre pályázó Donald Trump 34 éves lányának annyira megtetszett a márka egyik legnépszerűbb termékeként ismert Wild Thing szandál, hogy annak szinte pontos mását Hettie Heel néven ő is beépítette az általa vezetett cipő és táska márka legújabb kollekciójába - hívja fel a figyelmet az szemtelenségre a Vogue.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Végre eljött a férfi plus-size modellek ideje!

mzd 2016. március 18., péntek 08:36

A plus-size témával mi is rendszeresen foglalkozunk, azonban olyanra még nem volt példa, hogy az alanyok férfiak legyenek. Eddig! Az IMG modellügynökség ugyanis a női pluszos modelleket foglalkoztató Curve divízió sikere után bejelentette a Brawnt, amiben az átlagosnál nagyobb méretű pasik kapnak helyet, és már le is szerződtették a két centiméter híján kétméteres, 106 centiméteres derékkal rendelkező Zach Mikót - írja a Mashable.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézze meg, hogyan változott Emma Watson stílusa!

bb 2016. március 17., csütörtök 16:10

Kolléganőivel ellentétben Emma Watsonnak szinte sosem volt ciki vörös szőnyeges pillanata, annak ellenére, hogy a még mindig csak 25 éves színésznő meglehetősen gyakran, bátran és magabiztosan változtatta a stílusát az elmúlt években. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy hogyan lett a szemünk előtt 'Hermionéból' generációjának egyik legjobban öltözött A ++-os híressége, és hogyan viseli Watson kedvenc divatházainak, a Chanelnek, az Burberrynek vagy az Oscar de la Rentának a kreációit a filmbemutatókon és a vörös szőnyeges eseményeken!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 363

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ A 30-as évek fotókon

Graffitik, autók, emberek, hatalom, Amerika - John Gutmann a kamera segítségével megtanulta máshogyan látni a világot.

SZUBKULTÚR Utcai divat, de konkrétan, szó szerint

Ki hitte volna, hogy egy csatornafedél vagy irányítótábla ilyen tökéletes mintát ad a textilen. Utcai divat - szó szerint

FILMVILÁG Forog az új krimi Kulkával

Az X egy fordulatokban gazdag, skandináv típusú krimi. Kulka János a forgatás minden percét élvezte, tetszik neki a sztori is, és az általa játszott szereplő is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés