TEJBEN-VAJBAN

Bátran csináljon magából hülyét ön is!

Dívány 2016. március 12., szombat 11:56

Minden tavasszal megnézzük a boltokban, hogy milyen új ruhák érkeztek, és mindig arra jutunk, hogy semmi érdekes nincs. Mármint vannak új ruhák, de lehetnének akár a két évvel korábbi kollekciók elemei is, hisz virágmintás ingeket, sztreccsfarmereket, színes chino nadrágokat mindig lehet kapni, ezekben nincs nagy újdonság. Miután megnéztük, mennyire egyszerű egy színbe borulni, most annak járunk utána, mennyire egyszerű a 2014 őszén megjelent LOL-core-t követni – így pár évvel a trend külföldi sikere után –, azaz mennyire egyszerű csiricsáré, első blikkre egyedinek tűnő, de tömeggyártott ruhákba úgy felöltözni, hogy a skandináv minimalizmus és a normcore messze elkerüljön minket. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Oposszumban melegíti a kezét Katalin

nemoszi 2016. március 11., péntek 20:53

Katalin és Vilmos nemrég síelni voltak, vitték a gyerekeket is, és remek beállított családi képek készültek róluk. A Daily Mailnek azonban a cuki fotókon szemet szúrt Katalin kesztyűje, amiről hamar ki is nyomozták, honnan van és mennyibe kerül: az alexski márka 295 fontos, azaz 117 ezer forintba kerülő kiegészítőjét viseli a hercegné. Ha ez nem lenne elég, a kesztyű belsejét oposszumbunda borítja! Az oposszum pedig cukin néz ki, látja?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hivatalos: Kanye West duplán megőrült

mzd 2016. március 11., péntek 12:45

Bár Kanye West több ezer kilométerre él tőlünk, még Magyarországon is érezni azt az izzadtságszagot, amit a divatvilággal kapcsolatos erőfeszítései okoznak. Legújabb kollekciójában több százezer forintért árul patkányrágta cuccokat, a Twitteres kirohanásainak legújabb szakaszában pedig felsorolta, hogy kik azok a tervezők, akik nem "kamuk". A rapperből avanzsált divattervező életútja és munkássága tökéletesen mutatja, hogy nem mindenki lesz divatos attól, hogy sok pénze van.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mennyibe kerül a túl olcsó farmer?

nemoszi 2016. március 11., péntek 09:41

A Daily Mailen a Lidl legújabb kollekciója miatt került elő a téma: az olcsó élelmiszerekről ismert üzletlánc egy ideje már foglalkozik ruhákkal – a vasalásmentes ingjüket mi is szeretjük –, március 10-én pedig Angliában boltokba kerül legújabb farmerkollekciójuk. Az árazás durva: egy nadrág 8, egy felső 5 font: de vajon 8 font, azaz 3200 forint nem túl kevés pénz, ha farmerről van szó? Hogyan lehet ennyiből kihozni egy nadrágot???

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő a cigi a Moschino szerint

Menő/Ciki

aa 2016. március 10., csütörtök 18:30

Hiába állítja a Moschino vezetőtervezője, hogy javarészt a reneszánsz kori domonkos szerzetesek, a tűzvészek, a máglyahalál és a füst témája ihlette őszi-téli kollekcióját, azért csak becsúszott az aktív éjszakai életet élő Jeremy Scott kollekciójába egy-két olyan ruhadarab és kiegészítő is, melyből arra következtetünk, hogy hozzánk hasonlóan a 40 éves dizájner is visszasírja a cigi tilalom előtti fesztelen időket.

Távolról sincs vége, olvasson még »
694 szavazat 524 szavazat

Az uniszex trendet is meglovagolja a Zara

bb 2016. március 10., csütörtök 15:04

Nemcsak a neves divatházak legfrissebb trendjeit dolgozza fel a Zara a szezonban, hanem nyitott az olyan felkapott irányzatokra is, mint például az androgün és az uniszex – hívja fel a figyelmet a fast-fashion márka legújabb, tíz darabos kapszulakollekciójára a Buzzfeed.com.

Miért ne hordhatnák ugyanazt a nők, mint a férfiak?
Miért ne hordhatnák ugyanazt a nők, mint a férfiak?
Fotó: zara.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért ne vegye meg azt a felsőt!

nemoszi 2016. március 10., csütörtök 09:12

Videóban szemléltei a Grist.org szerzője, miért vagyunk teljesen hülyék, amikor olcsó ruhákat vásárolunk: például azért, mert az amerikaiak 20 milliárd ruhadarbot vesznek évente, ugyanakkor 10 millió tonnányi ruhaneműt hajítanak szemétre. De ez a típusú pazarlás valószínűleg nem csak rájuk jellemző: biztos önnek is ismerős jelenet, hogy bemegy egy fast fashion boltba, meglát egy felsőt potom pénzért – mondjuk leárazva alig kerül 800 forintba adott darab –, úgyhogy felpróbálja és megveszi. Végülis ez nem pénz!

A 800 forint nem csak 800 forint

Aztán párszor felveszi a felsőt, ami lassan elsüllyed a szekrény mélyére és amikor egy év múlva előkaparja, már nem is tetszik annyira. Akkor próbálkozhat azzal, hogy továbbadja, de az sem annyira egyszerű: mindenkinek kifolynak a szekrényéből a hasonló darabok, már ingyen se kell senkinek a csinos tavalyi blúz.

És pont ez a baj: ugyan önnek nem fáj az a 800 forint, megvan nélküle, de közben a környezetet igencsak megterheli, hogy ekkora elánnal vásárolunk. Egy, a videóban is látott felső elkészítése és boltokba juttatása a Grist szerint 5000 liter vízbe és 4 kiló szén-dioxidba kerül, a munkások megnyomorításáról nem is beszélve. Így már nem is volt olyan jó vásár az a felső, igaz?

Watch us explain why your $8 shirt is a huge problem

Cheap clothing is killing the planet. Here's how...

Posted by Grist.org on Tuesday, March 1, 2016

Mutatjuk, mit tehet, ha unja az efféle pazarlást: először is, nem kell annyit vásárolni. Legalább több ideje és pénze marad. Ha mégis nagyon szüksége van valamire, vásároljon olyan üzletben, ahol tudja, hogy figyelnek a környezetre és a ruhát készítők életére. Például helyi márkák üzleteiben, vagy olyan boltokban, melyek azt hirdetik, hogy figyelnek a környezetre. Plusz, ha már vásárol, vegyen tartós holmikat, amik nem esnek szét és kopnak ki 2 nap alatt! Ehhez hozzátartozik, hogy elég ritkábban mosni a ruháinakt: ha valami nem nagyon foltos, koszos, vagy büdös, nem kell azonnal mosógépbe dobni, csak azért, mert ez a szokás. A ruhák energiafogyasztásának 80%-a is származhat a mosásból és szárításból. És a legfontosabb: sokáig és sokat hordja a ruhákat, amiket megvásárolt!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Meg merné tenni, amit ez a nő?

ermiz 2016. március 9., szerda 19:56

Camila Bravo sminkes és blogger, akinek van egy halom követője az Instagramon és a YouTube-on. Klasszikus déli szépség, sok sminkell és sötét hajjal. Bátornak azonban bátor, bár pont az a típus, aki szinte bármit csinálhat magával, jól fog neki állni, bárhogy is vágja le a haját. Javaslata mindössze annyi, hogy akinek göndör vagy hullámos a haja, kicsit lejjebb vágja le, mint amit ő mutat, a haja ugyanis össze fog ugrani. Ha nem így tesz, akkor ebből csúnya balesetek lehetnek, meg jöhet a zokogás a fodrásznál. 

Press Play * * Before Calling me Crazy, I been cutting my own side bangs since forever ago. I love how they come out just by doing what I am showing here , so I thought I should share with you guys. * * If you have curly hair like myself cut them alittle lower than the actual desire length because keep in mind the hair will shrink. *Eyes: @motivescosmeticsElement Color Box ( use referral code Kamilabravo for * Off ) *Lashes: @shophudabeauty in Style Marilyn. I find this style to be the perfect lashes for when you want something simple on the eyes but you want your lashes to be poppin ! * *Skin: Born This Way foundation from @toofaced (Light Beige) Age Rewind Concealer by @maybelline ( Light/Pale shade) *Set with @lauramercier Translucent Powder & Mineralize skin finish by mac. *Hoola Bronzer by @benefitcosmetics *Highlight Grace by @gerardcosmetics * * Lips : Serenity by @gerardcosmetics * #kamilabravo #bangsturoial

A video posted by Camila Bravo (@kamilabravo) on

Heti kedvenc: fehér bokacsizma, mert miért is ne

moana 2016. március 9., szerda 12:34

Arról már írtunk, hogy mennyire hasznos darab is a fekete bokacsizma, a német Elle szerint viszont érdemes megbékélni azzal a ténnyel, hogy a kevésbé praktikus fehér bokacsizma is divatba jött, legalábbis a divatheteken készült fotók ezt bizonyítják. Itthon mondjuk nem túl nagy a felhozatal, a külföldi, de Magyarországra is szállító márkák honlapjain érdemes körülnézni, ha cikkünk után úgy gondolja, önnek is kell egy ilyen lábbeli. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

56 millió forintot vert el táskákra a dán hercegnő

nemoszi 2016. március 9., szerda 07:48

Mária dán hercegnőről általában azért szoktunk írni, mert csinos, és eléggé hasonlít Katalin hercegnőre, most viszont azért vette elő a dán Se Og Hoer, majd aDaily Mail, mert kiderült, jólöltözöttségének borsos ára van. Legalábbis ami a táskáit illeti biztos, ugyanis a lap tudni véli, hogy a dán királyi hercegnő az utóbbi 5 évben 59 (!!!) dizájnertáskát vásárolt, összesen 200 ezer dollárt költött rájuk, azaz 56 millió forintos táskatartalékot halmozott fel fél évtized alatt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem sokat profitálnak a márkák a díjátadós öltöztetésből

mzd 2016. március 8., kedd 20:33

Nemrég megmutattuk önöknek, hogy melyik három márka ruháit viselték a legtöbben az Oscaron, a Golden Globe-on, illetve a SAG-díjátadóján. Most arra gondoltunk, megnézzük, vajon tényleg akkorát dobnak-e az egyébként is ismert divatházak népszerűségén ezek az akciók vagy kizárólag a presztízsről szól az egész. Az eladási statisztikákhoz nincs hozzáférésünk, így ettől függetlenül kell kezelni azt, hogy pénzügyileg mekkora befektetés egy celebnő vörös szőnyegre küldése – kizárólag azt néztük, a Facebookon, illetve a Google-ön mutatkozik-e növekedés január 10-e (Golden Globe) és 30 (SAG), illetve február 28-a (88. Oscar) után.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nagyon fontos kérdést tett fel a Mango

mzd 2016. március 8., kedd 11:22

Majdnem napra pontosan másfél éve, hogy mesevilágot alkotott a Mango és az oldalának magyarításával a Google fordítóját bízta meg. Nem nagy dolog, előfordul mással is – ilyen mély kérdést azonban máshol még nem szegeztek nekünk:

Nem is tudjuk hirtelen, hogy a kép melyik részletét emeljük ki: azt, hogy a Mango arra kíváncsi tőlünk, hogy melyik országban van Magyarország, vagy azt, hogy a válaszadásnál eléggé megköti a kezünket és csak az English és Magyar opciókat kínálja fel. Azért az rendes a márkától, hogy gondolt azokra, akik hirtelen összezavarodtak és/vagy elegük van már a komor időjárásból: ők kifejezhetik legmélyebb vágyaikat és válaszolhatják azt, hogy inkább egy másik országban szeretnének szörfözni.

Ön szerint melyik országban van Magyarország?

 • 167
  Magyarország
 • 32
  Európa
 • 333
  Azerbajdzsán
 • 52
  Párizs
 • 393
  Inkább egy másik országban szörföznék.
Idetesszük a képet megint, hátha ön se tud betelni vele
Idetesszük a képet megint, hátha ön se tud betelni vele
Távolról sincs vége, olvasson még »

StyleCouch: milyen cipőhöz milyen nadrág passzol?

mzd 2016. március 8., kedd 09:20

style couch.png
Fotó: Dívány

Újra kedd van, ami azt jelenti, hogy StyleCouch sorozatunk újabb részével jelentkezünk. Míg múlt héten abban segítettünk, hogy mit érdemes viselni széles csípőhöz és kis mellhez, most a férfidivat felé vesszük az irányt és Zsombor nevű olvasónknak segítünk. Ő azért keresett meg minket, mert nem mindig biztos abban, hogy milyen cipőhöz milyen nadrágot "illik" felvenni - ha kíváncsi a válaszra, olvasson tovább.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Dolce & Gabbanánál tényleg elgurult a gyógyszer

Menő/Ciki

aa 2016. március 7., hétfő 17:57

Nemcsak a brit Asos kreatívosai találták jó ötletnek azt, hogy egy fekete bőrű modellel reklámozzák “Slave” (rabszolga) feliratú pólójukat a szezonban, hanem a magát melegházasság és mesterséges megtermékenyítés ellenesnek valló Dolce & Gabbana sem látott abban semmi kivetnivalót, hogy Slave Sandal, azaz rabszolgaszandál néven dobja piacra nyári kollekciójának egyik pomponokkal felturbózott darabját.

Távolról sincs vége, olvasson még »
910 szavazat 550 szavazat

Melyik celebnőn jobb a pink?

mzd 2016. március 7., hétfő 13:55

A Kinek áll jobban posztjainkban egyre inkább igyekszünk valamilyen koncepció szerint felsorakoztatni a celebpárosainkat – ilyen volt például nemrég az is, amikor a Golden Globe-os szettek közül merítettünk. Most több rózsaszín összeállításra is bukkantunk (egészen pontosan négyre), ehhez tettük még hozzá a sorozatunkból már-már kiirthatatlan Kim Kardashiant és Gigi Hadidot. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Döntsük el: menő vagy ciki az övtáska?

Menő/Ciki

mzd 2016. március 7., hétfő 09:29

Két éve, hogy berobbant a normcore, így éreztük, hogy nem kell sokat várni arra, hogy újra divatba jöjjenek az övtáskák. Igen, azok, amik édesapáink derekán lógtak pár évtizeddel ezelőtt a balatoni nyaralás során és amiket a taxisok még ma is előszeretettel használnak - igaz, egy kicsit szofisztikáltabb formában. A szerkesztőséget egyébként megosztotta ez a trend, alább elolvashatja, hogy miért, megnézheti, milyen fazonokat kapni most, aztán pedig szavazhat.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1367 szavazat 1538 szavazat

Karl Lagerfeld sem öltözött mindig így

bb 2016. március 6., vasárnap 18:57

Azt már tudjuk, hogy a Vogue főszerkesztője, Anna Wintour sem öltözött mindig ennyire kiszámíthatóan, de azt azért nehéz elképzelni, hogy még a Chanel 81 éves tervezője, Karl Lagerfeld is eggyel változatosabban öltözött a 20. század második felében, mint napjainkban, mikor leginkább a jól bevált fehér ingben, fekete zakóban, szűk nadrágban és az elmaradhatatlan napszemüvegben, illetve bőrkesztyűben lép a nyilvánosság elé.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért hülyeség az "alapdarab"

mzd 2016. március 6., vasárnap 16:05

Nincs olyan divatblog vagy női magazin, ami legalább egyszer ne sütött volna el egy írást az alapdarabokról (ez alól mi sem vagyunk kivételek). Azonban azt vettem észre, hogy ezek a posztok legtöbbször egy őskövületnek számító külföldi cikk fordításai és gyakran kioktató hangnemmel párosulnak. Éppen azért arra gondoltam, megírom, miért kéne máshogy megközelíteni ezt a témát, mert jelen formájában használhatatlan.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Enihorn: "Keresd a múltban a jövőt!"

nemoszi 2016. március 6., vasárnap 11:49

Horn Enikő továbbra is a praktikumot kedvelő elegáns anyukáknak tervez – derült ki a márka tavaszi-nyári kollekciójának sajtóbemutatóján. "Keresd a múltban a jövőt" – ez az Enihorn 2016-os új kollekciójának jelmondata. A tervező az 1920-as évekig nyúlt vissza inspirációért, amikor ükanyjának egyik lánya – Edit néni – teljesen egyedi, klasszikusan modern, az akkori divatnak megfelelő sziluetteket tervezett és varrt egészen az 1950-es évekig.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így hordják az aktuális trendeket Milánóban

aa 2016. március 5., szombat 16:14

A 2016-os őszi-téli kollekciókat felvonultató divathét utolsó előtti állomásán, Milánóban sem várta sokkal jobb idő a divatrajongókat, mint Londonban vagy New Yorkban. Talán ennek tudható be, hogy az olasz divatfővárosban is inkább a praktikus farmerek, a dizájnertáskák, a réteges öltözködés és a színes bundák után nyúltak a kényesebb ruhaköltemények helyett a szakmabeliek és a bloggerek. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy milyen sikkes szerelésekben korzóztak Milánóban!

Ingyen kap ruhát, de tovább kell passzolnia

mzd 2016. március 5., szombat 10:19

Bár a fenntarthatóság időről időre előkerül a divatban, a legtöbbször olyan érzésünk lehet, hogy csak beszélünk róla, de nem történik semmi. Valószínűleg ezt elégelte meg a Swedish Institute és a VisitSwedenis és emiatt indított egy kampányt, amelynek középpontjában a ruhák újra felhasználása áll – írja a FastCo.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Búcsút inthetünk a minimalista trendnek

aa 2016. március 4., péntek 19:36

A 2016-os őszi-téli kollekciókat felvonultató divathét következő állomása a különc New York és London után Milánó volt, aminek az egyik mottója a jól begyakorolt „kevesebb több” helyett idén inkább a „több az több” lehetne. Ennek tudatában előre is elnézést kérünk a minimalista stílus híveitől, mivel a milánói tervezőknek köszönhetően úgy tűnik, hogy egy időre hivatalosan is búcsút inthetünk az egyszerű és letisztult irányzatnak és nyitottabban kell hozzáállnunk az eltúlzott sziluettekhez, a színkavalkádhoz és mindenhez, ami már-már zavarbaejtően giccsbehajló. Nézze meg a hajtás után, hogy miben gondolkodtak Olaszország vezető divatházai a szezonban!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rihanna farmercipőket tervezett Manolo Blahniknak

Menő/Ciki

mzd 2016. március 4., péntek 16:32

Rihanna évek óta megkerülhetetlen része és alakítója a divatvilágnak – elég mondjuk csak a tavaly májusi MET-gálás szettjére gondolni. Most újabb területen vetette meg a lábát: a szexnél is jobb cipőket készítő Manolo Blahniknak tervezett egy minikollekciót. A farmer anyagú lábbelikből összesen hat készült és 895-3995 dolláros, azaz 250 ezer - egymillió forint közötti összegért lehet őket megvásárolni május 5-től, írja a Nitrolicious.

Távolról sincs vége, olvasson még »
520 szavazat 649 szavazat

A legmenőbbek farmert hordanak Londonban

aa 2016. március 4., péntek 13:43

New York után a brit fővárosban is felvonultatták 2016-os őszi-téli kollekcióikat a divatházak, az eseményről pedig nem hiányozhattak az állandóan lesben álló utcai divatfotósok, akiknek ezúttal sem kellett nagyítóval keresniük a jól vagy éppen feltűnően öltözött divatrajongókat és szakmabelieket London utcáin.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Marchesa nyerte a díjátadós ruhaversenyt

mzd 2016. március 3., csütörtök 19:58

Díjátadószezon van, így talán nem annyira meglepő, hogy mi is sokat foglalkoztunk mostanában többek között a Golden Globe-bal és az Oscar-díjátadóval is. A legjobban öltözött celebnőkkel foglalkozó posztjainkban megírtuk, hogy ki melyik divatház ruhájában jelent meg a vörös szőnyegen, az összesítést viszont már a Fashionista végezte el. Kiderült: a három dobogós a Versace, az Armani és a Marchesa lett. Ha kíváncsi, melyik márka hány celebnőt és mibe öltöztetett, a folytatásban megtalálja.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 360

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

 • Még több Málta Pazar látnivalók, színes programok és garantált napsütés Máltán.
 • Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.
 • Varázslatos gyöngyszemek az azúrkék tengerben, vagy Guadeloupe-tól Savonáig.
 • Vegyen ki egy-két hét szabadságot, és használja fel SZÉP kártyáját belföldön! Segítünk!

Hirdetés