TEJBEN-VAJBAN

Kvíz: Luxus- vagy fast fashion márka kampányfotóját látja?

mzd 2016. május 15., vasárnap 14:40

Azt, hogy egy márkáról milyen képet alakítunk ki, több dolog is befolyásolja. Ezek között található az, hogy milyen hosszúra nyúlik vissza a története, milyen minőségű és tervezésű ruhákat forgalmaz, hol helyezkednek el az üzletei és azoknak milyen a kirakata, hogyan fest a divatbemutatója (ha éppen van neki) és az is, hogy milyen hangulatot árasztanak a kampányfotói. Pár szezonnal ezelőtt például divat volt a komor hangulatú, fekete-fehér anyagok készítése, mostanában viszont szerencsére a tervezők visszatértek a színes változatokhoz.

Mivel főleg a magasabb árkategóriájú termékek esetében fontos, hogy a vásárló azonosulni tudjon az életérzéssel, amit a lookbook képek árasztanak, így azt gondolnánk, hogy a luxusmárkákhoz tartozó kampányfotók atmoszférája egyedi. Ez viszont nincs így: több olyan tizedannyiba kerülő fast fashion márka állt elő olyan fotókkal, amiről csak a név elolvasása után jöttünk rá, hogy bizony nem egy dizájnercéghez tartozik. Ez adta az apropót a mostani kvízünkhöz is: mutatunk 13 képet, önnek pedig el kell döntenie, hogy kihez tartozik. Ha válaszol a kérdésekre, utána ne zárja be azonnal az ablakot, ugyanis mindegyiknél megmutatjuk, hogy melyik cég érdeme. Hajrá!

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

A Guccinak már a temetési papírtáska is szúrja a szemét

aa 2016. május 15., vasárnap 13:50

Csúnyán beégette magát a Gucci a közelmúltban azzal, hogy a védjegyük megsértésére hivatkozva levélben figyelmeztette a hongkongi temetkezési vállalatokat, hogy ne tüntettések fel papírtáskáikon a luxusház ikonikus logóját. Pedig a papírtáskákat ezúttal nem koppintásként értékesítették a piacon, csupán egy ősi kínai hagyományról van szó, miszerint a gyászolók olyan tárgyak papírmaséit égetik el, amiről azt képzelik, hogy az elhunyt szeretné magával vinni a túlvilágra. A felső osztály státusszimbólumai, mint a drága autók, okostelefonok és dizájner táskák mellett olyan hétköznapi dolgokat is a halottak mellé temetnek képletesen, mint például a zokni vagy műfogsor – elégetett papír formájában.

Az olasz márka 1974 óta 11 üzlettel van jelen a hongkongi piacon, tehát akár tisztában is lehetett volna a helyi szokásokkal, így nem sokkal a bicskanyitogató felszólítás után egy újabb közleményt adott ki a Gucci sajtóosztálya, melyben elnézést kért a kellemetlen félreértésért és kifejtette, hogy nem kívánja jogi útra terelni az ügyet, csupán a védjegyükké vált szellemi tulajdonukat szerették volna megvédeni, de maximálisan tiszteletben tartják a helyi temetkezési szokásokat – írja az ügyről a fashionmag.uk.co, mely arra is felhívja a figyelmet, hogy a helyi árusoknak nem igazán tetszett, hogy a divatház nyilatkozatából nem derült ki, hogy akkor tilos vagy sem rányomni a kamu papírtáskára a logójukat, így többen inkább levették polcaikról a bonyodalmat okozó kiegészítőt.

Szinte biztos, hogy ezentúl nem vesz bőrből készült cuccokat

mzd 2016. május 15., vasárnap 09:43

Miután megmutatta, hogyan lesz krokodilból luxustáska és részvényeket vett a Pradában, hogy megvédje a struccokat, a bangkoki Ogilvy & Mather ügynökséggel állt össze az ázsiai PETA, hogy létrehozzanak egy pop-up (pár napig létező) boltot. Az üzlet első pillantásra semmiben nem különbözik egy luxusbolttól: a visszafogott, minimalista enteriőrben egymás mellett várnak a vevőkre a drága bőrből készült kiegészítők (táskák, kesztyűk, övek és cipők egyaránt). 

Mivel azonban felmerül az állatvédő szervezet neve is, így a dolog nem áll meg ennyinél: a Behind the Leather, azaz A bőr mögött névre hallgató koncepció miatt az alkalmi vásárlókat a táskák kinyitása, a cipők és kesztyűk felhúzása, illetve az övek megfordítása után szokatlan kép fogadja. Ott ugyanis véres húscafatok fogadják őket, ami – mivel a szőrmével ellentétben sokan megfeledkeznek róla – emlékezteti a vevőt, hogy azért a darabért, amit ő próbálgat és megvesz, legalább egy állat adta az életét.

A legsokkolóbb viszont az, hogy a táskákban található belsőségek szívverést imitálva még mozognak is. Bár a videón valószínűleg statiszták láthatóak, nem lettünk volna azon nők helyében, akik a cipő- és kesztyűpróba után véres kézzel és lábbal szembesültek. Erős idegzetűeknek ajánljuk a PETA oldalát, ahol megnézheti, milyen sors vár egy pénztárcának szánt kígyóra.

Ön szerint hatásosak ezek a reklámok?

  • 602
    Igen, biztos van, aki ennek a hatására felhagy a bőr vásárlásával.
  • 504
    Vannak kétségeim, de egy próbát megér.
  • 828
    A bőrvásárlókat ennyi nem tántorítja el.

A nyakörvszerű lánc és a nagyi kitűzője a sláger

aa 2016. május 14., szombat 17:51

A 2016-os őszi-téli kollekciókat felvonultató divathéten nemcsak a ruha-, a kiegészítő- és a sminktrendek voltak figyelemfelkeltőek, hanem az ékszerirányzatok is, amiket elnézve idén menőnek számítanak majd a kilencvenes évek stílusát idéző ezüst láncok és fülbevalók, illetve a jópár szezon óta divatban tartott nyakörvszerű choker nyakláncok is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hiába sok a pénze, Hermés táskája akkor sem lesz!

etelka 2016. május 14., szombat 11:37

Hiába van valakinek annyi pénze, hogy vegyen egy Hermés táskát, nincs rá lehetősége – írja a Daily Mail. A történet a következő: van az Hermés nevű cég, mely méregdrága sálakat, táskákat és egyéb kiegészítőket gyárt. Ezeket nagyon szeretik az A-listás celebritások, köztül Victoria Backham is. 

Viszont ha egy vásárló bemegy a Harrodshoz, és szeretne egy táskát vásárolni, az udvarias eladó csak annyit mond: "Nagyon sajnálom asszonyom, nem tudunk rendelést leadni a táskára és várólista sincs. Amint megérkeznek, rögtön el is kapkodják őket. Őszinte leszek, nem egyszerű szerezni egyet. Sok szerencsét!"

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egész életében rosszul kötötte be a cipőjét

mzd 2016. május 14., szombat 10:11

A HuffPost oldalán futottunk bele a hírességek stílustanácsadójaként foglalkozó Ashley Weston videójába, amiben több lábbelin is azt mutatja meg, hogy miként kell bekötni annak fűzőjét. Nos, valószínűleg nem vagyunk egyedül azzal, hogy az egész életünket úgy éltük le, hogy teljesen máshogy kötöttük meg – éppen ezért itt lent megmutatjuk a videót, nehogy tévedésben élje le a hátralevő évtizedeit!

Ha most nincs ideje/alkalma megnézni a kisfilmet, akkor elmondjuk, hogy a bakancs esetében annak szárára kell tekerni a cipőfűzőt, a bőr félcipőnél bele kell tűrni a nyelv alá, hogy még csak ki se látszódjon, a sport- és vitorláscipőknél pedig külön technika van arra, hogy ne álljon úgy a masnik vége, mint a szamár füle. 

Ebben a cipőben lehetetlen eltévedni

mzd 2016. május 13., péntek 10:33

A tornacipő (sneaker) és a levegő (air) szavak összekapcsolásából alkotta meg a Sneakair nevet az easyJet, amelyet végül az okoscipőjüknek adtak. A lábbeliket GPS-szel és szenzorokkal szerelték fel, hogy aztán Bluetooth segítségével összekapcsolódjon az okostelefonra letöltött alkalmazással és minirezgésekkel irányítsa a gazdáját, hogy milyen irányba induljon el és forduljon. A terméket a Barcelona Street Project eseményen mutatták be.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg több ruha fér a bőröndbe, ha rolnizzuk?

mzd 2016. május 13., péntek 09:20

230 ezer – ennyiszer látták a Youtube-on azt a videót, amin Leslie Willmott utazási szakértő látható és ami az utolsó löketet adta posztunk elkészítéséhez. A 2,5 perces kisfilmben ugyanis Willmott arról akarja meggyőzni a nézőket, hogy sokkal több ruha fér el a bőröndünkben, ha hajtogatás helyett rolnizzuk őket. Az ötlet nem újdonság, azonban mi mindig is szkeptikusak voltunk, ugyanis olyan ez, mintha egy liter vizet egy tepsibe vagy egy tálba öntenénk – a térfogata attól még nem változik. Éppen ezért kipróbáltuk mi is és hogy igazunk lett-e? A hajtás után megtudhatja!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem volt nehéz túlöltözni a brit derbi nőit

aa 2016. május 12., csütörtök 15:44

Míg az Angliában rendezett ascoticheltenhami vagy epsomi derbire nem feltétlenül tud stílusosan felöltözni az úri közönség, addig az amerikai Kentucky-i derbin egymást érték a feltűnő, de elegáns és csinos kalapok és ruhadarabok. A 142. alkalommal megrendezett Churchill Downs-i eseményen megjelent hölgyek ugyanis szépen kirittyentették magukat és szebbnél-szebb virágos, tollas, tüllös és csicsás kalapokban indultak el fogadni, koccintani és szurkolni a derbire. A galériára kattintva megnézheti, hogy hogyan öltözték túl az amerikai (wannabe) gazdagok az angol (wannabe) arisztokratákat!

Dizájner magassarkú törte véresre a pincérnő lábát

mzd 2016. május 12., csütörtök 10:34

A DailyMailen futottunk bele a kanadai Nicola Gavins tanulságos Facebook-posztjába. A nő egy pincérként dolgozó ismerőséről mesélt el egy történetet: a barátnő a JOEY nevű lánc egyik éttermében dolgozik, és a kötelezőként előírt magassarkú véresre törte a lábujját, sőt: egyik lábkörmét is elveszítette. A dolog érdekessége, hogy a mellékelt fotó alapján kiderült, nem egy pár ezer forintos kínai darabról van szó, hanem egy Karl Lagerfeld márkájúról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: az aranyszínű szoknya

moana 2016. május 11., szerda 13:46

A fémes trendek idén is fontosak – tudtuk meg, így e heti kedvencnek is egy ebbe az irányzatba beleillő darabot választottunk, mert flitteres/ezüst/aranyszínű darabokat nemcsak szilveszterkor lehet hordani.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Újra elővette a szexet a Calvin Klein

mzd 2016. május 11., szerda 09:11

Azt már megszokhattuk, hogy az American Apparel ízléstelen reklámokkal (például kiskorú fenékvillantással) sokkol minket, de a 2016-os tavaszi kampányával a Calvin Klein is csatlakozott ehhez a táborhoz. Jobban mondva újra elővette a 90-es években már jól bevált marketingstratégiát, amikor a túl szexi (és 16 éves ) Kate Moss beindította eladásaikat. Nagyot csodálkozni tényleg nem kell, a márka modelljei (példál Palvin Barbi) eddig sem hosszú nadrágban és télikabátban pózoltak egymáson, de a meztelen seggen letolt és szétcipzárazott látvány új és leginkább az American Apparel látványvilágát idézi.

Távolról sincs vége, olvasson még »

StyleCouch: Mivel hordjam a midiszoknyát?

mzd 2016. május 10., kedd 17:41

style couch.png
Fotó: Dívány

Bár az összképbe belerondító elszórt esőzések miatt néha fel sem tűnik, bizony elérkezett a jó idő. Emiatt nem is csoda, hogy Eszter nevű olvasónk egy eléggé aktuális kérdéssel keresett meg minket: idén tavasszal-nyáron szeretne beszerezni egy midiszoknyát és arra kíváncsi, hol tegye ezt, illetve mivel tudná hordani ezt a fazont. Ha érdekli a válaszunk, a hajtás után megtalálja!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az Alibaba beszállt a hamisítás elleni csoportba, ezért a Gucci ki is lépett

Edicsek 2016. május 10., kedd 17:37

A múlt hónapban jelentette be az Alibaba, hogy beszáll a International Anti-Counterfeiting Coalition-be (IACC), vagyis a Nemzetközi Hamisításellenes Csoportba. A non-profit szervezet a hamisítványok és a kalózmásolatok ellen küzd, az Alibaba pedig az az oldal, ami a nagy divatházak szerint a legnagyobb kárt okozza a hamis termékek értékesítésével. A hír hallatán a Gucci és a Michael Kors márka is kilépett a szervezetből

Távolról sincs vége, olvasson még »

Halálfejes gyűrű és pálmafás csokornyakkendő: ez jut a pasiknak nyárra

mzd 2016. május 10., kedd 12:45

Elég rég volt már férfiruhákkal foglalkozó körképünk (legutoljára talán decemberben, amikor az akciókat szemléztük), ezért arra gondoltunk, itt az ideje egy újabbnak. Most a kiegészítőket néztük meg hat üzletben: kíváncsiak voltunk, mit kap az, aki most szerezne be nyárra napszemüveget, ékszereket, táskát cipőt vagy mobiltokot. Az eredmény nem annyira lesújtó, de tény, hogy a jó darabokért meg kell túrni a polcokat. Galériás beszámoló a folytatásban!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Okosabbnak és dögösebbnek nézünk ki feketében

aa 2016. május 9., hétfő 19:23

A brit kiskereskedő, a Buytshirtsonline.co.uk legújabb tanulmánya megerősíti, hogy a fekete ruhát viselő férfiak és nők vonzóbbnak, bizalomgerjesztőbbnek, intelligensebbnek és magabiztosabbnak tűnnek mások szemében, míg a barna, a narancs és a szezon egyik slágerének kikiáltott rózsaszín már kevésbé tűnik jó választásnak a kérdőívet kitöltő ezer ember szerint.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mindenki nagyon szép volt a májusi BAFTA-díjátadón

mzd 2016. május 9., hétfő 15:12

Nem önnel van a baj, ha úgy érzi, nemrég volt a BAFTA: év elején már volt egy díjátadó, a májusi kiadás viszont minden évben a tévés műsorvezetőké, színésznőké. Bár itt is jelentek meg celebek (igaz, február 14-hez képest elenyésző számban) , viszont a most vasárnapi esemény különlegessége mégis inkább az volt, hogy mindenki meseszép ruhát vett fel. A folytatásban meg is találja ezeket, ráadásul bónuszként azt is megnézheti, hogy festett a férfiak közül (szerintünk) legjobban öltözött Tom Hiddleston!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Spears 2002-es nyakéke és latexruha: kinek áll jobban?

mzd 2016. május 9., hétfő 13:08

Eheti posztunkban elég sok minden történik: megnézheti például, hogy fest ugyanaz a latexruha egy modellen és Kim Kardashianen, illetve megnézheti egy 14 éve már Britney Spears által elsütött nyaklánc újjászületését Kardashian féltestvérén, Kendall Jenneren. Levezetőnek ezúttal egy torreádorszettet hoztunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézze meg Angelina Jolie legjobb vörös szőnyeges pillanatait!

bb 2016. május 8., vasárnap 17:16

Angelina Jolie vitathatatlanul Hollywood egyik legismertebb arca lett az elmúlt másfél évtizedben, így természetesen őt sem hagyjuk ki a hírességek stílusfejlődését bemutató sorozatunkból. A 40 éves Oscar és Golden Globe-díjas amerikai színésznő ugyanis kolleganőihez hasonlóan számtalan felejthetetlen pillanatot okozott a vörös szőnyeges ruhakölteményeivel a divatrajongóknak. Kattintson a galériára, és nézze meg Brad Pitt feleségének legszebb Versace, Dolce & Gabbana, Armani és Saint Laurent ruháit!

Ha szereti a táskákat, Siető Lindát is kedvelni fogja

Lina 2016. május 8., vasárnap 12:40

Azt tudjuk, hogy a magyar nők is imádják a táskákat, de vajon mennyire ismerik és mennyire szeretik hordani a hazai tervezők darabjait? Siető Lindával, akinek táskamárkájára már az olasz Vogue is felfigyelt, erről is beszélgettünk, de például azt is kiveséztük, hogy mi történt vele az indulás óta, amikor még csak azért készített táskákat, mert a boltokban vagy nem talált kedvére valót, vagy nem volt elég vastag hozzá a pénztárcája.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Meglepő, de kamu cuccok ellen küzd az Alibaba

aa 2016. május 8., vasárnap 09:58

Úgy tűnik, hogy az Alibaba vezetősége mindent megtesz annak érdekében, hogy ne kerüljön fel a U.S. Trade Representative (USTR) szégyenlistájára, a napokban például bejelentette, hogy ő lesz az első olyan online kiskereskedő, aki csatlakozik az egyik legnagyobb nonprofit nemzetközi szervezethez, ami a piacon keringő hamis termékekkel való kalózkodás ellen küzd.

A nehezen hihető lépésnek valószínűleg köze van ahhoz, hogy a tavalyi évben a Gucci, az Yves Saint Laurent, a Balenciaga, a Bottega Veneta és más luxusmárkák birtokosa, a Kering pert indított az Alibaba ellen New Yorkban, de már korábban is nekiment egyszer a kínai cégnek, melyet azzal vádolt, hogy tudatosan tették lehetővé, hogy olcsó hamisítványokat áruljanak az oldalon – számol be a váratlan bejelentésről a Thefashionlaw.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 ezer forintért is beszerezheti a celebnők kedvenc cipőjét

aa 2016. május 7., szombat 16:05

Nem csak a metálfényű cipők vannak divatban a szezonban, hanem az úgynevezett csomózott vagy masnizott cipők is, melyeket a menőbb utcai divatbloggerek és szerkesztők mellett az olyan befolyásos hírességek is előszeretettel viselnek, mint például Rihanna, Kendall Jenner vagy Victoria Beckham – hívta fel a figyelmünket az új őrületre a Popsugar.co.uk.

A mutatós forma elegáns és sportosabb verzióban is jelen van a piacon, a hazai fast fashion üzletekben például már 9995 forintért is beszerezhet egyet, míg a No.21 vagy a Joshua Sanders ennek a többszörösét is elkéri a csomós darabért. A galériára kattintva megnézheti, hogy mit kap a Bershkában, a Mangóban vagy a H&M-ben, a hajtás után pedig mutatjuk, hogy hogyan hordják a celebnők és az Instagramozók világszerte!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egyedi bőrcipővel a lábán is támogathatja az etikus divatot

moana 2016. május 7., szombat 09:32

A Printában tekinthettük meg a NESshoes tervezőjének, Szilágyi Andreának legújabb kreációit. A Remedy névre keresztelt kollekció finom lilája Kemendi Ági, a növényi festés hazai szakértőjének keze munkáját dicséri. A víz színeiben pompázó vagy mályvával és bodzával színezett mokaszinok, papucsok és tavaszi cipők az etikus divat elvei szerint az utolsó cérnaszálig természetes alapanyagokból készülnek: növényi cserzésű marha- és kecskebőrből, kreppből, és bárányszőrből. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nincs egyedül, a nők többségét szintén nyomasztja a ruhatára

Edicsek 2016. május 6., péntek 18:44

A Closetmaid ezer nő bevonásával készített egy felmérést a ruhásszekrények tartalmáról és az ahhoz kapcsolódó érzelmekről. Átlagosan 103 ruhadarabja van egy nőnek, de a legtöbben ennek ellenére úgy érzik, hogy nem tudnak mit felvenni. A 103 darab soknak tűnik, mégis, amikor valahova készül, pár perc alatt rá lehet jönni, hogy azonnal el kell menni vásárolni, ugyanis mind használhatatlan – legalábbis a nők 61 százaléka szerint. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Alexander McQueenben tekintette meg Katalin saját magát

nemoszi 2016. május 6., péntek 16:06

Katalin hercegné ismét ellátogatott a Nemzeti Portrégalériába: először arról írtunk, amikor 2013-ban tekintette meg saját szörnyű portréját, majd arról, amikor első terhesruhájában látogatott múzeumot. Most ismét saját magát tekinthette meg a galériában, de ez alkalommal nem béna festmény, hanem menő fotók készültek róla, mégpedig a júniusi brit Vogue címlapjára.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 360

Blogok, amiket olvasunk

HATÁRÁTKELŐ A finn csoda testközelből is csoda?

Tényleg a finn a legjobb iskolarendszer? Mesés ott anyának lenni? Mindenki jól él? Tapasztalatok első kézből, hat év után.

TÉKOZLÓ HOMÁR Tényleg bármit kicserélhetünk 3 napon belül?

Három munkanapon belül visszavihetjük a terméket a kereskedőhöz, aki köteles azt kicserélni vagy visszafizetni az árát? Van ilyesmi, de jó tudni, mikor élhetünk a lehetőséggel!

KISZÁMOLÓ Mennyire koszos a pénz?

Nem biztos, hogy megnyugtató ötlet azt vizsgálgatni, mi minden van a bankjegyeken. De azért megvizsgálták.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés