TEJBEN-VAJBAN

4 tipp, hogy jobb illata legyen a ruhádnak

Terebélyes Tibor 2017. április 28., péntek 08:18

Kedvenc ruháimon sokszor tapasztaltam, hogy viszonylag hamar veszítenek frissességükből akkor is, ha a legjobb öblítőket, a legjobb mosószereket használtam. Megöregedett az anyag, gondoltam ilyenkor mindig.

Először akkor érződött ez, amikor a frissen mosott ruha pár csepp esőtől először vizes lett, aztán szárazon se volt már igazi az illata. Ahogy utánanéztem, mit lehet ezzel tenni, arra jutottam, mégsincs minden veszve. Most összeszedtem azt a négy legfontosabb dolgot, amit megtehetsz, hogy ruháid hosszabb időn keresztül is frissek maradjanak és a mosógéped is tovább működjön.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Stefano Gabbana porrá alázta telt rajongóit

Aladár 2017. április 28., péntek 08:14

Stefano imádja lehülyézni a követőit, valószínűleg a vékony testalkatúakat istenítő felirat is azért került a cipőjére, hogy egy jó botrány keretein belül gyalázhassa kicsit a népet.

Sefano Gabbana nem tűnik a világ legtürelmesebb emberének, pláne ha valaki kritizálni meri Instagramon. Most egy telefirkált cipő miatt alakult ki vita a Dolce & Gabbana tenyérbemászóbb felével, aki erre rögtön heves idiótázással, és csalódott követői lehülyézésével válaszolt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vágó Réka Wink cipőket tervez: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

nemoszi 2017. április 27., csütörtök 08:09

Nézd meg a kapszulakollekciót és szavazz!

Tavaly megírtuk, hogy a Wink épp totálisan újrapozicionálja magát és olcsó tornacipőgyáros helyett menő belvárosi dizájncipősként szeretne új ismertséget. Ennek egy újabb lépése lehet Vágó Réka kapszulakollekciója: bizony, az a Vágó Réka tervez a márkának, akit régóta luxuskiegészítő-tervezőként tartunk itthon számon, cipői verhetetlen minőségűek és kialakításúak, a legjobb anyagokból készülnek.

Vágó egy kapszulakollekciót tervezett a márkának, melyet Marge ihletett, aki már egy ideje Reka Vago cipőben lép fel és ez így lesz továbbra is, csak némelyik Vágó cipőn Wink márkajelzés lesz. Összesen 5 különböző modell és 12 féle szín lesz kapható, állítólag mindegyik modell nagyon kényelmes.

A cipők valahogy elég bumfordiak – ezen tompít a rengeteg csillámpor, amivel meg vannak szórva – és már most kaphatók 25 és 30 ezer forint közötti áron. Nézd meg őket a galériában (ahol elolvashatod, mit nyilatkozott Vágó Réka az együttműködésről) és szavazz: szerinted menő lett a kollekció vagy inkább cikinek értékeled a teleflitterezett, tömsarkú fesztiválszandálokat?

343 szavazat 91 szavazat

Heti kedvenc: farmerdzseki kicsit másként

moana 2017. április 26., szerda 18:12

Nemrég megnéztük, hogy mit tud az uniszex farmerkabát, most pedig a színes dzsekik viseléséhez próbálunk kedvet csinálni.

A klasszikusabb változatokat, azaz a kék és fekete kabátokat kedvelők minden tavasszal tobzódhatnak a boltokban, de ez a szezon azoknak is kedvez, akik kísérleteznének egy kicsit a színekkel. A hajtás után mutatjuk is, milyen lehetőségeik vannak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Exkluzív: nézd meg elsőként nálunk Szegedi Kata őszi-téli kollekcióját!

km 2017. április 26., szerda 10:36

Szegedi Katával már régóta szerettünk volna beszélgetni, hisz ő az egyik legtehetségesebb fiatal magyar tervező. Most amellett, hogy nálunk jelennek meg először a képek 2017-18-as őszi-téli kollekciójáról, végre volt időnk is beszélgetni Katával terveiről, álmairól, külföldi jelenlétéről és arról, mivel vesz részt egy nemzetközi „divatolimpián”.

Kezdjük is rögtön a legaktuálisabb dologgal: április 28-án mutatja be Szegedi Kata új, őszi-téli kollekcióját az Elle Fashion Shown, de nálunk már most megnézheted a különleges ruhákat, melyeknek ismét van művészeti inspirációja és fontos érzelmi töltettel is bírnak.

„Ahogy eddig mindegyik kollekciónál az utóbbi pár szezonban, ez esetben is a művészetekből nyertem inspirációt, ez most egy olyan szezon lett, ami még artisztikusabb próbál lenni, mind anyagfelhasználásban, mind textúrákban. A kollekció inkább érzéseknek a kivetülése, mondjuk úgy, hogy egy varázslatos téli estének a lenyomata. Úgy tűnik, mostanában kicsit érzelmes lettem. Mindigis nagyon fontosak voltak számomra a baráti, családi kapcsolataim és hála Istennek olyan emberekkel vagyok körülvéve, akik nap mint nap motiválnak saját sikereikkel. Most ezekre az emberei értékekre próbálok fókuszálni, persze a nemzetközi trendekhez illeszkedve, de talán jobban követjük megérzéseinket” – mondja Szegedi Kata, akinek őszi-téli kollekciójában hiába keresünk printeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Végre itt a plasztikfarmer! Menő vagy ciki?

Menő/Ciki

nemoszi 2017. április 25., kedd 16:25

Alig egy hónapja tettük fel a kérdést, hogy vajon jön-e még a plasztiktérdű farmernél furcsább idén és már itt is van: ismét a Topshopnál, ismét a Moto márka szállította le az őrületet – értesültünk a Glamour.com-ról.

A 100 százalék poliuretán"farmer" 100 dollárba (28.700 forint) kerül és teljesen átlátszó. Ennyit tud. Mi csak azt nem értjük, miért hívják ezt farmernek? A termékleírás szerint kiváló viselet fesztiválra vagy jelmezbálra, bikinivel, esetleg aszimmetrikus ruhával lehet rétegezni. A Moto márkánál valami eléggé elgurult, mindenesetre a gatya mosható gépben, már ha viselője nem elég felkészült ahhoz, hogy ne csak letörölje róla szivaccsal a foltokat. 

Szerinted menő vagy ciki a plasztikfarmer? Esetleg már nyomod is a rendelést (ezt a csinos dzsekit se hagyd ki!) vagy hangosan röhögsz a monitor előtt? Szavazz!

666 szavazat 94 szavazat

Kim Dzsongun átvette a hatalmat a McDonald’s felett

Aladár 2017. április 25., kedd 15:43

A McDonald's új munkaruhái, ha valóban bevezetésre kerülnek, bizony megérdemlik a halálcsillagos hasonlatokat.

Remélhetőleg nem egy olyan új (?) üzletpolitika első jelei a McDonald’s új munkaruhái, amit majd a „Védekezzünk szívrohammal a túlnépesedés ellen!” jelmondattal állnak neki népszerűsíteni. Mintha egy ilyen mottónak felelnének meg az új uniformisok, amelyek láttán nem lepődnénk meg, ha időnként egy adag cián is becsusszanna a szilikontapintású bucik közé. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Földönkívülieket lopott a Gucci?

Aladár 2017. április 25., kedd 12:27

A Gucci legújabb, robotokkal és elfekkel gazdagon megszórt, földönkívülieket felvonultató kampányát plagizálással vádolja egy ufó-modelleket rajzolgató divattervező-aspiráns.

A Gucci földönkívüliekkel tarkított, néhány Gwar jellegű figurát is felvonultató kampányát ért plágiumvádakra maga Alessandro Michele, a divatház agytrösztje válaszolt. A Gucci instáján posztolt videókat egy divatot tanuló, és rendszeresen hasonló tematikájú űrlény-modelleket posztoló úr, Pierre-Louis Auvray találta kifogásolhatónak, mondván azok (szó szerint) kísértetiesen hasonlítanak az általa megálmodott szörnyekhez. 

A post shared by Gucci (@gucci) on

Távolról sincs vége, olvasson még »

A pucérkodás volt a legnagyobb trend a Coachellán

Adamek Alma 2017. április 25., kedd 07:35

A puccos eseményen Vajna Tímea is megjelent. Mutatjuk, miben érdemes fesztiválozni 2017-ben!

A hétvégén lement a kaliforniai Coachella második felvonása és az ott készült fotók alapján bátran kijelenthetjük, hogy az idei fesztiválszezon slágere nem a seggcsillám, a fojtogató choker nyaklánc, a kimonó, a farmersort vagy a kényelmetlen virágkoszorú, hanem a kvázi pucérság. A hajtás után mutatjuk, hogy hogyan képzelték el a trendet a hírességek és a celebnői babérokra törő Vajna Tímea!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kinek áll jobban: ausztrál celebnők estélyiben

Adamek Alma 2017. április 24., hétfő 18:41

Szavazd meg, hogy melyik tévés híresség nézett ki jobban a Melbourne-i Logie gálán!

Legutóbb egy Los Angeles-i esemény összeöltözőire szavazhattatok, ezen a héten pedig az Emmy-díjátadó ausztrál megfelelőjén, a Logie Awardson láttunk hasonló ruhákban pózoló hírességeket Melbourne-ben. Szavazzátok meg a legjobbakat!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Újra a kábítószerekhez nyúlt a divatvilág

Adamek Alma 2017. április 24., hétfő 13:18

Több divatház kollekciójában is vannak függőségre utaló motívumok.

Ki tudja, minek hatására, de a kábítószer-kultúra újra visszakerült a tervezők inspirációforrásai közé az elmúlt pár szezonban. A Moschino kreatívosa, Jeremy Scott például a 2017-es tavaszi-nyári szezonra tervezett egy “Just Say Moschino” névre keresztelt kapszulakollekciót (haha), melynek darabjain vényköteles gyógyszerek és receptek köszönnek vissza és amivel Scott gúnyosan a 80-as években futott kábítószer-ellenes kampányokra (Just Say No) kívánt utalni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Igazából szemét a feminista bugyicég

Adamek Alma 2017. április 23., vasárnap 11:30

Egy magát feministának nevező, minden-biztos bugyikat gyártó céget, a Shetinx-et feszítik keresztre épp a neten, miután kiderült, feminista reklámkampányaik egyáltalán nem párosultak hasonlóan nő-párti munkakörülményekkel. A munkahelyi atmoszférát leíró dolgozók a „mérgező”, „megalázó”, és „középiskolás” jelzőket használták a cég leírására. A vádak alulfizetett, verbálisan megalázott dolgozókról, és a szülési szabadság semmibevételéről szólnak.

A Twitter-lázadás középpontjában a cég társalapítója és ügyvezetője, Miki Agrawal áll. Egy ex-dolgozó arról számolt be a Racked-nek, milyen nehéz hallgatni, amikor a női dolgozókat szidalmazó Agrawalt feminista hősnőként írják le. A több tízezer Twitter követővel rendelkező Agrawal számos díjat és elismerét besöpört már cégével, épp ezért meglepőek a vádak, és a bátran tömegesnek nevezhető dolgozói exodus. A riport szerint a cég 35 dolgozójából csak idén 10-en távoztak – írja a Daily Mail.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szájfestmény lett Beyoncé terhesfotója

Menő/Ciki

Adamek Alma 2017. április 22., szombat 10:08

Jazmina Daniel nemcsak celebnőkben, de Disney mesékben is erős. Szerinted menő vagy ciki az efféle hobbi?

Míg Ursula Goff olyan ismert műalkotásokat visz át a frizurára, mint Van Gogh Csillagos éj című festménye, Roy Lichtenstein Drowing Girl-je vagy Andy Warhol pop art munkái, addig az ausztrál sminkmester, Jazmina Daniel extrém szájsminkekkel hívja fel magára a figyelmet a közösségi oldalakon és a YouTube-on.

Távolról sincs vége, olvasson még »
47 szavazat 60 szavazat

Menő vagy ciki a 626 ezres Ikea szatyor?

Menő/Ciki

Adamek Alma 2017. április 21., péntek 07:50

A Balenciaga kicsit túlárazta az eredetileg 195 forintba kerülő bevásárlótáskát, igaz, az övé legalább bőrből van.

Nem volt elég a tavalyi Szíj Melindás dizájnerszatyor a Balenciagának, idén is futott még egy kört a témában és a piacozós táska után elkészítette az Ikea ikonikus kék zsákjának mását luxuskivitelben. A Frakta táska és a francia divatház Arena-Extra-Large Shopper Tote Bag néven futó darabja között talán az ár a legnagyobb különbség, a tartós Ikeás zsákért 195 forintot, míg annak bőr másáért 2145 dollárt, körülbelül 626 ezer forintot kérnek az üzletekben.

Távolról sincs vége, olvasson még »
336 szavazat 41 szavazat

Ez a Kardashian-Jenner klán új kedvenc márkája

Adamek Alma 2017. április 20., csütörtök 13:23

A celebnők egykori sminkese méregdrágán árul fűzős lakkcuccokat és szakadt pulóvereket.

Viszonylag jó esélyekkel indul az a feltörekvő márka, melyet a Kardashian-Jenner lányok és azok holdudvara nyom gőzerővel a közösségi oldalakon. Ez a “megtiszteltetés” érte nemrég az utcai stílusban utazó márkát, az Unravelt is, melynek kollekciója az átlagosnál is jobban beleillik Kardashianék világképébe. A Vetements-Yeezy vonalon mozgó márka ugyanis túlárazott szakadt pólókkal, fűzőkkel, óriási kapucnis pulcsikkal, lakk combcsizmákkal, farmerrel, bomberrel és pufidzsekikkel van jelen a piacon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért viselnek egyenruhát a koszorúslányok

Aladár 2017. április 20., csütörtök 09:35

Eredetileg a menyasszony is egyenruhát viselt, de a Szellemírtók kitartó munkájának köszönhetően ma már nem kell lepedő alatt izzadva átvészelnie a lakodalmat.

Koszorúslánynak vagy násznagynak lenni kitüntetett szerep, felmerül ugyanakkor a kérdés, miért is kell a koszorúslányoknak ugyanolyan ruhában megjelennie. A válasz egy római időkből származó szokásban keresendő.

shutterstock 507124606

A rómaiak nem csak a koszorúslányokat, velük együtt a menyasszonyt is egyenruhába öltöztették, méghozzá azért, hogy így nehezítsék meg a menyasszonyt elrabolni készülő vetélytársak, illetve, magától értetődő módon, a különböző rontó szellemek és démonok dolgát. Az épp arra bóklászó démonok így nem tudták eldönteni, kit is kéne magukkal vinniük, és zavarukban tovább álltak.

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rasszista békás szoknyát árul a Zara

Adamek Alma 2017. április 19., szerda 18:20

Az amerikai szélsőjobb kedvelt mémjét, Pepét még Donalt Trump is bevetette a kampányhajrában.

Bár nálunk még kapható, de tőlünk nyugatabbra már levették a Zara polcairól a márka "Pepe a béka" nyomatos farmer miniszoknyáját, amivel mindössze csak annyi a probléma, hogy azt az amerikai Anti-Defamation League (Rágalmazésellenes Liga) gyűlölet-jelképnek kiáltotta ki a közelmúltban (így Pepe egy polcra került a svasztikával) - írja a Refinery29.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyit változott Anne Hathaway stílusa 20 év alatt

Adamek Alma 2017. április 19., szerda 07:03

A színésznő már játszott divatfilmben, ezért elvárják tőle, hogy mindig jól válasszon, ha ruháról van szó.

Jópár színésznő stílusevolúcióját lekövettük már az elmúlt években, Anne Hathaway öltözködése pedig éppen azért olyan érdekes, mert az Ördög Pradát visel című divatfilm óta szinte mindenki elvárja tőle, hogy ő legyen a legjobban öltözött híresség a vörös szőnyeges eseményeken.

Az 1982-ben született Oscar-díjas színésznő stílusa ennek ellenére nem esett át komolyabb átalakuláson, sőt voltak pillanatok, amikor kifejezetten rosszul döntött egy-egy estélyivel kapcsolatban. Kattintsatok a galériára és nézzétek meg, hogy mennyire volt vagy nem volt drámai Anne Hathaway stílusfejlődése!

Rihanna 2,4 milliós Gucci szettben mulatott a Coachellán

Adamek Alma 2017. április 18., kedd 17:13

A réteges öltözködés lesz a menő a divattervező-popsztár szerint a szezonban.

Ahogy arról már beszámoltunk, a kaliforniai Coachellával kezdetét vette a fesztiválszezon. A rongyrázós rendezvény első hétvégéjén vitathatatlanul Rihanna lopta el a showt a többi híresség orra elől, mivel egy elképesztően drága, 8480 dolláros, körülbelül 2,4 millió forintos összeállításban mulatozott a sivatagban.

" I can't go home yet, cuz enough people ain't seen my outfit "

badgalriri (@badgalriri) által megosztott bejegyzés,

Távolról sincs vége, olvasson még »

Készítsd a pénztárcádat, seggszellőztetős farmert dob piacra a Vetements!

Menő/Ciki

Aladár 2017. április 18., kedd 13:55

A bárkiből egy szempillantás alatt DHL futárt faragó márka fenéktájékon elhelyezett ablakokkal forradalmasítja a farmerek szerelmeseinek életét.

A térdeket kis ablakokkal bekeretező farmerek után még szélsőségesebb nadrág látott napvilágot. A divatvilágot ehhez hasonló gyöngyszemekkel eddig is az orránál fogva vezető Vetements seggvillantós farmerrel állt elő. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
139 szavazat 38 szavazat

Spórolj időt a profik ötperces szépségtippjeivel!

Aladár 2017. április 18., kedd 06:54

Ezekkel a tippekkel öt perc is elég, hogy formába hozd magad.

Mindenki szeretné jól érezni magát a bőrében, de keveseknek van rá lehetősége, hogy minden nap órákat szánjon a külsejére. A Huffingtonpost cikkében most a szépségipar bennfentesei válaszolnak arra a kérdésre, mit tartanának a legfontosabb feladatnak, ha csak öt percük lenne arra, hogy elkészüljenek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fizikailag lehetetlen eltaknyolni a sarok nélküli cipőben

Adamek Alma 2017. április 17., hétfő 17:35

Egy témában jártas professzor próbálta elmagyarázni az új Saint Laurent körömcipő működését.

Bár a fél világ a Saint Laurent féle csillámos csizmáról beszél, azért úgy tűnik, hogy nemcsak mi nem lendültünk túl a divatház másik nagy dobásán, a sarok nélküli körömcipőn, de a Vogue szerkesztőségét sem hagyta nyugodni a téma és kíváncsiságában felkeresett egy szakavatott fizikust, aki választ adott arra, hogy mégis, hogy a csudába tudott ebben a cipőben hasra esés nélkül végiglejteni a még kezdőnek számító Aviv Schneider modell a párizsi divathéten?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Cicciolina exférje táskákat tervezett a Louis Vuittonnak

Adamek Alma 2017. április 17., hétfő 10:35

A világ egyik legjobban fizetett kortárs művésze, Jeff Koons klasszikus festményekkel szórta meg a luxustáskákat.

Nemcsak a Supreme márkával kollaborál a szezonban a Louis Vuitton, hanem a polgárpukkasztó munkáiról ismert amerikai művésszel, Jeff Koonsszal is, aki egy 51 darabból álló táska, sál és különféle kiegészítőkből álló kollekciót szállított le a francia divatháznak “Masters” néven.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézd meg, hogyan találták fel a farmert!

Aladár 2017. április 16., vasárnap 17:10

Farmert eredetileg bányászok hordtak. Ezeken a farmerek még valószínűleg nem voltak leggingsekhez hasonlóan szorosak, és kígyómintásak sem.

A farmer megszületéséhez a 19. század közepéig, a Kaliforniát felforgató aranylázig kellett várni. Mindezért Jacob Davist, a bányászokat nadrággal ellátó szabót illeti örök hála. Davisnek feltűnt, hogy az arany után kutató szerencsevadászok nadrágjai percek alatt leszakadnak róluk, ezért néhány sérülékeny ponton megerősítette a nadrágokat, erre pedig a ma is jólismert kis fém szegecseket használta fel. A TED-Ed videója most összegyűjtötte, mit érdemes tudni a nadrág születésének körülményeiről. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már macskaprémet adnak el műszőrként az olcsó márkák

Adamek Alma 2017. április 15., szombat 17:24

Olcsóbb lett az állatszőr, mint a kamu. A cégek állítólag nem tudtak az átverésről, de ezt nehéz elhinni.

Még az év elején számoltunk be arról, hogy az olcsó, párezer forintos pomponos sapkákon is esetenként igazi szőrmebojt díszeleg. A napokban pedig a metro.co.uk hozta le, hogy a brit Humane Society International (HSI) laboratóriumi vizsgálatai szerint az olyan felkapott, megfizethető márkák termékein is valódi macskaszőr van, mint például a cipőben utazó Missguided, akik átlagosan 30-40 fontot, körülbelül 10.950 – 14.605 forintot kérnek egy műszőrmésnek hitt cipőért.

My New Fur Babies *

Una publicación compartida de A L Y S H A. .H E A T O N (@alysha_heaton) el

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 363

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés