SZÜLŐSÉG

Középiskolások buktatták le a csaló igazgatót

2017. április 9., vasárnap 11:30

A diákújságírók végezték el a minimális munkával járó ellenőrzést, a Google nyújtotta lehetőségek ellen pedig még a mindenre elszánt intrikusnak és cselszövőnek, Amy Robertsonnak sem volt válasza.

Az új igazgató júliustól töltötte volna be az iskola igazgatói posztját, a gyerekeknek azonban nem tetszettek az iskolai újságnak adott válaszai, ezért felcsaptak oknyomozó riporternek, és rövid úton pontot is tettek a most Dubaiban élő Amy Robertson karrierjére. 

A diákokat a leendő igazgatónő következetlen, gyakran önellentmondásokba ütköző válaszai sarkallták a mostanra elhíresült nyomozásra. A nyomozás szó talán túlzás persze, hisz úgy tűnik Robertson lebuktatására bőven elég volt némi Google keresés is.

Mint kiderült, Robertson korábban Dubaiban is bajba került már, az ott elindítani kívánt magániskolájának ideiglenesen fel is függesztették a működési engedélyét.  Ezenkívül azt is kiderítették a Google használatot 17 éves korukra elsajátítani képes „oknyomozók”, hogy az új diri diplomái is gyanús helyről származnak. Az azt kibocsátó Corllins Egyetemet ugyanis korábban olyan vádak is érték, hogy ott pénzért bárki vásárolhat magának diplomákat.

Bár a „nyomozók” módszerei valószínűleg nem jelentenek majd Culombo, vagy Kojak technikáihoz hasonló paradigmaváltást a nemzetközi nyomozóirodák életében, mindenképp dicséret illeti őket kitartásukért. A diákokat ugyanis lépten-nyomon próbálták megakadályozni abban, hogy beleszóljanak a tanári kar döntéseibe, ennek ellenére kitartottak, és az iskolai újság címlapján lehozott cikkük elég volt ahhoz, hogy egy életre ellehetetlenítse a diplomabitorló sarlatán igazgatói ambícióit. 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2017.04.09 22:01:39cardiobascuralis

  Az megvan, hogy a Dubaj szót j-vel írjuk?
  Mondjuk egész új szabály, még 20 éves sincs, 1999 óta él csak.

  A Culombo írásmódot már nem is ragoznám...

  Ahogy az egyébként szar helyesírást sem.

  Nem lehetne legközelebb félanalfabéták helyett valami írástudóval íratni cikket?

  Vagy kellett a rokongyereknek egy állás?

 • 2017.04.10 08:52:48Raven!

  LOL

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta