SZÜLŐSÉG

20 dolog, amit az anyák milliószor csinálnak

2017. március 4., szombat 12:59

Ha edzésről van szó, sokszor halljuk, hogy nem kell túlzásba vinni az ismétlésszámot. Ha az anyaságról, akkor ez nem érvényes. Ugyanazt csináljuk, újra, meg újra, meg újra.. A Huffington Post összeszedte, melyek azok a dolgok, amelyeket anyaként egyfolytában csinálunk. Ha ezekből keletkezne a bikinibody, mindannyian rég szupermodellek lennénk.

shutterstock 582987220

1. Felszedjük a fürdőszoba padlójáról a ledobott törölközőt

2. Máshoz tartozó testnedveket találunk a saját ruhánkon

3. Gondosan elrendezzük a szemetet valami olyan tetején, amiről nem szeretnénk, hogy a gyerek észrevegye, hogy kidobtuk

4. Megmondtuk a gyereknek, hogy egy süti elég, aztán magunkba tömtünk hatot, amikor kiment a szobából

5. Odaégettük a kaját, mert ezer dolgot csináltunk egyszerre

6. Kicseréltük a vécépapírgurigát, arra, amit valaki gondosan elhelyezett az üres tartó tetején.

7. Idegösszeomlást kaptuk, miután megláttunk egy fél pár zoknit heverni egy random helyen a padlón

8. Azt mondtuk, hogy a kakis viccek nem is viccesek (még akkor is, ha a konkrét vicc az volt)

9. Kimostuk kétszer ugyanazt az adagot, mert elfelejtettük kivenni a gépből

10. Kárörvendően nevetgéltünk, amikor a porszívóval felszippantottunk egy legódarabkát

11. Gondosan eltettünk valamit egy tuti helyre, hogy biztos meglegyen majd, és soha többet nem találtuk meg

12. Olyat csináltunk, ami a gyerek előtti lényünk szerint undorító

13. Felszedtük a gondosan a szennyeskosár mellé, a földre elhelyezett koszos ruhát.

14. A fürdőszobában elrejtőzve magunkba tömtük a csokit, miközben figyelmen kívül hagytuk a hangot, ami azt ismételgette a fejükben: mekkora klisé!

15. Kitaláltunk egy új rendszert, amivel a család működése és az életünk sokkal egyszerűbbé válik, sőt, valószínűleg elhozza a világbékét. (és nem így lett)

16. Kidobtuk a hűtőből a gyümölcsleves dobozt, amiben pontosan négy csepp volt még

17. Rágugliztunk arra, hogy "hogyan szedjük ki a _________ foltot a ________-ból

18. Lerendeztük a vitákat a fürdőszobaajtón át kiordítva

19. Kipróbáltunk interneten talált nevelési praktikákat, aztán ott álttunk meglőve, amikor a gyerekek egyáltalán nem a leírtak szerint reagáltak

20. Addig halogattuk, hogy elmenjük vécére, mert valamit be akartunk fejezni a gyerek dolgaival kapcsolatban, hogy végül majdnem bepisiltünk. (vagy nem csak majdnem. Nem ítélkezünk)

Szóval ezeket szoktuk csinálni, gyakran mindet, egy napon belül. Csak az a fontos, hogy ne felejtsük el a csokipapír tetején is gondosan elrendezni a szemetet! 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2017.03.05 18:18:48Nyílméregrépa

  mekkora cs0cse van a kancának!

 • 2017.03.07 08:02:19teknős

  És iiiigen!

 • 2017.03.07 08:38:20Gergő

  vicces, vicces, velünk is minden nap elöfordul ez szinte minden nap.
  A cikk olvasása közben mégsem nevettem, hanem elszomorodtam.
  Miért, miért kell, hogy a felnöttek élete 20 éven át azt azt megelözö évek tökéletes ellentéte legyen? Miért ez a rabszolgaság?
  Az oroszlán kölke miért tud egyévesen önellátó lenni?

 • 2017.03.07 13:38:00Tihanyi-Konda Szilvia

  a felsoroltak nagy része nettó hülyeség

 • 2017.03.07 15:15:58Csipyke

  @Gergő: mert ez az elvárás. Svájcban élünk, eleve sokkal önállóbbnak nevelik itt a gyerekeket (egyedül oviba járás-a feltételei is megvannak!, wc-használat, öltözés, stb., és az én gyerekeim amúgy is nyitottak erre, én meg nem vagyok a magam ellensége. Látogató rokonok megjegyezték, hogy önállóak, mire az apósom gúnyosan hozzátette: így vannak nevelve. Mondtam neki, hogy ha nem akarnák nem lehetne, illetve magam allatt vágnám a fát-illetve a gyerekek alatt, de akkor is szarul esett). Nem gyrekmunkára kell gondolni, mondjuk öltözés és saját maga generálta rumli felszámolása.

 • 2017.03.07 22:14:38Zweig

  Úr Isten @Gergö, azon is szoktál keseregni, hogy miért nincs 8 lábunk mint a póknak vagy miért nem tudunk repülni? Csipyke azt pedig régóta tudjuk, hogy "külföldön minden jobb" ergo a gyerekek is. Amúgy az oviba járás feltételei, bár tudom ez most sokkolóan fog hatni, itt is megvannak. Szobatisztaság és egyedül öltözés itt is kell, hogy magától menjen. Az meg, hogy ki mit vár el a gyerekétöl otthon, szimplán egyén függö.

 • 2017.03.07 23:16:01Csipyke

  @Zweig: hát, szerintem ha otthon ktennám a 4 évest az ajtó elé, hogy "mennyé ovodába fiam", biztos elvennék... itt meg idén még nem láttam az óvó néni fejét. Az egyedül wc-zés alatt pedig azt kell érteni, hogy nem megy utána senki feneket törölni... nem mondtam egy szóval sem, hogy jobb-más.

 • 2017.03.08 08:16:11Zweig

  Biztos van ilyen is, de magyon nem mindegy, hogy hol kell egyedül útjára indítani a gyereket, a falun a 2 utcára lévö oviba vagy mondjuk egy nagyvárosban ahol forgalmas utak meg komoly távolságok vannak. Illetve azért az sem mindegy, hogy 3 vagy 5-6 éves gyereket küld az ember óvodába. Az biztos, hogy a mostani gyerekek sokkal kevésbé önállóak mint akár csak pár éve is, de akkor sem lehet általánosítani. Viszont azt sem szabad azonban elfelejteni, hogy Svájc a világ egyik legbiztonságosabb országa.

 • 2017.03.08 09:28:48Kritikatúra

  Hja, Svájcban én is kiengedném az utcára 4 évesen egyedül ... Csipyke, látogass haza és itt engedd ki. Lehet utoljára teszed és utoljára látod. Olyan jó ám onnan megmondani mit és hogyan kell (esetünkben a szülőnek) csinálni ITT, de olyan gyorsan elfelejted, hogy miért is mentél ODA ahol vagy. Mert ugye elmentél és nem oda születtél ahol már kialakult egy társadalmi norma és ha annak nem tesz eleget egy polgár, hamar észre veszi mit rontott el. Itt ez nem működik, biztos hallottál már róla. (úgy hívják, hogy felelősség nélküli világ)
  Ami a "Svájcban élünk, eleve sokkal önállóbbnak nevelik itt a gyerekeket" illeti pedig nettó faszság és ezt magad is tudod.
  Svájcban olyan rohadtul vigyáznak a gyalogosokra az autósok, hogy ott én is simán engedném sétálgatni a gyermekem. De ha nem közlekedtél még itt gyalog, akkor nem tudod miről beszélsz. Csak a héten (szerda délelőtt van) 3x ütöttek el majdnem engem zebrán Egerben, a 180cm/120kg-val pedig nem vagyok láthatatlan méretű.

  Stuttgartban 50 éve élő barátnőmnek igaza van teljesen. A sok hülye frissen kivándorolt olyan sok baromságot képes összefirkálni a weben a saját kis álomvilágukról, hogy az félelmetes.


  És a cikk: ennyi hülyeséget is rég soroltak már fel egy cikkben. Ki csinálja így ki magát? Egy alul művelt, túltáplált hülye talán. Hja, dívány.hu. Nem itt volt valami "Nem szarsz többé egyedül ha van gyereked "-cikk? Mert a szint hasonló.

 • 2017.03.08 09:50:32Csipyke

  @Zweig és Kritikatúra: ezért irtam, hogy megvannak a feltételei is ennek. Támadni könnyü, értőolvasni nehéz :(
  Ide pedig azért jöttem, mert a férjem jött :D

  És az önállóbbnak nevelik a gyereket nem faszság. Sokkal kevesebb a helikopterszülő (ennek minden előnyével és hátrányával együtt). Ja, 5 éve itt vagyunk, az azért nem friss, bár az 50-nek épp a tizede-lehet a korod beszél belőled?. Savanyú a szőlő? :P Mellesleg Egerben születtem és éltem 18 évig...

 • 2017.03.08 14:36:31fda

  mennyi baromság.

  Egy része házimunkáról, háztartás vezetésről szól, másik része inkább egyszerűen ciki (befalni a gyerek elől a sütit).

  De miért lennének ezek a cselekvések épp az anyákra jellemzőek? Miért ne tehetné ugyanezeket egy apa? Vagy - a nem kimondottan saját gyerekről szólóak kivételével - egy gyermektelen férfi, vagy nő?

 • 2017.03.09 12:36:27Pierr Kardán

  Én ugyan férfi vagyok, de szerintem tök jó a poszt :-)

  Aki szerint gázos a cikk, annak vagy nincs gyereke, vagy (szerencsétlenségére!) már elfelejtette, hogy milyen volt, amikor kicsi volt a gyerek. Amikor azt álmodtad, hogy olvasod a mesét a gyereknek, csak éppen a gyerek már régen kiszökött a szobából, mert te ott bóbiskoltál az ágya mellett.

  Vagy tizedszerre próbáltad a gyerekbe belekanalazni a sóskapürét, de úgy, hogy a kezedre ne csöppenjen, mert akkor le kellene nyalni és nem bírod elviselni a sóskapüré ízét.

  Vagy amikor a gyerek szól a bölcsi ajtajában hazafelé menet, hogy fordítva adtad rá a cipőt, vagy a nadrágot, vagy a sapkát, vagy ezt mindet.

  Vagy amikor a gyerek a legcikibb helyen kezd torkaszakadtából üvölteni és nem tudod megnyugtatni, mert nem azért ordít, mert melege van, vagy fázik, vagy fél, hanem azért ordít, mert csak.

  Aki nem evett csokit úgy, hogy a gyereke ne lássa, az nem szülő!

 • 2017.03.10 14:14:13Gergő

  természetesen költöi kérdés volt, nem szoktam azon komolyan keseregni, hogy miért nincs nyolc lábam mint a póknak, vagy szárnyam, mint a sasnak.
  Csak néha, amikor a 20 pont egyike megtörténik, felsóhajtok aztán csinálom tovább, amit kell.
  ès ugyanekkorát sóhajtok, amikor a természetfimekben Bozai József hangja azt mondja:" a gezella kicsinye 3 óra alatt megtanul járni, majd a rövid szoptatási idöszak után, pár hónaposan egyedül szerzi meg táplálékát"
  Amúgy én is voltam gyerek, söt 25 évesen költöztem el otthonról.
  Amúgy mi is "nyugaton" élünk, de nem tudom, hogy ez hogy jön ide.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta