SZÜLŐSÉG

Gyerekpofozó tanárt éltet a net népe. Mi van???

2016. március 18., péntek 15:50

Egy olyan, állítólag az egyik zalaegerszegi középiskolában készült videóra hívja fel a figyelmet az Eduline, amiben egy tanár pofán vág egy diákot. A felvétel körülményei és az, hogy valóban úgy és az történt-e, ami látszik még nem tiszták, az ügyben ugyanis rendőrségi nyomozás folyik – annak lezártáig pedig a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum nem kíván nyilatkozni.

Thug tanár

Zalaegerszegen ne szarozz a tanárokkal :DThug Life Hungary

Posted by Thug Life Hungary on Wednesday, 9 March 2016

A videó a Thug Life Hungary Facebook-oldalán jelent meg először március 9-én, és érdemes egy pillantást vetni az alatta született hozzászólásokra is. A legtöbben egyetértenek a testi fenyítéssel, többen pedig nevető szmájlit használnak reakcióként.

Sok ilyen tanárra van szükség????

Természetesen nem tudjuk megmondani, a videó valódi-e. Az viszont vérfagyasztó, ami a kommentelésnél történik.

A teljesség igénye nélkül kimásoltunk néhány hozzászólást, mindegyik olyanoktól származik, akik (elvileg) saját teljes nevükkel, arcukkal, fényképükkel vannak fent a Facebookon, és azzal a profillal vállalják lent idézett, szofisztikált véleményüket.

Tudjuk, hogy mi mosott agyú libsibolsi feministák vagyunk, akik egyáltalán nem nevelik meg a gyerekeiket (és ezért tart itt ez az ország!), de azért azon eléggé meglepődtünk, hogy körülbelül 15 támogató kommentre jut egy bátortalan ellenző (mind nők), akik felvetik, hogy talán mégsem teljesen korrekt dolog, ha a tanár gyakorlatilag nekifutásból kever le egy sallert az órán.

"Rendszeresíteni kellene az ilyen pofonokat!Sok takony elméje kitisztulna! Annak idején én is kaptam egy párat,mindjárt másképp láttam a dolgokat."

"Nagyon helyesen cselekedett a tanár, így kellene cselekednie mindnek, majd akkor rend lenne. Nem visszapofázás tanárverés, szidalmazás."

"Volt előzmény ezért ment a kamera !Jogait jól ismerő már üvölt 0,7 mp. " MIT CSINÁL " ?sajnos a retkek- ingyenélők a fekák a segíjből élők a pénzről annyit tud MEGKAPOM MERT JÁR . és sajnos a normális fiatal is hamar bekeveredik közéjük."

" Hibátlan!Remélem betört az arca!Minden ecsetfejű nagyarcú kis tápos gyökérnek ez kellene!"

"Sok ilyen tanárra van szükség. Egy ilyen pofontól semmi baja sem lesz a gyereknek. Sőt én annak a szülőnek is ilyent levernék, aki ezt sérelmezi!!!"

Igen, a tanárnak is rossz! Nem, neki sem nyomhat be egyet senki!

Ahogy ilyenkor lenni szokott, rögtön jönnek az érvek, hogy mert bezzeg a gyerekek aztán tényleg iszonyúak ma, üssön csak, mert a tanárokat is meg szokták verni. Mintha ez bármin is változtatna.

Ha néha egy tanár (orvos, bolti eladó) találkozik egy agresszív idiótával, aki pofán vágja, az rossz dolog, rendkívül helytelen. De ez nem jelenti azt, hogy akkor egy tanár (orvos, bolti eladó) pofán vághat valakit csak úgy, mert az épp olyan helytelen. Normális közösségben ez úgy megy, hogy indulataink levezetése okán nem vágjuk pofán a másikat. Minősített eset, ha a nálunk gyengébbet gyakjuk, kifejlett épeszű férfiember senkit nem ver, de pláne nem gyerekeket, nőket, vagy hierarchikusan alatta elhelyezkedő, neki kiszolgáltatott helyzetben lévő másik embert.

Azzal érvelni, hogy tanárt is vertek már meg, az olyan, mint amikor arra a felvetésre, hogy mégsem kéne hagyni, hogy szó nélkül nyúlják már le (megint) az MNB 250 milliárdját, azt a választ kapjuk, hogy dehiszenaszocikisloptak.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2016.03.19 10:44:10Peter100

  Pan
  Ha minden húzásáért pofont kapna (kaphatna) igenis hatna rá. Ha még 2-3 at kapni fog ettől a tanártól, akkor az ő óráin már lényegesen csendesebb lenne. Persze jogos, hogy csak ettől a tanártól tartana, a többit ugyanúgy szopatná tovább. Ha lenne még egy tanár, akitől kap, akkor viszont már elkezdené magát meghúzni az iskolában. Persze jogos, hogy OTTHON kellet volna megtanítani viselkedni.
  Ezért mondtam, hogy a szülőkkel van a legnagyobb baj.

 • 2016.03.19 10:46:47Peter100

  Pan
  Kiforgatsz.. A pofon és a keresztre feszítés közt azért van különbség..

  egymás
  azért nem tanít ez a tanár, mert lehetetlen ebben a közegben. Valamerre lépnie kellett.

 • 2016.03.19 10:48:24Peter100

  De akkor halljuk Pan és egymást, mit kellene tennie a tanárnak, hogy ez a kedves gyermek feszülten figyeljen a tanárra...

 • 2016.03.19 10:50:37Pan Modry

  @Peter100

  ezek utan te hol huznad meg a hatart hogy miert jar a pofon es miert nem...

  Mi lenne ha mondjuk egy tanar ugy gondolna hogyha valaki nem old jo meg egy matekfeladatot, akkor majd a fekete pont melle ad egy pofont is, hatha akkor majd lesz matekbol a nebulo!
  En peldaul egyszer azert kaptam kokit mert a Himnuszrol azt mondtam hogy csak egy picsogas, es a sorsot hibaztatjak a magyarok ahelyett hogy felelosseget vallalnanak es tanulnanak a rossz dontesekbol. Ez akkor jogos volt?

 • 2016.03.19 10:51:02egysmás

  Peter100, te mit csinálnál, ha olyan feladatot kellene elvégezned, amihez nem vagy elég képzett és nincsenek meg az eszközeid?

  Megszeged a törvényt?

 • 2016.03.19 10:52:05Pan Modry

  @Peter100

  Talan a 21.szazadban a 21.szazadi technikaval kellene oktatni azt a tudast amire a 21.szazadban szukseg van.

 • 2016.03.19 10:54:40Peter100

  Szóval ez az eset a tanár képzettségének hiányosságát tükrözi. Értem.
  Semmire sem fogsz menni ezzel a liberális jogszabálykövető magatartásoddal.
  Fiatal lehetsz még..
  Ha tudsz, menj be egy ilyen zalaegerszegi iskolába, kérd, hogy taníthass (tök mindegy mit)
  A nap végén várom a véleményed.

 • 2016.03.19 10:56:01Peter100

  Na de kérdeztem az előbb, akkor mit kellett volna itt tennie a tanárnak, hogy feszülten igya a szavait ?

 • 2016.03.19 10:57:15egysmás

  Peter100, volt már olyan, hogy válaszoltál egy feltett kérdésre?

 • 2016.03.19 10:58:38Peter100

  és kezdődik a személyeskedés.. te válaszoltál rá ?
  Válaszoltam csak nem akarod látni.

 • 2016.03.19 11:01:30Peter100

  egysmás
  Neked van igazad. Majd aztán meglátjuk milyen emberek lesznek ezek 10-20 év múlva, bevált e az oktatási filozófiád. Nem akarok vitába keveredni, feladom.

 • 2016.03.19 11:01:31egysmás

  Peter100, a tanár a szakember, neki kell tudnia.

 • 2016.03.19 11:02:09egysmás

  Peter100, ne haragudj, nem látom a választ!

  Leírnád még egyszer?

 • 2016.03.19 11:03:13Pan Modry

  @Peter100

  Nezz peldat peldaul hogy a finn kozepiskolakban hogyan epul fel a tanterv, nezd meg hogy milyen eszkozokkel, milyen modszertannal es mit tanitanak!
  Szerintem egyszeruen erdekes, szemben a magyar iskolakkal ahol csak vhogy tul kell elni az unalomban a napot.

 • 2016.03.19 11:40:42Augustin

  "En peldaul egyszer azert kaptam kokit mert a Himnuszrol azt mondtam hogy csak egy picsogas, es a sorsot hibaztatjak a magyarok ahelyett hogy felelosseget vallalnanak es tanulnanak a rossz dontesekbol. Ez akkor jogos volt?"

  Talán a koki nem is, de szánalmat érdemelsz a butaságodért, mert ez annak a bizonyítéka. Annál, aki minden baja miatt a sorsot hibáztatja, csak az a nagyobb lúzer, aki mindenért magát teszi felelőssé. Vagy lúzereket akarsz nevelni Magyar gyerekekből? Tudod mit, tedd a saját gyerekeddel! De mivel a magyarokról egyes szám harmadik személyben beszélsz, ezért inkább ez lehet a valószínűbb. Persze, eldöntötték a magyarok, hogy majd jól megszállatják saját magukat a törökkel. Aham.

 • 2016.03.19 12:00:17egysmás

  Augustin, a szánalmas butaságról az jut az eszembe, hogy ha a Himnusz Pan szerint arról szól, amiről, abból hogyan következik, hogy Pan szerint mindenért önmagát kell hibáztatnia az embernek.

 • 2016.03.19 14:47:54Mercel

  Akik a tanár pofonját helyeslik jellemzően krva nagy előítéletek mentén megelőlegezték, hogy a gyerek mit hogyan és mióta csinált TEHÁT helyes volt amit tett.
  Jellemzően ugyanezek a nickek szoktak libsibolsizni meg hazaárulózni lépten-nyomon.

  Nem mellesleg egy gyerek testi fenyítése - önmagában jellemzően teljesen kontraproduktív (ostobák számára - nem célravezető)
  Gyerekkoromban többnyire tehetségtelen ostoba gyerekgyűlölő pedagógussal voltam összezárva és csak azt nem csinalták rosszul ami nem jutott eszükbe, ráadásul akkor abban a rendszerben megkérdőjelezhetetlen volt a legrosszabb tanár leghülyébb húzása is.

  Rohadtul nem vicces, hogy most ismét egy ilyen rendszer felé tartunk.

 • 2016.03.19 16:30:05Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft

  "Pan Modry

  Szerintem most a pofon miatt holnaptol az a gyerek kezesbarany lesz?"

  Ez a gyerek soha sem lesz már kezesbárány, egész életére egy kis köcsög marad.
  És tudod hogyan lehetett volna megelőzni ezt? A szüleitől 3-4 éves korában 2-3 minősített esetnél kapott volna egy kézpacsit vagy egy taslit. Azzal el is lett volna rendezve időben a dolog. Csak hát az olyan felvilágosult emberek szerint mint te, a seggre-pacsi és a tasli is gyerekverés. Aztán ez lesz az eredménye.... és lehet csodálkozni, mikor az élet adja majd a kurva nagy pofont a gyereknek a kis kori tasli helyett.

 • 2016.03.19 16:32:21Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft

  "Mercel
  Rohadtul nem vicces, hogy most ismét egy ilyen rendszer felé tartunk."

  Nem tartunk semmilyen rendszer felé. Ott vagyunk, hogy nem lehet hozzányúlni a gyerekhez, de lassan már rákiabálni sem lehet, mert az is erőszak. Akkor is, ha pofonköp.

 • 2016.03.19 20:34:54öregmatróz

  Itt fentebb irta valaki, milyen jól elmagyarázták neki otthon, miért volt helytelen a narancslopása.

  Van ilyen gyerek akinél ez használ.

  Aztán van olyan gyerek akit 1 jó pillanatban adott fizikai fájdalomokozás térit észre.

  Akit meg ez se na az lesz a most épülő börtöntök tölteléke.

  Nem vagyunk egyformák. Se a gyerekek se a szülők.

  A vita parttalan.............

 • 2016.03.20 00:00:03marczy

  1. Nem vagyok libsibibsibolsi.
  2. Férfi vagyok.
  3. Ez a tanár válasszon más pályát, mert teljesen alkalmatlan tanárnak.
  4. Normális országban nem pofozkodik a tanár. Svédországban már egy pofon is tiltott, a tanár repül az iskolából.
  5. A valódi problémát a pofozkodás csak elveti, de nem oldja meg.
  6. Ettől nem lesz normális az ország.
  7. Az ilyen tanárok miatt is rengeteg baj érte a családomat.
  8. Az ilyen tanárok miatt Magyarországon egy kézen meg tudom számolni azokat az iskolákat, ahova nyugodt szívvel adnám be a fiamat.
  9. Az ilyen tanárok miatt, mivel súlyos társadalmi feszültségeket konzerválnak, Magyarország csak süllyed lefelé a Balkán irányába.
  10. Nem akarok mélyen szántó pedagógiai fejtegetésekbe bocsátkozni, de ha több nagycsoportos, közös cselekedtetés van az órán, sokkal kevesebb a probléma.
  11. Az ilyen szülőt kéne először megnevelni. De nem úgy. ahogy ő maga csinálni, mert a nyers elutasítás nem vezet sehova.

 • 2016.03.20 00:00:41marczy

  "elveti" helyett: elfedi

 • 2016.03.20 08:22:32rookie

  Marczy
  "4. Normális országban nem pofozkodik a tanár. Svédországban már egy pofon is tiltott, a tanár repül az iskolából."

  Engem a múlt század második felének elején pofon ütött egy tanár. Másnap úgy kirúgták, hogy a lába sem érte a földet. Pedig igazgató-helyettes volt.

  Gyereket nem lehet megütni. Szülő sem, tanár sem, sem, sem... Azt ütés a tehetetlenség beismerése. Ha ismétlődik, akkor az alkalmatlanságé - szülőnek, tanárnak, társnak, stb.

 • 2016.03.20 09:06:59megamedve

  Néha kellhet a pofon. Persze nem ájulásnyi méretű, de lehet olyan szituáció, amikor nincs más mód. Aki nem hiszi álljon be az avatarok közé tanítani, aztán majd rájön.
  Egyébként a szegregáció pont ezért alakul ki. Egy ilyen szitu után minden épeszű szülő elviszi a gyerekét abból az iskolából, ahol nem tudják megoldani a normális gyerekek normális oktatását. Mi lesz a vége? Csak hülye gyerekek (akik általában cigány, vagy cigány életmódú családokból jönnek) maradnak, s kész a szegregált osztály/iskola. Magyarázhatsz azoknak szépen amit akarsz, nem azon szocializálódott, jobb esetben csak kiröhög, de a szemében te egy kifosztani való vesztes vagy. Egyszerűen nem érti, hogy mit akarsz tőle.

 • 2016.03.20 09:17:56Dzsunior80

  Én még a nyolcvanas-kilencvenes években jártam iskolába. Lerágott csont, de az más világ volt.
  Igen, akkor gond nélkül szemet hunytak afelett, ha a tanárnak eljárt a keze, de gyorsan hozzátenném, hogy egy tanárom sem volt agresszív. Aki odafigyelt, nem bontotta a fegyelmet, tisztelet tudó volt, ahogy egy normális diáknak kell, annak egyáltalán nem volt mitől félnie.
  Hozzáteszem egy diákot megütni tényleg a pedagógia legalja. De kérdem én, abban az esetben mi a teendő, ha a tanárnak egy diák arrogáns, obszcén stílusba visszadumál, az ilyenkor használt rossz jegy beírása hidegen hagyja, és viselkedésével hátráltatja a tanulásba, a tananyag megértésében a többi diáktársát? Lehet nem csak a tanárokat kéne csesztetni, hogy hogyan mernek testi fenyítést alkalmazni, hanem inkább olyan szankcionálási lehetőséget adni nekik (teremből kiküldés, mobiltelefon óra közbeni elvétel, agresszív diák kitiltása az iskolából, stb.), amivel munkájuk elvégzését biztosítani tudják. Arról nem beszélve, hogy néhány szülőnek is el kéne gondolkodnia, hogy vajon helytálló viselkedési forma az, ha mondjuk egy tanárt - bármilyen sérelem miatt - kurvaanyázza a gyermeke?

 • 2016.03.20 09:57:16egysmás

  Dzsunior80, ha a tanár nem tudja megoldani a feladatát, mert nincs képzettsége, eszköze az elvárt feladathoz, akkor mondjon fel.

  Annyira nem nehéz ám ez a dolog!

  megamedve, ha megütne a főnököd, vagy a pincér, vagy a biztonsági őr, vagy a rendőr, mert szerinte nem viselkedsz megfelelően, leperelnéd-e a gatyáját?

 • 2016.03.20 10:28:42Cartman (ex Cartman)

  Szerintem nagyon durván félrement ez a vita. Mondjuk, nem csodálom, tekintve a cikk színvonalát. Pl. "...üssön csak, mert a tanárokat is meg szokták verni...". Az akármilyen szocialzálatlan diákok sem (feltétlenül) idióták, ha bele akarnak kötni a tanárba, természetesen nem a fizikai agresszió az elsődleges fegyverük. Viszont – higgyétek el – borzalmas tud lenni egy 20-30 fős tömeg, aki arra játszik, hogy téged megalázzon! Ennek a kezelésére _nincs_ eszköz ma a tanár kezében!

  Nincs! Mert a (javarészt elméleti jellegű) pszichológia képzés semmi segítséget nem jelent ilyen helyzetben. Azért sincs, mert a szegregált oktatásunknak köszönhetően létrejöttek olyan "gladiátorképzők" (nem véletlenül hívják így őket!), ahol valóban botrányos körülmények között zajlanak a mindennapok.

 • 2016.03.20 10:28:57Cartman (ex Cartman)

  Aki szerint hagyományos pedagógiai eszközökkel (differenciálás, motiválás, stb.) megoldhatóak ezek a helyzetek, az bizonyosan nem érti az egész problémakört. 20-30 fős, szocializálatlan, motiválatlan fiatalt _nem lehet_ kezelni ilyen módszerekkel. Ne a saját iskolai emlékeitekből induljatok ki, az egy-két "problémás" gyerekkel. Csak egy csepp a tengerből: környékünkön működik egy kiemelkedően jó általános iskola, ahová több, mint 600 gyerek jár, akiknek kb. 1%-a (H)HH-s. Ettől az iskolától csak pár kilométerre, egy kis faluban az ottani általános iskola diákjainak kb. 50%-a tartozik ebbe a kategóriába, ráadásul ez egyes osztályokban nyilván ehhez képest is durvább arányokat jelent...

  Ez a vita (szerintem) valójában nem arról szól, hogy beemelhető-e a modern pedagógiai módszerek közé a fizikai erőszak (nyilván nem), viszont betippelem, hogy a videón szereplő tanár sem tekinti az eszköztára részének, csak egyszerűen elszakadt nála a cérna. Ahelyett, hogy ebből az egy jelenetből extrapoláltok az _egész_ oktatás működésére, az _összes_ tanár stílusára (szép kis általánosítások jöttek itt össze a fene nagy "liberalizmus" jegyében!), inkább lássátok a mögötte meghúzódó rendszerszintű problémákat...

 • 2016.03.20 10:42:06egysmás

  Cartman (ex Cartman), ne haragudj, de miért ne általánosítsak egy olyan esetben, ahol rendszerszintű problémában eszközök és megfelelő képzettség nélkül dolgozik minden ember?

  Mert tévedés ne essék, van megoldás: el kell menni onnan.
  És, ha nem megy el, akkor gányoló.
  A gányolóknak pedig mindenek előtt a kurva anyját, másrészt pedig fogják be a pofájukat, harmadrészt pedig megérdemlik a megvetést.

 • 2016.03.20 10:43:00Cartman (ex Cartman)

  Dzsunior80, ha a tanár nem tudja megoldani a feladatát, mert nincs képzettsége, eszköze az elvárt feladathoz, akkor mondjon fel.
  Ja-ja, és szántsuk be a magyar oktatás nagy részét. Ahelyett, hogy megpróbálnánk megoldani a problémákat.

  "megamedve, ha megütne a főnököd, vagy a pincér, vagy a biztonsági őr, vagy a rendőr, mert szerinte nem viselkedsz megfelelően, leperelnéd-e a gatyáját?"
  Nem jók az analógiák. A főnököd könnyedén elintézi, ha elégedetlen a munkáddal: kapsz egy elbocsátó, szép üzenetet és kész. A rendőr viszont igenis alkalmazhat fizikai kényszerítő eszközöket. A pincér – ha kezet emel a vendégre – szintúgy repül.

 • 2016.03.20 10:46:48Cartman (ex Cartman)

  egysmás 2016.03.20 10:42:06

  OK, bocsi, félreértettem valamit. Ebben a vitában (így) nem szeretnék részt venni.

  További kellemes acsarkodást kívánok!

 • 2016.03.20 10:58:06egysmás

  Cartman (ex Cartman), amíg nincs a kormányzat falhoz állítva, addig nem csinál semmit.

  Az oktatás egy olyan dolog, ami csak a pénzt viszi.
  Mint az üzemben a dolgozói vécé.

  Ezek az iskolák azért működnek, mert van, aki működteti őket és amíg van, aki működteti őket, addig nem fogják megoldani a problémát.
  És a gányolók folyamatosan kárt okoznak a társadalomnak.

  A magyar állami iskolák rosszat tesznek a gyereknek. Kivétel nélkül mind. És ezzel egyet ért mind a konzervatív, mind a liberális szülő. Sőt, talán még a kormány is.
  Ezért is viszik el a a gyerekeiket egyházi-alapítványi iskolákba, vagy csinálnak belőlük magántanulót.

 • 2016.03.20 20:33:14Lady Scarlett

  Ezen a videon nincs is rajta teljes egedzeben az a pofon. A tanar mozdulataibol meg en azt vettem le, hogy vissza is fogta magat, nyilvan mar a lendites pillanataban megbanta.
  A kolykoket elnezve, megertem hogy eldurrant a tanar agya. Ettol fuggetlenul viszont nem ertek egyet vele.
  Ha egy tanart megtamad egy ilyen nyikhaj kolyok az azonnal kozfeladatot ellato szemely elleni eroszak. Ha a tanar a tanitas ellehetetlenitese miatt pofonver egy sudribunko hulyegyereket az mi?

 • 2016.03.21 08:30:57mari45

  Ha egy tanár csak pofozkodással tud fegyelmet tartani, két dolgot bizonyít: 1. rosszak az idegei. 2. Alkalmatlan a pedagógusi pályára, mert a munkájával nem tud tekintélyt szerezni. Ezt részben személyes, másrészt a lányom osztályában tapasztaltak alapján állítom. Ismertem olyan tanárokat, akiknél a legrosszabb gyerek is pisszenés nélkül ülte végig az órát, mert felnéztek rá a gyerekek, és szerették, pedig egyetlen pofon sem hagyta el a kezét. Más tanárnál ugyanez az osztály úgy viselkedett, mintha a grundon lennének. Sajnos a pedagógusok között nagyon sok a tehetségtelen, a "nyáron nem kell dolgozni" indokkal lett tanár. Tény, hogy nagyon sok türelem, és leginkább érzék, tehetség, gyerekek iránti szeretet kell ahhoz, hogy valaki kellő tekintélyt szerezzen.

 • 2016.03.21 08:40:39drover(fanyul társa)

  Nem puhapöcsü igazgatók kellenek.Az ilyen tahográf gyereket azonnal ki kell baxni az iskolából és keressen magának másikat - ha tud. Amíg ott van, generálja a többi hasonló balfácán viselkedését.

 • 2016.03.21 08:40:55vélemény74

  Amikor én fiatal voltam az iskolában ha megérdemelte a diák elcsattant a pofon. És nem panaszkodtunk, otthon mert a szülő adta a másikat. Ennek a fiúnak ha én lennék az anyukája én is lekevernék egyet miért is tolta le a nadrágját az osztályteremben? Neveletlen kölyök. én sem rohangálok félig letolt nadrággal a munkahelyemen. Ez a véleményem.

 • 2016.03.21 11:54:32Pepejoe

  Én jót röhögtem a kis köcsöggyereken, pedig közelebb vagyok a 40 hez mint a 30 hoz. :D
  Jól tette a bácsi, csak legközelebb figyeljen a kamerára. Én szaktanáromat addig szekálta egy társunk, amíg az odament, felemelte a padról (azon ült) és nem nyúlt hozzá ugyan de besziszegte a fülébe, hogy a sulin kívül megbeszélhetik. Így is lett de inkább verés volt mint verekedés, 30 körüli jókötésű tanárunk ráült a srác fejére.
  Rend volt utána.

 • 2016.03.21 16:11:29rookie

  Megamedve!

  Hagyjuk Makarenkót békében nyugodni.
  Tudomásul kell venni, hogy a tanárnak egyszerűen NINCS JOGA MEGÜTNI egy gyereket. Pássz.
  De a szülőnek sincs.
  Általában mondom: Légy meleg korlátozó Apa/Anya, akiben a gyemek kezdetben hisz, majd bízik és gyermeki státusza végén elfogad. Légy Apa/Anya a nap 24 órájában, de saját mulasztásaidat, lelkiállapotodat (ne adj'Isten személyiséghibáidat), tudatlanságod ne hárítsd a gyerekedre. Ha ütni akarsz - üss a sárkefére, kettős haszonnal: levezeti a pillanatnyi indulatot,és fáj, tehát leszoktat - pluszbónusz, hogy a gyerek is vihogva jön ki a rossz szituációból.
  A szülőség nem feladatmegoldások egymásutánja. Másállapot, saját eszközrendszerrel. Ami kitűnően tanitható és tanulható. Lenne. Szakírások tucatjai állnak rendelkezésre.
  De a fő mondatom: Nevelni kizárólag dícsérettel lehet.

 • 2016.03.21 23:21:02millhouse

  Puha volt a tanár.

 • 2016.03.22 08:55:34Kong.Kinga

  "Tudomásul kell venni, hogy a tanárnak egyszerűen NINCS JOGA MEGÜTNI egy gyereket. Pássz. "
  "De a szülőnek sincs. "

  Más ne verje a gyerekemet, mert le töröm a kezét! Tanárnak TILOS!
  Küldje ki, rugassa ki, legyen arizóna szoba, írjon be, hívja ki felelni, irasson röpdolgozatot.

  Oviban a logopédus nő a gyerek kezébe véste ceruzával, hogy fájjon, hogy ne felejtse otthon a füzetét. Tényleg van amikor a szülő nemtörődöm, de ez akkor sem megy.

  .

 • 2016.03.22 09:23:00fifibá55

  Ha választani kell,akkor a poszt hangnemét tartom inkább károsnak, mint a hivatkozott, a történések sorából kiragadott képsort.

 • 2016.03.22 10:28:09Vagabundusz

  A pofon nem megoldás, ez tény. Az ember meg csak ember marad és az nem derül ki mióta húzta a gyerek a tanárt. De azért az itt pofon ellen felvonulok nagy részének beírásait elnézve, sok a demagóg ember!
  Kedves egysmás: Mondjon le mert a hülye szülő nem nevelte meg a gyereket? Ahogy nézem te vagy egyik legnagyobb demagóg. Így az összes tanár lemondhatna. Nem tudom van -e gyereked, de gyanítom nincs. Amennyiben tévedtem, akkor vagy alapból nagyon rendes gyereked van, vagy nálatok is rohadt nagy problémák lehetnek, ilyen hozzáállással. Az ilyen szülők szokták beperelni az iskolát olyan esetben is, amikor a gyerekük elkövet valamit, semmi fizikai és lelki retorzió nincs, csak el akarják a gyereket a suliból tanácsolni. Akkor mi a megoldás? Ütni nem lehet, eltanácsolni nem lehet....Esetleg a szölűt megverni, vagy lecsukni? Én is tartom, hogy nagyon sok rossz tanár van, de semmivel sem több mint pl. rossz mérnök (én is mérnök vagyok csak ezért ez a példa)

 • 2016.03.22 10:31:11Vagabundusz

  A Svédországgal példálózók meg mind éljenek ott! Feleségem rokonsága ott él. Van egy rendes gyereked semmi gond. Van egy rossz gyereked, akkor nyald ki a fenekét mert beperel, hogy bántalmaztad. Na ez meg a ló másik oldala!

 • 2016.03.22 10:34:32Vagabundusz

  Kong.Kinga: Azért ez a logopédus finom szólva is szélsőséges eset. Gondolom volt a világon olyan is, hogy egy tanár lelőtte a gyereket. Ez rohadtul nem általános!
  Azzal, hogy kiküldi, kirúgatja stb. mit is ér el? Kb. annyit mint a pofonnal, semmit!

 • 2016.03.22 11:54:47kisskata77

  1. zalaegerszegen nőttem fel
  2. nem vagyok híve a verésnek, de:
  3. abba a középiskolába csodás elmék járnak 8igazi iq betyár az összes), viselkedési kúlturájukról ne is beszéljünk...
  4. gondolom nem elsőre ütött az a pedagógus, hanem szólt előtte az illetőnek
  5. ha ez egy tanóra, akkor a pofont kapó illető miért ül ott úgy, mintha egy zte meccsen lenne?

 • 2016.03.22 11:56:09kisskata77

  jaj és vágott videó....ugye minden éremnek két oldala van.

 • 2016.03.22 12:57:53lujo1111

  Vki most mondja, h amerikában tanít volt évfolyamtársa. Ott, amikor beiratkozik a diák, a szülőnek odaadnak egy kb 25 oldalas alapos házirendet, mindenre kiterjedően, mit miért tilos.
  Ha azt nem tartja be, a büntetés abból áll, a diákot egy osztályba elkülönítik, és annyival később mehet haza, m amennyi időn át el volt különítve, h pótolja az órán kiesett hiányosságait. ha x-nél több esetben előfordulna, amire állítólag alig volt példa, nem mehet iskolába, 2-3 napig, ha meg tudja otthon oldani a felügyeletét, hanem.

 • 2016.03.22 14:55:03pepi75

  Lehet, hogy ez ma nem jogos, és az is lehet, hogy nem túl elegáns. De próbálj meg olyan környezetben tanítani, ahol a "tanulók" kamerával felkészülten provokálják ki, hogy a tanár kijöjjön a sodrából. Szóval, az a baj, hogy ilyen szituáció egyáltalán előfordulhat egy órán. Hogy nem az órát csendben hallgató diákok ülnek a teremben, hanem elvetemült ifjú, gátlástalan bűnözőpalánták. Én a minap a buszon hallgattam néhány hasonló fiatalember "értekezését" arról, hogy milyen módszerekkel szekírozzák a tanárukat és hogyan lehetetlenítik el a tanórák megtartását. Tehát, nincs szükség arra, hogy itt a tanár felelősségét firtassa bárki is. Nem jogos, nem elegáns, de teljesen érthető. Az a csoda, hogy ma még hajlandó valaki tanítani egyáltalán.

 • 2016.03.22 17:26:06rookie

  Nagyon olvasnám a tanár úr kommentjét.
  Nem tudjuk az előzményt. sem azt mi változott utána.

 • 2016.03.23 17:33:27egysmás

  Vagabundusz, elég sokan jönnek azzal, hogy nincs is gyerekem.
  Hát, van.
  Ha mindenkinek annyi lenne, mint nekem, akkor nem fogyna a magyar.
  Sőt.

  Nem demagógia az, hogy ha valaki nem tudja a munkáját TÖRVÉNYESEN elvégezni, akkor nem a törvényt kell áthágni, hanem a munkahelyet kell otthagyni.
  Én pl. már hagytam ott nagyon jól fizető állást, mert egyszer csak törvénysértő elvárás került a munkaköri leírásomba.

  Valamint.
  A tanár az állam alkalmazottja.
  Ha az állam alkalmazottjától nem várja el a társadalom, hogy betartsa a törvényt, sőt, üdvözli annak megszegését, akkor kurvára bajok vannak a társadalommal.

  Ez az egész mellesleg arról szól, hogy a hatalom jelent-e erőszakhoz való jogot.

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta