SZÜLŐSÉG

Csak 2017-től kell adóazonosító jel a családi adókedvezményhez

2015. szeptember 7., hétfő 13:14

Bár július végén azt írtuk, 2016. január 1-től minden csak olyan gyerek után vehető igénybe a családi adókedvezmény, akinek van adóazonosító jele, kiderült: csak a 2017-ben beadott, tehát a 2016-os évről szóló adóbevallásokban kötelező feltüntetni ezt az adatot.

Az Országgyűlés szeptember 4-én, pénteken döntött erről: a képviselők 174 igen szavazattal és elutasító voks és tartózkodás nélkül fogadták el a javaslatot, amely az időpont kitolása mellett arra kötelezi az adóhatóságot, hogy hivatalból hozza létre minden 25 év alatti adóazonosító jelét - adta hírül az MTI. Ez egyben azt is jelenti, hogy az érintetteknek nem kell egyénileg igényülniük azt. 

Fotó: Sean Gallup / Europress / Getty

A 2017. január 1. előtt megtett nyilatkozatokban adóazonosító jel hiányában továbbra is elegendő lesz az eltartottak személyazonosító adatait és lakcímét megadni.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

OTTHONTÉRKÉP Ide költözött az Obama család a Fehér házból

Ízlés és pénztárca kérdése, hogy sokalljuk-e azt a 8,1 millió dollárt, amit a volt amerikai elnök és felesége kifizetett azért a washingtoni házért, amiben január óta lakik. Az mindenesetre biztos, hogy az új otthon felettébb impozáns.

MÁS TÉSZTA Alakbarát palacsinta

Van egy jó ötletünk, hogy jutalmazd meg magad egy isteni reggelivel, ami ráadásul még nem is terhelő, hiszen javarészt egészséges, izomépítő fehérjéből van.

STÍLER Csúcstechnika a tökéletes bikini titka

Ha jól választunk, és esetleg hajlandóak vagyunk egy kicsit többet költeni, sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Lássuk, milyen a jó bikini!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta