Mutatjuk a pótfelvételi ponthatárait

A Felvi.hu közzétette a pótfelvételi ponthatárait, és a statisztikából kiderül, hogy a jelentkezők közel háromnegyede (73%) alapképzésre vagy osztatlan mesterképzésre jelentkezett, minden tizedik mesterképzésre, a maradék (17%) pedig felsőfokú szakképzésre. 

A 8200 pótfelvételiző körében a legnépszerűbb szak a jogász volt, ezt 547-en szerették volna hallgatni, de a gazdálkodási és menedzsment képzés, illetve a kereskedelem és marketing is vonzó volt (431 illetve 253 jelentkezéssel). A Felvi.hu tízpontos listájának végén - kicsit meglepő módon - a csecsemő- és kisgyermeknevelő szak áll, amire 130-an jelentkeztek. A jelentkezők fele (45%) nappali munkarendben tanulna, ennél kicsivel többen (47%) vannak azok, akik inkább levelező tagozaton folytatnák a tanulmányaikat.

Thomas Imo / Europress / Getty

Jó tudni: a pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében – amennyiben a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették – a ponthatár nem lehet alacsonyabb az általános eljárásban nyilvánosságra hozott ponthatároknál. "Ha egy képzést kizárólag a pótfelvételi eljárás során hirdettek meg, a ponthatár nem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimum pontszámnál, ami alapképzésen és osztatlan képzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen 50 pont" - írja a Felvi.hu. Mi pedig nem csigázzuk tovább, ide kattintva intézményenként láthatja a pontokat!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek