SZÜLŐSÉG

Beleléptem a Legóba? Posztolom!

2015. május 19., kedd 11:59

Az Instagramon jelent meg az "átlagos szülői problémák" taggel ez az új csoport, ami azt hivatott bebizonyítani, mennyi, elsőre teljesen feleslegesnek tűnő hétköznapi marhasággal kell megküzdenie egy kisgyermekes szülőnek.

Az averageparentproblems nevű oldal az Instán olyan hétköznapi szituációkat mutat be egy-egy fényképpel, amik a szülői lét mindennapjaival szembesít, azokkal, amikre nem térnek ki a habos-babos-rózsaszín katalógusok, és a szupercsaládokat idilli környezetben ábrázoló stockfotók. Ha szeretne meggyőződni róla, hogy nem csak önöknél történnek időnként bosszantó dolgok, kezdve a mosási katasztrófáktól egészen a talpba fúródó legódarabokig, nézegesse a sorstársakat. 

Az instás accountot egy anyákkal foglalkozó honlap bloggere, Ilana Wiles alig egy hónapja hozta létre és máris több mint 11.000 követője van. "Az Instagram dugig van képekkel anyákról, akik cuki cuccokba öltöztetik a gyerekeiket az amúgy makulátlan házuk udvarán, amint borzasztó egészséges nassolnivalókat tömködnek a szájukba" – nyilatkozta Wiles a Huffingtonpostnak.

"Az Általános szülői problémák egy Instagram csoport mindannyiuknak. Olyan szülőknek szól, akik sosem találják a hajcsatok párját, akik fagyasztott kaját adnak minden reggelire vagy egyszerűen nincs idejük kitakarítani a gyerekszobát."

Wiles szülőket invitál csoportjába, hogy ők is tegyék fel a averageparentproblems hastaggel a képeiket vagy posztolják őket a Mommy Shorts Facebook oldalára. "Remélem a szülők úgy posztolják a képeket, hogy tudják, jó társaságban vannak, és meglátják helyzetükben a komikumot is. Mindig megpróbálom mókásan felfogni a gyereknevelést, hogy a szülők lássák, mindenki ugyanúgy küzd az elemekkel, és ez a helyzet vicces." 

Kontra

Az Assholeparents nevű szintén Instagramos társaság leginkább cirkuszoló gyerekeket mutat be, és személyes véleményem szerint máglyán kéne elégetni az olyan szülőt, aki így csinál hülyét a saját gyerekéből, dehát nagy az Isten állatkertje. Mondjuk, legalább a nevük találó. Nehéz eldönteni, mi olyan irritáló ebben a társaságban, hiszen például a "Reasons my son is crying" (amiért a fiam sír) oldal meglehetősen hasonló, mégis sokkal szerethetőbb. Viszont ha ön imádja a passzív-agresszív szülőket, vagy a hisztériázó gyerekét másnak is mutogatni, akkor egészen biztos, hogy itt van a helye.

Thought it might be fun to eat outdoors for Mothers Day! #assholeparent via @sherryreeves

A photo posted by #assholeparent (@assholeparents) on

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2015.05.19 19:40:02D2

  Én mindegyik gyerekről csináltam felvételt naaaagy földredobálós hisztijükben, hogy tudjam, nemcsak a cukimuki mosolygós énjük van meg. Ma már röhögve nézik vissza ezeket...

 • 2015.05.20 09:30:08Prof. Dr. Ausgezeichnet Lienen-Brücke

  Picsába, légiónak olvastam... erre ez a szar velvetes nyavajgás már megint!

 • 2015.05.20 13:28:55rozsomák

  otthonlevő anyukák unaloműző sportja.

  Biztos sokan ráizgulnának közülük a "fingott egyet a babám, jaj, hogy posztoljam valahova gyorsan,mert annyira érdekes volt" című, biztosan világhírnevet jelentő oldalra.

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta