Mikulás programajánló a hétvégére!

Futó, úszó, repülő, barlangászó, krampuszos és manós mikulások lepik majd el Budapestet december 6-án, szombaton. Nem csoda, ha elveszik a programrengetegben, és nem tudja, hova vigye a gyereket a hét végén. Mi kiválogattunk önnek néhány igazán jónak ígérkező rendezvényt Mikulásnap alkalmából: 

Korcsolyázzon és fotózkodjon az igazi Mikulással

Jouluppukki, az igazi Mikulás idén a MoM Sport Kertbe látogat december 6-án, ahol a gyerkőc közös fotót is készíthet vele, sőt, még ajándékot is kaphat. És ha már ott vannak, próbálják ki a korcsolyapályát is. De számos gyerekprogram is várja a kicsiket, sőt, sztárvendégekkel is találkozhat!

ruzsa istvan megerkezett a mikulas ferihegyre IMG 4063
Rúzsa István

Belépés: ingyenes (korcsolyapálya: 500 Ft)

Barlangászás a Télapóval

2014 .December 5-6-7-én Szemlő-hegyi-barlangba is ellátogat a Télapó, méghozzá nem is akármilyen körülménynek között: a szarvasok vontatta szán helyett kötélen ereszkedik le a barlang falán, és névre szóló ajándékokat ad a gyerekeknek.

Részvételi díj: 2900 Ft/gyerek (csomaggal), 1200 Ft/felnőtt

Indul a Mikulásvonat

2014-ben ismét elindul a Mikulás vonat Budapesten: Jégkristály, Hókristály és Hópihe expressz várja a kicsiket. Ezen a hétvégén az időjárási károk miatt azonban változás állt be a Gyermekvasút menetrendjében. A Hűvösvölgy állomásról feldíszített Mikulásvonat viszi kis vendégeit a Gyermekvasút fűtőházhoz, majd vissza az állomásra. Itt a menetidő rövid, de a Mikulás a vonaton megajándékozza a Gyermekeket. Ezen kívül a fűtőházban kipróbálhatják a kézi-  vagy motoros hajtányt, megnézhetik a mozdonyokat, vagy együtt táncolhatnak a Krampuszokkal.

Jegyár: 1600 Ft, ebben benne van az ajándék is

Adventi Vasútmodell Kiállítás a Gellértben

2014. december 6-án és 7-én a vasútmodelleké lesz a főszerep a Gellért Hotelben. A helyszínre vasúton érkezik meg a Mikulás A Játékkészítő sztárjaival, a helyszínen 100 méteres terepasztal várja a gyerekeket, 700 négyzetméteres területű kiállítással. A tavalyi kiállításról itt írtunk, vonat-vasútmániás gyereknek (és felnőttnek) maga a mennyország!

Belépő árak: Gyerek belépő 900 Ft (3-18 éves korig); Felnőtt belépő 1100 Ft; Családi belépő 3100 Ft (2 felnőtt – 2 gyerek)

Hajókázhat is a Mikulással

A Minimax családi hajó egész évben várja a gyerekeket, és ahogy tavaly, idén is ellátogat a gyerekek bulihajójára a Télapó is. Zenés játékot, gyerekfoglalkozásokat és jó hangulatot ígérnek a szervezők. Csupán az ár borsos egy kicsit.

Jegyárak: gyerekeknek: 2300 Ft (2 éves kor alatt ingyenes), felnőtteknek: 2500 Ft (14 éves kor felett)

Kreatív ünneplés

PlayKID Mikulás hétvége lesz a Millenáris D épületében 2014. december 6-án és 7-én. Elég sok érdekes programot ígérnek a szervezők, lesz bábszínház, Gryllus Vilmos, Kovácsovics Fruzsina, Kolompos zenekar koncertje, Xbox sátor, ikulás, mézeskalács sütés és még sok-sok program.

Jegyárak : egy napos: 1000 Ft / két napos: 1500 Ft

További Mikulás programokat itt talál!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek