SZÜLŐSÉG

Szeretkezzen a férjével minden nap egy hónapig!

2014. augusztus 4., hétfő 18:41

Érdekes cikkre bukkantam a minap. Mármint úgy értem, érdekes azok számára, akik egy ideje már férjnél vannak/megnősültek, ahol van néhány gyerek, és ismerik azt az érzést, hogy estére olyan fáradt vagyok, hogy meghalni sincs erőm, nemhogy szexelni. És persze azoknak érdekes, akik úgy érzik, mégsem teljesen oké az, hogy napok, esetleg hetek telnek el szeretkezés nélkül, ráadásul úgy, hogy nem csak nincs szex, de még csak nem is hiányzik.

Meg Conley szabadúszó író, blogger, anya, aki a nőiesség és az anyaság témájáról ír. Februárban vesztette el az apját, ezt követően nagyon nehéz időszakon ment át. A férjével sokat dolgoztak a kapcsolatukon, és azon, hogyan tudnák egymást még jobban támogatni, míg Meg túljut a gyász nehezén. Ekkor született meg a "legyen szex egy hónapig minden nap" ötlete, ami valójában kicsit hatásvadász cím, mert igaziból azt jelentette a valóságban: "legyen napi legalább 15 perc gyengédség csak kettesben egy hónapig".

shutterstock 108527105
Fotó: Shutterstock

Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy minden áldott este, lefekvéskor legalább 15 percet egymással foglalkoztak, néha csak egymás kezét fogták, néha órákig szerelmeskedtek. Meg arra hivatkozik, hogy rengeteg mindent csinálunk minden nap. Sok időt töltünk mindenfélével naponta. Akkor jusson a gyengédségre is napi 15 perc, amit a kapcsolatunk megerősítésének szentelünk!

Kicsit izomszagúan hangzik, elismerem. De érdemes megfontolni, mit mond erről Meg.

"16 évesen életem első manikűrjén jártam, amikor szembesültem azzal, hogy nem minden feleség szeretne sok szexet. Bár volt nálam egy könyv a várakozás idejére, pillanatok alatt beszippantott két nő beszélgetése, akik két reszelés és polírozás között azt tárgyalták éppen ki hogy a férjük mennyire szeretné azt, és ők mennyire nem szeretnék azt. Az okok között sok minden felmerült, a fáradtság, a le nem adott súly, a sértettség, amiért a férj nem segít otthon. A 16 éves Megan pedig, akit még randira sem hívtak addig, és minden tudását a Cosmo-ból szerezte totálisan megdöbbent, és gyanakodni kezdett, hogy itt valami valóságosabb dologról van szó, mint amit a magazinok sugallnak.

Mégis, amikor meghallottam, hogy arról beszélnek, hány hete nem volt szex, leesett az állam. Úristen, ezek a nők egy férfival élnek, egy ágyban alszanak. Bármikor dughatnának. És nem akarnak??? Ez olyan, mintha valaki visszaküldene egy desszertet, amiben nincs kalória, mégis annyira finom, mint egy creme brulee. Szomorú. Értelmetlen. Butaság. Ha én férjnél leszek, állandóan szexelni fogok a férjemmel.

Aztán felnőttem. Férjhez mentem. Eleinte rengeteg szex volt. Aztán jött a gyerek, és annyira fáradt voltam, hogy majd belehaltam. És még súly is maradt rajtam. Aztán lefogytam, de a világ elkezdett máshogy kinézni, mint a szárított virág, amit a napon hagynak. Aranyos, csak kicsit megfakult.

Aztán egyszer rádöbbentem, hogy 8 napja nem értünk egymáshoz. Ez akkor nekünk rengeteg volt. De ami a legjobban zavart, az az volt, hogy nem csak eltelt a 8 nap, de eközben még csak nem is hiányzott a szeretkezés. Úgyhogy aznap este, miután a gyereket ágyba dugtuk, a legcsábítóbb pillantásomat dobtam  férjemnek. Igen, fáradt voltam. Kábé annyira éreztem magam vonzónak, mint a Mary Poppins madáretető nénije. De miközben mosogattam, az jutott eszembe, a 16 éves Meg még tudott valamit, amit a huszonéves már elfelejtett. Pedig érdemes lenne észben tartani.

shutterstock 155356055
Fotó: Shutterstock

Amikor felmerült a szex minden nap egy hónapig ötlete, a férjem nagyon lellkes volt. És a mindennapos gyengédség nem csak fizikai síkon erősítette meg a kapcsolatot, hanem lelkileg is. Sokkal érdekesebbé vált számomra a szex, amikor felismertem, hogy az hogyan segít megerősíteni a házasságomat."

Mit gondolnak? Érdemes elhatározásból beletenni a kapcsolatba azt a napi 15 percet? Segíthet abban, hogy visszaemlékezzünk, kik voltunk régen, a kapcsolat elején, a gyerekek, a sok-sok számla és a napi mókuskerék előtt? Vagy ha magától nem jön, hát úgyis megette a fene az egészet?

Tudatosan 15 percet egymással gyengéden tölteni egy nap

 • 6328
  Remek ötlet, ami segít megerősíteni a kapcsolatot
 • 1484
  A semminél biztosan jobb
 • 1696
  Ha magától nem egyértelmű, úgyis megette a fene az egészet

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2014.08.04 23:27:11Na??

  Vajon egy indexes idióta mennyi idő alatt tanulja meg, hogy a mindennap (naponta jelentésben - időhatározó, de ilyet már írni sem merek) EGYBEÍRANDÓ?

  Akkor írjuk külön, baszd meg, ha a nap alanyi szerepet tölt be a mondatban, a minden pedig a jelzője:
  Minden nap egy hosszú év.

  Aki ennyire segg az íráshoz és a magyar nyelvhez, miért akar írni?

 • 2014.08.05 00:11:55megadeth1

  Jól van na, nem volt idő csekkolni, mert kufircidő volt! Kívánom a többi hölgyikének ugyanazt, kopjon az a dívány, ne is 15, inkább egyből 150 percig naponta, hogy kevesebb idejük, meg erejük legyen végtelen ostobaságokat firkálgatni :-) velvetnek dettó!

 • 2014.08.05 00:12:47bbalintus

  Azt hiszem, erre szokták mondani, hogy rád is rád férne egy jó kiadós szexuális élet :)

 • 2014.08.05 01:39:41free1111

  Jó, kicsit blőd, de örökzöld! A házasságok kb. 80%-a küzd a problémával. Érdemi hozzászólás is jöhet! Lehet fikázni, de mondj jobbat!

 • 2014.08.05 02:26:13bbalintus

  Már úgy értem, hogy Na?? nevű kommentelőre. A gyengédség rendszeres "gyakorlásának" fontosságával teljes mértékben egyetértek.

 • 2014.08.05 09:47:18proton1701

  Nagyon bunkók vagytok. Ahogy fogalmaztok. Ahogy gondolkoztok. Ez az én minden tudok az életről és laza vagyok majd én leírom ide a nagy tutit. Tipikus magyar suttyóság. Inkább azoknak kellene véleményezni akiknek van valami gondolatuk a témával kapcsolatban. Szerintem ez egy remek írás. Jó a téma és biztos,hogy mindenkit érint aki házasságban él gyerekekkel.

 • 2014.08.05 11:25:28geriszab

  Saját feleséggel szexelni egy hónapig mindennap? Ez annyira 20. századi! Nem menő.
  Máshol meg a swingert, gruppent és a félrekúrást javasolják, ami majd megerősíti a kapcsolatot és elmélyíti az érzelmeket és a bizalmat, új, közös szexuális horizontokat nyit meg a pár előtt.
  Na most akkor hol az igazság?
  Ki az a hülye, aki a megunt feleségével akar dugni? Komolyan?!

 • 2014.08.05 11:37:47czege

  12 éve vagyunk együtt a férjemmel - mai napig szeretjük, tiszteljük, becsüljük egymást -, a kezdeti napi 4-5 szex lecsökkent évi 3-4re... és az már egy jó év. Szerintem felvetem a fentit, hátha segít :) Akármennyire is rendben vagyunk így, azért érezzük mindketten, hogy ez nem normális.

 • 2014.08.05 11:43:04siorac75

  Én nem nagyon hiszek abban, hogy egy párkapcsolatban gyakorlatilag nulla szex mellett "amúgy" minden rendben lenne. Ilyenkor érdemes szerintem mélyebbre ásni, esetleg terapeuta segítségével.

 • 2014.08.05 12:07:04czege

  Pedig nálunk tényleg alapvetően minden rendben, csak nagyon megváltozott az életünk... 12 éve nem volt semmink - de stressz és probléma se. Épp a héten beszéltünk az első közös karácsonyunkról, amit még albérletben töltöttünk, az egész ünnepi őrületre volt 20e forintunk - abba az ajándékkal együtt -, de a mai napig az egyik legjobb együtt töltött élményünk. Azóta van sokmindenünk és egy lányunk is + hozzá gigahitelünk és iszonyat sok munkánk, rengeteg stressz és bizonytalanság.

 • 2014.08.05 12:21:33Jottó

  Imádom az ilyen cikkeket..itt senki nem nézte a Született feleségeket? Pedig elég nagy sikerű sorozat volt.. Már abban ellőtték ezt a poént, hogy terápia gyanánt egy hónapig minden nap szexelniük kellett, akármennyire is fáradtak voltak.. ez már jó pár évvel ezelőtt történt, szóval elég viccesnek tartom hogy itt úgy adják elő hogy ez valami hű de forradalmi új dolog amit most találtak ki..

 • 2014.08.05 13:35:27siorac75

  Hát ha évi 4-5 szex mindkettőtöknek oké, akkor elhiszem. Én férfi vagyok, és azt nem hiszem, hogy egy egészséges férfinek fizikailag ez elég lenne. Ebből én arra következtetek, hogy a halmozódó "energiákat" valahol le kell, hogy vezesse. Ha egyedül teszi, a Te szempontodból a jobbik eset. Lehet, hogy rossz a kiinduló feltevésem, de egy beszélgetést azért megérne.

 • 2014.08.05 14:43:18szőke ciklon

  Én már fél éve nem ölelhetem meg a férjem, mert külföldön dolgozik. Eleinte fel sem tűnt, hogy nem hiányzik a sex, de ez egyre inkább változott, és már majd megőrülünk mindketten, hogy végre lássuk egymást. Fizikai fájdalommal jár a vágy, az érintés hiánya. Persze mindketten megoldjuk egyedül a problémát, de a mi házasságunknak nagyon jót tett a távollét.Újra úgy érzem,hogy még szerelmesebb vagyok, mint a házasság előtt. Kész tini lettem!!!! És a fantáziánk.....hadd ne mondjam!!! Tüzes esték várnak majd ránk, ha végre találkozunk!!!!

 • 2014.08.05 14:51:12dieter1

  Egy heti ingázós házasságban ez valahogy másképp működik :-)
  Az ember huszonegynéhány év házasság után is örül annak a két estének-éjszakának, amikor együtt lehet. Persze egy-egy hétvégi szex így is kimarad néha, de pár perc összebújás olyankor is "létszükséglet".
  Ami meg az esti hullafáradtságot illeti, az is előfordul. Node ahogy a viccben mondják, szexre ébredni csak a börtönben kellemetlen :-D

  Más: Na?? ugyan finoman szólva nem túl tapintatosan fogalmazott, de én személy szerint mégis örülök, hogy tudatosította a különbséget. Jó helyesírónak tartom magam, de már sok hibámra jöttem rá ilyen módon, pl. "dícsér" :-)

 • 2014.08.05 15:35:14Magyari Sámuel

  Hááááát.
  25 év házasság után ez otthon munka máshol meg élvezet.

 • 2014.08.05 15:51:05siorac75

  Szerintem nem érdemes beletörődni ezekbe a sztereotípiákba. Hosszú házasságban is érdemes foglalkozni azzal, hogy lehet izgalmas a kapcsolat. Tenni érte mindig lehet.

 • 2014.08.05 17:33:08R2D2 & C3PO

  Hát, én szkeptikus vagyok, mert a jó szex nem tart össze még egy sima kapcsolatot sem, ha nincs közös cél...
  Persze a rossz szex meg még inkább.

 • 2014.08.05 21:07:34razgon

  Hmmm

 • 2014.08.05 21:26:58S.Carol

  Mindig azt hiszem, hogy csak en nem kivanom a szexet egy ido utan napi szinten, a pasijaim is jonnek ezzel az egeszseges ferfi dumaval, de ezek szerint ez teljesen atlagos. Ez az 1 honapig mindennap szex biztos mukodik valameddig, Aztan visszaall a havi-kethavi menetrend. Egeszen megnyugodtam...

 • 2014.08.06 11:31:57czege

  siorac75, köszi, beszéltünk már róla sokszor, sokféleképpen. Részemről megbízom a férjemben - máshogy nincs értelme egy kapcsolatnak :) -, ráadásul úgy vagyok vele, hogy ha esetleg máshova viszi is az energiáit, amíg nem tudom meg és/vagy nem aláz vele úgy, hogy az egész baráti körünk, társaságunk tudja és rajtam röhögnek/szánakoznak a hátam mögött, addig tegye, egészségére. Fáradtak - nem, ez nem jó szó, végtelenül kimerültek - vagyunk :S

 • 2014.08.06 11:57:36Cat Tank

  Szex nelkul nem mukodik a kapcsolat, ha megis ugy tunik, akkor ott a hatterben komoly elfojtasok lehetnek. A szexmentes kapcsolatok azert tunnek mukodokepesnek, mert az ember raall a nihilista napi rutinokra, aztan folebred 45 evesen, es raeszmel, hogy bakker, mindjart vege az eletnek. De persze sokkal kenyelmesebb egy szex- es ingermentes kapcsolat, mint egy olyan, amibe energiat kell belefeccolni nap mint nap. Akkor is, ha faradt vagy. Agyban ott kell lenni nagyon, ha eszetlenul szeretve akarod leelni az eleted.

 • 2014.08.06 12:07:54Noroo

  @Na??

  frankón elkaptad a lényeget! Gratulálok! Nyelvtanilag mennyire helyes egy kommentbe baszdmeg-olni? (ha nem írtam helyesen NE javítsd ki!)

 • 2014.08.06 14:02:58kovacsugynok

  Erősen túl van lihegve ez a téma, mert habár kell a szex, nem az fog összetartani egy párt évekig, évtizedekig. Amit útálok, hogy valaki kitalálja mennyi az "egészséges" szex mennyisége és akkor mindenki ahhoz viszonyítja magát és a kapcsolatát. Mennyi az egészséges testmozgás? Mennyi az egészséges élelembevitel? Mindenkinél más. Van akinek havi egy, van akinek napi egy. Kortól, körülményektől és millió mástól is függ. Ja és az elfojtásokról: a legtöbb kapcsolatban el kell fojtani valamit, nem azt kapod amit elképzeltél és a másik se. Meg kell tanulni elfogadni egymást... és az élet nem habostorta :))

 • 2014.08.06 20:52:24czege

  szerencsére soha nem befolyásolt, hogy mások mit gondolnak egészségesnek és normálisnak :)

 • 2014.08.07 00:24:41Na??

  bbalintus:
  Miért, a baszástól elveszti valaki a helyesírási képességét?
  Eddig nem vettem észre magamon.

  Noroo:
  Miért ne lenne helyes nyelvtanilag?
  Kevered a nyelvtant meg a stílust, ostobácskám.
  Ja, baszdmegElni, és kötőjel nélkül. És kommentbeN. A helyesen után meg vessző. Mondatkezdés pedig nagybetű.
  (Szerinted nem szarom le, mit szeretnél?)

 • 2014.08.07 12:48:41szobatars

  Ismertem egy sport riportert. Minden hétvégén elrohant - meccset közvetíteni - otthonról, hogy végig kefélhesse az országot.

  15 évvel később már azért rohant el otthonról, hogy még véletlenül se legyen szex.

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta