SZÜLŐSÉG

Ezt gondolja a gyerek a világról - zseniális!

2014. február 16., vasárnap 09:01

Nagyon vicces (gyakorlatilag végtelen) hírfolyamot találtam a reddit-en, arról írnak a hozzászólók, milyen totális félreértéseik voltak a világról gyerekkorukban. Kiválogattam néhány szerintem vicceset, aztán kommentben meg jöhetnek a saját élmények.

"Őszintén hittem, hogy egy napon idősebb leszek, mint a bátyáim. Azt gondoltam, ők megállnak az öregedésben, én meg utolérem őket."

"Azt hittem, hogy a táblára kiírt benzinár az a teljes fizetendő összeg, nem pedig a gallononkénti ár. Mindenki annyira ki volt akadva a benzináraktól, én meg azt gondoltam: ezt még én is ki tudnám fizetni."
"Én is ezt gondoltam. Apám állandóan panaszkodott, én meg láttam, hogy 1,42 dollár, vagy ilyesmi, és azt gondoltam: 'úristen, miről beszél? Ez nem sok pénz!'"

"Nagyon kis koromban azt hittem, az emberek csak azért mennek az autópályára, hogy versenyezzenek. Az nem volt meg, hogy az a cél, hogy gyorsan eljussunk valahonnan valahova. Úgy éreztem, az anyukám nem valami jó ebben, mivel igen gyakran leelőzték."

"Katolikus iskolába jártam, és esküszöm, azt hittem, hogy két vallás létezik, a katolikus, meg az általános. Aki az utóbbiban hisz, az megy az általános iskolába. Nyilvánvalóan."

"Azt hittem, hogy a repülőgépekkel az égben lévő helyekre lehet elutazni. Úgy gondoltam, hogy ha a gépeket arra használják, hogy felszálljanak velük, akkor a célállomásnak is valahol magasan, máshogyan elérhetetlen helyen kell lennie. Évekig azt hittem, hogy Spanyolország valahol a felhők fölött lebeg, puszta szem számára láthatatlanul. Azt is gondoltam, hogy az a gyerekek egy reggel hirtelen felnőttként ébrednek fel, szakállasan, munkahellyel, a politika iránt érdeklődve."

"Egészen zavarbaejtően sokáig biztos voltam benne, hogy a só és a bors kioltják egymás hatását. Túl sós? Adj hozzá egy kis borsot!"
"Azt hittem, azt hívják paprikának, amikor összekevered a sót és a borsot egy fűszertartóban, mivel Só és Bors gyerekét Paprikának hívták a Blue's Clues-ban (amerikai mesefilm)"

"Kiskoromban megkérdeztem a nagybátyámat, hogyan csinálják, amikor lelövik az embereket a filmekben, hogy olyan valóságosnak néz ki. Azt mondta, keresnek valakit, aki nagyon hasonlít a színészre, és szeretne öngyilkos lenni, és őt lövik le ilyenkor. Én meg persze elhittem, sőt, elképzeltem egy helyiséget, tele öngyilkosságra vágyó emberekkel, akik várnak a sorukra, és akkor jön a rendező, és azt mondja: hmmm (rámutat valakire), te úgy nézel ki, mint az ikszipszilon, gyere velünk. Mekkora köcsög volt!"

"A gerillaharcra azt hittem, gorillaharc. Addig értettem, hogy különböző kormányok felfegyvereznek gorillákat, de az már lenyűgözött, hogy a gorillák képesek használni a gépfegyvereket a vaskos ujjaikkal. A majmok bolygójában láttam, hogy tudnak lovagolni, és nagyon mérgesen nézni, de ez [a háború] mégiscsak kitaláció kell legyen, nem? Annyira össze voltam zavarodva, el is határoztam, hogy inkább egy szót sem szólok, ha erről van szó a hírekben."

"Azt gondoltam, a bébi nemét az orvosok döntik el azzal, hogy teljesen levágják-e a köldökzsinórt."

"Azt hittem, hogy a baby shower [szó szerint babazuhany, az a buli, amit a terhes nő rendez a barátnőinek, akiktől ajándékot kap] valódi zuhanyzást jelent, amikor megmossák a babát, és teljesen összezavart, miért akarnak más nők odamenni, hogy megnézzék, ahogy egy babát lezuhanyoznak."
"Azt hittem, hogy a terhes nő lezuhanyzik, amíg a többiek nézik. Emlékszem, csodálkoztam is, hogy oké-e ennyi embernek bámulni valakit, aki zuhanyzik."

"Apám azt mondta nekem, hogy a dombok oldalán a Domb Oldali Tehenek élnek. Ennek a fajtának két lába hosszabb, így könnyebben járkál a meredeken. Én meg ténynek vettem, és nem is gondolkoztam rajta vagy 17-18éves koromig, amikor láttam néhány tehenet egy domb oldalában, és arra gondoltam: de mi történik, ha megfordulnak? Elkövettem azt a hibát, hogy ezt hangosan is megkérdeztem a barátaim jelenlétében, akik .... hát, elképzelhetik, hogy jöttem ki belőle. Sosem felejtem el."

"Durván félreértettem a szexet gyerekkoromban. Úgy képzeltem, ha igazán szerelmes leszek, icipici babák fognak átkúszni a péniszemből a lányba, akit szeretek. Mindig próbáltam mérgesen vagy szomorúan pisilni, nehogy beleessenek a babák a vécébe."

"Azt hittem, az autó tudja merre megyünk, mert mindig a jó irányba indexelt"

"Az élet régen fekete fehér volt, mert a régi képek és videók/filmek nem színesek."

"Azt hittem, a halálos ítélet, az ténylegesen meghatározott szavakból álló mondat, amit a kivégző a füledbe súg, és meghalsz, amikor meghallod. Azt feltételeztem, olyannak kell mondania, aki nem beszélni a nyelvet.Azt is gondoltam, azért van a hóhéron csuklya, hogy ha valaki tudna szájról olvasi, nehogy megtegye, és meghaljon véletlenül. A hét éves agyamban ez az egész teljesen értelmesnek tűnt."

"Azt hittem, Big Ben egy óriás, aki megmondja, hány óra van, ha megkérdezed. Máig csalódott vagyok időnként emiatt, ha jobban belegondolok."

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2014.02.16 19:33:23Intizar

  Én a hangversenyben nem voltam biztos, hogy pontosan mire megy ki. Azt tudtam, hogy hangszerekkel csinálják, nem ordítanak, de úgy hittem, hogy vagy a hangerő számít, vagy, hogy ki bírja ugyanazt gyorsabban lejátszani. Megkérdezni persze nem mertem.

 • 2014.02.16 20:11:43baby bee

  Hipok Rita, én is! sztem mindenki! És a Pál Kata Péter-t úgy, h pálkat a péter. ezt sose értettem, h pálkat.

 • 2014.02.16 20:45:46miislegyenanicknevem

  lányom 4 éves volt, kirándulni mentünk, hogy megkeressük a forrást, végig ezt mondogattuk. amikor odaértünk, és a forrás alá tartottuk a kezünket, akkor felkiáltott: "hiszen ez nem is forró!"...

 • 2014.02.16 21:29:31jamroll

  En egeszen sokaig ugy eltem, hogy William Hanna Joseph Barbera az ket no.

 • 2014.02.16 21:46:58fds7543

  azt hittem, hogy a vívók hátából kijövő "kötél" azért van, hogy ha nagyon bedühödnek és igazán egymásnak esnek, akkor szétválasztják őket azzal, hogy visszahúzzák őket

 • 2014.02.16 22:00:53Snowboarder88

  jamroll ! én is sokáig azt hittem, ill. New York-ot sokáiig "nev nyújork"- nak mondtam... és amikor apám azt mondta valamire hogy "ez testvérek közt is ennyi meg ennyi" akkor nem tudtam eldönteni hogy akkor ezt most szorozni vagy osztani kell kettővel...

 • 2014.02.16 22:00:55Bambulka

  Amikor gyerek voltam azt hittem, hogy a mustárt bányásszák, fogalmam sincs miért :-)

 • 2014.02.16 22:19:58dgt_

  Kisgyerekként valamiért azt hittem, hogy a teljesen kopasz embereknek soha többé nem nő már hajuk.

 • 2014.02.16 22:58:56zetevar

  A kb. 7 éves fiacskánkkal étteremben ültünk és ebédeltünk, egész addig jóízűen evett, amíg meg nem tudta, hogy lacipecsenyét eszik. Látni kellett volna az arcát :)

 • 2014.02.16 23:39:35zila5

  Én meg azt nem tudtam, hogy miért hívják T. Lapónak a mikulást, abban a dalban, hogy "Té-lapó itt van.
  A lavináról pedig 25 éves koromban tudtam meg, hogy nem úgy működik, mint a rajzfilmben, amiben kiskoromban láttam, hogy egy hógolyó elkezd gurulni a hegy oldalán és egyre nagyobb lesz.
  A Hanna-Barbera persze hogy lányok voltak, de nálam a Szabó Lőrinc is, elég sokáig.

 • 2014.02.17 00:56:53Kux

  Aki szörnyet hal tényleg ijedtében hal meg, konkrétan a halálfélelem miatt bekövetkezett túlzott adrenalinlökettől:
  orvosilexikon:
  Nap mint nap olvashatjuk a hírekben, hallhatjuk a rádióban és televízióban, hogy egy baleset során valaki "szörnyet hal". Ha a halál nagyon rövid idő alatt következik be, pl. autóbaleset, omlás, robbanás következtében, akkor szörnyet halásról nem beszélhetünk. Ehhez ugyanis némi idő kell, és nem fizikai sérülés okozza.
  A kifejezés gyökere: "szörnyet hal a látványtól" már sejtetni engedi, hogy halálhoz vezető folyamat belső (szervezeti), idegi-hormonális történések okán indul el. Ha valaki sokemeletnyi magasságból zuhan le, a félelem ill. a pánik következtében pillanatok alatt alarmírozott idegrendszer olyan mértékű "stressz" aktiválódáshoz vezet, ami önmagában szívblokkot képes okozni. A felszabaduló hormonok közül a leggyorsabban és legnagyobb mennyiségben keringésbe "dobott" adrenalin szerepe lehet a legfontosabb. Hirtelen baleset következtében nincs idő az idegi-hormonális riasztásra, így szörnyet halásról nem beszélhetünk, a halált konkrét, végzetes sérülések okozzák.
  Ezzel szemben egy zuhanás vagy más, időben elnyújtottabb baleset során előfordulhat, hogy a sérülések súlyossága önmagában nem feltétlenül vezetett volna a balesetet szenvedő halálához - azelőtt halt meg, hogy sérüléseit elszenvedte volna vagy a fizikai sérülések csak "betetőzték" a folyamatot.

 • 2014.02.17 00:57:49Kux

  @Ledd és Hipok Rita

 • 2014.02.17 04:16:22sdani

  "A klasszikus, ezt már többen írták, én is azt hittem, hogy a tarhonya is egy gabona, mint a rizs. "
  Nekem ez a hiedelem csak egyetemista koromban oszlott el. :D Mi otthon sosem ettünk tarhonyát, egyszer-kétszer volt áltisóban a menzán, de nem szerettem.

  Viszont sokáig hatalmas rejtély volt, hogy vajon mit lehet kapni a méteráru boltban. Legvalószínűbbnek az tűnt, hogy mindenféle vonalzót.

 • 2014.02.17 05:38:01Luke én vagyok az apád körösztanyjának a szomszédja.

  Gyerekkoromban tudtam, hogy a "faszt" szo az csunya, es nem szabad mondani.
  Es nem ertettem, hogy akkor enekelni miert szabad, az miert nem zavarja a felnoteket ? A BONEY M. Belfast nevu szamara gondolok. :)))

 • 2014.02.17 07:42:25sírjatok

  Én azt hittem még egész sokáig, talán 8-9 éves koromig, hogy a lézer az egy ilyen színes folyadék. Mert hogy pont olyannak tűnt a filmekben, mint amilyeneket én spricceltem ilyen fecskendőkkel.

 • 2014.02.17 08:18:16Ledd

  Kux, ez így ok, én igazából arra gondoltam, hogy ha megijesztenek, akkor belehalok, ettől be voltam pánikolva rendesen, aztán magyarázták el úgy, hogy világos lett mi is az, persze nem olyan pontossággal mint te, de most már mindent helyre raktam magamban :)

 • 2014.02.17 09:16:58p543hp

  En rettegtem a kamfortol. Az "eltunt mint a kamfor'" maga volt a borzalmak borzalma. Miazmar hogy szilard aztan elparolog?

 • 2014.02.17 10:08:54Eurydice

  nekem a szomszéd srác azt dumálta be, hogy amikor a Bodri kölykeit elteszi láb alól a nagypapám, és elássa őket a kertben, akkor abból kinő egy almafa, aminek az almáit ha az ember kettévágja, akkor egy kiskutya bújik ki belőle - előre röhögtem a markomba, és vártam, hogy nőjenek a kiskutyalmafák, és az egész kertet elárasszák a kiskutyák :)

 • 2014.02.17 10:09:27Eurydice

  ja, és persze a Joseph B-William H nekem is nők voltak:)

 • 2014.02.17 10:16:36szerencsefia

  Én kicsikoromban azt hittem, a fociban az a gól, ha baromi magasra rúgják a labdát. És nem értettem, miért nincs ilyenkor ováció...

 • 2014.02.17 10:31:37fátum

  élhetetlen: Dunai kavicsnak, vagy röviden dunakavicsnak hívják ezt is:
  [link]

 • 2014.02.17 11:22:15lambadalanka

  Gyerek koromban édesanyám téli esténként regényeket olvasott nekünk. Itt találkoztam a lőrés kifejezéssel, ami nem mindennapi volt, hogy megjegyezzem a szót, a rossz borhoz kötöttem. Felső-tagozatos koromban jártam az egri várban, amikor tudatosult bennem, hogy az tulajdonképpen lő-rés.

 • 2014.02.17 11:33:59Before

  Joseph Barbara & William Hanna nekem is megvolt. :)
  A sóval nekem a cukor állt párban, bár ebben nem "hittem", de egyszer (úgy 8-9 évesen), amikor úgy gondoltam jó ötlet főzni egy nagy adag puliszkát (gyerekszakácskönyvben olvastam és ízletesnek tűnt), sikerült iszonyúan elsóznom (a recept szerint ügyelni kellett az alapos sózásra), és akkor úgy gondoltam, hogy majd egy kis cukor elveszi a sósságát (hiszen a sós-édes azok ellentétpárok). Megcukroztam, és érezhető is volt a hatása, de kicsit túl édeskés lett, szóval megint só... megint cukor. A végére maradt szegény anyámnak egy ötliteres fazékba belekövült gigantikus adag maróan ehetetlen főtt kukoricadara... :)
  A másik nagy gyerekkori találmányom a "lézerpisztoly" volt. Az ötlet lényege onnan jött, hogy egy nagyítólencsével a nap sugarait szépen egy pontba lehetett koncentrálni és az ugye nagyon tudott égetni. Úgy gondoltam, hogy ha összerakok egymás után 10-15-20 lencsét, akkor egy fantasztikusan erős sugárfegyvert kapok egy laposelemre kötött modellizzóval. Mindenféle zseniális terveket vetettem papírra, sőt, még volt is valami (kis gagyi műanyag) csillagászati-kísérleti készletem és abból próbáltam összeállítani a nagyítórendszert. Sose értettem, miért nem akar működni, így még vártam a végleges prototípus feltalálásával... :)
  Egészen kis gyerekként egyszerűen nem értettem az idegen nyelv fogalmát. Azt hittem, magában mindenki magyarul gondolkodik, csak másképp mondja ki valamiért...
  Azt is hittem, hogy a fürdőszobai vegyszerekből és tisztálkodószerekből megfelelően kitartó kísérletezés árán fel tudok találni valami csodálatos új dolgot, így állandóan ezzel szórakoztam fürdés közben. Összeöntögettem mindent és lestem a hatást.
  Biztos volt még csomó hasonló, de most nem jut több eszembe... :)

 • 2014.02.17 11:39:59Gyűrött Papír

  Szerintem klasszikus olvasási hiba az "óriások szövetkezete".
  Volt egy az utcánkban és nem értettem, hogy mindig csak normál felnőtt méretű embereket láttam ott, pedig a János vitézben is lerajzolták, hogy mekkora egy óriás.

  Ugye nem voltam ezzel egyedül? :))

 • 2014.02.17 11:48:27Before

  Gyűrött Papír: félreolvastam én is, de csak egy pillanatra. Viszont a Keménykalap és krumpliorrban teljesen következetesen olvastam hibásan a "véreb" szót (ennek nem volt értelme :)), verébnek. Tudtam persze, hogy kitalált történet, de a "Kell egy veréb" című fejezettől egyre csalódottabb voltam, hogy miért néznek hülyének... És különben is, hogy fogják meg a verebet, hogy veszik rá szag követésére, meg nem is tudtam egyébként, hogy annak a picike jószágnak ilyen jó lenne a szaglása.
  Hasonlóan kellemes azonnal berögzülő félreolvasás volt egyszer a "hegység-helység" páros is, de sajnos ez már középiskolában egy matekdolgozat során történt, így sikerült nulla pontot kapnom az adott látószöges feladatra... :)

 • 2014.02.17 11:52:06niobee

  Megnyugodtam, hogy J.Barbera-W.Hannah valóban másnál is nők voltak :)))
  Én gyerekkoromban meggyőződéssel gyűjtöttem virágokat, hogy majd parfümöt csinálok belőle. Párizsban pedig az a híres út csak Sanzel-izé lehet (Champs Elysée), elég fura volt, hogy milyen izé.

  Nem egészen ide tartozik, de esténként halálosan féltem a hálószobafüggönytől.

 • 2014.02.17 11:57:36niobee

  Még egy eszembe jutott: a fóti Gyermekváros pedig bizonyára valami csodálatos hely, olyan mint egy vidámpark, és oda feltétlen el kell menni. A szüleim frászt kaptak a remek ötletemtől, hogy én oda akarok menni...

 • 2014.02.17 12:18:04élhetetlen

  fátum :” Dunai kavicsnak, vagy röviden dunakavicsnak hívják ezt is”. Tudom. A dunakavics cukor a formája miatt kapta a nevét a dunakavicsról. A gyerek kezében a cukor volt, mikor megkérdezte, hogy taléltam-e már olyat a Dunaparton. Azt adták be neki, hogy azt ott szedik.

 • 2014.02.17 12:19:54Francekellregisztralni

  En azt hittem a nap akkor jon fel mikor a hold lemegy mert egy lathatatlan gomb ket ellentetes polusan vannak es nem lehetnek egyszerre fent. Jol ledobbentem mikor altalanos alsoban egyszercsak meglattam nappal aholdat.

 • 2014.02.17 12:49:13AlexWolf

  Ezek aranyosak. :D
  Nekem is van egy ilyen benzinkutas. A 90-es évek elején jutottunk ki először Ausztriába, ahol a benzinkutakon ugye ki volt írva a literenkénti ár nagy számokkal, itthon meg semmi ilyesmi nem volt. Én azt hittem, hogy azok a számok az adott benzintípusnál azt mutatják, hogy hány liter van még a benzinkúton az adott fajtából. Csodálkoztam is, hogy milyen kevés.

 • 2014.02.17 12:55:23pirospottyos

  Jaaj isolde en is!! :-D

 • 2014.02.17 14:29:30fror83

  Nagybátyám egyszer, mikor nagyszüleim színházba készültek, közölte, hogy ő is felöltözik szépen, elmegy a színházba és megnézi a színeket.
  Valaki írta a tehenes sztorit, velem azt hitette el nagypapám, hogy a fekete tehenek adják a kávét - simán bevettem, mert szüleim nem kávéztak, sose főzött otthon senki kávét. Mondjuk hamar megdőlt az elmélet, ráadásul pont nagypapáméknál, mert ők kávéztak, és láttam, ahogy ő főzte a kávét...
  Én a rendszerváltás korának gyermeke vagyok, a család meg hírfüggő volt, folyton ment a a rádió - hát érdekes következtetéseket vontam le 5-6 évesen a hallottakról: a glasznosztyról és a peresztrojkáról azt hittem, hogy az két ember (folyton Gorbacsovval emlegették egyszerre, őt meg gyakran mutatta ugye a tv).
  A legmorbidabb tévképzetem Nagy Imre újratemetése kapcsán volt, azt hittem hogy most majd az összes halottat ki kell majd ásni, és újra eltemetni.
  Kicsit később a Szózat "itt törtek össze rabigát Hunyadnak karjai" soraiból nem tudtam rájönni, hogy mi a fene lehet az "rabigát Hunyad".
  Anyukám a trójai falóról nem tudta sokáig gyerekkorában, hogy mit is fal pontosan....

 • 2014.02.17 15:08:13vöröspanda

  hát, nagyon köszi mindenkinek, ezt a posztot és a kommenteket nagyon szerettem (én vagy túl okos gyerek voltam, vagy túl rossz a memóriám)

 • 2014.02.17 15:24:39Gérard Duchemin

  Én azt gondoltam, hím macska nincs, csak nőstény, mert minden cica olyan lányos. Ugyanezt gondoltam a kutyákról is, csak épp fordítva. :-)

 • 2014.02.17 16:07:47queenlly

  én többször is voltam a Szent Mókus kórházban, mert a névnek, ugye, csak így volt értelme. pláne stimmelt, hogy sok gyerek járt oda... nekik valami aranyos kellett.

  ja, és mindig örültem (pedig akkor már majdnem középiskolás voltam), amikor HUNYADI autót láttam, gondoltam, ez a magyar gépkocsigyártás csúcsa, ami meghódította a világot. aztán a szomszéd vett Hyundai-t és végre alaposan elolvashattam, nem csak, amikor elrobogott mellettem...

 • 2014.02.17 16:16:58Lordmotor

  Lehet írták már, de:
  Azt hittem, a kutyák a fiúk, a macskák a lányok :)
  A paneltömbök környékén lévő "trafóházak"ról azt hittem tényleg házak, vagyis laknak bennük.. mindig agyaltam, hogy a túróba férnek el benne.
  Szombathelyen van a Joskar Ola lakótelep (Mari köztársaság után). Már asszem gimis voltam, mikor ezt megtudtam, addig azt hittem, volt egy híres nő, akit Jós Karolának hívtak. :)

 • 2014.02.17 16:26:11dieter1

  Hunyadi - Hyundai: vannak azok az érdekes kevert betűs szövegek, ahol minden szóban csak az elsô és utolsó betű van a helyén, a többit összekeverik, és mégis olvasható. Na, erre ez tökéletesen igaz, így nem is csodálkozhat senki a tévedésen :-)

 • 2014.02.17 17:27:18Azusa

  Volt egy gyros büfé ahol laktam, és meg voltam győződve róla, hogy az gyors büfé akart lenni csak elírták és nem vették észre. Plusz anyám meg a nővérem baconnak hívta a bacont (mármint nem "békön" hanem úgy magyarosan fonetikusan kiolvasva cével), ők persze hülyültek de én totál elhittem, hogy annak az a neve, évekkel később persze jól be is égettem magam vele.

 • 2014.02.17 21:57:00iszlipó

  Megbűnhődte már a RÉPA múltat s jövendőt.
  sokáig így énekeltem a Himnuszt és el is képzeltem szegény répát, ahogy bűnhődik.

 • 2014.02.18 07:09:44JanCsi

  Lanyom kb. 3 eves volt mikor marhara nem ertette ki a franc az a Szarnyati Geza malac. (Bobita, bobita tancol. Szarnyat igez a malacra)

 • 2014.02.18 14:51:19lorinn

  JanCsi, ez nekem is gondokat okozott :D... nálam a "békakirályfi a lánya" sor volt különösen ellentmondásos, nem értettem, hogy lehet valaki egyszerre lány és fiú is? (Békakirály fia, lánya helyesen).
  Igen és nálam is a múlt persze fekete fehér volt, mert minden video és fénykép fekete fehér volt, hiszen régen nem voltak színek :)

 • 2014.02.18 16:28:19Ernoke

  Én a rádióról hittem azt egészen kis gyerekként, hogy pici emberek csinálják benne a hangot, mindig megpróbáltam a fém hangszórón benézni, hátha meglátok egyet. Az valahogy fel sem merült, hogy nem létezhetnek hangyányi emberek.:)
  A sejtekről pedig azt hittem, hogy a testünkben élő veszélyes ragadozó lények, amik bármikor megehetnek minket. Egyszer láttam egy filmet, amiben mutatták a vérsejtek áramlását, borzasztó para volt, azon gondolkoztam utána sokáig, mit kellene csinálnom hogy biztosan ne aktiválódjanak ezek az izék bennem.
  Amitől még nagyon féltem, az a fürdéskor a lefolyóból visszajövő fürdőhab volt, ennek az eredete viszont a homályba vész.:D

 • 2014.02.18 19:05:54mDb

  Ez a gyros-gyors dolog nálam is ment... Ja, meg a 90-nes években volt menő Cher meg a Love after love, amit én nagyon szerettem 4-5 éves fejjel, és az nálam fetle-fetle refrénnel futott :D Meg állítólag egyszer négyévesen megkérdeztem apukámat a kocsiban, hogy mi az a leszbikus! Volt még egy szerintem tök logikus gyerekkori félreértésem, barchobáztunk apuval, valami állatra gondoltam, ő megkérdezte, hogy "ragadozó", mire én, hogy "nem, őt ragadozzák" :D Amiket itt leírtatok, az egyébként mind a gyerekkori leleményességre és logikára ad példát, nagyon jó volt ezeket olvasni. Pedagógusnak tanulok, heti szinten járok óvodába, és már elkezdtem gyűjteni a hasonló aranyköpéseket a manóktól... Mai kedvenc: "jé, ez nem is bika, ez tehén, ennek van tejcicsapja!"

 • 2014.02.18 21:20:58rudolf.th

  Nekem az imával volt gondom. Konkrétan az Üdvözléggyel, éspedik a következő résszel: …áldott vagy te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus.

  A „méhednek” még érthető volt a számomra, hisz a méhecskék azok, akik gyűjtik a mézet, de hogy milyen az a „gyümölcse Jézus”, arra nem tudtam rájönni. Sehogy sem tudtam Jézus Krisztus személyét valamilyen gyümölccsel összehozni (se almával, se másmilyennel), az anyám meg csak nagyokat hallgatott, amikor rákérdeztem. Megjegyem, ez még a múlt században az ötvenes évek vége felé volt.

  Egy velem kapcsolatos további történet:

  [link]

  U.I.: megnyugtató, hogy jó pár ember számára szintén nőkből állt a Flintstones család producerpárosa, nem csak nekem.

 • 2014.02.18 21:38:09rudolf.th

  @Ernoke

  Nekem a televízióval kapcsolatban volt hasonló elképzelésem. Sajnos az anyám ebben az esetben sem tudott kielégítő választ adni, amikor megkérdeztem, hogy hogyan fér bele abba a dobozba annyi féle alak, amiket aztán a TV adóból jövő jel hoz mozgásba.

 • 2014.02.18 22:29:29csika21

  Én évekig azért ettem csak meg a babot, mert apu elhitette velem, hogy az egyikben majd lesz egy igazgyöngy. Rohadt kitartóan kerestem :D!

 • 2014.02.19 10:57:43rudolf.th

  Na, most akkor jöjjön a húgomé:

  „Én meg azt hittem kiskoromban, hogy a gyóntatószék a toilette. Csak azt nem értettem, miért 3 bejáratú, de aztán megmagyaráztam magamnak, hogy a középső (mert azzal voltam bajban) a papoké.
  Egyszer kérdezte tőlem az anyu, hogy láttam-e a templomban a Mici nénit. Mondtam, hogy igen, elég sokáig volt a WC-én.“

 • 2014.02.19 11:24:56rudolf.th

  Sokáig nem tudtam, miért van a hűtőszekrényen az a felirat, hogy „LEHEL“. Aztán rájöttem: mert hideget lehel!

 • 2014.02.24 09:00:26lesson

  Azt nemrég tudtam meg, hogy a gyerekdalnak a szövege: " A part alatt, a part alatt három varjúka száll...", az igazából "Három varjú kaszál.." :S
  (Különben is, hol van a part alatt?)

 • 2014.04.24 18:28:26rudolf.th

  Az apám mesélte, hogy ő kisgyermek korában mindenáron határvadász akart lenni. Ugyanis azt hitte, hogy a határvadásznak az a dolga, hogy lesben álljon az országhatár szélén és azokat a nyulakat, őzeket, stb., amik át akarnak menni a túloldalra, lelövi. Hiszen hová jutnánk, ha a vadállatok csak úgy egyszerűen kényük kedvük szerint járkálnának ide-oda, az egyik országból a másikba.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta