SZÜLŐSÉG

Vegyen a gyereknek platinacumit 18 millióért

2013. február 10., vasárnap 13:36

A múlt hétvégén rendezték meg Liverpoolban az Egyesült Királyság egyik legnagyobb baba-mama témájú kiállítását, a UK Baby and Toddler Show-t. A több, mint 200 kiállítót felsorakoztató rendezvény biztosan nagyon érdekes, de a hírekbe mégis elsőként azzal került be, hogy itt állította ki a Russel and Case ékszerkészítő cég a tömör platinából készített cumiját, ami 54 ezer angol fontos (kb 18 millió 600 ezer forintos) árával elhódította a világ legdrágább cumija címet.

tk3s 15686322
Fotó: Dave Thompson / Northfoto

Ez a némiképpen értelmetlen kiegészítő az átszámítva 85 ezer dolláros árcimkéjével ötször annyiba kerül, mint a korábbi rekorder, a 17 ezer dolláros, aranyból készült, gyémántokkal díszített korábbi csúcstartó. Az egy szilikon cumirészt vett körül fehérarannyal és 278 darab picike gyémánttal, vagyis elméletileg tulajdonképpen akár tényleg lehetett volna cuminak használni, bár a készítői ezt nem javasolták. Ennek némileg azért ellentmond az, hogy ezt a darabot személyre szabott kivitelben rendelhetjük, cserélhetjük a gyémántok színét, és belegravíroztathatjuk a gyerek nevét is.

A jelenlegi, tiszta platina darab viszont már semmit nem tartalmaz a nemesfémen kívül, súlya pedig 250 gramm. Kíváncsiságból lemértem, egy átlagos, pórgyerekeknek árult műanyag-szilion cumi 10 gramm.

A készítő ékszerészek büszkén mesélték el boldog-boldogtalannak, milyen remekül érzik magukat, amiért sikerült művészi szintre emelniük egy ilyen hétköznapi tárgyat, mint a cumi.

Ahogy a témában megjelent cikkeket olvasom, úgy látom, nem csak bennem merült fel a kérdés, hogy mindez tök jó, de mi értelme van? A gyereknek nem hinném, hogy praktikus, mivel 25-ször olyan nehéz, mint egy normál cumi, és az sem elvárható, hogy csak kesztyűben fogdossa. Dísztárgynak kicsit butuska, ráadásul, ahogy elvesszük mellőle az árcimkét, rögtön nem lesz nyilvánvaló, hogy egy közepes luxusautó árába kerül. Ha ékszerész lennék, azt hiszem, a boltomat sem ezzel díszíteném. Mondjuk, ahogy belegondolok, reklámfogásnak tulajdonképpen nagyon is ügyes.

tk3s 15686318
Fotó: Dave Thompson / Northfoto

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2013.02.10 17:03:06Rébusz

  Hogy mi értelme? Pl. hogy ez lett a világ immár legdrágább cumija (rekord..) és hogy az alkotók szerint: művészi szintre sikerült emelni egy ilyen hétköznapi tárgyat (annyi értelme van, mint egy műalkotásnak, vagyis biztos, hogy van neki). A saját kérdésére a saját választ már meg is írta a cikkíró, csak nem vette észre.. :-)

 • 2013.02.10 19:09:34Rwindx

  Ha kiönteném ólomból, pont ugyanígy nézne ki.

 • 2013.02.10 20:50:46efi

  Az előnye az, hogyha pl beleesik a kénsavba nem lesz semmi baja, a gyerkőc nyugodtan kiveheti.

 • 2013.02.10 22:43:10Tita nick

  Ha leesik 10 km magasból, nem görbül el, a kismama tud vele önkielégíteni, kalapácsnak is használható a keménysége folytán. Tök hasznos kütyü. És szerintem űrálló is, úgyhogy a kubaszovok az űrséta alatt nyugodtan cumizhatnak vele a sisak alatt.

 • 2013.02.11 07:10:24magyar ember teli szájjal

  Pont ilyen kesztyűt vettem a Decathlonban, 800 Ft volt.

 • 2013.02.13 10:20:40ccvv

  Már mért kéne kesztyűben fogdosni?
  A platina nem is olyan kemény, hogy kalapácsnak jó lenne.
  Viszont ötvösészetileg egy hihetetlen gagyi, minden utómunkát nélkülöző szar direktöntvényről beszélünk. Ez így az anyag megcsúfolása, ha platina, ha ezüst, de még ha csak műanyag, akkor is.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta