SZÜLŐSÉG

Terhesnapló: Már most azt nézed, milyen dagadt leszel?

2013. január 24., csütörtök 15:49

Viccelődtünk mi a gyerek témában kezdetektől fogva, hogy úristen, nézd azt a kiskölyköt, de szép, csinálj nekem olyat, most rögtön, göndör haja legyen ám, de maradtunk is ezen a szinten, hiszen egyikünk se számított arra, hogy az én rengeteg nőgyógyászati gondom-bajom és minimális teherbeesési esélyem mellett bármi is összejön a gyerekcsinálás mímelése ellenére. Ráadásul 37 éves pasim (továbbiakban: gyerekem apja, muhaha) sejtése az volt, hogy meddő, mivel - különösebb védekezés nélküli - szexuális élete előttem is volt 8-10 éves kapcsolatokban, mégsem jelentkezett be egy baba sem.

A gyanúja nem vert le: már három gyerekem van (13, 12, 10 évesek), 32 éves koromra tehát mindenem adott, ami egy átlag nőnek szükségeltetik a boldogsághoz, sőt, annak a triplája. A baba viszont a mi esetünkben bejelentkezett. Ráadásul egy éven belül.

A jelek

A tejbegríz volt az első. Amikor este tíz órakor képes voltam lemászni a konyhába és perceken keresztül állni a tűzhely felett a hidegben, már az utolsó menzeszem időpontján töprengtem, de hát az én vérzésem úgyis mindig össze-vissza jön, ez nem lehet alap, aztán ismét a gríz ejtett bizonytalanságba. Két kanállal fenséges volt, miniorgazmus, aztán undorodva el is toltam magamtól az egész tányért. Utálom a tejbegrízt. A reggeli köhögésnél fellépő alhasi fájdalom után pedig egyenesen a gyógyszertárba mentem terhességi tesztért.

A tény

Bugyi le, hopp, egy kis barnás folyás, vagyis a megszokott előjele a menzeszemnek. Egy ideig tanácstalanul ültem a vécén visszatartva a pisilést, aztán biztos, ami biztos alapon csak megcsináltam a tesztet. Kontrollcsík megjelenik, másik nem, fasza, érdemes volt cirka egy órán keresztül állnom a sorban a patikában.

Bugyi fel, hopp, megjelent a második csík. Basszus. Sokk.

A fogadtatás

Adott tehát egy minden konfliktustól mentes, kiegyensúlyozott kapcsolat, vagyis a miénk, ettől függetlenül hirtelen nem tudtam, hogyan közöljem a hírt az illetékessel. Nem beszéltünk még erről, nem voltunk erre felkészülve, fogalmam sem volt, hogyan lehetne az egésznek egyből pozitív töltetet adni. Aztán felhívtam és közöltem vele, hogy örüljön, van egy jó hírem, nem meddő. A sokk nála egészen érdekes formában jelentkezett, vagy legalábbis én ennek tudtam be a vinnyogó röhögését.

Meggyőződésem egyébként, hogy gyerekem apjában még a második pozitív terhességi teszt után sem tudatosult a helyzet, akkor foghatta fel, hogy apa lesz, amikor ezt másnap a nőgyógyász is megerősítette. Amennyire megszeppent, annyira izgatott is, az egy dolog, hogy tízpercenként hangosan felröhögve próbálja szoktatni magát az apaság gondolatához, de nemrég a kispárnámat a karjába kapva ringatta azt, mintha egy baba lenne. Néha komolyan félek attól, hogy rendhagyó módon a terhesség az ő agysejtjeit pusztítja majd, nem az enyémeket.

Hiszti ezerrel

Magamhoz képest, persze. Még csak a hatodik hétnél járunk, de már egy hete folyamatos rosszullétek gyötörnek, értsd: reggeltől estig hányok, és olyan érzésem van, mintha valaki kis adagokban akarna megmérgezni patkányméreggel. Szidom is miatta a férfit redszeresen, aki ezt tette velem. A megváltozott testszagomat se bírom elviselni, már most kinőttem az összes melltartómat, gombóc van a torkomban az undorítóan nyálas filmektől, és azt szeretném, ha gyerekem apja folyamatosan (de tényleg folyamatosan) a nyakamban lihegne és szépeket mondana, mert egyébként totál elveszettnek érzem magam.

Amúgy meg nehéz nem kétségbeesve gondolni a következő hónapokra úgy, hogy miközben épp valami hisztis terhes fotót keresgélek a cikkhez, megáll mögöttem a tízéves, hogy azt mondja: most azt nézed, milyen dagadt leszel majd?

Négy gyerek. Azt hiszem, vicces lesz ez.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2013.01.24 17:24:43Crear_alien

  hajra :) csinaljatok, ahogy nektek jo. mindenkinek ugysem lehet megfelelni ;) pusza

 • 2013.01.24 17:25:41_mikkamakka_

  bungics, a világ tele van véletlenke gyerekekkel. egy nem várt gyerek és egy becsúszott gyerek közt viszont nagy különbség van, ha az utóbbit várjuk, mióta tudjuk, hogy van. :)

 • 2013.01.24 17:28:23_Luthien_

  Ez aranyos írás volt. :)
  Nekem nem az jött le belőle, hogy véletlenke, hanem nem tettek érte, tehát számítottak rá, hogy baba lesz, legfeljebb nem ilyen hamar.

 • 2013.01.24 18:00:08Slano

  Gáz a stílus. És egyébként sem értem ezt a baromi sok terhes posztot. Tök természetes, h dagadt leszel, hányingered lesz, blabla, rohadtul nem érdekes. Miért megy ez minden hírportálon címlapon? Az meg ahogy ecseteled a wc-s témádat, attól nő létemre még én is rosszul leszek. Nem lehetne kicsit természetesebben felfogni a nő, menstruáció, terhesség témakört? És szerintem nem az a természetes, h egyfolytában nyivákolok, h dagadt leszek, meg szarul vagyok, aztán rémisztő szüléstörténeteket írok, majd azon sopánkodok, h mi van a mellemmel a szoptatással, utána meg persze a gyerek körüli gondok. Gáz, de egyébként főleg a mennyiséggel van bajom, nem a konkrét cikkel, egyszer még biztos érdekes lenne.

 • 2013.01.24 18:17:54Tanitam

  Nagyon eroltetetten irsz...naja ne legyen szirupos, de ez meg elcsepelt lett...es nem oszinte...

 • 2013.01.24 19:20:37Scala

  de tényleg, ezt az egész naplót inkább most függesszétek fel. Gáz.
  Volt egy visszafogyós sorozat is, azt hittem az a mélypont. Nem. A WC-n ülök, bugyimat le-fel mozgatom rész az.

 • 2013.01.24 20:15:31plasztikcsirke

  Szerintem meg nagyon is szimpatikus írás. Laza, természetes stílus. És élet szagú.

  Slano, hogy kellene még természetesebben felfogni a menstruációt, a terhességet? Vagy inkább azt kérdezem, mi volt ebben a természetellenes?

  "hogy ecseteled a wc-s témádat, attól nő létemre még én is rosszul leszek."
  De mitől? Nem írt semmi gusztustalant. Egyébként meg ezernyi más dolgon ki lehet akadni, hogy gusztustalan: szájpenész, sz@ros pelenka, gyerekhányást takarítani, orrot szívni, stb. Ezek mind benne vannak a pakliban, ahogy a barna folyás meg a bugyirángatás. így történt, így írta le. hogyan legyen még ennél természetesebb?:D

 • 2013.01.24 20:16:27plasztikcsirke

  életszagú

 • 2013.01.24 20:19:26_mikkamakka_

  :D lesz még itt tüsszentéskor bepisilés is, kemény az élet terhesen. :)

 • 2013.01.24 20:31:07Luigimamma

  Ez akár rólunk is szólhatnak, max nekem nem volt egy gyerekem sem a véletlenke előtt és kb másfél hónappal a megismerkedésünk után már az ultrahangon csücsültünk (én 30 ő 32 éves volt). De előtte két hónappal közölték velem, hogy ha gyereket akarok, akkor előtte jóval (értsd: évekkel) kezdjem el a kezeléseket. A férjemmel is hasonlót közöltek tőlem függetlenül........... véletlenkét imádjuk és soha nem éreztettük, hogy ő véletlenke lenne (alias bungics). Sőt azóta van egy direktke húga is:))) és még jóval véletlenke születése előtt összeházasodtunk...

 • 2013.01.24 21:03:40Slano

  Plasztikcsirke!
  Én azt gondolom természetesnek, hogyha nekem barna folyásom van, ami persze megeshet, na azt nagyjából a nőgyógyászommal szoktam megbeszélni, másokkal meg nem és nem gondolom, h túl prűd lennék, mert egyéb tevékenységeim ezt nem támasztanák alá. Felesleges, miért kell egyfolytában nyafogni a gyermeket szülő nőknek, régen hol csinálták ezt, amíg nem volt internet? Szerintem sehol, vagy csak egy nagyon szűk, intim körben. Ráadásul 4. gyereknél, akit akartak is tényleg nem értem a vinnyogást.

 • 2013.01.24 21:34:11fűzfavirág

  Slano, irigy vagy? Nem baj, majd elmúlik. Én nem éreztem nyafogást a posztban, persze lehet, hogy én nem azt kerestem.
  -mikkamakka-, további jó humort és sok boldogságot a váratlankához!

 • 2013.01.24 22:06:01Slano

  Irigy, ezt nem is értem, mire lennék az? " Még csak a hatodik hétnél járunk, de már egy hete folyamatos rosszullétek gyötörnek, értsd: reggeltől estig hányok, és olyan érzésem van, mintha valaki kis adagokban akarna megmérgezni patkányméreggel. Szidom is miatta a férfit redszeresen, aki ezt tette velem. A megváltozott testszagomat se bírom elviselni" - ezt meg úgy hívják, h nyafogás egy hathetes terhesség esetében, meg még ha másról, pl. betegség lenne szó, akkor is, csak akkor talán jobban megérteném, de egy tervezett terhesség esetén egy érett nőtől, azért ennél többet várnék. 3 gyerek után ne mondja már senki, h erre nem volt felkészülve.

 • 2013.01.24 22:31:31Ncsk

  Slano, egyszerűen nem értelek, ezt hívják úgy, hogy nyafogás :) Már a harmadik bejegyzésedben rinyálsz, hogy mi nem tetszik. Amúgy nekem mindig furcsák az ilyen "nekem nem tetszik-emberek", tuti sántít valami. Biztos nagyon fáj, hogy nem elég érett a posztoló... hmm... azért remélem aludni fogsz tudni :)

  Szerintem nem rossz az írás, majd belejön még jobban :)

 • 2013.01.24 22:39:34Rébusz

  Szerintem is erőltetett az írás. Tele van közhellyel és egyáltalán nem humoros. Nálunk például nem ilyen "közhelyes" volt a terhesség (megkívánás, rosszullétek..) és annak idején ki is voltunk akadva rendesen, amikor azzal traktáltak minket, hogy ugye ott a hűtőben a savanyú uborka stb.

 • 2013.01.24 23:04:45Avenarius

  vicces írás, grat. nem kell túlparázni, sem pedig túlfinomkodni a témát, pont úgy írsz, ahogy nekem tetszik.

  egyébként meg mi vaaaan? egy pici csecsemő a nagy kamaszok mellé? :D hát ez csodálatos!
  (én is így akarom majd, már van kettő, de még minik. majd ha iskolások lesznek, kezd lábszaguk lenni, és ellökdösnek maguktól, kisírok egy harmadikat.)

 • 2013.01.24 23:29:00Ninani

  Nekem tetszett, bar nekem sosem tetszik semmi. Vicces es kisse luzeres, pozitiv ertelemben! A negativ hozza szoloknak uzenem, hogy, ha kozhelyes es nem tetszik, minek a fasznak olvassatok? Meg no letere undorodik a wc-es tematol. Akkor azon felul, hogy minekolvasod erdekelne, hogy mit csinalsz mikor nagywc-zel vagy menstrualsz? Nem neyel oda es befogod az orrod???
  NE is torodj veluk! Vicces szituaciokat tud hozni a terhesseg es nekem tetszik az iras!

 • 2013.01.24 23:29:58Ninani

  nem lehet torolni? az elsot veletlenul kuldtem el, bocsi

 • 2013.01.25 00:06:37sony

  Szerintem nagyon vicces :)
  Én olvasni fogom, csak így tovább! :)
  És Slano: minden terhesség más, nemcsak a száraz tények (mennyit hány az ember, hol mennyire fáj), hanem az érzések szintjén is. És ha a pár egyik feléről az orvosok kijelentették, hogy nem lehet gyereke, teljesen hihető, hogy nagyon nagy a meglepetés. Én megértem a leendő apukát, most nagyon boldog lehet :)

 • 2013.01.25 10:24:21fizetekmegegysort

  Slano, harmadikkal (is) hányok, puffadok, gyomorfájok, rosszul alszok (vagy nem alszok) már 7 hónapja. Hogy fel voltam-e készülve rá? Naná, hisz az első 2 ugyanígy telt. Hogy nyafogok -e? Naná, és teszem közben a dolgom. Eszemben sincs kontrollálni az érzelmeimet, mert a gépies projekt társadalom ezt várná egy fegyelmezett nőtől. Egyszer majd próbáld ki, nagyon felszabadító tud ám lenni, ha megengedi az ember magának, hogy ne legyen mindig tökéletes. :) Plusz a terhesség épp az az érzelmi/fizikai állapot, mikor legalább mi nők elnézhetnénk egymásnak a rinyát, hisz mindegyik más, és mindenki másképp viseli.
  Mikkamaka,hajrá!!!

 • 2013.01.25 10:37:07Nemo12

  Minek ide a kövi gyerek? Már van három. Nem elég?

 • 2013.01.25 10:45:00fizetekmegegysort

  Nemo12: közös még nincs.

 • 2013.01.25 11:22:19Nemo12

  Akkor sem értem. Mitől lesz jobb egy közössel?
  Mert igazából csak a halál biztos, lehet, hogy harmadik pasi lesz az igazi, akkor meg négy gyerekre majd az ötödik közös jön?
  (szimpla kíváncsiság, nem rosszindulat, de vagyunk már elegen...)

 • 2013.01.25 11:27:25sophie heit

  Nem keltette fel az érdeklődésemet....én inkább a humor hiányolom belőle a legjobban a panaszkodás sosem érdekelt....és a zsémbeskedés...Én egy fiatal mami vagyok..nekem szuper volt a terhességem ..persze voltak a vége felé nehezebb pillanatok de ide-oda mentünk és élveztem...szóval több a pozitívum.....én vidám írásokat szeretem nem a panaszkodósokat az én blogom vidám...

 • 2013.01.25 11:31:17Alfonzina, aki tudja..

  Nekem inkább csak annyi kérdésem lenne,hogy ha még lesz a poszternek tíz pasija életében, mindnek szülni fog?
  (a kor és a gyerekek száma alapján ez még biológiailag simán lehetséges lesz)

 • 2013.01.25 12:07:51fizetekmegegysort

  Lehet, hogy én vagyok a naív, de Szerintem meg teljesen normális, hogy ha egy 32 éves nő és egy 37 éves pasi második házasságban/kapcsolatban él, szeretnének még közös gyereket. Főleg, hogy a pasinak még nincs.
  Sophie heit: a nehezebb pillanatokat kombináld másik három gyerekkel, úgy elméletben. Első terhességem pont olyan nehéz volt mint a mostani, mégsem viseltem pont olyan nehezen. Hogy miért? Ha rosszul voltam pihentem, ha éjjel nem aludtam, aludhattam nappal, ha nem akartam semmit csinálni, hát nem csináltam. Így könnyű ám vidámnak lenni! Meg úgy is hogy egy gyerek mellett alszom ha a gyerek is alszik, vagy megcsinálom a házimunkát. Hejjj... micsoda szuperanya voltam én egyetlen gyerekkel! :)
  Egész más a sztori, mikor úgy vagy terhes, hogy közben nem tudsz pihenni, el kell látnod a háztartást plusz a meglévő gyerek(ek)et. Hamar lelohad ám a mosolyod, ha hánysz napi 3x, miközben a kicsi üvölt a szobában, a nagy meg rángatja a gatyádat hányás közben, hogy gyere már vonatozni. Bár az is igaz, én röhögni szoktam - kínomban.

 • 2013.01.25 12:12:07Shonion

  Savanyú cukorkák: Nyilván lesz akinek nem jön be egy blogbejegyzés - oké van ilyen, különbözőek vagyunk. De azért elolvassa - mazohisták is vannak. Majd leírja 3x is, hogy neki ez mennyire nem tetszett - szeretetre vársz? Megöleljelek? :) (majd még erre is válaszol - szorgalmas is... :P)

 • 2013.01.25 12:28:28albachiara

  Nagyon tetszett, szerintem nagyon vicces, csak így tovább Mikkamakka :) Kellenek az ilyen humoros írások, jót tesz a lelkünknek és máris könnyebben veszük az akadályokat. (utálom a képmutatást )

  A negatív hozzászólóktól, finnyáskodóktól, képmutatóktól csak annyit kérdeznék:
  Miért fáj nektek ennyire az élet? A merevség helyett egy kis humorérzék és higgyétek el minden könnyebben megy :)

 • 2013.01.25 12:35:32goldenticket

  Shonion: :D :D

 • 2013.01.25 13:01:50pc guru-e vagyok

  Nekem ez túl bezzeganyás. Mármint a Tünde-banda féle. A stílus meg nagyon emlékeztet egy korábbi posztolóra, aki azzal fényezte magát, hogy mekkora menő, mert egyedül nevel három gyereket.[link]

 • 2013.01.25 13:41:41Slano

  Shonion
  Miért ne válaszolnék, ha ezen az amúgy is extra unalmas oldalon lévő szar posztra írogatok, akkor nem gondolod, h kicsit túl sok szabadidőm van pillanatnyilag? Ráadásul másoknak válaszoltam. Fel sem tűnt? Mindamellett, ha bele is gondolnál (már ha tudnál), akkor talán értenéd is, h mi a tartalom abban, amit írtam. Egyébként meg így van, van akinek tetszik és van akinek nem és az olyanok is írhatnak akinek nem tetszik: ez a kritika, optimális esetben pedig azok, akiknek tetszik és akiknek nem, azok között vita alakul ki. A vita meg nem abból áll, h hülyeségeket írsz, mint pl. te, hanem kifejted a véleményedet. Ma is tanultál valamit. Ölelgetés nem hiszem h összejönne, de küldhetsz egy egészalakosat, aztán ki tudja.

 • 2013.01.25 13:48:45Slano

  fizetekmegegysort
  Rinyálsz egy dolog, biztos én is rinyálnék a férjemnek, miért ne, valahol ki kell, h jöjjön, de le is írod? Ezzel van a problémám, meg azzal, h egy sor sincs az egészben, ami arról szólna, h örül annak a hülye gyereknek, ha már megfogant és akarták is, számomra ez teljesen érthetetlen. De annak örülök, h ha ez is megy a neten folyamatosan a terhességgel kapcsolatban, a környezetemben csak nagyon boldog terheseket és kisbabásokat látok, akik nem csak azon filóznak, h hány kilóval leszek több a nyamvadt kölyök miatt.

 • 2013.01.25 13:56:24Ncsk

  Slano, most olvasom, hogy nem is vagy nő... pfff... Szóval véleménye mindenkinek lehet, de hol marad az együttérzés, empátia, tolerancia. Ez erősen vonatkozik a könnyű terhességes anyukákra is, akik aztán gyengének nevezik, akinek nehezebben megy. Amúgy ezek hiánya elég magyar tulajdonság, ahol élek (és éltem) ilyen hozzáállást soha nem tapasztaltam. Nem is csak a terhességgel kapcsolatban, hanem általában az emberek nem fikáznak le így senkit és semmit, mert van bennük némi tisztelet a másik iránt. Én mondjuk fikázhatlak, mert magyar vagyok :))

 • 2013.01.25 14:11:39Slano

  Ncsk
  Nem tudom mit olvasol, mert az azonnal kiderült, hogy nő vagyok, utána az is kiderült, h természetesen lehet rinyálni, akkor is ha szimplán hasmenésed van, mert az is szar, kérdés csak az, h miért írsz róla posztot, ráadásul miért írnak tömegesen posztot a terhesség borzalmairól, teljesen mellőzve a dolog örömteli oldalát.

 • 2013.01.25 14:16:48fizetekmegegysort

  Slano
  PORONYT - itt min rinyáljunk/örömködjünk? Tán autókon, politikán...?! Nyilván terhesség/gyerek témákon. És ha valaki nem madonnai mosollyal hord ki egy gyereket, akkor nem is lehet boldog terhes? Egyébként a nem tervezett gyerekeknél tök normális, hogy az első reakciók (első néhány hét) a kétségek/félelmek/nehézségek körül forognak, és az öröm csak akkor jelentkezik, mikor az ember elfogadja az új helyzetet. . A kilókról meg annyit, hogy majd ha háromszor egymás után híztál-fogytál egy éven belül 20-25 kg-ot (és nem mert zabálsz), lehet, hogy negyedikre már nem tapsolsz tőle, hogy megint ez következik?
  Egy dolgot viszont elfogadok: mikor első picifiamat vártam, én sem értettem volna az írást, és hasonló kifogásokat hoztam volna, mint az itt kifogásolók.

 • 2013.01.25 14:38:32nat9

  Mikkamakka volt az az illető, aki pár éve a mamami fórum rendszeres tagja volt, ahonnan azért zárták ki, mert össze-vissza hazudozott (többek között rákot, amiből persze felépült, gyereket, ami nincs neki, stb). Ennek a terhes történetnek egy szava sem igaz.

  [link]

 • 2013.01.25 15:18:21_mikkamakka_

  nat9, :))))
  könyörgöm, legközelebb, mielőtt ilyenekkel vagdalózol minden bizonyosság nélkül, járj utána. életemben nem jártam a mamami vagy mi fórumon. tényleg vigyázz az ilyen kijelentésekkel, mert nem mindenki fogja olyan lazán venni a híresztelést, mint én. szép napot. :)

 • 2013.01.25 15:28:58Ncsk

  Slano, nő általában nem kér egészalakost nőtársától... na jó vannak kivételes esetek, de ebbe ne menjünk bele. Szóval habitusodból, és érzelmi vakságodból adódóan (ugyanis a szövegből egyértelműen lejön a gyerek irán érzett öröm is) egész nagy összeget mernék rá tenni, hogy nem vagy nő és nincs gyereked. Tudom blablabla, de sajnálom nem tudnál meggyőzni, max. ha küldesz egy egészalakosat :)

 • 2013.01.25 15:46:14Slano

  Ncsk
  Azt hittem arról a valakiről, h pasi elvégre akkora baromságot írt, h nőből nem néztem volna ki, bár te azért kezdesz rácáfolni erre az elméletemre. Egyébként frankón nem tudom mi bajod van, pont te vagy az, aki nem képes elfogadni másnak a véleményét, nem én vagyok az aki itt szólogatna be azoknak akiknek tetszett, tetszett nekik egészségükre, de azért mondhassa már el az is a véleményét, akinek esetleg nem jött be. Ja másrészt szerinted engem mennyire érdekel, h te, akiről azt se tudom h ki vagy, nőnek, férfinak, leszbinek, vagy akárminek is gondolsz, hidd el, h nem foglak meggyőzni semmiről. Plusz én válaszoltam neked egy teljesen normális stílusban, nem tudom miért kell mindenkit lerohanni, csak azért, mert nem face to face nyomjuk és sértegetni a másikat. Nekem nem jött le belőle az öröm, ez van, ha tudnád h például egy verset, v egy regényt hányféleképpen lehet értelmezni, biztos meglepődnél.

 • 2013.01.25 16:05:52Ncsk

  Slano, bocs, de az van, hogy irritál a stílusod. Ez sajnos az én hibám, hogy ki nem állhatom az együttérzésben alulfejlett nőket/férfiakat/stb, akik sugározzák magukból "én majd jól megmondom a tuti, mert nehogy aztán szülés közben nyögjél egyet, mert ez természetes dolog". Szinte látom, hogy minden gondolatnál magadból indulsz ki (már ez is baromi nagy hiba), mert te sosem osztanál meg kellemetlen dolgokat másokkal, mert az hűűű de ciki "Kisanyám, kapjál már magadhoz. Ennyi idősen/ennyi gyerekkel/stb. (a megfelelő aláhúzandó) így rinyálni, azt hittem felnőttebb vagy". Szóval ezt hívják lekezelő stílusnak és sajnos az ilyenekkel szemben, mint te, én is ilyen vagyok (majd dolgozom rajta :)), szóval... szívesen megfésülnélek :) Na te szövegelemző, ebből remélem kihozod amit lehet :)

 • 2013.01.25 16:11:42_mikkamakka_

  gyerekek, béke van.
  aki olvas a továbbiakban, azoknak örülök, akik unalmasnak tartanak, nem olvasnak, probléma megoldva. senkinek nem hiányzik az értelmetlen vita a posztok alatt. a rosszindulatú hozzászólásokra a továbbiakban sem fogok válaszolni, nem látom értelmét, nem szeretem a konfliktusokat.
  és ne a gép előtt puffogjatok, főzzetek vacsit, én is azt teszem. :)

 • 2013.01.25 16:22:14Ncsk

  mikkamakka... ok :)

 • 2013.01.25 16:32:04Slano

  Ncsk
  Ebből tényleg nem sokat lehet kihozni, viszont te is irritálsz engem, de mondjuk én csak szimplán nagyon butának tartalak, amit írtam azt meg nem érted, de basszus ahogy elnézem egy kurva szót se belőle, mondjuk én se értem h mi ez a válasz, nagyon durva, úgyhogy ezt szerintem inkább hagyjuk.
  Mikkamakka
  Részemről is abszolút ok, bár gondolom neked az a legjobb ha itt minél több hozzászólás van, még ha ilyen egyébként tényleg értelmetlen vita is az.

 • 2013.01.25 19:31:55Scala

  Mondjuk az nekem is eszembe jutott, hogy kamu. Egy 3 gyerekes anya ennyire tini módjára élje meg a várandósságot? Nem tetszik, nem követem.

 • 2013.01.25 20:52:09Crear_alien

  nat9: ne keverd :) koze nincs a ket embernek egymashoz.

 • 2013.01.26 13:38:38nat9

  Bocs, akkor ezt benéztem.

 • 2013.01.26 15:34:16Turchi

  Nekem tetszett az írás. Szerintem sincs értelme azon vitázni, hogy jó a stílusa vagy nem. Kinek mi tetszik, szabad a választás, olvas, nem olvas. Ennyi. Sok sikert a posztolónak.

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta