SZÜLŐSÉG

Mégsem zár be a Vidámpark?

2012. október 7., vasárnap 13:15

Múlt héten jött a hír, hogy a Csodák Palotája után december 4-től újabb gyerekattrakcióval lehet szegényebb a főváros, ha a közgyűlés elfogadja az ebben az előterjesztésben javasoltakat. A Fővárosi Közgyűlés viszont a héten mégsem szavazott az előterjesztésről, indolást nem tettek közzé.

szomorupark13
Fotó: Nagy Attila / Index

A fent is belinkelt tervezet szerint a Vidámpark működtetése évi 50-150 millió forintjába kerül a fővárosnak. A bezárás költségei 488 millió forintot tesznek ki, az előterjesztés szerint a Vidámpark értékesíthető vagyonelemei "óvatos becslés szerint" összesen 100-250 millió forint bevételt hozhatnak.

Hogy lenne jó?

  • 198
    Maradjon minden a régiben
  • 193
    Kapja meg az Állatkert

Az előterjesztés szerint a Vidámpark területét az Állatkert kapná meg, azzal a kikötéssel, hogy a műemléki épületek és tárgyak megóvásáról a jövőben is gondoskodiuk kell, ezek közé tartozik a Körhinta, a Hullámvasút, a Lézerdodzsem tetőszerkezete és a Barlangvasút.

A javaslatban szerepel, hogy míg az állatkert látogatószáma 1 millió fő körüli, a Vidámparké 300 ezer körül ingadozik, és arra is kitérnek, hogy az Állatkert területének megnagyobbítása évek óta napirenden van.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta