SZÜLŐSÉG

Így válnak antinővé az anyák

2012. június 16., szombat 08:51

Hogyan jut időm három gyerek mellett pasizni? Őszintén szólva nem értem a kérdést. Olyan, mintha én azt kérdezném a feleségektől, hogyan jut idejük a férjükre is a szaladó lakás, a szaros pelenkák, a szülői értekezlet és a nagybevásárlás mellett. Ja, hogy sehogy? És ez hencegés vagy panaszkodás?

Pedig szülés után sem lenne szabad elfelejteni, hogy nőből vagyunk, és egyáltalán nem önző dolog, ha a férfi elvárja, hogy azok is maradjunk. Összegyűjtöttem a legalapvetőbb hibákat, amiket egy nő el tud követni annak szellemében, hogy az anyaság a legfontosabb dolog a világon, és minden más nélkülözése és hanyagolása természetes dolog.

A szex hiánya

Az már ugye köztudott, hogy könnyebben csalják meg terhes partnerüket a férfiak, és nemcsak az érkező gyerek miatt bekövetkező elkötelezettségtől való para a kiváltó ok: a nők többsége nem hajlandó az ötödik hónaptól a szexre (libidóhiány), és bár a kapcsolatot elég érettnek vélték ahhoz, hogy gyereket vállaljanak, a probléma nincs, vagy egyszerűen hülyén van lekommunikálva.

Az esetek nagy százalékában sajnos ez a szülés után sem változik, az ominózus cikkben megszólaló szexológus tanácsa pedig –  miszerint konkrét aktus nélkül is ki lehet elégíteni a férfit – nem megoldás. Mutasson valaki egy olyan pasit, aki élvezi, ha az asszony minden vágy nélkül, olykor méla undorral az arcán, ímmel-ámmal dolgozik az ügyön.

Szényenlősség, takargatás

A szépség a szülés után sem veszik el, csak átalakul – általában ezzel a dumával szokták a női lapok nyugtatgatni a kismamákat, a valóság viszont az, hogy csak jobb esetben nyeri vissza a bőr az eredeti állapotát. Arra most nem térnék ki, hogyan lehet ezt megelőzni, de ha már a helyzet előállt, tudni kell kezelni. És hát ennél a pontnál is felmerül a kérdés: közel érezted magadhoz a férfit annyira, hogy gyereket szülj neki, de innentől kezdve lőttek a közös tusolásnak, koromsötétben megy csak a szex és nem érhet a hasadhoz? A legnagyobb baklövés, amit csak egy nő elkövethet, a takargatás – a férfi ugyanis vizuális típus, a zsákbamacska szexuálisan lehangoló, a nyafogás pedig kiábrándítóbb, mint a csíkok a combon.

Slamposodás

A lepukkanás annak ellenére elkezdődik már a terhesség alatt, hogy ősrég óta külön üzletek is foglalkoznak a kismamák öltöztetésével. Mert az egyszeri nő minek is újítaná fel a ruhatárát arra a pár hónapra, ha megteszi egy melegítőnadrág és egy XL-es póló átvészelni ezt az időszakot, és szülés után is jóval egyszerűbb és praktikusabb mindenfelé játszóruhában mászkálni - nemcsak otthon. Pedig nincs is annál szürreálisabb látvány, mint egy kisgyerek a legújabb divat szerinti Hello Kittys cuccban, mellette meg az anyja zsákruhában. Az pedig alap (lenne), hogy a férfit megtiszteled azzal, hogy nem anyavagyok-üzemmódban, leböfögött felsővel, kócosan és szőrösen várod haza, hanem megpróbálsz nő maradni.

Kötekedés, hiszti

Tipikus az időzített bomba státusz is: míg korábban fel sem vette a dolgokat, a nő szülés után ingerült, mindenért felcsattan, sír, a férfinak pedig kötelessége a hangulatváltozásokat teljesen természetes dolognak betudni, hiszen a szakkönyvek, szaklapok is megírták, hogy ezek csak az anyai szervezetben termelődő hormonok okozta tünetek. Legegyszerűbb egyébként ebben az esetben is minden gondot a progeszteronra fogni, és két dühkitörés között csendben sajnálni magunkat mackóalsóban a kanapén pityeregve, miközben a férj inkább túlórázik, amit teljes mértékben meg lehet érteni.

Közös programok hiánya

Nincs idő és energia tehát a szexre, nincs idő a testre, nincs idő öltözködni és nincs idő lenyugodni. Jobbik eset, ha ezek után nincs idő a férjre se, rosszabb, ha a felsorolt tünetcsoport miatt inkább már neki nincs ideje (gusztusa) a nőre. Pedig olyan gyerekről még nem hallottam, aki pszichésen sérült volna amiatt, mert egy-egy hétvégére átpasszolták a nagyanyjához, olyan ismerős pasikkal viszont tele a padlás, akik tök egyszerűen megfogalmazzák a félrelépésük okát: "A feleségemnek nincs ideje rám."

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.06.16 16:09:58bungics

  Kettőt szültem.
  1. A libidóm soha olyan magas nem volt, mint terhesen, a szüléseim után, alig bírtam magammal (ugyan mire kell az a hat hét az orvosok szerint?), köszi, a szexuális életünkön csak lendített a szülés.
  2.Szégyenlős soha nem voltam a férjem előtt, a testem számottevően nem változott, probléma kihúzva.
  3.Világ életemben hiú voltam, és imádtam öltözködni. A kismama ruházkodás csak egy újabb pluszt hozott, szülés után meg élveztem, hogy újra csinosan, nőcisen öltözködhetek. Fodrász, kozmetika ugyanúgy, mint előtte, sőt azóta lakkozom a körmöm, hogy itthon vagyok. :) Tehát slampos soha nem voltam, nem is leszek.
  4. Hogy érzelmileg hullámzóbb lettem e, nem igazán tudom, de mivel a KOMMUNIKÁCIÓ mindig működött köztünk, az tudom és mindenen át lehet lendülni.
  5. Nem kell utálni anyóst, anyukát, le lehet passzolni már egy pár hetes gyereket is. Ilyen egyszerű. Ha valakinek nincs igénye közös programra, akkor nem csinál. Nem hiszem, hogy ez a gyerek miatt lenne. Aki erre fogja, az vessen magára. Jelentéktelen problémának tartom, amit könnyen meg lehet oldani.

  Na, akkor én egy szuper nő, szuperanya vagyok. Most büszke vagyok magamra.

 • 2012.06.16 16:15:30g-dúrban zúgó kabóca

  ja, hát a gyerekszüléssel bizony hamar kiderül, hogy melyek azok a házasságok, amelyek azért születtek, mert a nő el akarta magát vetetni, a fickó meg volt olyan hülye, hogy belement. érett, egymást őszintén szerető emberek házasságából ilyen problémák nem születnek, ennyire egyszerű ez.

 • 2012.06.16 16:16:14Alternatív

  bexi7:

  Hol volt, hol nem volt, ott ahol a szép lányokat nyers uborkából
  kvarclámpával csinálják; no ott, Édes Jenő fodrászszalonjában két
  érett kislány űlt, üldögélt az ezüstős hajszáritó korona alatt.Csevegtek
  előkelően és amúgy tündéresen.
  - Az én Antim valódi királyfi volt húsz évvel ezelőtt!-csicseregte az egyik.
  Fehér Skoda Octavián jött, délceg volt, karcsú, izmos, és szellemes.
  A hétfejű sárkánnyal is megvívott a csókomért. Most meg hétszámra
  döglik a tévé előtt, az ágyban kizárólag hortyogni tud. Mindent egybe-
  vetve egy buta, hájas, sörszagú béka.
  A másik, csak úgy magában, elmosolyodott.
  - Nem lehet, hogy a csókodban volt a hiba, édes Arankám?

  (Czakó Gábor)

 • 2012.06.16 16:53:20ColT

  "Kötekedés, hiszti"

  Szerintem csak ez a baj. A legtöbbeknek nem baj, ha meghízik az asszony, az előbb-utóbb így is-úgy is. A ruhát amúgy is leszeded róla, kit zavar, ha slampos.

  De ha nem hagy nyugtot, az gáz. Én csak ettől akdok ki.

 • 2012.06.16 17:14:46énésénke

  van átmenet a mindig tüchtig parfümillatú konyhatündér-orgazmusbajnok-takarítóNo1 és a mosdatlan-koszospólós-melltartónélküli-rántotthússzagú trampli közt.
  a férj is férfi, lelombozza a szúrós láb (urambocsá áll), vagy az izzadtsággal és refluxxal kevert kajaszag.
  és nem sok ráfordítás időben, ami sokszorosan megtérül, nekem megtérült.

 • 2012.06.16 17:39:15trey82

  a Deri Henrietta egy undorito paraszt kurva

  lehanyom ha egyszer reszegen talalkozunk, a pasijat meg kiherelem

 • 2012.06.16 17:56:44ColT

  @énésénke : Nem beszélve arról, hogy ezek azok a nők, akik különben az utcára nem mentek ki smink nélkül, illetve melóhelyen is mindig nagyoncsinosankellettkinézni.
  Na most ha szülés urán visszamegy dolgozni (ha nem csak nyafog, hogy nincs hova), akkor legkésőbb, muszáj lesz össze magát szedni... Akkor már jobb úgy kezdeni.

 • 2012.06.16 18:03:19Avenarius

  @p4r4j35u5

  Széles körben kipróbált elméletről számolsz be? Mert ha nem, kezdhetsz gyanakodni, hogy csak _te_ vagy az, akivel a női évetne max egyszer akarnak lefeküdni. Gyárthatnál teóriát úgy is, hogy egyszer megpróbálsz jó lenni az ágyban.

  Sajnos, ami engem illet, kissé átestem a ló túloldalára. Annyira kibújt belőlem, az anyából egy nő, hogy életemben először, két kisgyerek után szeretőm van. Csak szexet várok tőle, és azt nagyon jól adja. Ez van, ide dobjátok a köveket. Mindezzel csak azt akarom mondani, hogy a cikkben felsoroltaknál sokkal több dolog teszi próbára a kapcsolatot. Nem csak egy szőrös lábról vagy némi túlsúlyról van szó, és nemcsak a megcsalt, slampos nőkről van értelme beszélni.

 • 2012.06.16 18:31:20ColT

  @Avenarius : Nem kell oda kő, majd a lelkiismereted, vagy a férjed elintézi a dolgot :)

 • 2012.06.16 19:33:39borzlány

  Mekkora közhelygyűjtemény basszus.

  Anno a szülésfelkészítőn legszívesebben összecsókolgattam volna azt a fiatal szülészorvost, aki elmondta, hogy az apukák legjobban teszik, ha heti egy éjszakát átvállalnak némi lefejt tej társaságában, hogy addig anyuka alhasson. Milyen jólesett, hogy ez a férjemnek természetes volt, hogy nem _segített_ a gyerek körül, hanem részt vett a teendőkből. És mennyire sajnáltam azokat az ismerős lányokat, akiknek a férje nemhogy nem kelt fel éjjel a gyerekhez soha, hanem inkább még dühöngött, hogy nem lehet aludni ennyi sírás közepette.

  És mekkora mák, hogy most, hogy várom a másodikat és el vagyunk tiltva a szextől, nem kell azon aggódnom, hogy félrelép-e. Be is b.szna, ha ilyen infantilis lenne, mint a cikkben lefestett pasik, hogy a legkisebb, tökéletességtől való eltérés esetén szaladna szeretőhöz/válni.

  Egyébként érdekelne, tényleg léteznek-e azok a nők, akik elvannak évi egy szexszel?! Inkább nőket hallok arra panaszkodni, hogy a párjuk mindig "fáradt" a dologhoz.

 • 2012.06.16 20:06:00jani_a_hegyről

  Ferfikent azt kell, hogy mondjam, hogy borzasztoan alacsony szinvonalu a cikk. Manapsag egy rakat ferfi szimplan nem is foglalkozik a gyerekvallalas gondolataval, annyira osszfossa magat a tematol, ilyen szar cikket olvasvan meg igazolva is lathatja, hogy milyen faszagyerek, o ezt elore tudta, hulyeseg gyereket vallani, mert csak a szar jut...
  Nos, ha egy ferfi szereti a nojet, es a gyereket, akkor igenye van atvallalni dolgokat a gyereknevelesbol, ami egyertelmuen aldozatokkal jar. Mindez nem jelenti azt, hogy vege az eletnek, es elhizott, mackogatyas, mogorva asszonyok az anyak... a cikk irojanak ilyen volt az edesanyja, vagy honnan szedte ossze ezt a kupac szart? Letezik az a szint, amikor maga ala kerul az ember, de ehhez nem kell szules, ha valaki hajlamos arra, hogy elhagyja magat, annak valoszinu elotte is voltak jelei, es mindig van felfele is ut, amire a furcsan tul vedett ferfiak segiteni tudjak leginkabb ravezetni eletuk parjat...
  es a ferfi szot kezdjuk el a szo eredeti ertelmeben hasznalni, mert a cikk alapjan inkabb nyul bela-fostos pisti kategoriarol van szo.

 • 2012.06.16 20:10:36FAQlyás Menyét

  Biztos van benne igazság, de el is van túlozva több dolog a cikkben. Például az öltözködés fontossága. Vagy a másik, hogy ha szőrös a nő. Ez meg mi, a terhesség után idnul meg a szőrnövekedés? Egészsége nők már tizenéves koruktól szőrösek - ott és annyira, ahol és amennyire természetes - és azok is maradnak, hacsak az amerikából indult (hogy a nem serdülő lányokra hasonlítsanak és ezzel a szűziesség látványát keltsék) tudatszennyezés hatására nem kezdik el szőrteleníteni ilyen-olyan testrészeiket. Most meg már ott tartunk, hogy a magyarokhoz is begyűrüzött, nehezen lehet látni egy-egy nőt, amelyik nem szőrteleníti e manipuláció hatására a hónalját vagy a lábait például.

 • 2012.06.16 20:19:38énésénke

  A műtéti őrzőben kaptunk egy új lakótársat, ő is császáros volt.
  Azt most ugorjuk át, hogy micsoda henye-lusta népség a császáros (én úri passzióból azért még vajúdtam is 22órát a látszat kedvéért), szóval a csaj első dolga az volt, hogy kérte a sminkkészletét.
  Ez egy hihetetlen véglet.
  Ma már anyaként azt mondom, vannak, akiket úgy szocializáltak, hogy egy mesterséges arcát mutassa a világnak.
  Az, hogy milyen a cikk, egy dolog, viszont a jelenség, amiről ír, létezik.
  Ha bevallja az anyuka, ha nem.
  Mindenki egyéni akaratereje és igénye, hogyan birkózik meg ezzel.

 • 2012.06.16 21:51:02p4r4j35u5

  @Avenarius
  Mondhatnám köszönöm a felvetést:)
  Nem hinném hogy rossz volnék az ágyban talán nem is egy legenda de azért az átlagot bőven verem.
  Sajnos ez otthon kevés, próbáltam a végére járni hogy mit csinálok rosszul?
  Kevés? Sok? Gyenge? Erős? Figyelmetlen? Ratyi? Mi a baj? Mit tegyek hogy holnap is legyen kedved, és ne csak jövő tavasszal? Ne, én kellek hanem más?
  A válasz simma volt az első alkalommal:
  ...Minden rendben veled, velem van a baj de majd dolgozok rajta...
  Aztán pár hónap múlva megint előkerült a téma hogy gyermek akkor mág sehol és a forró nyári éjszakák miért nem voltak alkalmatlanok mindég?
  Akkor már ez volt válasz:
  ... NAAAAHHH már megint témáááánál vagyunk NEKED csak eeeeez számít?...
  Nálunk 1/1-es találati aránnyal jött össze a gyerek, másképp esélye se lett volna...

 • 2012.06.16 21:51:56p4r4j35u5

  miért nem voltak alkalmatlanok mindég? = miért voltak alkalmatlanok mindég?

 • 2012.06.16 22:01:05ankanpoikanen

  A cikk irójának egyértelmű, hogy se gyereke se komoly szeretetteljes kapcsolata nincs.

  Ha a páromnak a heréjét operálnák meg, én nem akadnék ki, hogy miért nincs kedve a szexhez és miért ápolatlanabb mint elötte

  !A férfiak egyszerűen el se tudják képzelni milyen, ha egyetlen szabad perce sincs valakinek.

  Amúgy meg szex hiányról beszélünk a foci eb alatt?Biztos ez is a nők hibája!

 • 2012.06.16 22:32:40wowerman

  "A férfiak egyszerűen el se tudják képzelni milyen, ha egyetlen szabad perce sincs valakinek" Érdekes nálunk fele-fele arányban csináljuk a házimunkát. Ha még erről sem tudnak megegyezni egy kapcsolatban, az tényleg halott. Ha viszont meg tudnak róla egyezni, akkor van szabad perce a feleségnek ;)

 • 2012.06.16 22:41:14angyalmentő

  Sziasztok!
  Egy babával vagyok itthon, és nagyon élvezem. Többek között azért is, mert végre nem kell minden nap kiöltöznöm és magas sarkúban topognom a melóba. Végre önmagam lehetek egy laza, sportosabb - és főleg - kényelmes felszerelésben, de ettől még tök jó nőnek érzem magam. Persze ehhez hozzájárul a MACSÓ férjem is, aki támogat - bevásárol és főz - és folyton kíván :)
  Anyaként kiteljesedhetünk női mivoltunkban, és akár szexisebbek lehetünk, mint voltunk. A dolog fejben dől el. Van, aki el tudja fogadni a változást, valaki egy részével tud csak megbarátkozni, valaki meg vissza akarja kapni a régi testét (hát az nehéz lesz).
  Akinek az adottságai/türelme/ideje/kitartása révén megvan a lehetősége, hogy visszaváltozzon, tegye meg mindenképp, ha ettől érzi magát jobban.
  Aki meg "tartósan" átalakult, lássa meg annak az előnyeit. Meg lehet szokni, hogy az ember lánya a szüléstől megváltozik, hiszen ebben jó is van: pl. lehet, hogy nem tuti a hasam, de állat jók a megnőtt melleim - amit jól lehet rezegtetni a férjünk előtt ;).
  Pár megjegyzés:
  - Az anyaság nem lehet hivatkozás arra, hogy az ember lánya tartósan ápolatlanná váljon. Amit meg lehet tenni, azt igenis meg kell tenni - már csak a saját önbecsülésünk érdekében is! Lehet, hogy egy manikűr 3 napig tart, de csak elkészül :)
  - Érdemes beszerezni egy csomó nem drága, de gusztusos holmit otthonra a sok átöltözéshez (hogy ne kelljen leöklendezett szerkóban lennünk akkor sem, ha nem volt idő mosni).
  - Csodákat művel az egészséges táplálkozás és a sok folyadék (nem cukros), és persze remekül fogyaszt a napi (intenzív) séta a babával.
  - A pihenés a legfontosabb: amikor a gyerek alszik, lehetőleg aludj te is! Ezt sose sajnáld magadtól!
  - Nem szabad türelmetlennek lenni. A terhesség 40 hét: ennyi idő alatt változtunk át, ennyi idő kell és jár nekünk a formába kerüléshez.

 • 2012.06.16 22:50:41p4r4j35u5

  Nah amint látom ideológiát nem gyárthatok, mivel sok itt a mindenféle ellenpélda, ezek szerint én nyúltam bele egy gázos darázsfészekbe.

  Szal akinek megy és bírják és megtalálták és etc.:

  Keep it solid steel!

 • 2012.06.16 23:22:38Azon a reggelen, mikor

  p4r4j35u5: Otthagyni, elválni. Most. Szeretőt beszerezni. Most. Nem párterápiára cipelés, nem várakozás, nem falnak fordulós néma, befelé fojtott zokogás évekig. (Bergman Jelenetek egy házasságból című filmjében van egy jelenet, melynek a címe: "A szőnyeg alá söprés művészete". Alapmű.) Ami most van éppen, ez a TE életed. Érted?

 • 2012.06.16 23:34:36megmondomén

  Nos, nem egy példa van előttem, ahol a csaj szülés(ek) után baromi jól néz ki, lapos has, csinos, ad magára, lakásra, gyerekekre is. A férj meg.... slampos, elhízott. És mi van akkor, ha a csaj meg ezért nem akarja, mert rosszul van a buddha típusú férjétől, aki jól lepukkant? A nőknek is számít a látvány ám az ágyban, nem csak a pasiknak! Nem kéne ám mindent a nőkre kenni, van a férfiak között is olyan aki doszt nem ad magára, mert már "elkelt"....

 • 2012.06.17 00:13:08wowerman

  megmondodte: ez akkor számítana ha emellé a pasi még ehhez nem kívánná a szexet.

 • 2012.06.17 01:30:18Kohn Troll (Altdel)

  Apa vagyok, duplán. Mindkét gyerek császárral született. Veszélyeztetettség miatt a szex szülés előtt és után is sok hónapig tilos volt. Az első baba ráadásul koraszülött volt, egy hónapot töltött gyerekkórházban. Kocsink nem volt, csórók voltunk naponta többször taxizni, a kórház meg messze volt. A feleségem vágott hassal felkelni sem nagyon tudott az ágyból, nem hogy akrobatikus szexmutatványokba bonyolódni, így én bringáztam át a kórházba naponta többször, frissen fejt tejjel.

  Aztán csak eljött az idő, a seb begyógyult, a baba hazakerült. Anya még hónapokig gondolni sem bírt semmi ungabungára, így aztán a kamaszkorban legnépszerűbb megoldáshoz folyamodtam. Megvan annak is az előnye: fantáziálós maszti közben sértődés nélkül lehet partnert váltani. Valós körülmények között elég nagy durci lenne belőle. :D

  Az asszony nagyjából tudta, hogy így oldom meg, és ez mindkettőnknek megfelelő volt. A tej mindig kevesebb volt a kelleténél, és a babák nem is szoptak túl jól, ezért sokszor fejt tejet vagy tápot adtunk nekik kiegészítésként. Éjjelente általában én, a nej hadd aludjon, nappal meg ő, amikor én dolgoztam.


  Ha lesz harmadik, akkor tuti császár, tuti szextilalom, és mégis bevállalnám. Bár az igazat megvallva, a maszti nekem nem "szükséges rossz". Szerintem nagyon jól csinálom. :D

 • 2012.06.17 02:36:43dobcsek

  ójaj, ezt a szexista dumát. hajajaj

 • 2012.06.17 09:46:43JónásBrigi35

  A legelső kommentben benne van a lényeg. A többi felesleges szájtépés. A cikk is.

 • 2012.06.17 09:57:09kismorgó

  hát, nem tudom...olyan felesleges ezzel stresszelni embereket!
  Én sokkal jobban érzem magam anyaként, és a szex is szuper. Igen, volt, hogy délben még pizsamában, mosdatlanul szaladgáltam a lakásban. Meg hogy elsírtam magam a fáradtságtól. És még valószínű, lesz is. Na és? A pasim szeret, imádja a gyereket, és ha kell, segít is. Az élet nem mindig rózsaszín vattacukor így, de ez van. Szerintem nem kell ezen parázni. Azt vettem észre, hogy minden ami gyerekkel kapcsolatos, túl van lihegve.

 • 2012.06.17 10:30:19fizetekmegegysort

  Angyalmentő: Teljesen igazad van, egy gyerekkel így működik. Én is ezeket gondoltam, míg csak egy volt. Most, hogy már kettő van, kicsit árnyalnám a véleményem. Mert bizony anya nem dől le aludni, hisz véletlenül sem egy idôben alszanak, és ez tök normális. Nem lehet ugyanaz a ritmusa egy hàrom évesnek mint egy kisbabának. Sőt, a kicsi éjjel is sokat ébred, még most is, és nem hagyhatom sírni mert felkelti a nagyot. A férjem segít, de akkor is úgy élem meg, hogy reggeltől estig etetek, játszok, altatok, ha ember hazajön és átveszi őket, gyorsan főzök mosok, este ágyba zuhanok, éjjel a kicsihez 2-3 kelés. És igen, a lábam szőrtelenítése komoly kihívás, a fodrász kozmetika pedig komoly szervezés, és ha 3 havonta sikerül megszervezni, tuti, hogy akkor lesz beteg valamelyik gyerek, vagy a nagyi, aki vigyázna rájuk. Szóval igen, ami egy gyerekkel sima ügy volt, az kettővel szép emlék/ álom, hárommal meg szerintem mission impossible lehet.
  Hacsak nincs fizetett bébiszitter, vagy egész nap ráérő fitt nagyi (ugyanis míg egyet rá lehetett bízni mamára, kettővel már nem bír el...)

 • 2012.06.17 11:01:27kunigunda2012

  Jézusom. Már a cím: Így válnak antinővé az anyák. Ez egy olyan cikk, amelyik a bevallottan liberális-baloldali ihletettségű indexen jelenik meg. Mert ha a kurucinfon lenne, akkor korrekt. De 2012-ben, az Isten áldja meg a cikk íróját (és azokat, akik felnegedték a cikket), ilyet írni, ilyen címmel, nem ironikusan, hanem komolyan, elképesztő. Na ezért érdemes emigrálni, drágák, nem másért. Mert ha én egy "liberális" újságfelületen ezt olvasom, mármint hogy olyan sztereotípiákat erősítenek meg, amik az 50-es évek Amerikájában is kiverték a biztosítékot, hogyaszongya, hogyan tartson meg egy férjet/élettársat az anya, hogyan maradjon üde, kívánatos, miközben anyai teendőit siekrresen elvégzi, na akkor mit várjak a konzervatívoktól. Hogy is van ez?? Ha egy nő igényes, akkor nem attól lesz igénytelen, mert szült egyet-kettőt, hanem azért mert nincs már rá energiája, ereje. Ez nem munkahely-váltás, apuci. Itt a krumplilevest életveszélybe-csúszómászó egyéves-kétéves meleltt kell megfőzni, a logisztikát kialvatlanul összehozni, alig működö agysejtekkel (próbálja apuci kté bepálinkázott éjeszaka után megszervezni a háztartást és midnen egyebet, s emeltt legyen szellemes társalgó. S mindezt szorozza be 2 évvel. Na). Ha az én férjem császáros szülés után nem segített volna aludni, háztartást logisztikázni stb, úgy repült volna, mint a pinty. Nem jutottunk volna el addig, hogy igénytelen meg ápolaltlan. Sima együttműködésről szól a dolog. Mint ahogy én is kiállok mellette, ha neki van stresszesebb munkája hetekig, és nem megyek el a Jóskával hetyegni, mert ilyenkro a férjem talán hamarabb elaszik a hitvesi párnán. Édes jó anyám. Ezt a szöveget már anyám is szégyellte volna lenyomni a hetvesen években. Beszorultatok az időgépbe, indexék???Erősítsétek a sztereotípiát, hajrá, hogy férfi nélkül nem bodlgoulnak a nők (és akkor így is lesz)

 • 2012.06.17 11:28:11asdfxxx

  Kétoldalú a dolog. Mindkét félnek úgy kell hozzáállni- közösen. Sok nőt is hallok panaszkodik, hogy a házasságkötés előtt magára sokat adó, "adonisz" férje pocakos, slampos lett, elhanyagolja magát. Természetesen a nőknek is figyelniük kell magukra. De ne feledjük, hogy ők azok, akik kihordják, megszülik azt a gyereket, az ő testükben történnek az említett változások. Barátnőm nemrég szült (32), de mindig is rendszeresen sportolt. Ennek folytán a szülés is könnyen ment (1 óra sem volt, azt hiszem). Az alakját is viszonylag hamar visszanyerte, és az egész terhesség alatt úgy tartotta magát, hogy sok nem várandós kismama is megirigyelhette volna. Utolsó napig dolgozott, szinte semmiféle fizikai segítségnyújtásra nem volt szüksége. (Az igazsághoz tartozik, hogy neki a férje sem egy slampos, elhanyagolt fickó, odafigyel magára- de elvárja ezt férfipajtástól is). Viszont nem szabad elfelejtenünk, hogy nem minden nő ilyen típus. Vannak, akiknek igenis nehéz, testet-lelket megviselő dolog a terhesség. Ezt én is akkor láttam be, amikor alkalmam volt néhány beszámolót meghallgatni. Amikor az ember az ágyból is nehezen tud felkelni, nem az fog a fejében járni, hogy néz ki.

 • 2012.06.17 11:34:46asdfxxx

  Még egy tanulságos történet. A férfiak valahogy kevésbé érzékenyek saját külsejükre, és ez elég súlyos probléma. Nem egy kapcsolatot láttam amiatt tönkremenni, hogy a férfi szinte már szó szerint "szétesett" (borzasztó módon elhanyagolt külső, sörpocak, sőt- mosdatlanság!), a feleség próbált jól hozzáállni (pedig elég ciki volt 30-as "bombanőként" egy slampos fickó mellett), minden érzékenységét latbavetve jelezgetni neki, közölni, hogy ha megszakad sem tudja az ápolatlan fickót "úgy" kívánni- de minden hiába. Végül bejött a képbe egy vadító harmadik (vagy csak szimplán ellaposodott a kapcsolat), és a legszebb az egészben, hogy a pasas még akkor sem "kapcsolt". Fogta mindenre a dolgot, csak arra nem, ami a valódi oka volt.

 • 2012.06.17 11:52:07Susie Q

  @p4r4j35u5: Á, nehogy azt hidd, éppen tegnap este hallottam egy olyan sztorit, hogy ha nem ismerném a szereplőket személyesen, azt hinném valami szappanopera forgatókönyvírója találta ki...

 • 2012.06.17 12:17:18évuska

  Kedves Kuruttya!

  Ha vonzó nők maradunk, és van kedvünk hozzá, vagy kedvünkön erőszakot téve, színlelve szexelünk a férjeinkkel, akkor is meg fognak csalni minket.

  Mert a szex nem mennyiségi kérdés, hogy megkaptad, megvan, és akkor nem kell más. Kell akkor is, valaki mástól, aki esetleg nem vár el annyit, aki egy kedves szónak is örül, mert nincs egy sok éve építgetett életetek, és nem várja el, hogy a szennyesbe dobd a zoknit, mert esetleg nem is veszed le nála. És ha szokás, bocsánatos bűn a félrejárás, ha van alkalom és persze jelentkező (más, magányos nők, akiket a családtól idegenkedő férfiak nem vettek el), akkor meg is teszik.

  Én is kínlódtam, méghozzá évekig engem szexuálisan éheztető partner mellett, huszonpár évesen, és mégse csaltam meg. Lehet, hogy ő viszont megcsalt. Szóval ez a fenyegetés kamu: ha szereted, maradsz, próbálkozol, szenvedsz. Ha nem szereted, akkor meg keress mást. Csak akkor kár volt gyereket csinálni meg beleugrani a házasságba.

  De mit lehet tenni, ha az ember nem kívánja a másikat, és kész? És ha érzelmileg kulturálatlan is, már nem is kedves, az nagyon nehéz. Azt hiszem, azt az agyrohasztó, stresszes, meg nem becsült létformát, amit a két-három gyereket ellátó nők csinálnak, miközben ők számítanak a legkevésbé, nekik nem jár a szabadidő meg a szép ruha, és magukat is meggyűlölik, ti el sem tudjátok képzelni.

 • 2012.06.17 17:57:00wowerman

  kunigunda, minek belevinni ebbe a politikát? vazze.... Egyébként ez a DÍVÁNY nem az index

 • 2012.06.17 19:23:58tea fan

  "míg korábban fel sem vette a dolgokat, a nő szülés után ingerült, mindenért felcsattan, sír"

  Aha.
  Namármost, feltételezve, hogy emberünk nem egy eleve hisztis libát vett feleségül, nem lehet, hogy mindennek alapvető oka a: kialvatlanság?
  A "hisztis" anyák ostorozása helyett esetleg eszébe juthatna némelyeknek, hogy az ember eléggé talajt tud veszteni a kialvatlanságtól. Az alvásmegvonás konkrétan egy kínzási módszer; gyerekvállalásnál nyilván nem olyan szinten kerül elő a dolog, mint a hadifogolytáborokban, de már kevesebb is elég ahhoz, hogy az ember pszichés egyensúlyára negatív hatással legyen.
  Ergo, ha a korábban nem hisztis nő "hisztissé", azaz ingerültté, pityergőssé válik, tessék segíteni neki egy-egy hosszabb alvás lehetővé tételével, vagy egy néhány órás kikapcsolódás megszervezésével.

 • 2012.06.17 21:52:28ujjujjuj

  asdfxxx:

  "sok nem várandós kismama is megirigyelhette volna"

  Milyen a nem várandós kismama? :))

  Amúgy meg a sportolás és a könnyű, rövid szülés között nincs összefüggés, lásd Rubint Réka. Nem tartozik a személyes kedvenceim közé, de azt igazán nem lehet róla állítani, hogy nem elég sportos.

 • 2012.06.18 09:03:18baucis

  Szerintem ez kurvára túl van lihegve, túlpánikolva és túlbeszélve. Egy jó férj mellett minden egyszerű.
  Soha nem volt ezzel gondom, a férjem segít, az anyám segít (volt, hogy kéthónaposan otthagytam nála a gyereket egy hétvégére, amíg mi egy wellnesshotelben lazítottunk az emberrel. Istenieket dugtunk közben.)
  A férjem akkor is, most is gyakran vállalja a gyereket, én meg megyek barátnőzni vagy máshova. Máskor meg én maradok otthon, és ő megy sörözni. Ha kettesben akarunk lenni, akkor ott van anyám, akire nyugodt szívvel rábízom bármikor a gyereket. (Persze, tudom, nem mindenkinek van szittelésre alkalmas anyja, vagy anyósa, ez igaz.) De az tuti, hogy legalább 50 százalékban függ a férjtől, hogy milyen nő a felesége a szülés után. Nálunk nincs panasz.
  És még valami. Van egy jó haverom, elég nagy nőcsábász volt világ életében, nem dicsőség, de szeretőt is mindig tartott az asszony mellett. na ő mondta, hogy aki terhes vagy kisgyerekes nőt megcsal, az mehet önként dalolva a Tajgetoszra és ugorhat lefele. Mert annál aljasabb, gonoszabb és ostobább nincs. Nem is csalta az asszonyt, amíg a gyerek óvodába nem ment. :))

 • 2012.06.18 14:21:43krisz-nagy

  lerágott csont, minek erről megírni egy ezredik, semmitmondó cikket?

 • 2012.06.18 14:53:19rekabalint

  Miért nem írnak cikket arról, hogy hogy lesz a 20 évesen még tűrhetően kinéző pasikból szakadt, pocakos, kopasz, ápolatlan szerencsétlenség? Engem érdekelne a téma és ismerek pár hapsit akinek szüksége lenne ilyen tanácsra. Erről még nem olvastam, pedig gyakori jelenség. Írhatnának a 40-es társkereső nők a felhozatalról, mert ahogy látom elég silány és ezen változtatni kéne. Nem feministáskodásból mondom, de szerintem ez is van olyan jó téma mint az anyas antinős.

 • 2012.06.18 21:19:52ujjujjuj

  vágtázó halottkém

  A császár nem éppen könnyű szülés... Erre akartam kilukadni, hogy attól, hogy valaki sportos, még nem biztos, hogy egyórás villámszülése lesz, mert sajna komplikáció akárkinél lehet. (Egyébiránt le a kalappal az összes muszájból császárral szülő kismama előtt, mert rettenetesen nehéz lehet.)

 • 2012.06.18 21:23:03ujjujjuj

  vágtázó halottkém

  Felébrednél, nem csak a gyereksírásra, de arra is, ha megmoccan az ágyában. :) Így vagyunk kódolva. Ez fix. Sőt, ha hiszed ha nem, van olyan, hogy előbb felébredek 2-3 másodperccel, és csak utána hallom meg motoszkálni a lányomat a kiságyban. Mintha tudnám, hogy na most, ébredni fog. :)

  És hát igen... Az első hat hétben volt olyan éjszaka, hogy csak 4 órát aludtam, de azt sem egyben ám! De azért utólag minden mindig megszépül :)

 • 2012.06.19 13:54:45Mrs. Jackman

  Nagyon vicces kis cikkecske ez. Igen, a pasiknak szüksége van a szexre, mint a levegőre, csak az intelligensebbje felfogja, h az asszony a szülés után nem lesz nedves attól, hogy ő csettint. Az intelligensebbje felfogja, hogy a nőnek is szüksége van pihenésre, és esetleg ellátja a gyereket amikor hazaér, hogy legyen ideje magára. mert h az asszony nem lógatja otthon a lábát. kiváncsi vagyok, ha egy pasi nemiszerve esne át olyan traumán, akkor meddig nem használná...

  szóval lehet fanyalogni a pecsétes póló meg a kevés szex miatt, de lehet ellene tenni. aki meg nem bír ki négy hónapot dugás nélkül, amikor a flesége a gyerekével terhes, az nem férfi, hanem egy kis pondró.

 • 2012.06.19 13:56:29Mrs. Jackman

  ja, és a hisztiről még annyit, h ha valaki 0-24 órázik, akkor lehet, h cseppet fáradtabb a kelleténél, és átmenetileg nem tud olyan napsugaras lenni.

  a cikkírónak vagy egy angyal a férje vagy nincs gyereke.

 • 2012.06.19 14:07:06Mrs. Jackman

  Ja, az meg, h egy pasi csak sima lábal kíván meg egy nőt, jó nagy hülyeség. nem hiszem h némi borosta itt-ott eltánorítaná az embert a szextől. függtelenül a gyerektől.

 • 2012.06.19 14:07:41E888

  Nagyon felszínes és ostoba ez az írás ! Senkinek nem segít.

 • 2012.06.19 16:46:47Ernoke

  nincs gyerekem, de ez az alvás-téma azért érdekelne, mert jelenleg hetekig elvagyok max. 5 órás alvásokkal (ma is 4 óra jutott, és teljesen pihent vagyok, bár ez a kellemes melegnek is köszönhető szerintem), de nem tudom, hogy viselném tea nélkül, szoptatva, erőltetett műszakban.:D
  akit pedig zavar, ha kicsit borotválatlan és slampos a felesége, és ettől már nem kívánja meg, az az ún. "finnyás férfi" kategória, amit messziről kerülni kell. nekem is tök mindegy, mikor fürdött, borotválkozott, váltott ruhát utoljára a pasim, mert mindenhogy szexis.

 • 2012.06.20 17:19:46Mrs. Jackman

  hát nem tudom, nekem rohadtul nem mindegy, mikor fürdött utoljára, szerencsére minden nap szokott.

  a hetekig elvagyok max öt órával meg vicces, mert nem biztos, h egyben tudsz annyit aludni. és a gyerekkel nincs hétvége.

 • 2012.06.21 10:35:47Ernoke

  gyakran most se egyben alszom annyit, és sokszor csak 3 óra jut, hétvégén is. és pont azt mondtam, h az érdekelne, hogyan lehet ezt bírni gyerek mellett. persze lehet, h a hormonok segítenek az állva elalvás ellen.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta