Legyen a gyerek okosabb

Fotó: Enokson/FlickrCC
Fotó: Enokson/FlickrCC

Hát persze, hogy a könyvektől. A könyvhét duplázódik, mi pedig a Móra kiadó könyveiből válogattunk. Csupa olyat, amiből tanulhat a gyerek – játszva, szórakozva, mesélve.

Tanuljon tényeket
Friderike Wilhelmi: Miért sós a tenger? (4-8 éveseknek

TN6 B957287

Végre-végre kezemben tartom ezt a könyvet: a Miért sós a tenger?-re minden olyan szülőnek szüksége van, akinek kíváncsi gyereke van. A kedves, és igazán gyerekkézbe tervezett kötetben választ kapunk arra, hogyan talált haza Némó, a bohóchal, hogy miért csíkos a zebra, és még arra is, vajon hány lába van pontosan a százlábúnak. Kisebbeknek egyszerűen elmondhatjuk a választ, míg az iskoláskorú gyerekekkel kitalálósat játszhatunk, hiszen minden kérdésre adott a, b és c válasz.

Móra Kiadó, 2 890 Ft

Tanuljon a mindennapokról
Törődöm magammal! Hát te? - Kíváncsi kölykök (4-7 éveseknek)

TN6 B994740

Ez egy igazán helyes könyv - kiáltott fel tesztolvasónk (Gazsi, 5) anyukája, amikor meglátta a nekik szánt kötetet. És tényleg, Gazsi azonnal rá is vetette magát, hisz melyik gyerek ne örülne egy olyan könyvnek, amelyhez vannak csomagolva matricák, filctollak, sőt, a könyvbe még írni is lehet. (Meg újraírni, mivel az oldalak le is törölhetőek.) Bár 4 éven felülieknek szánja a kiadó, mi azért inkább fejlettebb négy-, de méginkább Gazsikorú 5-7 éveseknek javasoljuk. A könyvben játékosan tanulhatnak a kis olvasók az egészséges táplálkozásról, a mozgásról, de még a nevetésről és mások segítéséről is.

Móra Kiadó, 2 490 Ft

Tanuljon... főzni?
Gaál Zsuzsa: Vacka-kóstoló (6-10 éveseknek)

TN6 B963497

Kispupák Zsömle szakácskönyve igazi meséskönyv: Hókupackavacka legnépszerűb lakosainak egyike. Hókupackavacka pedig nem afféle miniatűr falu – van neki szóvivője, cinkeriportere, de még vezető meteorológusa és adásrendezője is. Szóval nem kis dolog az, hogy Zsömle szakácskönyvet írt. A mesék a receptekkel kelnek életre, így a Szoknyapöttyösítő meséhez az álmos hörömpöly ilik, de készíthetünk csipkés propellert, netán mákos zoknit, a lényeg, hogy a gyerekek élvezni fogják. Akkor pláne, ha éhesek:)

Móra Kiadó, 2 990 Ft

Tanuljon Till Eulenspiegelről
Erich Kästner: Till Eulenspiegel (7-10 éveseknek)

TN6 B998659

Bár a borító nem nyerte meg elsőre tesztolvasónk, Kinga (8) tetszését, a meséket az első sorok után már nagy élvezettel olvasta, legalábbis amint túltette magát a német helységneveken. Nem is véletlen: Kästner klasszikusai közé tartozik a hatszáz éve élt bohóc története, aki egy nap egyszercsak kisétált csíkos ruhájában a cirkuszból, és onnantól kezdve lódításról-lódításra élt, rászedve a hiszékenyeket és nevetve az egész világon. Lett belőle hát péklegény, toronyőr, kovács, de még lelkész is. De persze semmihez sem értett...

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek