SZÜLŐSÉG

Legyen a gyerek okosabb

2012. április 7., szombat 17:50

Fotó: Enokson/FlickrCC
Fotó: Enokson/FlickrCC

Hát persze, hogy a könyvektől. A könyvhét duplázódik, mi pedig a Móra kiadó könyveiből válogattunk. Csupa olyat, amiből tanulhat a gyerek – játszva, szórakozva, mesélve.

Tanuljon tényeket
Friderike Wilhelmi: Miért sós a tenger? (4-8 éveseknek

TN6 B957287

Végre-végre kezemben tartom ezt a könyvet: a Miért sós a tenger?-re minden olyan szülőnek szüksége van, akinek kíváncsi gyereke van. A kedves, és igazán gyerekkézbe tervezett kötetben választ kapunk arra, hogyan talált haza Némó, a bohóchal, hogy miért csíkos a zebra, és még arra is, vajon hány lába van pontosan a százlábúnak. Kisebbeknek egyszerűen elmondhatjuk a választ, míg az iskoláskorú gyerekekkel kitalálósat játszhatunk, hiszen minden kérdésre adott a, b és c válasz.

Móra Kiadó, 2 890 Ft

Tanuljon a mindennapokról
Törődöm magammal! Hát te? - Kíváncsi kölykök (4-7 éveseknek)

TN6 B994740

Ez egy igazán helyes könyv - kiáltott fel tesztolvasónk (Gazsi, 5) anyukája, amikor meglátta a nekik szánt kötetet. És tényleg, Gazsi azonnal rá is vetette magát, hisz melyik gyerek ne örülne egy olyan könyvnek, amelyhez vannak csomagolva matricák, filctollak, sőt, a könyvbe még írni is lehet. (Meg újraírni, mivel az oldalak le is törölhetőek.) Bár 4 éven felülieknek szánja a kiadó, mi azért inkább fejlettebb négy-, de méginkább Gazsikorú 5-7 éveseknek javasoljuk. A könyvben játékosan tanulhatnak a kis olvasók az egészséges táplálkozásról, a mozgásról, de még a nevetésről és mások segítéséről is.

Móra Kiadó, 2 490 Ft

Tanuljon... főzni?
Gaál Zsuzsa: Vacka-kóstoló (6-10 éveseknek)

TN6 B963497

Kispupák Zsömle szakácskönyve igazi meséskönyv: Hókupackavacka legnépszerűb lakosainak egyike. Hókupackavacka pedig nem afféle miniatűr falu – van neki szóvivője, cinkeriportere, de még vezető meteorológusa és adásrendezője is. Szóval nem kis dolog az, hogy Zsömle szakácskönyvet írt. A mesék a receptekkel kelnek életre, így a Szoknyapöttyösítő meséhez az álmos hörömpöly ilik, de készíthetünk csipkés propellert, netán mákos zoknit, a lényeg, hogy a gyerekek élvezni fogják. Akkor pláne, ha éhesek:)

Móra Kiadó, 2 990 Ft

Tanuljon Till Eulenspiegelről
Erich Kästner: Till Eulenspiegel (7-10 éveseknek)

TN6 B998659

Bár a borító nem nyerte meg elsőre tesztolvasónk, Kinga (8) tetszését, a meséket az első sorok után már nagy élvezettel olvasta, legalábbis amint túltette magát a német helységneveken. Nem is véletlen: Kästner klasszikusai közé tartozik a hatszáz éve élt bohóc története, aki egy nap egyszercsak kisétált csíkos ruhájában a cirkuszból, és onnantól kezdve lódításról-lódításra élt, rászedve a hiszékenyeket és nevetve az egész világon. Lett belőle hát péklegény, toronyőr, kovács, de még lelkész is. De persze semmihez sem értett...

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta