SZÜLŐSÉG

Mikor kapom vissza a nőt? - szex a szülés után

2011. május 25., szerda 19:00

Azt szokták mondani, a születés az élet csodája – illik is így beszélni róla. Amellett, hogy szerencsés esetben csodálatos élmény lehet a nő számára szülni, felvetődnek testi és lelki nehézségek, amelyekkel nem feltétlenül könnyű megküzdeni, mégis ritkábban esik szó róluk. Igaz, beszélünk szülés utáni depresszióról, és a megváltozott életforma miatti alvás és időhiányról, fáradtságról. A szex kérdése is minden anyát foglalkoztat. Heti pszichó.

Test és lélek

A női test számára nem egyszerű bevenni azt a kanyart, amit a szülés jelent. Gondoljunk arra, mikor kicsit máshogy sikerül a hajszínünk, mint általában, milyen nehéz hozzászokni. Vagy ha felszedünk néhány kilót: rosszul érezhetjük magunkat a bőrünkben, és nem csak azért, mert szándékunk elleni a változás, hanem mert úgy kell viselnünk a testünket, ahogy még nem megszokott, nem otthonos számunkra.

Ehhez képest a szülés hatalmas változás: átalakul az egész test, méghozzá a lélek tempójához képest vészes gyorsasággal. Hagyján, hogy a várandósság ideje alatt szinte napról napra változik: erről tudható, hogy minden átmeneti, ennek a különleges néhány hónapnak velejárója. Ennél nehezebb elfogadni, hogy a csöppség megszületése után már nem ugyanazt a testet kapjuk vissza, mint amiben előtte otthon éreztük magunkat. Nemcsak az esetleges plusz kilókról van szó, ami a szoptatós anyák egy részéről úgyis leolvad, hanem a szélesebb csípőről, megváltozott mellekről, bőrről, stb.

A hüvely is változik

A sokféle változás közül különösen félnek a hüvely változásától, annyira, hogy a császármetszést kérők egy részét kifejezetten ez a szempont vezérli. Mások azt fogalmazzák meg, hogy a szülés fájdalmától félnek, ám e mögött gyakran a szülés eseményétől való rémület áll. Hogy lehet úgy kitágulni, és ha már sikerült, visszaalakulni? Kell valami jó értelemben vett vak hit saját testünkben, a természet jól működésében ahhoz, hogy emiatt ne aggódjunk. És ha már megtörtént a szülés, vajon hogyan lehet elkezdeni a szexuális életet azzal a testtel, ami már nem a régi, és főleg azzal a vaginával, amivel idő közben valami egészen furcsa dolog történt?

Mindez okozhat szorongást, ami hozzáadódik a szexuális életnek egyébként sem feltétlenül kedvező hormonális változásokhoz a szoptatás időszakában. Rendkívül rugalmas személyiség kell ahhoz, hogy valaki könnyedén vegye teste változásait, és azt is, hogy ugyanaz a test most egyszerre biztonságos fészek és tápláló forrás egy baba, és szexuális partner egy férfi számára.

A szexhez semmilyen formában nem volt kedvem

"És akkor először érzi meg a nő, hogy egyáltalán nem kívánja a férjét. Sőt, nem csak hogy nem kívánja, de azt se szeretné, ha megérintené.  A melléhez különösen ne érjen, az most valahogy egészen érzékeny, de nem úgy, ahogy azelőtt. A férfi kezének az érintése kellemetlen, hiszen az utóbbi másfél hónapban egy csecsemő szopott belőle folyamatosan.

Nem baj, mellek kizárva, különben is furcsa érzés, hogy akármikor elindulhat a tej belőle, inkább marad a szexinek egyáltalán nem nevezhető, de igazán praktikus kismama-melltartó.

Nálunk elég hamar egyértelművé vált, hogy a szexhez sehogy, semmilyen formában nincs kedvem. Fáradt voltam, álmos voltam, és dübörögtek bennem a hormonok. Nem tudtam kikapcsolni, hallottam, ahogy a babánk megfordul a másik szobában a kiságyban, hallottam, ahogy levegőt vesz. Lélekben nem a saját ágyunkban voltam, hanem a gyerekkel. Tudtam, hogy ez nem normális, de nem voltam képes máshogy viselkedni. Pedig annyira szerettem volna" - írja olvasónk egy korábbi posztjában.

A férfiak is szenvednek tőle

A férfiak visszajelzései alapján a gyerek születését követő hónapok valóban nehezen viselhetők, de nem a testi változások, hanem a nő csökkent válaszkészsége miatt. Annál is nehezebb, mivel ennek megoldódása már nem köthető dátumhoz, mint az orvosilag előírt hat hét, tehát nyitott a vége. Kérdés, mikor kapja vissza régi feleségét, akit úgy tűnik, egyedül a gyermek birtokol – visszakapja-e egyáltalán? A nőknek, pároknak tehát elsősorban ennek a helyzetnek kezelését érdemes előtérbe helyezniük – ezzel szemben a hüvely kitágulásával kapcsolatos félelmek eltúlzottak, nem jellemző, hogy ez a fizikai változás jelentősen rontana a szexuális életen, a kapcsolaton.

Alkalmazkodás és kompromisszum

Egyszerű recept nincs ennek a helyzetnek kezelésére. Mindkét féltől alkalmazkodást és kompromisszumokat kíván. Miközben a férfi jó, ha érti, nem a személye és férfiassága ellen irányul a csökkent szexuális érdeklődés, a nő is figyeljen, hogy minél több törődés jusson párjának is, ne csak anyaként funkcionáljon a családban.

Segít, ha a férfitól sok pozitív visszajelzést kap testére, és azt el is tudja fogadni. Ha tartós önértékelési problémák lépnek fel, érdemes külső segítséghez fordulni. Az azonban természetes, ha időre van szüksége a nőnek, míg összebarátkozik „új” testével.

Jó hír, hogy a szülést követő testi-lelki problémák általában átmenetiek, különösen, ha erős kapcsolatra épült az új család, és ha minden résztvevőben megvan az új szerepek kialakítására való nyitottság. Érdemes türelmesnek lenni magunkkal és partnerünkkel szemben.

Bujdosó Karolina
pszichológus

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.05.26 10:38:07Giovanni.Gatto

  Jah szerintem a szex témája is kissé túl van beszélve.

 • 2011.05.26 11:04:57idunn

  szajberpiraty

  Pedig szégyellheted magad, mert piti igények miatt tervezel otthagyni egy nőt, aki gyereket szült neked. Maradhat egyedül a kicsivel, biztos rohadtul boldog lesz. Nyilván ő is nagyon lelkesen szexel veled, amikor tudja, hogy elvárod és feltételeket támasztasz hozzá... ilyen hozzáállással csoda, hogy hetente-kéthetente képes rávenni magát. Iszonyú görcsök lehetnek a szerencsétlenben, nem irigylem.

 • 2011.05.26 11:19:08Álmos

  @idunn

  "amikor tudja, hogy elvárod"

  Mi a fasz?? Még jó hogy egy férfi elvárja!! Ez komolyan meglepetés bármelyik nőnek??

 • 2011.05.26 11:21:21Buci-Bigyo

  Sosem hittem el hogy azok,akik alapvetően szeretik a jó és gyakori szexet, ennyire megváltoznának gyerekvállalás után.Inkább arról van szó,hogy a nők egy része azért,hogy elvegyék és még gyereket is csináljanak nekik eljátssza a szexistennőt, aztán amikor megvan a házasság és vagy a "trónörökös", tojik magasról az egészre,leginkább a férjére.Ha két megfelelő (élettapasztalattal rendelkező ember házasodik össze, akkor szerintem ez nem történhet meg,pl. a pasi is látja, hogy a nő csak megjátssza magát vagy élvezi a dolgot tényleg.
  Hogy egy férfi csökkenti le gyerek után a szexet,ilyenről nem is hallottam, ezt végképp nem értem.

 • 2011.05.26 11:23:39Buci-Bigyo

  Én egy velejéig romlott :D nő lehetek, mert én is "elvárom" a páromtól a szexet.Ha nem várnám el a szexet a kapcsolatunkban/tól, akkor csak barátok lennénk és nem társak.

 • 2011.05.26 11:29:57Álmos

  Buci-Bigyo tessék mondani, hol találni olyan nőt mint kegyed? :P

  Ah, de komolyan. Nekem most ezektől a hozzászólásoktól teljesen elment az életkedvem. Én eddig abban a határozott elképzelésben éltem, hogy a házas emberek szexelnek. Persze láttam én a vicceket meg a rémrendes családot, de azt gondoltam ez csak a bénabalfasz embereknél van. Erre most kiderül, hogy én vagyok a beteg perverz állat, mert megfordul a fejemben, hogy meg akarom majd dugni a gyerekeim anyját. Ráadásul rendszeresen.

  :'(

 • 2011.05.26 11:33:25kiscickány

  Sosem bírtam megérteni azokat az önző, érzelmileg 0 "férfiakat", akik a terhesség alatt/után szinte jogosnak érzik a kurvázást. Undorító. Megalázó. A feleségnek, de még a férjnek is. Most komolyan, minek? Nézzen pornót, masztizzon, nade kurva?? Ennél gusztustalanabbat elképzelni is nehéz, komolyan. Másrészt, az a gyerek kettejük döntéséből született, vállalták, akkor tessék szépen vállalni azt a pár szexmentes hetet is, ha már emberek vagyunk, és szeretjük a társunka, magunkat is. Aki a kurvázást ebben az esetben szükségletnek tekinti, az egy véglény, akinek csak ösztönei vannak, de értelme, érzelmei, tisztessége, felelősségérzete semmi.

 • 2011.05.26 11:34:20kiscickány

  @Buci-Bigyo: így is van, a legteljeseb mértékben szerintem is! ;) (és nő vagyok)

 • 2011.05.26 11:45:00Buci-Bigyo

  Álmos

  Azért nem olyan rendkívüli ez.Két barátnőm kivételével a csajok közül mindegyikünk ilyen! :D Az egyik barátnőm szerintem vagy frigid, vagy az volt a baj,hogy szűz volt a férje is és ő is,amikor összejöttek, és 2 gyerek után is csak "bénáznak", ezt a barátnőm egy-egy elszólásából tudom, szóval nem csoda hogy nem szereti a szexet, mert nincs miért, a másik barátnőmnél pedig a szülei rossz házassága rányomja a bélyegét az ő magánéletére is.
  Mi, a többiek szeretünk enni-inni és úgy általában élvezni az életet, amihez a jó szex is hozzátartozik.Szerintem.
  Ez nem jelenti persze azt, hogy az ember fűvel-fával összefekszik.Erre sosem volt igényem.:D

 • 2011.05.26 11:45:53szajberpiraty

  idunn:
  Szerinted a normális szexuális élet iránti igény "piti"? Jaj Istenem...

 • 2011.05.26 11:49:53Buci-Bigyo

  Ettől függetlenül azt nem fogadom el, ha egy férfi nem bír ki max 3-4 hónapot szex nélkül, mondjuk a 8. hónaptól számítva.
  Bár volt olyan barátnőm akik a 9. hónapban is vígan szexeltek, mert miért ne, de ők pl. nudista strandra is jártak a férjével, a másik barátnőméknél pedig a csaj veszélyeztetett terhes volt, szóval ott végig semmi szex, de a csaj nem is bánta szerintem, mert sosem élvezte a férjével a szexet.Csak a szeretőjével.:D

 • 2011.05.26 11:52:59Buci-Bigyo

  Sok férj amúgy nagy tévedésben van a nejét illetően.
  Élvezik azok a nők a szexet,csak nem velük! :D
  Ők "csak" férjnek és apának kellettek, mert a szerető nem akarja a nőt állandóra.:D Na ezeket a párokat nem tudom sajnálni,valahol megérdemlik egymást!Elég nagy ökör az a férfi is, akivel ezt évekig meg lehet csinálni!

 • 2011.05.26 11:59:10Álmos

  Buci-Bigyo, én örülnék egy olyan világnak, ahol minden nő aki nem szexel a férjével titokban szeretőt tart. Nagyon örülnék, mert az azt jelenti, hogy minden nő tényleg igényli a szexet. Csak félek hogy nem így van:(

  Egyébként 3 hónap még tök rendben van. Az tényleg túlzás, hogy van aki már a terhesség alatt kurvázni jár. De évekig? Na azt már nem.

 • 2011.05.26 12:02:50kiscickány

  Álmos, szerintem ne aggódj annyira, hidd el, tanúsíthatom én is, sokkal-sokkal több az szexet igénylő nő, mint hiszik - és amúgy a szexet nem igénylő férfiakból is jóval több van (sajnos), mint azt gondolnánk.

 • 2011.05.26 12:08:36narancshéj

  idunn
  Hát jómagam nő vagyok és az igények szerintem nem pitik.
  A sexualitás/testiség alapja egy kapcsolatnak.

  Azt gondolom a 6 hét eü. várakozást ki lehet bírni, és ez egy normális kapcsolatban nem lehet gond, ki előbb, ki picit később regenerálódik.
  Annyi módja van annak, hogy boldoggá tedd a másik feled!
  És igen a férfiak így működnek, ne próbáljunk ezzel szembe menni, mert teljesen felesleges!

 • 2011.05.26 12:09:07narancshéj

  Jah, vagy szüljenek a férfiak, és meglátjuk mi lesz fordított esetben!! :-))

 • 2011.05.26 12:14:49Álmos

  "és amúgy a szexet nem igénylő férfiakból is jóval több van (sajnos), mint azt gondolnánk"

  No igen. Amikor egy férfi és egy nő összetalálkozik egy-egy olyan kapcsolat után, amiben nem kapták meg szexuálisan amit igényeltek, majd tágra nyílt szemmel csodálkoznak rá egymásra, hogy "van olyan, hogy a nő/férfi nem akarja? :O"... hát ami utána jön az jó.

  Kár, hogy vele amúgy nem illettünk össze.

  Én most attól félek, hogy ha gyerek előtt "lehetne több, de még pont jó" a felállás, akkor gyerek után mi lesz.

 • 2011.05.26 12:18:33Buci-Bigyo

  Én most attól félek, hogy ha gyerek előtt "lehetne több, de még pont jó" a felállás, akkor gyerek után mi lesz.

  Szerintem Te is tudod,hogy mi lesz,de utána ne sírjon a szád! ;)

 • 2011.05.26 12:23:47Álmos

  Nemáár

 • 2011.05.26 12:41:05paginavlady

  "Sajnos" én maradok a keresztény neveltetésemnél:
  (senki meg ne próbáljon cikizni érte !)

  NÁLAM A HÁZASSÁG A CSALÁD ÖSSZERTÁSÁSÁT
  jóban-rosszban ,
  A GYERMEK közös FELNEVELÉSÉT
  jelenti !
  NEM PEDIG A SZEXET, A FÉRFIFÖLÉNYT és
  AZ ÖNZŐ SZEXUÁLIS KÖVETELŐZÉSEKET JELENTI!

  A Bibliában Jézus kiüzi a kufárokat a telmplomból.
  Sok itt a Kufár ! -(erkölcsű)

  HOL VAGY JÉZUS ?
  MIKOR ŰZÖD MÁR KI EZEKET A KUFÁRERKÖLCSŰ SZEXIMÁDÓKAT?

 • 2011.05.26 12:47:08Álmos

  ^^^^^ LOL

  Csak a keresztényektől mentsen meg a ég! :D:D

 • 2011.05.26 12:50:12tea fan

  SirSmoke

  "Meg eleve..... az a no mar egy anyuka. A gyerket anyjat, hogy akarod jol.... sehogy..."

  Ez szerintem valami becsípődött pszichés nyavalya. Nem a saját anyádat dugod meg, hanem a feleségedet, aki anya lett, de továbbra is nő maradt.

 • 2011.05.26 12:57:42tea fan

  kemény kapszula

  Remélem, legalább gumit húztál a pöcsödre, hogy haza ne vigyél valamit a várandós feleségednek.

  Álmos

  Attól még, hogy szülés után egy ideig nincs vagy ritkább a szex, a feleséged nem aszexuális illetve frigid, és valószínűleg ő maga is szenved attól, hogy nincs rá igénye. Nem tehet róla - itt fáj, ott húzódik, ideges, fáradt.
  Ha normális, egészséges nőt veszel/vettél el, akkor ő maga is azon fog dolgozni, hogy minél előbb visszatérjenek a dolgok a normális kerékvágásba, de ehhez mindenképpen idő kell. Aki ennyit nem képes elfogadni és némi kompromisszumot vállalni egy időre annak az embernek a kedvéért, akit _szeret_, az tényleg ne csináljon gyereket.

 • 2011.05.26 12:58:53tea fan

  kiscickány

  Egyetértek.

 • 2011.05.26 13:06:15paginavlady

  Álmos

  Látom félsz a nagybetűvel írt ERKÖLCS-től.

  Talán ezért írod
  Csak a keresztényektől mentsen meg a ég! :D:D

  De magad is nevetsz rajta, hisz ott a :D, ami nevető ikont hozna ki más oldalon.

  Tehát saját magadat is kineveted, amikor leirtad a gondolatodat.

  Sajnállak, hogy ennyi félsz az "erkölcs" -től !

  De az a nő is sajnálatraméltó, aki neked gyereket szűl !

 • 2011.05.26 13:15:35Dorothysegit

  Nálunk pedig minden nap (na jó, néha másnap) vagy szex. Terhesen, utána is, gyermekágy idején is. Lehet kényezteti a férjet sokféle módon, mégha épp a hüvely tiltott zóna is. 6 hét után pedig isteni lesz az összebújás, onnantól az a rész se foglalt. A csöpögő anyatej pedig vicces, ha a férfi valóban akarja a szexet, ezen nem fog fönnakadni. Ha meg annyira szavarja, vegyen egy csipkés szoptatós melltartót, és ez a probléma is meg van oldva.

 • 2011.05.26 13:20:02Álmos

  vaginalady, ez most nagyon elmés fejtegetés lett. Nem, nem magamat nevettem ki, hanem téged :D (gy.k.: most is)

  A katolikus keresztény erkölcstől pedig nem félek, hanem kifejezetten károsnak tartom. Az olyanokkal egyetemben, akik azt erőszakosan terjeszteni akarják. Lásd: "MIKOR ŰZÖD MÁR KI". Éppen ezért kerülök mindenkit, aki ilyen oktondi, mint te.

  A gyerekem leendő anyját pedig ne sajnáld, jó dolga lesz. És szexelni is fogunk. Megoldom basszameg, megoldom.

 • 2011.05.26 13:43:12Mildi_Bp

  Álmos, nekem is volt olyan párom, akivel hetente, kéthetente bújtam csak ágyba. A mostanival viszont, hm... Engem is elborzaszt a hetekig tartó szexmegvonás gondolata. Nem gondolod, hogy ha a feleségednek is jó lenne, gyakrabban akarná? Próbálj meg a kedvében járni. Éreztesd vele, hogy nem pusztán szexet akarsz, hanem ŐT akarod. Becsüld meg és dicsérd, és ne csak két perccel ágybabújás előtt. Ha valami nem tetszik, érdemes először magadba nézni, hátha Te magad javíthatsz rajta.

 • 2011.05.26 16:33:37paginavlady

  Álmos

  Igen !
  Ha Jézus, aki az egyetemes kultúra képviselője

  (tehát keresztényeknek és zsidóhitűeknek egyaránt elfogadott ideológiai lény!)

  kiűzte a templomból a kufárokat, akkor Te is kiűzheted magadból azokat a gondolatokat, hogy a saját gyermeked édesanyját csupán egy "nő"-ként kezeld.
  Ő a Te társad, aki alkalmazkodik hozzád, mint neked kell azt tenniőhozzá.
  És a gyereked lesz mindkettőtök közös ereje ! Nem a szex !  Nagyon lent írom le:
  Szexelni nemcsak vaginacentrikusan lehet !
  Vagy nincs még elég tapasztalatod e téren?

 • 2011.05.26 16:58:59paginavlady

  Álmos
  Nem tudom hány éves vagy, de szerintem fiatal vagy még a családalapításhoz !

  Várj vele, ha tényleg fiatal lennél még.
  Szerintem nem élted még ki magadból a férfitermészetre jellemző "vadász"-t.

  Sok nőt dugjál még meg, hogy megund ezt az életformát és csak aztán alapits családot !

  Jó lenne , ha válaszolnál is !

 • 2011.05.26 17:43:54Sadist

  paginavlady 2011.05.26 16:58:59

  A nászéjszakán vesztetted el a szüzességed, és csakis gyereknemzési célból feküdtél le a férjeddel?

 • 2011.05.26 17:45:09Álmos

  Válaszolok én szivesen. Egyrészt nem vagyok zsidó sem :) Másrészt se arról nem beszéltem, hogy nem szeretném emberként a (leendő) gyerekeim anyját, sem arról, hogy a gyerekeimet ne szeretném majd, sem pedig arról, hogy ne akarnám a feleségemmel őket boldogságban felnevelni. Sőt, még másokat sem akarok megdugni mellette. Eddig ok? Én csak annyit szeretnék, ha gyerek után is lenne rendszeres szexuális életünk. Ez már önmagában bűn?

 • 2011.05.26 17:48:45Álmos

  (És csak hogy egyértelmű legyen miről beszélünk, bár a szexnek számos formájára nyitott vagyok, alapvetően a vaginális közösülés az, amit nem vagyok hajlandó feladni.)

 • 2011.05.26 18:04:24tündérborsó

  a cikket el sem olvastam, csak a kommenteket. :D beszarás, milyen jól szórakoztam :) köszi

 • 2011.05.26 21:57:28tea fan

  Álmos

  "Ez már önmagában bűn?"

  Nem bűn, de itt nem arról van szó, hogy "gyerek után", hanem hogy "szülés után egy ideig". Szerintem nagyon kevesen mondhatják el magukról, hogy ebben az időszakban minden ugyanúgy működött, mint addig, és könnyedén helyrerázódtak. Kiemelem mégegyszer, erről a nő nem (sem) tehet - amennyiben normális, egészséges nőről beszélünk; ha nem, akkor meg nem a szülés miatt romlik meg a szex.
  És persze, nem csak hüvelyi szex létezik, de ha napi négy órát alszol megszakításokkal, egy idő után eljuthatsz arra a szintre, hogy ha lophatsz magadnak egy félórácskát, inkább alszol, mint szexelsz. Ez nem hiszti, hanem természetes működés - az alvásmegvonás kikészít mindenkit... Úgy lehet rajta segíteni, szvsz, ha egy félórára-órára segítesz megteremteni a nőnek a pihenés lehetőségét, mert ha kipihentebb, akkor lesz energiája, igénye szeretkezni is.
  Vannak férfiak, akik erre nem hajlandók, viszont az első útjuk a kurvához vezet, az ilyeneket ütném, de legalábbis arra inteném, hogy inkább ne csináljanak gyereket.

 • 2011.05.26 22:11:24Álmos

  tea fan: igenigen, ezt már tisztáztuk, hogy pár hónap oké, de ha jól veszem ki ultrakereszténylady szavait, ő a szexuális együttlét örömforrásként történő használatát mint olyat veti meg:D

 • 2011.05.26 22:37:35tea fan

  Álmos

  Hát, attól én is elhatárolódom :)
  De ő szerintem csak azt fogalmazta meg - vallásos köntösben -, hogy a (házas)társ, ahogy a szóban is benne van, társ, vagyis nem egy darab hús, vagyis a házasságban nem kizárólag az számít, hogy "én mit akarok", és "én mit vehetek el".

 • 2011.05.26 23:17:42kakaosbogre

  Hát igen, a szülés után van akinek könnyebb újrakezdeni a házaséletet, van akinek nehezebb. Az apukáktól jól jön ilyenkor egy kis megértés és segítség, nem csak a mikor szexelünk már nyomulás... Na az nagyon nem fog hozzá kedvet csinálni a legtöbb nőnek....Kedves Apukák, ilyenkor segítsenek meghozni az anyukák kedvét! Ahogy itt írták, a kipihentebb anyuka nagyobb kedvvel lesz partner benne, tehát segítsenek alkalmat teremteni neki pihenésre, kikapcsolódásra.

 • 2011.05.26 23:18:14kakaosbogre

  Dicsérjék sokat, sokszor, ne csak közvetlen szex előtt, hadd érezze, hogy szülés után is csinos és vonzó. Ha belefér, lehet egy kicsit romantikázni, vagy pl. adni egy jó kis masszázst az anyukának, nem hiszem, hogy a többség tiltakozna ellene és azzal könnyebben megy az ellazulás....
  Szóval ne csak reklamáljanak, hogy nekik mi jár, hanem inkább segítsenek az anyukáknak visszazökkeni és elfogadni a testi változásait, sokkal jobban fognak járni vele ;-) Mindkét félnek dolgozni kell azon, hogy visszaálljon a régi rendszer.

 • 2011.05.27 06:45:38oliv08

  Nálunk kompromisszum volt: ha hagyja, hogy kialudjam magam, van szex. De ha állva elalszom, akkor nincs. A férfi számára is meg kell adni, ami jár, ez is része a házasságnak.

 • 2011.05.27 08:08:28paginavlady

  Álmos
  ezt írod:
  ultrakereszténylady a szexuális együttlét örömforrásként történő használatát mint olyat veti meg:D

  Nem vetem meg! De erkölcsi kategóriaként tekintem. Méghozzá keresztény erkölcsök szerint.

  Ez tényleg a legszigorubb értékrend - szerintem.
  Ettől még nem vagyok ULTRAKERESZTÉNy csupán keresztény ERKÖLCSÖK szerint élő.
  Egyébként nem vagyok vallásos, templomba sem járok.
  De erkölcsi kategóriáim valóban kereszténynek !

  És képzeld : elfogadom más értékrendjét is !
  A Tiedet is !
  Tedd úgy ahogy szeretnéd:
  a gyeremeked megszületése után tekintsd kurvának a feleségedet, követeld meg tőle, hogy dugjon veled napi 2x legalább (mert Neked az a jó!) . Vagy ha ezt nem teszi meg, akkor járj kurvázni , nehogy le kelljen mondanod a vagilális szexről !

  És , hogy egy gyerek is lett közben ?!

  Ugyan ! Ne töröjd vele, csak magaddal! Neked minden jár ! Te csak egyszer élsz és akkor mindent meg akarsz szerezni magadnak ! Légy őnző ! Szeretsd a pénzt ! Járj vásárolni, ha rossz kedved van (lehetőleg a multikhoz)

  Nos , ha igy élsz, akkor már neoliberális is lettél !
  Hurrá !
  Neked ez megjár!


  (de ezek már nem keresztényi életelvek - ugye ezt elismered azért!

 • 2011.05.27 11:54:07kangep

  imádom, amikor a fapinák a biblia mögé bújnak :D

 • 2011.05.27 16:18:12Álmos

  Most komolyan elveszett a kommentem?

 • 2011.05.27 16:19:15Álmos

  "Ettől még nem vagyok ULTRAKERESZTÉNy"

  Nekem határozottan egy vallási fanatikusként jössz át pedig.

  "tekintsd kurvának a feleségedet, követeld meg tőle, hogy dugjon veled napi 2x legalább (mert Neked az a jó!)"

  Semmi követelésről nem volt szó, én azt szeretném ha ő is szeretné. Mert úgy gondolom, hogy mindkettőnk élete úgy teljes és egészséges, ha rendszeres szexuális életet is élünk. Egymással. És megelégszem a heti egyel is. :D

  "ha ezt nem teszi meg, akkor járj kurvázni"

  Ha ezt nem teszi meg, az egy probléma, amit meg kell oldani. Neki is, nekem is. Remélem nem lesz ilyen helyzet, és nem tudom pontosan mi lesz, ha mégis előfordul. Sajnálom, hogy nem tudom az élet minden kérdésére a választ. Gondolom a bibliában benne van?

  "Ne töröjd vele, csak magaddal"

  Látom kimaradt az a rész, hogy a szex mellett a vágyaim közé tartozik az is, hogy boldogságban a feleségemmel felnevelhessem a gyerekeimet. A kettő nem zárja ki egymást. Vili? Miért gondolod, hogy aki dugni akar, az nem szereti a gyerekét? Hol itt az összefüggés?

  "Te csak egyszer élsz és akkor mindent meg akarsz szerezni magadnak !"

  Ez mondjuk tényleg így van. Most élünk, most kell jól csinálni:) Valami dal is van erről azthiszem.

 • 2011.05.27 16:19:57Álmos

  "Járj vásárolni, ha rossz kedved van"

  Ez nem én vagyok, te kivel vitatkozol? Netalán neked vannak ilyen vágyaid? :)

  "Nos , ha igy élsz, akkor már neoliberális is lettél !"

  Mindigis liberális ateistának vallottam magam. Ezzel most megsérteni szerettél volna? Nem sikerült.

 • 2011.05.27 16:20:40Álmos

  "de ezek már nem keresztényi életelvek - ugye ezt elismered azért!"

  Mint mondottam, nem is áll szándékomban keresztényi életelvek szerint élni, mert úgy gondolom, hogy azok hibásak.

 • 2011.05.27 16:21:16Álmos

  Egyébként nagyon az jön le az érzelmekkel teli "érvelésedből", hogy valami személyes tapasztalatod van ebben a témában. A férjed követelőzik? Esetleg valami más rokonnál láttál ilyet? Nagyon azonosítasz engem egy konkrét férfi képpel, amit magamról pontosan tudok, hogy én nem vagyok..

 • 2011.05.27 16:53:41Dorothysegit

  [link]

 • 2011.05.27 17:55:46badabum

  Na basszameg én most kiolvastam fentebb az okosságot hogy aki heti1-2x kefél az aszekszuális.......akkor én az vagyok!
  Most elkeseredtem és asszem el is kell váljon tőlem a férjem...azonnal!
  Szegény hogy ilyen frigó felesége van:)))

 • 2011.11.06 21:34:17Pista70

  Az első gyerek után hat hónapot kellett várnom.

  A második fogantatása (nem születése) után két és fél évet.

  A harmadik után egyet.

  A köztes időkben két-három havonta engedett az asszony magához. Később négy-öt havonta.

  Két év kilenc hónapja meg egyáltalán nem.

  Belebolondultam. Halálosan el vagyok keseredve.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta