Beépített videóval folyton figyelheted a magzatodat

Egy ausztrál dizájner olyan hordozható ultrahangkészüléket fejlesztett ki, ami merőben megváltoztathatja a terhességről alkotott elképzeléseinket. A mobil készülék segítségével folyamatosan láthatod, ahogy a babád nyújtózkodik vagy rugdalózik a hasadban.

PreVue Fetal Visualization Device Project Melody Shiue

A dolog biztos sikerre számíthat az igazán kíváncsi kismamák között. Melody Shiue ausztrál dizájner egy igencsak meglepő, várandós nőknek kifejlesztett termékkel rukkolt elő: a mobil ultrahangot a kismamák a testükön viselhetik. A PreVue rásimul a várandós nő alhasára és megjeleníti, mi történik az adott pillanatban az anyaméhben. Így a szülők folyamatosan láthatják a magzat mozgásait, nézhetik ahogy a babájuk forog, ásítozik vagy rugdalózik.

Ez az ötlet megváltoztathatja a terhességről kialakult képet – írja a Canoe. Képzeljük csak el, hogy végig figyelhetjük a baba növekedését, megmutathatjuk a családnak, barátoknak. Az, hogy a baba fejlődését a szülők a kezdetektől figyelemmel kísérhetik, egy szorosabb kötődést eredményezhet, már a világra jövetel előtt is. Az eszköz az apukákat is képes bevonni a várandósság szépségeibe, az aggódós szülőknek pedig megkönnyebbülést hozhat, ha láthatják, hogy minden rendben a kis jövevénnyel. Legalábbis így vélik ezt a tengerentúlon. Szerintünk nem biztos, hogy a 0-24-es megfigyelés a legtutibb megoldás, arról nem is beszélve, hogy vajon mit szól mindehhez a baba?!

A PreVue még a fejlesztési szakaszban van, de várhatóan hatalmas siker lesz, ha piacra dobják. Bár az ötlet elsőrangú, egyben meghökkentő is. Te hordanál ilyet a terhességed alatt?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek