Újabb riasztás! Tápszert hív vissza a MILUPA!

A legkisebbeknek való tápszerbe is túlságosan sok vitamin- és ásványianyag-mennyiség került a Milupa terméket forgalmazó Numil Kft. közleménye szerint. Fura íz és állag? Nem lehet véletlen. Én speciel egy hónapja agyalok azon, mi lehet a pici emésztésével. Ma kiderült.

A tájékoztatás szerint a gyártócég a Milupa Komfort 1, 2012. március 16. és április 21-i lejáratú, illetve a Milupa Milumil HA1 2011. december 29-i és 2012. február 22-i  lejáratú termékeinek visszahívását rendelte el. A termék elfogyasztása esetén szorulás, ritkább esetben hányás és hasmenés fordulhat elő.

A vitaminok és ásványi anyagok megemelkedett mennyiségének legvalószínűbb következménye a tápszer elutasítása, a megszokottól eltérő szín, íz és illat miatt – írta a cég közleményében. Közölték, bár a további széleskörű mintabevizsgálások során hasonló anomáliákat nem tapasztaltak, a Numil Kft. úgy döntött, hogy tekintettel a terméket fogyasztó gyermekekre, fokozott elővigyázatossággal kíván eljárni, ezért a tápszereket visszahívja. A cég jelezte: a visszahívás kizárólag a fent említett lejárattal rendelkező két termékre vonatkozik.

Tájékoztatásuk szerint a cég már felvette a kapcsolatot a termék forgalmazóival és tájékoztatták a hatóságokat is. A gyártó a termékeket visszaveszi és az árát megtéríti. Az érintettek a részletekkel kapcsolatban termékek csomagolásán is megtalálható 06 80 331-233-as zöld számon érdeklődhetnek. A szám sajnos csak munkanapokon, 10-14 óra között elérhető, ezért a péntek délután kiadott közlemény után már nem tudtunk náluk érdeklődni.

Update: További probléma lehet, hogy a gyógyszertárakat hivatalosan még nem értesítették a termékekkel kapcsolatos problémákról, így a gyógyszerészek nem tudnak segíteni, hiszen csak a sajtóhírekből tudnak ők is bármit (vasárnap reggel a gyógyszertáros még gond nélkül adott volna nekem a tápszerből, bár jelezte, fordultak már hozzá szombaton kérdéseikkel aggódó anyukák).

A Milupa nem először kényszerül a termékvisszahívásra. Ha Te is ebből a tápszerből adtál babádnak és a fenti tüneteket tapasztaltad, a zöld számon kívül kérlek írj a Porontynak is a poronty@divany.hu címre, mert lépéseket tervezünk tenni az ügyben! Köszönjük!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek