SZÜLŐSÉG

Újabb riasztás! Tápszert hív vissza a MILUPA!

2011. március 12., szombat 21:04

A legkisebbeknek való tápszerbe is túlságosan sok vitamin- és ásványianyag-mennyiség került a Milupa terméket forgalmazó Numil Kft. közleménye szerint. Fura íz és állag? Nem lehet véletlen. Én speciel egy hónapja agyalok azon, mi lehet a pici emésztésével. Ma kiderült.

A tájékoztatás szerint a gyártócég a Milupa Komfort 1, 2012. március 16. és április 21-i lejáratú, illetve a Milupa Milumil HA1 2011. december 29-i és 2012. február 22-i  lejáratú termékeinek visszahívását rendelte el. A termék elfogyasztása esetén szorulás, ritkább esetben hányás és hasmenés fordulhat elő.

A vitaminok és ásványi anyagok megemelkedett mennyiségének legvalószínűbb következménye a tápszer elutasítása, a megszokottól eltérő szín, íz és illat miatt – írta a cég közleményében. Közölték, bár a további széleskörű mintabevizsgálások során hasonló anomáliákat nem tapasztaltak, a Numil Kft. úgy döntött, hogy tekintettel a terméket fogyasztó gyermekekre, fokozott elővigyázatossággal kíván eljárni, ezért a tápszereket visszahívja. A cég jelezte: a visszahívás kizárólag a fent említett lejárattal rendelkező két termékre vonatkozik.

Tájékoztatásuk szerint a cég már felvette a kapcsolatot a termék forgalmazóival és tájékoztatták a hatóságokat is. A gyártó a termékeket visszaveszi és az árát megtéríti. Az érintettek a részletekkel kapcsolatban termékek csomagolásán is megtalálható 06 80 331-233-as zöld számon érdeklődhetnek. A szám sajnos csak munkanapokon, 10-14 óra között elérhető, ezért a péntek délután kiadott közlemény után már nem tudtunk náluk érdeklődni.

Update: További probléma lehet, hogy a gyógyszertárakat hivatalosan még nem értesítették a termékekkel kapcsolatos problémákról, így a gyógyszerészek nem tudnak segíteni, hiszen csak a sajtóhírekből tudnak ők is bármit (vasárnap reggel a gyógyszertáros még gond nélkül adott volna nekem a tápszerből, bár jelezte, fordultak már hozzá szombaton kérdéseikkel aggódó anyukák).

A Milupa nem először kényszerül a termékvisszahívásra. Ha Te is ebből a tápszerből adtál babádnak és a fenti tüneteket tapasztaltad, a zöld számon kívül kérlek írj a Porontynak is a poronty@divany.hu címre, mert lépéseket tervezünk tenni az ügyben! Köszönjük!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta