Hol rakjam le a gyereket, ahol vigyáznak is rá?

A praktikus gyermekmegőrzők általában ugyanazt a szolgáltatást nyújtják: figyelnek a gyerekre. Néhol ez bővül tesztekkel, animátorokkal és bárral. Megvizsgáltunk néhány megőrzőt, és megtudtuk, hogy már 1200 forintért is lerakhatjuk a gyereket 1 órára.

A bevásárlóközpontok többségében van gyermekmegőrző, de általában fizetősek. A gyermekmegőrzők hasznos intézmények, főleg akkor, ha egy-egy bevásárlás alkalmával felszabadultan lézenghetünk, úgy, hogy nem lóg rajtunk a gyerek. A jobb helyeken van rá lehetőség, hogy egy pár órára le tudjuk adni szeretteinket. A gyerek is jól jár, és mi is betérhetünk végre a porcelánboltba úgy, hogy az árut mustráljuk, és nem azt figyeljük fél szemmel, mikor ránt le valami nagyon drágát a gyerek. Amelyik bevásárlóközpontban nincs ilyen szolgáltatás, ott vélhetően azzal magyarázható, hogy sajnálják rá a helyet, hiszen üzletként kiadva jóval gazdaságosabb.

Van itt minden, ajándék órákkal

Teljesen felszerelt, ám látogatásunkkor üresen kongó gyerekparadicsomot találtunk az Allee második emeletén, Kenguru Play néven: van itt műanyag játszóház, mászóka, színes labdatengerben végződő csőcsúszda. Egy darabig még mi is el tudtunk volna játszani itt, de csak irigykedve figyeltük az eszközöket. A helyiség kialakítása minden igényt figyelembe vett: amíg a gyerekek megmásszák a szerkezeteket, vagy labdákban fürdenek, addig a szülők a bárpultnál poharazhatnak. A fejlesztő babajátszót 1-3 éves korig ajánlják, de az izgalmas kalandpark már 3 éves kortól igénybe vehető, a kifáradt, éhes gyerekeket pedig a Pizza Bambini várja. Ha a szülő a játszóházban vagy az üzletközpont területén tartózkodik, akkor hétfőtől péntekig, a délelőtti órákban 1200 Ft/óra a tarifa. Péntek délután és hétvégén 1400 Ft/óra. Ha a szülők több órás, hosszú távú flangálást terveznek, animátori felügyeletet és kiemelt figyelmet kapnak a gyerekek. Hétköznap délelőtt 1500 Ft/óra, hétvégén 1800. Fél óra esetén 10 perces egységekben számolnak. Van náluk testvérkedvezmény is: a második gyerek 20% kedvezményt kap. Bérletes konstrukciók is élnek: az 5 órás bérlet 5 ezer, a 10 órás 10 ezer, de ajándék óra is jár hozzájuk. A bérlet ára tartalmazza az animátori felügyeletet, és 30 perces egységekben ketyeg. A bérlet hétköznap és hétvégén is ugyanúgy lejátszható, és a testvérkedvezménnyel együtt is igénybe vehető. Szülinapi partit minimum 8 fő esetén vállalnak, maximum 25 főig és biztosítják a dekorációt, 1 tortát, üdítőt, valamint állandó animátori felügyeletet.

ZOZO bohóc bevetésen

Kölyökpark valóságos gyerekszórakoztató hálózat, melynek egyik bázisa a Mamut II-ben található. Van még a Pólus Centerben és a Sárkány Center területén is. A foglalkozások a belépőjeggyel ingyenesen látogathatók, amely tartalmazza az igény szerinti gyermekmegőrzést is. 800 forint az első fél óra és minden további megkezdett negyed óra 400. A bérleteket is nézegettük: 7800 Ft/ tizenháromszor fél óra. A csoportkedvezmény 800 Ft/fő/órát jelent. Szülinapi rendezvények is szervezhetők itt, 1-10 éves korú gyermekeknek: 3 óra játék, ünnepi torta, egy-egy szendvics vagy egy szelet pizza és 3 dl üdítő garantált, plusz meglepetés az ünnepeltnek - egy fényképes emléklap. Ha az ünnepelt rendezvényén 20 főnél több résztvevő van, a játszóház ZOZO bohócot ingyen adja. De bohóc helyett rendelhető lufi hajtogatás vagy arcfestés is. A rendezvény hétfőtől csütörtökig 3300 Ft/fő. Péntektől vasárnapig 3500 Ft/fő, de minimum 8 gyermek részvétele szükséges.

Találtunk itt kreatív játszóházat piciknek, a délelőtti játékos foglalkozásokra azokat a kisgyermekeket várják (szüleik kíséretében), akik még nem járnak bölcsődébe, de heti néhány alkalommal szívesen eljönnének egy megszokott közösségbe, ahol biztonságos környezetben tölthetnének néhány órát. A kreatív játszóházat igény szerint komplex részképesség felméréssel is kiegészítik. Az 50 perces képességfelmérés és tanácsadás díja 4000 Ft, melyhez plusz 30 perc ingyen játékidőt adnak ajándékba. A felmérés eredményét a szülők egy hét elteltével írásban megkapják. A szűrések időpontja a Mammut Kölyökparkban keddenként 9-10 óráig, a Pólus Kölyökparkban szerdánként 9-10 óráig és 15-16 óráig. A szűrésekre személyesen vagy telefonon lehet előzetesen jelentkezni.

Egyéb lelőhelyek: az Árkádban nincs

Az IKEA-ban lévő gyerekjátszó ingyenes, 3-10 éves korig lehet leadni a gyereket. A feltétel mindössze annyi, hogy a szülő ne hagyja el az áruház területét. A gyerekekre képzett óvónők vigyáznak és 1 órát lehet bent lenni. A Kikában is van, az Árkádban és a WestEnd City Centerben viszont nincs. A Lurdy Házban van, itt 10-től 20-ig várják a gyerekeket 700 négyzetméteren, kétszintes labirintussal, ugrálóvárral és elkülönített babasarokkal. A játékokat sűrűn tisztítják, így biztonságos és nem távozik koszosabban a gyerek, mint ahogy jött. Érdeklődésünkre elárulták, hogy Játszóházukban a perc alapú játékidő 22 Ft/ perc, így 1 óra 1320 Ft. Február 4.-én megnyitott a Campona Kalandpark Játszóház is, minden nap nyitva este tízig. Ami az árakat illeti, itt különböző csomagok közül lehet választani, például 2 óra standard játékidő 2800 Ft.

Fotó: Kováts Dániel
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek