SZÜLŐSÉG

Kórházfigyelő - Bajcsy 2-3. rész: Lilomama figyel, Zsuzsi szül

2011. február 9., szerda 18:46 |

Annyi figyelő jött a Bajcsy-Zsilinszky kórházról, hogy ezen a héten most ez marad a téma, hogy minél több vélemény alapján tudjon dönteni az, aki kórházválasztás előtt áll. Ezúton is köszönet a kommentekért és a véleményekért! Lilomama és Zsuzsa beszámolói következnek, de annyit elárulhatok: a Bajcsy magasan áll majd képzeletbeli toplistánkon.

Fotó:bajcsyszul.hu
Fotó:bajcsyszul.hu

Bajcsy-Zsilinszky kórház http://bajcsyszul.hu/

(előző beszámoló és képek, elérhetőségek itt)

Lilomama beszámolója

Mikor szültél itt?

2009. október 6.

Általános tapasztalat:

Persze attól függ, ki hol lakik, de a kórház nincs közel, a kőbányai sörgyáron túl a Maglódi úton található. A szülészet a 4. emeleten van, a folyosó végén szépen leszeparálva, de van lift, lehet használni :-) A folyosóra nyílnak a kismamás szobák, a végén pedig ajtó mögött van a szülősrészleg. Kulturált kertje van, ahol lehet sétálgatni, bár erre nem sűrűn van szüksége az embernek. Fizetni nem kell a parkolásért és tipikusan lehet találni helyet, de figyelni kell a táblákat, mert van, ahol ugyan sokan állnak, de nem szabadna és lelkesen büntetnek. Nyilván a mentő útját nem jó akadályozni.

Terhesgondozás:

Én alapvetően a doki magánrendelésére jártam, de vérvételre, uh-ra a kóházba kellett menni, ahol hol ennyit, hol annyit kellett várni, szerintem ez általánosságban így van mindenhol. Praktikus okokból jobb ott csináltatni a labort, mert pontosan tudják, mi kell (én például az első labort a Péterfyben csináltattam, mert az itt van a sarkon, de kifelejtették a Wassermannt - vagy ezt rá kellett volna irnia a beutalóra a dokinak, lényeg, hogy a Bajcsyban tudták, hogy kell). Ugyanígy a terheléses cukorvizsgálatnál elsőre a Péterfybe mentem, ahol nem engedték, hogy citromot tegyek a vízbe és fel kellett hajtanom egyszerre az orruk előtt az egészet, vissza is jött minden egy fél órán belül. A Bajcsyban ők mondták a citromot és volt negyed órám, hogy elszürcsölgessem azt a borzadályt, majd kimehettem a kertbe sétálni. A terhesoktatásról részletes infó van a neten, érdekesek az előadások, minden alkalommal egy másik szülésznő mutatkozik be, igy ki lehet választani, hogy kinél szüljön az ember. Nem muszáj, de lehet választani és ugyan mindenki aranyos volt, azért jó, hogy volt saját szülésznőm. Egy picivel többet foglalkozott velem. A CTG úgy tudom, időpontra megy, de én akkor már a saját szülésznőmhöz jártam, igy mindenképpen volt időpontom.

Pontozás: 8/10 (az uh-ra azért elég sokat kell várni)

Szülőszoba:

4 szülőszoba van, egyben van franciaágy és sarokkád. A többiben bordásfal, kötél és labda, illetve szülőágy. A franciaágyas szobából is átviszik az embert a szülésre végül egy szülőágyas szobába. Kellemesek, színesek, én nem sok időt töltöttem bennük, így nem igazán tudom vajúdás szempontjából értékelni. Zenét lehet vinni. Viszont, mivel császárral szültem, be tudok számolni a műtőről, ami tiszta, de hát egy műtő. A célnak megfelelő volt. Ott már tök mindegy, hogy milyen. A dokik, nővérkék, anesztes dokik, ápolók mind irtó rendesek voltak, külön tetszett, hogy az anesztes doki végig mondta, hogy mi fog történni, ez sokat segített és folyamatosan figyelte, kérdezte, hogy vagyok. Szülés után a szülőszobán lehet maradni 2 órát, után kell átmenni a saját szobába.

A szobák és a műtő egy közös térbe nyílnak, ott egy pulton pucolják, öltöztetik a babákat, ott lehet fényképezni, majd persze odaadják apának vagy anyának a gyerkőcöt a bevásárlókocsiban. Műtőbe apa nem mehet be, szerintem nem is baj: azért ez csak egy műtét.

Beöntés és borotválás rutinszerűen van. A szülésznő csinálja.

Pontozás: 10/10

Gyermekágy

A szobák talán 2-3-4 ágyasak, van egy egyszemélyes ingyenes alapítványi szoba (engem pl ide rakott a szülésznőm) és vannak 1-2 személyes fizetős szobák. Nem akarok hülyeséget mondani, de nem vészesek az árak, kifizethető és abszolút megéri. Mindenkinek az egyszemélyes szobát ajánlom! 24 órás rooming-in van, de be lehet adni a gyereket éjszakára, csak akkor tápszert kap. Nekem az utolsó napra beindult a tej, igy lefejtem és azzal együtt adtam be utolsó éjszakára a gyereket. Első éjszaka már kap cukros vizet, ha jól emlékszem. Mindenki nagyon segítőkész, én undok nővérkével nem találkoztam. Jöttek megmutatni, hogy kell pelenkázni és köldökcsonkot ápolni, jöttek leellenőrizni, hogy jól csináljuk-e, jöttek szopizást ellenőrizni és anyukának meg lehet nézni a fürdetést. Babát rögtön mellre rakják, még műtét után is: jött a dokinéni és ráigazította a gyereket a mellemre, amíg én kiterítve feküdtem az ágyban. Fejni lehet a csecsemőszobában, meg is mutatják, segítenek mindenben. Előre elmondják, hogy mit kell vinni és mit nem, sőt rengeteg helyen ki is van írva.

A látogatás teljesen szabad (ennek jó és rossz oldalával együtt), kivéve influenzaszezonban. Apa akár bent is aludhatna a földön, ha úgy akarná. Persze, ez azt is jelenti, hogy van akihez az egész pereputty bejön egész napra...

Egyedül a fürdő és wc az, ami elég problémás. A nem fizetős szobákhoz ugyanis közös zuhany és wc tartozik, ami egyrészt kevés, másrészt ugyan kulcsra van zárva és csak a kismamáknak van hozzá kulcsuk, de ha a kismama odaadja a rokonnak, akkor ő is bemegy. A fizetős szobákhoz, úgy rémlik saját fürdő van.

Pontozás: 8/10

Szubjektív véleményed a kórházról, a részlegről és az ellátásról:

Nagyon elégedett voltam mindennel. A terhesoktatástól kezdve, a dokin, nővérkén, szülésznőn át, a szobák és a csecsemősrészleg felszereltségéig. Még valami: a kaja kórházi. Nem jó és kevés. Főleg a reggeli és a vacsora. Aki teheti, hozasson magának enni.

Ajánlod más anyáknak?

Feltétlenül.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zsuzsa esete Lizibabával

Mikor szültél itt?

2008.

Terhesgondozás:

Terhesgondozásra az egészségházba jártam, ultrahangra a kórházba. Nem volt fogadott orvosom, sem pénzünk nem volt rá, az elveim is mást diktálnak, plusz harmadik szülésem volt, nemigen volt miért aggódnom. Az orvosok egytől-egyig kedvesek, alaposak voltak, minden kérdésemre válaszoltak, azonban a kötelező vizsgálatokon kívül nem küldtek sehová. Bár nem is hiányzott. Kétszer elmentünk 4d-s uh-ra, ahol megtudtuk hogy minden rendben van a babával.

Pontozás: 10/8.

Szülőszoba:

A Bajcsyban többféle szülőszoba van, kék, sárga, rózsaszín stb. Mindegyik jól felszerelt, de nem jártam körbe, így csak az enyémről tudok bővebben nyilatkozni. Az én szobám a barackszínű szoba volt, ez az egyetlen franciaágyas szoba (pechemre). A szobában van egy nagy franciaágy, egy sarokkád, bordásfal, kötél, szülőszék, a rokonoknak két fotel, egy kisasztal, valamint egy sarok ahol ellátják az újszülöttet. Az újszülött ellátása a szobában történik, természetesen ha nincs semmi komplikáció. Muszáj röviden elmesélnem a szülésemet is, hogy érthetőbb legyen :) Hajnal 2 után tudatosult bennem, hogy fájásaim vannak, de mivel nem szültem eddig spontán, nem tudtam ez-e az (az első két szülésem Szegeden történt, és indított volt). Emiatt elmentem zuhanyozni, jó forró vízzel, ennek köszönhetően a görcsök nem elmúltam, hanem sűrűsödtek. 2:24-re 3 perces fájásaim lettek. 2:50-kor ültünk be az autóba, 3 órakor értünk be a szülőszobára (nagyon közel lakunk a kórházhoz, autóval éjjel 3 perc volt, onnan jó séta a bejárat, bár mint kiderült bemehettünk volna autóval) majd fel a harmadikra, és még onnan is séta. Ahogy beértünk, jeleztük hogy sürgősen szülni szeretnénk. A férjemet el akarták küldeni egy másik épületbe, hogy felvegyék az adataimat, de kértem először csekkoljuk le, hol tartunk. Behívtak egy vizsgálóba, szóltak az ügyletes orvosnak (fiatalos, kedves hölgy volt, a neve fejből már nem ugrik be). Ő hipergyorsan megállapította hogy eltűnt a méhszáj, itt azonnal szülni fogunk. Bekísértek a fentebb részletezett szobába, én belekapaszkodtam a bordásfalba, mert én eldöntöttem hogy márpedig nem fogok fekve szülni :) A szülésznők, és az orvos is kérdezte hogy akkor hogy szeretnék? No ez volt amit nem tudtam, mintha lenulláztak volna :) A végén meggyőztek hogy feküdjek le, már majdnem mind1 úgyis. Igazuk volt, ahogy lefeküdtem, jöttek a tolófájások, a másodikra kint is volt a kisasszony. 3 óra 16 perckor sírt fel Lizi babánk. Születése után megmutatták, de mivel a nyakán volt kétszer a köldökzsinór, és kissé szürke is volt, emiatt nem tették a hasamra, hanem elvitték felélénkíteni :) Nem vitték ki, ott a szobában lefürdették, lemérték, felöltöztették, és odaadták apának, amíg engem megkínoztak.

A gátamra vigyáztak, már amennyire a szülés sebessége engedte, csak egy kisebb felületi horzsolásom volt, ezt megkérdezte az orvos, hogy összeöltse-e. Elég hevesen tiltakozhattam, mert nem tette. Azonban utána kitörölték a méhemet, no ez a része nem volt jobb a varrásnál sem, állítólag itt általános eljárás. Szegeden nem tettek ilyesmit.

Ezután a kínzás után megkaptam a kislányom, megszoptattam, hagytak minket gyönyörködni benne. Kb. félóránként jöttek ellenőrizni a vérzést, mivel semmi gond nem volt, 1 óra múlva engedtek felkelni, akkor kimentem lezuhanyoztam (iszonyatosan jólesett), majd a látogatóknak bent lévő fotelben ücsörögve vártuk ki, hogy leteljen a megfigyelési idő. Amikor kaptam szobát, mondták hogy várjuk meg a beteghordót, hoz tolószéket. Kiságy (kerekes bevásárlókocsi utánzat) nem volt szabad, az ölemben kellett volna átvinni a a kicsit. Nem vártunk, így kezemben a babával, férjem a sok pakkal átsétáltunk a csecsemőosztályra.

Pontozás: 10 pont

Gyermekágy

Csak és kizárólag rooming-in van, nem szeretik ha beviszik a babát a csecsemőosztályra. Amikor ott voltam, hihetetlen tumultus volt, pluszágyakat kellett betenni a kórtermekbe, ezért hiába kértél valamit, megígérték hogy jönnek, segítenek, de legtöbbször elmaradt. Azonban ha bementél az osztályra, bármi kérdésed volt, segítettek, kedvesek voltak, de tényleg el voltak havazva.

A szobák alap felszereltségűek, van 3-4 ágy, egy pelenkázó, éjjeliszekrény, és szekrény a holmiknak. A babák mobilis ágyban fekszenek. Minden két szobához tartozik egy saját fürdő, amit sűrűn takarítanak, szép tiszta. A látogatók bejöhetnek a kórterembe, ezt imádtam :) Szegeden az osztályra sem jöhetnek be, a gyerekek még a klinika épületébe sem, ezt nem kívánom senkinek (szakadó hóban mentem le a 3 éves fiamhoz az udvarra hogy láthassam, beszélhessünk, és csak az emeleti ablakból láthatta a húgát :( A gyermekorvossal összekötöttem a bajszom, ami eléggé kiborított abban a hormonviharban, de ez mindhárom szülésemnél így volt, pedig 3 különböző orvos :)

Alapítványi szobáról nem tudok nyilatkozni, ha jól tudom nincs, de ez nem 100%, nem is érdeklődtem eziránt.

Pontozás: 10/9

Szubjektív véleményed a kórházról, a részlegről és az ellátásról:

Azt hiszem a fentiekben mindent elmondtam, annak ellenére hogy egy centet se fizettem senkinek, mindenki nagyon kedves volt, sokat segítettek. 1 évvel később is megismertek :)

Ajánlod más anyáknak?

Igen, feltétlenül ajánlom.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.02.09 21:37:07Pizsi16

  Hmmm.... kedvet kaptam a Bajcsihoz!

 • 2011.02.09 21:55:28lilomama

  Egy szerintem fontos dolgot kifelejtettem: legutóbb még a kórháznak volt egy megállapodása a Sejtbankkal, aminek következtében a 12 hetes genetikai vizsgálatot (vérvétel) ingyen végezték a kórházban.

 • 2011.02.09 22:44:37Borcsika

  Egyre jobban tetszik ez a kórház... Pedig nem a város legelitebbje, már a lokációját tekintve sem. A barátnőnk egy hete szült ott, és nagyon elégedett volt. Igaz, neki volt fogadott orvosa, és toxémia miatti sürgősségi császár volt a 36. héten, de nagyon elégedett volt.

 • 2011.02.10 01:49:37Anouk1

  Rutin beöntés és borotválás, rutin méhtakarítás, kismama állva szeretne szülni de inkább mégis lefektetik, cukros vizet adnak a picinek meg tápszert, és Ti meg max pontot ennek a kórháznak.
  Meg is érdemlitek akkor hogy ezt kapjátok! Tőlünk nyugatabbra ezt HORROR ROSSZ ELLÁTÁSNAK hívják!

 • 2011.02.10 08:11:02Puszpanya

  (Nagyon kedves hozzászólás volt, érdemes volt leírni.) Ezután lesz szíves mindenki, utólag is, szarul érezni magát.
  Az orvosok/szülészek úgy sem tudnak semmit, vagy azt a keveset is amit mégis, rosszul alkalmazzák.
  A gyerek meg igen is éhezzen akkor is, ha az anyuka csak 3-4 nap után tudja szoptatni.
  Ja.

 • 2011.02.10 08:46:19kakaós tejbegríz

  Akkor még egy kis infó:
  Van két egyágyas és két kétágyas fizetős szoba. Egy egy és egy kétágyashoz tartozik egy közös fürdő. Emlékeim szerint az egyágyas 14e Ft/nap.
  Beöntés volt, borotválás csak ott ahol nagyon kéne, csak igazítottak egy kicsit. Cukros víz és tápszer nincs automatikusan. Csak akkor adnak neki, ha az ember lánya hosszabb időre beadja a csecsemősökhöz és írásban hozzájárult, hogy adható! Amúgy csak fürdetni viszik el, még az oltását is mellettem kapta a szobában.
  A szülészet a 3., az uh a 4. emeleten van, ott néha tényleg várni kell.
  A kombinált tesztet (Sejtbankos) egy éve még ingyen és kérés nélkül csinálták (gondolom, ez azóta sem változott).
  Anouk, én a saját esetemben rutin méhtakarításra nem emlékszem, én egyáltalán nem nevezném horror ellátásnak. Békén hagytak, nyugalom volt, a következőt is ott szülném, ha most választani kéne.

 • 2011.02.10 08:54:45mystic83

  Tegnap lettem kész az én beszámolómmal, na az horror.Ez meseszép én boldog lettem volna ha itt szültem volna.

 • 2011.02.10 12:48:18Dizzy Gilespie

  bárcsak korábban is lett volna ilyen kórházfigyelő, akkor nem egy másik oldal fórumában lehalászott többéves információk alapján választottam volna -a János kórházat. szörnyű volt. mennék inkább messze, de jó helyre, mint ez.

 • 2011.02.10 13:06:15Pizsi16

  Beöntés és a borotva alapvetően nem rossz, csak nem mindegy, hogy ki, hogyan, mivel...
  Méhtakarításra nem emlékszem, de valami olyan dolog lehet, hogy ha a méhlepény nincs egyben akkor végzik, mivel , ha bent marad vmi szövet akkor ott nagy bajokat tud okozni. Tehát ez sem gáz. Szerintem.
  Nekem a cicimet szopatás előtt le kellet mosni olyan neomagnolos oldattal , ami nem tudom hány %-os volt, mert 1 deci vízbe 1 tb..de a baba percegig fintorgott, hogy mi ez a szar... A banya állt felettem , hogy le ne öblítsem. Tehát a női klinikán nem cukros vizet adnak a gyereknek, hanem neomagnolosat...A leírtak alapján a Bajcsi 1000 x jobb , mint ahol én szültem.
  Ja! Anouk1! Te szültél már vagy csak elméleti szinten van éleményed. Te mit tapasztaltál? Külföldön szültél? Csak olvastál róla?

 • 2011.02.10 14:30:16Avenarius professzor

  Anouk1,

  szívemből szóltál (leszámítva a megérdemlitek részt). Inkább csak furcsa, hogy valaki ezt a fajta orvosorientált ellátást igényli, és pechnek tartja, hogy franciaágyon kell szülnie. Azt hittem, rutin beöntés-borotválás már csak elvétve fordul elő. Szerintem nagy szerencse, ha a természeteshez közeli szülésélményt sikerül elérni, ezt kéne elősegíteniük a kórházaknak is.

 • 2011.02.10 16:02:21Ylang

  Anouk1 és Avenarius professzor: lehet, hogy furcsa, hogy valaki az orvosorientált ellátást igényli, de ilyen is van. Azt kellene elérni, hogy egyik féle emberre se nézzenek furcsán, szerencsére nem vagyunk egyformák. Nektek a természetes szülésélmény a fontos, másnak az EDA. Inkább a valós választási lehetőséget kellene elősegíteni: ha a természetesség hívei azt szeretnék, hogy mindenki a saját indttatásának megfelelően szüljön, akkor ezt kéretik kiterjeszteni a "technokrata" kismamákra is. Nekik is joguk van úgy szülni, ahogy szeretnének, és akár pechnek tekinteni, ha franciaágyas szülőszobát kapnak.

 • 2011.02.10 16:49:26tris

  esküszöm teljesen hülyék vagytok - ahol éjjel nappal bejöhet mindenki beteg koszos rokona, oda be is megy. Ez miért jó?
  Egy istván kórházas történetben a hülye picsa a bárányhimlős gyermekét vitte a szülészetre.

  és ehhez bólogattok? Én egy percig sem tudtam pihenni emiatt - volt apuka akit éjfélkor basztak ki. Persze mellet bámulni simán tudnak - akkor is ha nem akarsz más előtt bénázni. de lehetne sorolni.

  az ilyen nekem 10-ből 0.

 • 2011.02.10 16:51:31tris

  faszért nem bírnak várni a rokonok néhány napot. Empátia nélküli idióták. Más asszonyok elfáradnak a szülésben - igen van hosszú órákig tartó oxitocinos fárasztó szülés is. Ők pihenni szeretnének és nyugodtan szoptatni. - ráadásul a pihenés így is csak idézőjeles lehet azt tudja mindenki.

  paraszt dolog hogy sereglenek az idióta látogatók. Még influenzásan is bemennének ha lehetne.

 • 2011.02.10 17:02:35tris

  komolyan a faszért nem bírtok ki három napot????

  legyetek már bazdmeg tekintettel a másikra!!!! Meg a pici babákra - fogalmatok sincs, hogy kiben mi bújkál - hazamentek aztán otthon nem viszitek ki a gyereket három hétig, meg ugyaneddig nem is mennek látogatók ,mert még pici felkiáltással. De a kórházba oda tudnak menni lakni, betegen, szarosan.

 • 2011.02.10 17:08:10tris

  "(szakadó hóban mentem le a 3 éves fiamhoz az udvarra hogy láthassam, beszélhessünk, és csak az emeleti ablakból láthatta a húgát :( "

  micsoda szívszakasztó sztori - szegénykém...

  (remélem érted az iróniát. ennél nagyobb bajod ne legyed kisanyám.)

 • 2011.02.10 18:08:46ribizlix

  Nincs meg tapasztalom a szulesel (remelem nem sokara lesz!), de sok baratnomnek igen, es megbeszultuk mar tobbszor. Itt angliaban eszuk agaba se jutna se a borotvalas se a beontes, felesleges megallazo beavatkozasnak tartjak, a nok is, meg a babak/dokik is. A 'rutin' mehtakaritast meg kimondottan veszelyesnek tartjak (mas ha van valami gaz), ilyenrol meg nem is hallotam! De ha kell csinalni, akkor teljes fajdalom csillapitasal a mutobe. Amiket en hallotam a magyar szulesrol eleg remito, en nem mernek ott szulni.

 • 2011.02.10 20:50:23Haywood

  A Bajcsy honlapján többek között ez szerepel:

  "A korábbi és mára már nagyrészt elavult szakmai szabályok közül sokat már nem használunk, ezekből mondunk Önnek néhány példát:a szülés előtti előkészítés nem kötelező, a beöntés ajánlott, de nem feltétlenül szükséges, a borotválás pedig szükségtelen."

  [link]

  Ezek szerint nem felel meg a valóságnak:(?

 • 2011.02.10 21:08:15kakaós tejbegríz

  Tyű, Tris, ezt háromszor le kellett írni? De abban igazad van, tényleg rémesek lehetnek a hosszú, tömött sorban érkező látogatók. (Pont ezért is választottam az alapítványi szobát.)
  Haywood: passzolom a kérdést, nem emlékszem, h megbeszéltük -e, h kell -e beöntés. Én nem tiltakoztam ellene.
  Ribizlix, azért szerintem nem kell dramatizálni a Mo-on szülést. És az sem mindegy, milyen körülmények között csinálják. Velem a szülésznő korrektül végigbeszélt mindent, partnernek tekintett ő és a orvos is, ez nem mindegy.
  Általánosságban: pont azért jók az ilyen posztok, h nagyjából megismerheti az ember, h adott helyen mire számíthat. Ha ez neki nem tetszik, keres másik helyet. Ylanghoz csatlakozva, nem vagyunk egyformák.

 • 2011.02.10 21:25:14hevera

  megfelel a valóságnak. mindent csak akkor csinálnak, ha kéred. a borotválást, a beöntést, oxitocint, a cukros vizet és a tápszert is. Az én kislányom kiszáradt volna, ha nem adnak neki tápszert 36 óra után (hozzájárultam), ugyanis 40 fokos nyári hőség volt, másfél napja sírt, nem szopott, nekem meg a 4. napon lett csak tejem. A kórház nem tökéletes, hazai viszonylatban kifejezetten jónak számít. Amikor én szültem (2009 nyara), tele volt az osztály és egyáltalán nem volt sok látogató

 • 2011.02.10 21:46:26Dizzy Gilespie

  tris, értem én, hogy nem értesz egyet valamivel, de miért a stílus?! nem ide illik, ahogy látom. lásd te is.

 • 2011.02.10 21:54:33lilomama

  Lehet, hogy tényleg nem kötelező a beöntés és a borotválás, de nekem elég határozott volt a szülésznőm és nem volt ezzel bajom. Esélyes volt a császár (be is jött), ahhoz pedig muszáj borotválni. A beöntéssel se volt gondom, nem akkora katasztrófa az, ha lehet választani, mindenki csinálja úgy, ahogy neki tetszik. Van, akinek pont az kell ilyen helyzetben, hogy megmondják, mit kell csinálni.
  A látogatás szempontjából pedig tényleg jó lenne valami középutat eltalálni: valahol a folyosón ablakon át látja csak papa a gyerekét 3 napig és a bárki bármikor bemehet között.

 • 2011.02.11 15:24:42pdo

  Én is a Bajcsyban szültem, nyáron. tényleg minden szép és jó volt, én csak egyetlen egy dolgot említenék meg: a higiéniát. fizetős kétágyasban voltam, és külön kellett szólni a takarítónőnek, hogy ha esetleg ráér jöjjön már be felmosni, mert áll a kosz a földön. zuhanyzó dettó. pelenkázó szintén koszos volt, és én valahol elvártam volna , hogy legyen legalább szappan a szappantartóban, ha már fel van szerelve , és csecsemőkkel foglalkozunk. ha kihívtam a védőnőt hogy segítsen szoptatni, tényleg rendes és tüneményes volt, leszámítva hogy semmi kézmosás, és összecsókolgatta a fiamat (aminek kicsit se örültem). össze is szedett szegény kis drágám egy bőrfertőzést, pedig nagyon vigyáztam rá. szóval a kórházi csomagba domestos kendő kerüljön be mindenképp, és kézfertőtlenítős szappan :)

 • 2011.02.13 12:19:35Schusy

  Kedves Tris, én megőrültem volna, ha 4 napot egyedül, látogatók nélkül kell elviselnem. Ez nálam mindhárom szülésnél kritkus volt, bocs.
  Amikor én szültem, 3 ágyasban voltunk, absz nem volt sok látogató. Az enyimek is beköszöntek hogy itt vannak, és kimentem a folyosóra. Ez volt az általános.

  Haywood, nem, nem kötelező, nekem egyik sem volt, és a szobatársaimnak sem.

  pdo, ezek szerint jó hogy nem akartam alapítványi szobába menni :) A mi szobánkat naponta leg. kétszer takarították, a fürdőt sokkal többször.

  ZSu

 • 2011.02.13 14:45:05Avenarius professzor

  Ylang:

  így is van, ámen.

 • 2011.02.13 22:21:27Schusy

  Anouk, Avenarius prof :) Igen, pechnek tartottam a franciaágyat így utólag, mert túlsúlyos vagyok, nem volt kényelmes, nem tudtam felemelni a lébam rendesen, és nem volt mibe kapaszkodni, miközben nyomtam. Anno a Szegedi klinikán a hipermodern szülőágy ebből a szempontból kényelmesebb volt. Akkor nem is fájt a szülés, most a kényelmetlen helyzet miatt igen. De az én esetemben nem volt idő!!!! Nem volt idő hogy másik ágyat kérjek, és arra sem hogy eldöntsem mit akarok. Ezért mondta az orvos hogy feküdjek le, mert tanácstalan voltam, nem tudtam dönteni, a méhszáj viszont el volt tűnve...
  Gondolom azért átjött, hogy hajnali 3 órakkor (kereken annyi!!!) száltunk ki az autóból kint a kórház előtt (nem az udvarban az épület ajtaja előtt) és 3.16-kor megszületett Liza. 16 percünk volt arra összesen hogy perces fájásokkal elsétáljak az épületig, majd a liftig, majd a lifttől a szülőszobáig, átöltözzek, megvizsgáljanak, átkisérjenek a szülőszobába, és kitaláljam hogy fogok szülni...nem volt idő :)

  Ja mert én írtam a fentebbit :)

  Zsu

 • 2011.02.14 09:39:47csigatalp

  én tavaly nyáron szültem a bajcsyban - én itthon "megborotválkoztam", beöntést meg kértem - de nem kötelező!
  választott szülésznővel és ügyeletes dokival szültem - nagyon jó élményem volt! Csecsemősök nagyon sokat segítettek. Egyágyas fizetősben voltam, a gyerek végig velem - nem kapott sem cukros vizet sem tápszert - de ha beadtam volna a csecsemőosztályra, akkor alá kellett volna írnom, hogy adhatnak ilyeneket (én ezért nem adtam be).
  Én nagyon ajánlom a Bajcsyt - nem az a futószalag, mint pl a Sote I-II! Normál, ember léptékű szülészet, korrekt orvosokkal, nővérekkel.

 • 2011.02.16 18:28:03Sevy

  Itt néhányan nem olvassák mások véleményét és ezért ők újra és újra leírják ugyanazt a hülyeséget. Már rég kiderült, hogy aki a kórházfigyelő cikket küldte, kissé pongyolán fogalmazott és egyáltalán nem rossz kórház a Bajcsy, ennek ellenére még utána is leírjátok hatszázan, hogy fujj, de rossz, hogy lehetnek ők és a kommentelők ilyen hülyék. Na akkor most ki a hülye??

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta