SZÜLŐSÉG

A pasik nem bírnák ki a szülést?

2010. július 17., szombat 08:13

A szülőszobán általában az a helyzet, hogy a kismama fáj, szenved (olykor türelmét elveszítve őrjöng), míg apuka – bár együtt érez az asszonnyal, halvány gőze nincs, min megy keresztül szerencsétlen vajúdó nő. Az is felmerülhet benne, hogy vajon tényleg annyira fáj, hogy eltorzult fejjel kell ordítani?

Egy orvos apuka úgy döntött, kipróbálja, milyen lehet vajúdni: „Minden kutatás azt bizonyítja, hogy a férfiak fájdalomtűrő képessége nagyobb, mint a nőké. De nem volt még olyan férfi, aki átélte volna a legfájdalmasabb dolgot: a szülést. Akkor honnan tudhatjuk, hogy ez így van?” – vetette fel a kérdést Dr. Andrew Rochford.

A cél érdekében tappancsokat helyeztek el a hasán, ezekbe áramot vezetve stimulálták az izmokat, amelyek összehúzódtak, fájdalmat okozva a férfinak. A tesztalany először még mulatságosnak tartotta az összehúzódó izmokat, ám a mosoly egy idő után halványodni látszott, később erőltetetté vált, ahogy az erősséget feljebb tekerték. Nem elég, hogy jobban fájt, a kezdeti tízpercenkénti stimuláció fokozatosan kétpercenkéntire csökkent, és egyre hosszabb ideig tartott. Apuci feje egyre torzult, ahogy telt az idő, majd három és fél órányi „vajúdás” után bevallotta, hogy eljött az a pillanat, amikor ő maga kérne epidurális érzéstelenítést. Mivel ez az ő helyzetében nem opció, ezért inkább abbahagyta az egészet, hiába lett volna még hátra cirka 9 órája, nem bírta elviselni a fájdalmakat.

„Nagyon örülök, hogy vége. A hölgyeknek azt üzenem, régen azt hittem, hogy tudom, milyen átélni a szülést, de fogalmam nem volt az egészről, mint ahogy a világ férfijainak sincs. Férfiak! Hagyjátok a nőkre, felejtsétek el a vitát arról, hogy kinek magasabb a fájdalomküszöbe! A nők nyertek” – fogalmaz az apuka.

Pedig a kitolást ki sem próbálhatta.

(A találatért köszönet Selkt-Sa nevű olvasónknak.)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.07.19 00:16:15Rosa Rugosa

  Én nem tudom, ezt csak úgy találtam.:)

  De eszembe jut, hogy a lovak pl. simán szagra és színre választanak.
  Pl. volt az Imperiál (egy híres magyar mén), aki csak szürke (fehér) kancákra ugrott, a fajta, amiben fedezett, hát ott ez a szín nem volt jellemző, ezért mindig előhoztak valami szürke csalikancát, aztán odavitték az igazit, vagy a kancákat letakarták szürke pokróccal...:DDDD

 • 2010.07.19 00:29:28a szív fészkei

  Még Imperiált is átverték??? És majd Overdose-t is?

 • 2010.07.19 00:30:21renege

  Lexie, én azt olvastam Rosa idézetében, hogy az apájéhoz hasonló szagút választunk. én pont nem ezt írtam, de késő van, lehet, hogy mégis? :D
  mindegy, a szagok baromi fontosak, ez a lényeg :D

 • 2010.07.19 00:34:21bajor gizella

  hát nem tudom. ahhoz hogy összefeküdjek szőke férfivel nekem is le kellene takarni fekete pokrccal.
  de nullától huszonnégyben. nem tetszenek. egy valaki hozott lázba a könyvelőm, szőke haj kék szem, de csak múló szeszély, meg a férjem bosszantása. és nem mintha azt mondanám hogy tapasztalat miatt. egyszerűen nem érdekelt egy szőke se. nem láttam benne a férfit értitek.
  szerintem a szőke férfiak nem természetesek. van bennük valami nem tudom. nőies. azt nem szeretem. és a kopaszok. na az durva. mármint nem aki direkt. ugyanaz a hosszúhajúakra. ápolatlan. és a kutyaszeműek. na róluk külön tudnék írni egy határozót.a barnakutyaszeműek, a kék kutyaszeműek stb. kisgyerekbe baromi aranyos. meg a nagy fül is. de később nem.
  nálam mondjuk generálba megy a térképezés mindig, nem vagyok a részletek embere, de a fej után én a ruhát nézem meg. hogy tetszik e. nem az hogy drága. hanem hgoy össze van e rakva.

 • 2010.07.19 00:38:23a szív fészkei

  Rosa és ha akadt volna abban a fajtában az Imperiál fogára való szürke kancaszemély, nem lehet, hogy még sokkal szuperebb csikói lettek volna? Hisz ösztönösen a legjobbat akarta a spermáinak ugye azzal a szürkés-fehér lóval.

 • 2010.07.19 00:38:26Lexie

  renege,
  trükkös a szöveg, biztos szaerul fordították, de aztán írja,h
  " A nök emiatt az olyan partnert részesítik elönyben, akinek az immunrendszerét meghatározó génjei nem egyeznek sajátjukéval. "
  tényleg a szag sokkal fontosabb mint a kinézet. engem szó szerint az orromnál fogva lehet vezetni :)

 • 2010.07.19 00:43:23renege

  Lexie,
  de itt meg ez áll:
  "Már korábban bizonyítást nyert, hogy a nök párválasztásában komoly szerepet játszik a szaglás. Most viszont arra jöttek rá, hogy azok a férfiak kerülnek ki gyöztesként a nöért folytatott harcban, akiknek szaga hasonlít a nö apjáéhoz." itt az van, akinek szaga hasonlít a nő apjáéhoz. ha összevetjük a te idézeteddel, az jön ki, hogy a saját szagunk nem hasonlít az apánk szagához, és génkészletünk is lényegesen eltér? vagy hogy is??

 • 2010.07.19 00:49:12rath.dinen

  anyamadár: szerintem annak a pasinak érezzük savanyúnak a szagát, akivel genetikailag nem passzolunk.

  Emlékszem, volt egy srác, bejött volna, de a természetes szaga... brrr... Aztán már gyereke van. Nem hiszem, hogy a párja befújná szex előtt wc-illatosítóval. Szerintem a párja biztos kellemesnek találja a szagát.

 • 2010.07.19 00:49:51a szív fészkei

  Jó volt a dinók idején. Nagy merítés és minimális előítélet. Minden fajtában vannak randák, gusztustalanok és isteniek férfiban, nőben. A vörös kimaradását bánom, érdekes lett volna; olyan gyönyörű hajszínt soha többet nem láttam senkin. Humor meg szöveg coheni. A többinél is, ez nem szín és bőrfüggő. (lásd Baksa Soós). Na mindegy, jó éjt!

 • 2010.07.19 00:53:03rath.dinen

  renege: szerintem a hasonlók közül a legkülönbözőbbet választjuk. Tehát legyen annyira különböző, hogy ne veszélyzetesse az utódokat a degeneráció, de ezen belül legyen a leghasonlóbb. Ha hasonlóak a génjei, nagyobb eséllyel örökölnek a gyerekek olyan gént, ami bennem (is) megvan.


  Úgy tudom, hogy a házaspárok génjei nagyobb mértékben egyeznek, mint a véletlenszerűen összehasonlított emberek génjei. Így a gyerekeik is jobban hasonlítanak mindkét szülőre, mint az eleve indokolt 50-50%. A közös vonások miatt.

 • 2010.07.19 04:11:34bólint

  Na aludni nem tudok, virrasztó éji fellegként borulok a hazára. Jó is neki ettől, gondolom....
  De ha már a szokott ciki bulvármerülésből linkelgetéseim:[link] Én egy ilyentől esnék hanyatt a falnak teljes erővel - hogy van aki ezt a jóembert kívánja, kibírja, rajongja. Ha szagos, ha szagtalan, brrrr: most is fut a hátamon a hideg. Aztán el van adva itt, mint a magyari nők lucskos vágyálma. Na hiszen!

  Feltartott kézzel megadom magam, - ha így van, akkor ezt a mai közízlést nem bírom se követni, se megszokni.

  Szőke pasik meg bírnak nagyon is férfiasak lenni, már céloztam Kásásra. Volt hasonló csoporttársam is nagyon megnyerő külsővel, férjem is szőke volt mielőtt megőszült - kívánnék mindenkinek hasonlót.

  Hogy lehet ennyire elvárások közé falazódni egy szín, egy szag, egy stílus mentén? Marha nagy kihívás ennyi gátat felállítani ismerkedés előtt. Ha van 10 ezer P-olvasó és azok - rajtam kívül - mind ennyire igényesek és finnyásak, akkor nagyon sok férfi-reszli marad az Edináknak, heuréka! Persze, biztos ezek a kritikus nők egytől egyig hibátlanok is minden tekintetben, ha már ilyen elvárásaik vannak. Jó is az ilyen acélos önérzet.

  Kezdek büszke lenni magamra, hogy mindenféle érdekelt, ha volt benne nagy adag humorral spékelt jó szöveg, normális-kedves, szerethető emberi természet, értelem. A csomagolása bármilyen lehetett. Varietas delectat.

  Mikor alszok el végre???

 • 2010.07.19 05:35:31cozumel

  'Szőke pasik meg bírnak nagyon is férfiasak lenni, már céloztam Kásásra."

  Neked. Masnak meg nem. Ho'ttmidegy, kire celzol, akkor sem. Izlesek es pofonok, az megvolt?

  "Hogy lehet ennyire elvárások közé falazódni egy szín, egy szag, egy stílus mentén?"
  hogy ne lehetne? evolucios kod.

  "Persze, biztos ezek a kritikus nők egytől egyig hibátlanok is minden tekintetben, ha már ilyen elvárásaik vannak."
  Ilyet te melyik kommentelotol olvastal?
  mert en egy olyan kommentet nem lattam, hogy ne legyen szoke/szoros/alacsony/tul magas/nagylabu/sarga fogu, HA MAR EN ILYEN TOKELETES VAGYOK.

  "Kezdek büszke lenni magamra"
  kezdesz???
  :D:D:D
  hat, aki vilagitotoronynak definialja magat, az nem ma kezdett buszke lenni onmagara...


  Ertjuk mi a lecket, koszonjuk, tudjuk, mi is olvastuk, hogy fecseg a felszin es hallgat a mely.
  Tudjuk, hogy te mindig a melyseg titkat akartad megfejteni, hiaba hallgatott kurvara.

  De bennunket, akik nem vagyunk ennyire emelkedettek, olyan felszines dolgok vonzanak egy faszihoz, mint, vilagito kek szem az oszulo hajahoz, vagy olyanok taszitanak, mint bozontos szakall. Kinek mi. A lenyeg, hogy kulsosegek.  es megint csak a fejem csovalom, hogy itt engem tartanak sokan onhittnek....

 • 2010.07.19 10:02:07Veg_

  2010.07.19 04:11:34bólint
  Egy pasi csomagolása nem lehet bármilyen. Pl. ha nincs kemény, feszes, formás feneke, akkor tőlem lehet milliárdos adonisz emellé, akkor se kell. Az kell ugyanis, hogy beinduljak rá szexuálisan. Ha meg nem kivánom, mi a fenét kezdjek vele?

 • 2010.07.19 10:44:54anyamadár

  2010.07.19 04:11:34bólint

  Kedves Bólint!
  Te minden egyes hapsival összejöttél elsőre, nem számított személyes szimpátia, semmi?

  Ha baráti társasággal szórakoztatok neked bejött az asztal végén csöndesen üldögélő pasi meg a hangos, viccesfiú is?

  Valami alapján választunk és ez sokszor nem tudatos, nekem általában olyan pasik tetszenek - az alacsony, geekek - akik a nők nagyrészének nem.

 • 2010.07.19 11:00:03renege

  anyamadár, nem mindenki éli meg tudatosan az ösztöneit. Bólint gondolom nem igazán figyel oda ilyen "apróságokra", hogy mitől vonzódik egy pasihoz. Ő ennél emelkedettebb, és nyilván CSAKIS az intellektus számít. Legyen bár büdös, de szórakoztató, hát azzal biztos marha jó lehet hosszú távon élni...

 • 2010.07.19 12:16:21Veg_

  2010.07.17 12:10:24zZz
  Szerintem a szőrtelenitő pasik olyan buzoid formák... Ha maguktól csak az a guszta szőrcsik nő a hasukon, az totál jó, de aki legyantázza a sajátot...
  Mellesleg azt szeretem, ha egy pasin alig van szőr, és a hasán az ominózus csik. A párom, akit életemben elöször uszodában láttam, olyan szőrös, hogy ha 10 perc mulva születik, egyből megkapaszkodkik a fán. Ha gyantáztatná magát, tuti nem jövünk össze!

 • 2010.07.19 12:47:16Rien25

  ennek szulnek huvelyen 4 gyereket !!!!!!!!!!!!!!!
  :D:D:D:D:D:D Naná, mert a szerszámjával előtágít mi? ;)

  Szaghoz én csak sunnyogva szólok hozzá, mert amikor először éreztem a párom "illatát" az ágyneműn... háááát. Menekültem. Aztán valahogy eltűnt ez és most már amikor hazajön totál beleizzadtan a katonai gyakorlóba, akkor sem érzem hogy büdös lenne, pedig ő állítja.
  Talán struccpolitika? Változtak a génjeink menet közben? Vgy rábeszéltem az orrom, hogy mivel szeretem, így nem büdi? :D Mert már tényleg nem az.

  Ma ismét megvolt a délelőtti kabaré nektek köszönhetem, jobbak vagytok mint a stand-uposok.
  Ritát Mogács Danihoz hasonlítnám, legalább annyira beteg :)

 • 2010.07.19 13:41:32Veg_

  Donald Sutherland nekem is oké, de mit szóltok Zachary Quintohoz?
  Egyébként engem a férfiszag elég sok formája nem zavar, párométől egyenesen huhhhh! Ami zavar, az az ordenáró émelyitő, édeskés vagy savanykás büz, illetve az agyoncsicsmicselt férfiparfümök... Akkor inkább legyen sima, illatmentes szappanszaga...

 • 2010.07.19 14:26:02anyamadár

  2010.07.19 12:16:21Veg_

  Én sem bírom a szőrtelenítetteket. Szerintem Jude Law is akkor a legszexisebb, mikor a Sherlock Holmesban kivillan a felgyűrt ingujj alól a szőrös karja. :)


  2010.07.19 12:47:16Rien25
  Simán lehet, hogy hozzászoktál. Ez nem egyedülálló. :)


  2010.07.19 13:41:32Veg_
  Pontosan arról van szó, hogy millióféle férfiszag/női szag van aztán van ami vonz van ami taszít.

 • 2010.07.19 15:27:20Chang Yai

  és ha az ember az apja szagából csak a másnapos alkoholos fosra és hányásra emlékszik, akkor a feromonok emléke valahogy azon is átverekszi magát és érvényesül a pasiválasztásban, csakazértis, genetikai alapon?
  remélem nem.

 • 2010.07.19 20:49:29a szív fészkei

  renege, anyamadár nem tudom épp melyik nevemen vagyok. Öt férfi volt az életemben és 58 leszek jövő márciusban.
  Késő lehetett, amikor írtam, de az a lényeg: szartam minden mások szeritn fontos elvárásra,igen. Ha valaki megfogott a személyiségével, lehetett alacsony és szép arcú barna egy agárversenyen, lehetett magas göndör az Egyetemi Színpad előtt, lehetett szőke köpcös múzeumi kollégám, lehetett fekete-mákos hajú magas bölcsész az usziba menet a 6-oson vagy lehetett szőke, robertredfordos szőrös szintén a Lukácsban, beleszerettem. Ennyi a züllött életem leltára. Mindegyiküket nagyon szerettem/szeretem, 33 éve vagyok a férjemmel. Kívánom, hogy utánozzatok.

  Nem henteredtem mindenki alá, akit megláttam de nem válogattam úgy, hogy csak ilyen-olyan színű, szemű, hajú, szagú, faszú jöhet szóba. És csodák csodája, mind klappolt, minddel jó volt, mindnek örülök, hogy voltunk egymásnak.

  Ha csak x színt, szagot,bőrárnyalatot magasságot preferálok, lehet, hogy szikkadt vén nőként siratnám magam. Akinek kellettem, rám talált - mind az öt!! - szerette a fazonom, szagom és fordítva.Ennyi. A válogatás ilyen téren nem volt az sajátom tényleg.

 • 2010.07.19 20:55:22a szív fészkei

  Ja cozumel, a világítótorony, már bg barátnőd csőrét is bökte :-DD. Az egy olyan szimbólum nekem, ami nem a eszemre és kiválóságomra hanem egy vágyálmomra utal. Egyszer ott lenni valakivel.

  És, ja tartom magam, aminek tartom, nem értem, hogy te annak tartsál... Tudod, én legalább felvállaltam, hogy szórakozhattok a lapomon, nézhettek, cikizhettek, nem névtelenül vagyok itt. Kaptam hideget-meleget, fogok is.

  És soha nem volt büdös férfim, de lehet, hogy számomra pont valamelyikőtök pasija lenne gyomorforgató. Mint levezettük, mindenkinek más kell. Én nem nyilatkoztam senki párjáról így.

  CSak nem vágom oda, hogy a GC az fúj. És még olyan is lehet, hogy az imádott pici fiatok ereszt majd kamaszként olyan szagot magából, amibe belerokkan a nózitok. Mert férfi lesz. Na, a fiam se büdös, mielőtt ez is téma lenne.

 • 2010.07.19 20:56:09a szív fészkei

  nem kértem

 • 2010.07.19 21:00:24renege

  Én a tesóm szagát nagyon nem bírtam. Örök veszekedés volt köztünk, főleg hosszabb autóutak alkalmával :D

 • 2010.07.19 21:08:28a szív fészkei

  Ha Kásás nem kell neked cozumel, örülök, hogy tényleg semmiben nem hasonlítunk. Szerintem szép, arányos, vonzó, nagyon tehetséges, normális - fiam lehetne, tehát csak ennyi. Ránézni jó: örülök, hogy anyukája-apukája ilyenre összeszeretgette anno.

  Te meg maradj a világító kék szeműeknél, olyan is volt, van. Tényleg szép, ahogy egy meleg barna is, és a kutyaszemet szeretem, amiről szintén volt fika. Azoknak van a legszebb a földön. Jó pasisegg is megvan kösz, önteltkedek még: sok év öttusa után miért ne lenne olyanja?

  Evolúciós kódokkal meg éljél te, biztos az az igazi élet; én csak fecsegni szeretek, hogy eltaláltad. :-DDD

  Na minden jót, olvasom, kinek feküdt keresztbe egy Edina.

 • 2010.07.19 21:22:33cozumel

  Latom Sziv, a lenyeg lejott....

 • 2010.07.19 21:36:31Rosa Rugosa

  Jack Nicholson a kedvencem, ha meg szőke (bár nekem sem a kedvencem) akkor Viggo Mortensen .:)

 • 2010.07.19 21:40:11Rosa Rugosa

  Ja és Vinnie Jones – Golyófogú Tony a Blöffből.:D
  Nekem a "csúnyák" tetszenek.:)

 • 2010.07.19 21:40:52Rien25

  Rosa végre!!!!!!!!!!!!!!!!
  Viggo Mortensen!

  És te sem szereted a szőkéket... :)

 • 2010.07.19 22:04:26Veg_

  Szal Zach Q. senkinek se jön be? Legalább nem hoppoljátok el a pasimat, mintha tesók lennének :D

 • 2010.07.19 22:16:25bajor gizella

  szív fészkei,
  van tudod egy kis közös megállapodásunk. hogy akkor szólsz hozzám, illetve akkor veszed neked írottaktnak a modnandómat ha én úgy kezdem a mondókánkat hogy szív fészkei.
  minden más esetben másnak írok, és más reakciója is érdekel a témát illetően.
  ezt már megbeszéltük, valamint azt is hgoy te sem fogsz nekem írni. sajnos nem sikerült betartanod ezt a roppant egyszerű szabályt. reagáltál arra amit nem neked-tehát nem szív fészkei kezdettel írtam.
  emellett akkor kiterjeszteném ezt a kis dolgot arra is hgoy ne is említs, ne példálózz, se egyátalán ne legyek a tudatodban.javaslom ismételt sűrűbben: ohmmmmmmmmm ohmmmmmmmm bajor gizella nem létezik. ohmmmmmm.

  ha meg így alakult hogy egy egész kommentet szenteltem erre a kifejezett kérésre, elmondom hogy keményen minősítesz másokat, akik szagra meg mittomén mire mennek, ami kurvára ugyanaz mintha minősítenéd magát a szőröst. csak az nem olyan világítótornyos. ezt elismerem.

  kérlek. ohmmmmm. tudod:)-segítek. ne válaszolj.

 • 2010.07.19 22:21:15Cory76

  A szagok birodalma

  Írta: ANYAmadár

  :))))))))))))))))

 • 2010.07.19 22:40:34cozumel

  na akkor segitek.

  ha valakinek egy artatlan es tok lenyegtelen noi csevej olvastan arra tamad ingerenciaja, hogy kiosszon mindenkit, aki netan ilyen vagy olyan kulsosegekre indul/nem indul be,
  es szonoklatot tartson a belso ertekekrol,

  az kibaszottul el van telve magaval.

  meg hulyen is veszi ki magat...

  kb olyan, mintha kellemesen szetterulve neznem a doktor house-t, te meg beszolnal, hogy Dosztojevszkijt is olvashatnek ehelyett a sekelyes sorozat helyett.

 • 2010.07.19 22:42:16R2D2 & C3PO

  Persze a szagoknak van jelentőségük, azt nem tagadom. Csak az a "vicces", hogy ehhez valaki hosszú ujjakat, sármos kinézetet, magas, izmos testalkatot köt.
  Kb. annyira meggyőző, mint a reflexpontok, az íriszdiagnosztika vagy a talpmasszázs.

 • 2010.07.19 22:45:39renege

  "Kb. annyira meggyőző, mint a reflexpontok, az íriszdiagnosztika vagy a talpmasszázs."

  ja, de ezeknek is mégis milyen nagy tábora van... nem fér meg mellette anyamadár elmélete is? max te (meg én) nem hiszünk benne. és akkor?

  a szagok fontosságában én amúgy nagyon hiszek, csak én nem tudnám külső jegyekhez kötni.

 • 2010.07.19 22:48:09Rien25

  A reflexológia nem hülyeség...
  A párom is addig mondta annak amíg egy 75 éves, a 50 éve ezt űző bácsi a taplából ki nem tapintot olyan (apró)szívrendellenességet, amit a modern kórházi kütyük is csak x-edik alkalomra vettek észre.

  Ő első tapintásra megmondta. A párom meg csak pislogott. És a többi diagnózisa is stimmelt. Csak nem kontárhoz kell menni...

 • 2010.07.19 22:48:45Rien25

  taplából = talpából

 • 2010.07.19 22:52:42R2D2 & C3PO

  Hát, ez most _tényleg_ meggyőzött-. Most már hinni fogok benne. ;-DDD

  LOL

 • 2010.07.19 23:00:39Rien25

  Nézd, semmiben nem kell hinni, míg meg nem tapasztalod.
  Tudod: Old Spice.
  Bizonyíték, nem ígéret.

 • 2010.07.19 23:06:29R2D2 & C3PO

  Látod, én megbízok a tudományban. Te nem.

  Te megbízol a reflex diagnosztikában. Én nem.

  Ennyi.

 • 2010.07.19 23:12:07bajor gizella

  rita!!! ettől kész leszel.therabitia egyszerűen lekoppintott téged.
  [link]

 • 2010.07.19 23:16:16Rien25

  Én abban bízok, ami már bizonyított ;)
  Ennyi.

 • 2010.07.19 23:17:03cozumel

  es ezt most igy hogy????

 • 2010.07.19 23:19:33Veg_

  2010.07.19 22:42:16R2D2 & C3PO
  A talpmasszázst csak kellemesnek tartottam. Amig egy kiváncsi nőszemély kezébe nem kerültem, aki a nevemen kivül semmit se tudott rólam. És gyakorlatilag kiállitotta rólam ujra az összes leletemet (olyan szinten, hogy: mikor tört el a lábszára? ugye a vesegyulladása régebbi, mint három hónap?)
  Én meg döbbenten szedtem fel az állam. Azóta nem mondom hülyeségnek :D

 • 2010.07.19 23:23:54Veg_

  2010.07.19 23:00:39Rien25
  Ebben is egyetértünk, alapon nem hiszek el semmit, de ha kipróbálom, és müködik, akkor jó. Pl. mindenkit hülyének néznék, ha azt mondják: firkálnak a hátadra, és elmulik a hátfáj. Egy ismerősöm rádumált, hogy rajtam próbálna ki valami hátfájást elmulasztó rajzot. Körberöhögtem, közöltem, hgoy szeretem a hátom babrát, tőlem szöszölöghet. Majd fél évig nem fájt a hátam... És pislogtam...

 • 2010.07.19 23:31:04Rien25

  Hát ja... sokmindent nem ismerünk, meg leszólunk, bár én azért hiszek sokmindenben ami keletről jön (és most nem az Adidos cipőre gondolok)
  De úgy meg jobb, ha már be is vált ;)

 • 2010.07.20 00:04:38Auguszta Romanova_2

  Na bazmeg amit therabithia csinal az aztan ujsagiras.

  De nincs benen finom arnyalat,mintha egy harmadikor kreten leanyka irta volna.

 • 2010.07.20 06:14:15Veg_

  2010.07.19 23:31:04Rien25
  Érdekes, nekem is több keletről jött dolog vált be, mint a másik irány :)

 • 2010.07.20 11:51:17a szív fészkei

  Mintha a terabithiásra válaszolna:[link]

 • 2010.07.20 12:08:32Veg_

  2010.07.20 11:51:17a szív fészkei
  Tényleg :) Nem értettem miért irja, gondoltam elveszett valahol a fonalam :-D

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta