SZÜLŐSÉG

Hétvégi programok: Vonatok és állatok

2010. július 8., csütörtök 12:47

Ezen a héten két programot - egy fővárosit és egy szegedit - ajánlunk. A budapesti főleg a kisfiúknak érdekes, hiszen ők azok, akik rajonganak a vonatokért. A 10 éves Vasúttörténeti Park ünnepi rendezvényén a mozdonynézegetésen kívül lesz kézműveskedés, ugrálóvár, arcfestés és minden, ami a gyerekprogramokból kihagyhatatlan. Szegeden ugyanezen a napon az állatvédelemre és állatszeretetre tanítják a kicsiket a IX. Tappancs Állatfesztiválon, ahová a családok a kutyáikat is kivihetik.

Bababarát Állatfesztivál

A szegedi Tappancs Állatvédő Alapítvány július 11-én, vasárnap szervezi a IX. Tappancs Állatfesztivált, amely az állatszeretetről, állatvédelemről szól. A rendezvény sztárvendége és háziasszonya Gregor Bernadett, aki maga is nagy állatbarát. Gyerekei mellett magával hozza a Fesztiválra a Noé menhelyéről nemrég örökbefogadott kutyáját is. Az Alapítvány gazdag programokkal készül, és a rendezvény támogatói nagylelkű hozzájárulásának köszönhetően értékes nyereményekkel jutalmazhatják a mind versenyek nyerteseit, mind a Tappancs Tanyán élő kutyák és az ideiglenes befogadóknál tartott kóbor cicák támogatóit is.

A nagyobbacska gyermekek számára gyermekprogramokat szerveznek: lesz kincskereső, aszfaltrajzverseny, arcfestés, pónilovaglás és kézműves foglalkozás, valamint sok cica és kutya.

A fesztiválon az Egyensúly Közhasznú Egyesülettel együttműködve Bababarát Sátorral: szoptató, pelenkázó sátorral, szoptatási tanácsadással, dúlatalálkozóval várják a kismamákat, kisgyermekes családokat.

Helyszín: EKO-Park, Szeged, Fürj u. 92/B.

A nap részletes programja megtalálható a www.tappancstanya.hu oldalon.

10 éves a Vasúttörténeti Park

A július 11-i ünnepi rendezvény programjai:

Solymos Tamás Géza festőművész Vasúttörténeti Parkban készült festményeinek kiállítása, a kiállítás ünnepélyes megnyitója 10:30-kor az Orient Csarnokban. A tárlat egy hónapig tekinthető meg.

Rendhagyó Mozdonyparádé vonatritkaságokkal, csak ezen a napon 11.00 és 15.00 órakor: a fordító-korongon pördülve mutatkoznak be a látogatóknak az ünnepi évfordulóra érkező, magyar vasúttársaságok által üzemeltetett vendég mozdonyok.

Gyermekeknek: „Fedezd fel a Parkot” játékos túra, kézműves-foglalkozás, arcfestés, kreatívsarok, ugráló vár, óriás puzzle és jenga, és természetesen születésnapi lufi. Újra találkozhatnak Misuval a Masinisztával, akinek izgalmas kalandját a Szeleburdi Gyermekszínház előadásában tekinthetik meg a kicsik.

A MÁV-START 33%-os kedvezménnyel támogatja a Vasúttörténeti Park 10 éves születésnapi rendezvényét. A park bélyegzőjével ellátott menettérti vasúti jegy árából

Ezen a napon minden 10 éves gyermeket ingyen lát vendégül a Park.

A rendezvény 10.00-18.00 között látogatható.

Cím: Magyar Vasúttörténeti Park: 1142 Budapest, Tatai út 95.

További információ: a www.vasuttortenetipark.hu honlapon.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta