SZÜLŐSÉG

Nem árt a gyereknek, ha leszbikusok nevelik

2010. június 9., szerda 11:28 |

Egy kaliforniai kutatás szerint nem vezet a normálistól eltérő lelki fejlődéshez, ha a gyermeket azonos nemű pár neveli fel.

A vizsgálat szerint a leszbikus párok által nevelt gyerekeknél nem jelentkeztek olyan problémák serdülőkorban, amelyek a szokásostól eltérő családszerkezettel lennének kapcsolatba hozhatók.

A kaliforniai UCLA kutatói az 1986-1992 közötti időszaktól kezdődően 154 olyan leszbikus pár sorsát kísérték figyelemmel, akik – a pár egyik tagjánál donorspermával végzett inszemináció eredményeként – saját gyermeküket nevelték. A gyermekek fejlődését a fogantatástól egészen a fiatal felnőttkorig követték nyomon, ily módon 78 gyermekről gyűjtöttek adatokat. A gyermekek 10 és 17 éves korában felvett kérdőívek, személyes beszélgetések, valamint az anyák beszámolói alapján úgy tűnik, hogy nem jár káros lelki következményekkel a gyermekre nézve, ha nem a szokásos anya-apa-gyermek családmodellben nevelkedik, hanem két anya neveli, írja a Gyermekévek.

A beszámolók szerint ezek a gyerekeknek 17 éves korukra sokkal jobb szociális képességeik lettek, jobban tanultak, kevesebb közösségi problémával küzdöttek és jobban helyt álltak az élet különböző területein, mint a hasonló életkörülmények között élő, hagyományos egy apa-egy anya családmodellben nevelkedett társaik. Az eredményeket nem befolyásolta, hogy a gyerek serdülőkorában a leszbikus pár tagjai együtt éltek-e még, illetve az sem, hogy a család tagjai ismerték-e a donorspermát adó biológiai apát.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.06.10 10:57:30Zamat

  egy eltünt/meghalt apa is példa, mert egy darabig a családdal volt, általában beszélnek róla, szóba kerül stb., de 2 anyunál milyen példa van?
  az eltünt/meghalt apák után maradó családokat pedig "remekül" meg lehetett volna figyelni a 2 vh után és most lenne mivel hasonlítgatni.
  Brumibaby az hogy téged nők neveltek fel nem ugyanazt jelenti, h egy leszbipár nevel, azért remélem látod a különbséget:)))

 • 2010.06.10 10:59:01Veg_

  "2010.06.09 15:14:39Outlaw
  Te hallod amúgy magad ? :D A földesúr is a nőkön ment végig! Nem a férfiakon..."
  Akkor maradjunk ebben: A földesur, aki kivánsága szerint végigmehetett a nőkön, férfiakon, esetleg is... Ugynis ha a saját hübéresei voltak, akkor is befoghatták, ha felcigölte a pasit, odakötözte, és megdugta.
  Max ez volt a ritkább. Jééé! Ma is jóval kevesebb a homo, mint a hetero? Micsoda meglepi!

 • 2010.06.10 11:01:29kriszi

  elp, hehe, te meg legalább annyira kompetens vagy a témában, mint egy sztereotípiaszótár :D

  Hajaj, alighanem "férfias leszbike" vagyok, csak izé, látens... jézusom, sürgősen be kell szereznem a következő cuccokat, hogy egészséges nemi szerepeket lásson a gyerek:
  - huszonnégy pár tizenöt centis tűsarkú
  - tizenkétféle körömlakk
  - az a sok körömápoló izé, amiknek még a nevét sem tudom (nem lesz könnyű menet, el sem tudom magyarázni a drogériában, mit is keresek)
  - mellimplantátum
  - ajakfeltöltés
  - végleges szőrtelenítés minden tájon
  - hatféle libamagazin-előfizetés (elég lesz annyi egyáltalán?)
  - komplett agyzár, kb. ami a teljes szakmámat illeti
  - vásárló- és mosogatógén (basszus, ki kellene hajítani a mosogatógépet is)
  - ööööö, szegényes fantáziámból nem futja többre...
  (Úristen, hogy is vehettem a bátorságot lányt szülni... és fiút?!)

 • 2010.06.10 11:05:07Veg_

  2010.06.10 11:01:29kriszi
  Ha a felsoroltakat meglelted, jelezd, hogy lelem, hogy én is kellően nőiesedhessek :D

 • 2010.06.10 11:06:27kriszi

  Zamat, igen, de az eltűnt apa a leggyakrabban mindenként állítva van a gyerek elé, csak nem mintaként... aztán meg mindkét esetben nagyon sok függ attól, hogy a gyerek mennyi idős koráig volt velük... mert ha három év alattig, akkor megette a fene a mintát.
  A nagymama + anyuka kombóból pont úgy hiányzik a férfiminta, mint a leszbikus páréból. Ők sem ott szexelnek a gyerek orra előtt, vagy ha igen, akkor nem az a baj, hogy leszbikusok.
  Ha "apamintát" kell látnia a gyereknek, az mindkét esetben csak külső erő bevonásával megoldható. De megoldható, hiszen sem az anyukák-nagymamák, sem a leszbikus csajok nem élnek légüres térben: vannak rokonaik, barátaik, szomszédaik stb. Vagy ha nincsenek, akkor megint csak nem a szexuális orientáció a probléma.

 • 2010.06.10 11:10:14Zahara

  2010.06.10 11:01:29kriszi
  Egek! Neked ki mondta, hogy ez jelenti a nőiességet?

 • 2010.06.10 11:12:16Zahara

  "A nagymama + anyuka kombóból pont úgy hiányzik a férfiminta, mint a leszbikus páréból. "
  Igen, épp ezért ritkán törekszünk erre az élethelyzetre szándékosan :D

 • 2010.06.10 11:21:28Brumibaby

  Zamat, nem igazán. Ui. nem láttam még gyereket nevelő leszbipárt. Tény, hogy a mi csupanőkből álló családunkban is rajta maradt valakin a "családfőség", és volt, aki a kertásásban, volt, aki a terítőhímzésben tudta megvalósítani önmagát. A szerepeket végül kiosztotta az élet valahogy. Én a kertásásos vonalat vettem fel, ahogy a nővérem is, de végülis háztartást is tudunk menedzselni, csak kevesebb ambícióval.

  A felnőttek nemi életéről pedig nem tudtunk semmit, valószínűleg volt, akinek volt, volt, akinek nem, de senki nem kötötte az orrunkra.

 • 2010.06.10 11:25:18mazsola84

  libamagazin, ez jó :) nálunk csak picsás újság néven futnak

 • 2010.06.10 11:28:10Zamat

  2010.06.10 11:06:27kriszi
  a negatív minta is minta, ha apuka kilépett akkor is beszélnek róla vmilyen szinten, nekem pont ez a problámám az egész homo - gyerek párosítással, semmilyen apaképet nem kap a gyerek, mert itt ugye nem lehet se pozitív se negatív, nem beszélnek róla, mert nincs miről, az hogy elmegy a szomszédba meg kb. halottnak a csók.
  a gyerek életében az első 6 év a döntő, ebben benne van az első 3 is.

  Nekem semmi bajom nincs azzal, h vki homo, legyen, az ő dolga, éljen boldogan, de akkor tudja azt is, h nem lehet gyereke, mert nem olyan párkapcsolatban él, amiből gyerek születne ez tisztán biológia és ne jöjjön nekem senki azzal, h de hát a hetero pároknak se mindig lehet, mert ott nem eleve eldöntött. mindig is voltak, vannak, lesznek homok, ha jól megnézzük a történelmet a szegényebb kissrácokat nem csak a hangjuk miatt kasztrálták...

 • 2010.06.10 11:31:58Zamat

  Brumibaby ezaz:)) az ellenkező nemmel volt nemi életük, nem egymással ha jól értem. És azért ti is hallottatok a család férfi tagjairól, azért példaként, nagy családi dumálások, mesélések során, vagy nem?

 • 2010.06.10 11:50:44Brumibaby

  nem tudom, mert mondom, nem osztották meg velünk (mármint jó eséllyel nem egymással volt nemi életük. lévén szülő-gyerek-testvér viszonyban, de hogy igazán volt-e, s hogy kivel, ideértve azt is, hogy férfival vagy nővel, nem tudom, mert nem osztották meg velünk. Abban az időben egyébként, ha már nem is volt tabu, de abszolút magánügynek számított, hogy ki kivel fekszik össze, és különösen a gyereknek nem kötötték az orrára, s kérdéseket se illett feltenni ezzel kapcsolatban)

  Azt meg nem tartom kizártnak, hogy leszbi párok is beszélgethetnek hapsikról, haverokról, testvérről, unokatestvérről, sógorról, nagypapáról, ha már erről van szó. Szerintem ott van a tévedések egyike, ha valaki csak úgy képes elképzelni egy meleg embert, hogy egy kamion platóján tollboában riszálja magát és kínálkozik fel minden azonos neműnek. Én úgy vélem, a melegek olyanok, mint bárki más, csak nem ellenkező neműeket kívánnak meg.

 • 2010.06.10 12:12:33mazsola84

  Brumi, ha nem lennének olyan melegek, akik tollboában ráznák a seggüket, hanem élnék a saját életüket a párjukkal, anélkül, hogy az arcodba tolnák, hogy melegek, semmi gond nem lenne velük.
  Nekem pl. az, hogy céges vagy bármilyen baráti társaságba a párjukkal jönnek - legyen az fiú vagy lány - abszolút belefér és rendben van. A seggrázós kamionon baszás nem.

 • 2010.06.10 12:29:21Veg_

  2010.06.10 12:12:33mazsola84
  Izé... Számomra a tollboában segget rázó, agyonsminkelt meleg, és a tollboában segget rázó, agyonsminkelt heteró pasi pont ugyanolyan gusztustalan.
  Javaslom, ne menj egyik országba se karnevál idején, látni fogsz egy halom pasit tollban segget rázni, durván kisminkelve, kamionon, és akkor még azt se fogod tudni, mi a nemi identitása...

 • 2010.06.10 12:33:05mazsola84

  Veg, az a pasi, aki pávatollat dug a seggébe az nekem erősen homogyanús. De tévedhetek.

 • 2010.06.10 12:59:04Veg_

  2010.06.10 12:33:05mazsola84
  Franc tudja, nekem az összes karneváli (mittomén, rio), kikent-kifent pasi furi, ha heteró, akkor ugyanugy nem kéne, mert taszit. Másnak meg bejön, ha hetero :D
  Ilyen szép az élet... Csak arra céloztam, hogy ha ezt nem birod, akkor ne a melegfelvonulást, hanem minden karnevált kerülj, mind ilyen tipusu :)

 • 2010.06.10 14:19:25Outlaw

  @Veg_

  1. pfff
  2. Kezeltesd magad!
  3. Majd kapsz te is jutalmat a közeljövőben mint melegpárti aktivista. Az Andrássy úton veheted majd át. Vigyél esernyőt!
  4. ius primae noctis, olvasgasd

 • 2010.06.10 14:29:34kriszi

  Zahara, az elp általá vázolt sztereotipikus nemiszerep-képre reagáltam :)

  Zamat, de ha nincs ott neki saját apja, akkor mindegy, hogy miért nincs. Nincs, és kész. Innentől kezdve meg hiába beszélnek róla, az nem ad mintát a gyereknek arról, hogyan viselkedik egy apa. Ha időről időre megjelenik, az megint egy más helyzet - de az is fényévekre van a velünk együtt élő apukától. Szóval ez is egy különbségfajta, de nem feltétlenül nagyobb különbség, mint az egyéb atipikus családmodellek eltérése a mostanában és itt favorizált két hetero szülős modelltől. És az egyéb atipikus modellek is rettentően tudnak különbözni egymástól.
  A poszt arról szólt, hogy a kutatók szerint nem lesz lelki sérült, abnormális stb. egy olyan gyerek, akit egy leszbikus pár nevel fel - vagyis ha igen, akkor nem attól lesz, mert a nevelői leszbikusok. Ezzel maradéktalanul egyet tudok érteni, a többi meg, hogy mi a "természetes" (nem te mondtad), meg mi a normális, az csak nézőpont kérdése.
  Hm, azért az elkötelezetten homofób embereknek (nem rólad beszélek) néha egy-egy pillanatra kívánnék egy erős akaratú, önbizalomteli homoszexuális gyereket. Aztán mégsem, tekintve, hogy akkor a homofóbia a szegény gyereken csattanna.

 • 2010.06.10 14:32:23kriszi

  Azért úgy kérdezem: biszex párok nevelhetnek gyereket? Vagy az attól függ, hogy az együttélés formája azonos neművel vagy ellenkező neművel valósul meg? Ha véletlenül ellenkező nemű társat talál, akkor igen, ha azonos neműt, akkor nem? És mi van, ha úgy kezdődik, hogy ellenkező neművel, aztán szétmennek és az új pár azonos nemű lesz? El kell venni tőle a gyereket, erre hivatkozva? Fura ez nagyon.

 • 2010.06.10 15:05:41Ribizlee

  és mi van a transzikkal? ahol anyu eredetileg apu volt, apu meg anyu?

 • 2010.06.10 15:51:33Zahara

  Vagy egy olyan nővel, aki férfivé operáltatta magát, hogy a homokos szerelmével lehessen???

 • 2010.06.10 16:04:43cantaloupe

  Na, tudtam, hogy jön a buziparádé c. felhang. Azért a berlini love parade-en felvonuló technós, félmeztelen fiatalok sem a heterók sztereotípiáját képviselik, nem?

 • 2010.06.10 17:05:08bajor gizella

  a rabszolgasorsba pont mindig arról ment a téma hogy a négerek alsóbbrendűek, meg a természet rendje. és akkor nem lehetett ám négerhez hozzámenni, vagy elvenni.
  nem fura? most már igen.
  akkor és most adásunkat halloták.

 • 2010.06.10 17:21:14anyamadár

  2010.06.10 17:05:08bajor gizella

  Ja én is felsoroltam ezeket, meg mikor bűn volt más vallásúhoz hozzámenni... (evangélikus, katolikus??? jajj soha...)

  Majd a következő században más lesz a "természetellenes" úgyis mindig kitalálnak valamit a "normálisak" hogy megkülönböztethessék magukat a "defektesektől"...

 • 2010.06.10 17:34:44cozumel

  Az amstetti rem ugye peldamutato hetero kapcsolatban elt?
  Debi es Michael Pearl ugyszinten?

  vajon rajuk biznam e a gyermekeim, ha egy hetre mashogy nem tudnam megoldani, vagy egy kedves leszbi parra?

  nehez kerdes, kurva nehez...

 • 2010.06.10 17:48:44anyamadár

  2010.06.10 17:34:44cozumel

  A pusztában kiáltó vagy... :)

 • 2010.06.10 18:53:40bajor gizella

  azért nem jó ez a hasonlat, mert hülye heteró vs. kedves leszbinél kurva könnyű döntetni. viszont hülye heteró és hülye leszbi és persze irgalmatlanul szarul van megfogalmazva a cím, és a kép is egy ilyen idilli szoftpornós cicbabákat muatat, mintha azt feltételeznénk hogy minden leszbi-homo pár maga lenne az elképzelt álom.
  csak nem. semmiel se kellene több annál hogy elismerjük hogy lszibkus és hetero között nincs lényegi különbség, kb ugyanannyi az átlagolt hülye közöttük is, mint a heteroszexuálisok között, de ha a heteró hülyéknek lehet egy macskalaomnyi kölyke akkor a leszbi hülyéknek is lehessen. minden fölöttes vélemény nélkül.

 • 2010.06.10 19:14:09anyamadár

  Ezek a macák a képen nem leszbikus pár. Ez szerintem egy baby-shower kismama-legjobb barátnővel cikkhez készült...

 • 2010.06.10 22:11:23Zamat

  2010.06.10 18:53:40bajor gizella
  ja akkor szüljön a leszbi hülye is macskaalomnyit:)))

 • 2010.06.10 23:10:33rath.dinen

  A melegek génállománya NEM VÉSZ EL. Tovább él a testvéreiben, unokatestvéreiben, akiknek segíteni tud, saját családja nem lévén.

  Próbáljátok evolúciós léptékkel szemlélni a dolgokat.

  Zord körülmények között nem egyének, hanem klánok vetélkedtek anno egymással. Az a génálomány volt a nyerő, ahol a család mint egység erős volt és a klán jellemző génjeit örökítette tovább. Az egyének a család támogatása nélkül nem sokra vitték.

  Ha a klánban volt egy-két meleg, az azt jelentette, hogy volt egy-két ember, aki a saját gyerekei helyett a klán gyerekeire tudott vigyázni (ha nő volt), ha meg férfi, harcolhatott, dolgozhatott a földeken stb teljes erőbedobással. Megbízhatóbb volt, mint egy klánon kívüli, hiszen a saját véréért dolgozott. Neki is érdeke volt, mert az így támogatott testvérek, unokatestvérek kb ugyanazt a génállományt vitték tovább, ami benne is volt.

 • 2010.06.10 23:16:52rath.dinen

  Az a baj, hogy az emberek azt hiszik, mindent értenek a "természetes" viselkedésről.

  Igen, úgy tűnik, hogy az embereknek az a céljuk, hogy mindenáron a saját farkukkal/méhükkel örökítsék át a génjeiket. Ilyen szempontból a melegek valóban zsákutcának tűnnek. De ez a kép igencsak leegyszerűsített, gondoljunk csak az önfeláldozásra, amikor lemondasz arról, hogy te személy szerint szaporodj (mert mondjuk meghalsz egy magasabb jó érdekében). És mégis, ez egy teljesen természetes viselkedésmód, az állatok is csinálják.

  Szerintem többek közt azért, mert az evolúció nem az egyének, hanem a csoportok versengéséről szól. És a csoport csak akkor erős, ha az egyének le tudnak mondani a saját késztetéseikről a csoport javára. Persze nem mindig de elég sokszor ahhoz, hogy a csoport erős maradjon. És ha a csoport (vagy egy nagycsalád, klán) szempontjából nézzük a dolgot, igenis nagyon paktikus lehet, ha vannak melegek a csoportban.

  Csak a mai individualista világban ezt a szemléletmódot nehéz magunkévá tennünk :-P

 • 2010.06.10 23:23:54cozumel

  Latom, Rath, neked is tetszett az Onzo gen :)

 • 2010.06.10 23:24:56rath.dinen

  Basszus, nem is olvastam :-)

  Eláruljam a forrásaimat? :-)

 • 2010.06.10 23:32:01Wish1973

  lennének kérdéseim:
  ha hetero kapcsolatból születik gyerek, aztán jön a válás, és apuból "minta-vasárnapi apuka" válik, akkor milyen apaképe lesz a gyereknek? ha lány, akkor az jön le, h egyedül is meg lehet oldani kb mindent, max. kicsit több szervezés/pénz kell hozzá, ha fiú, akkor meg azt, h nagy kaland, csinálok gyereket egy csajnak, aki bejön nekem, aztán, ha ráunok, megyek tovább. amit nem tanulnak meg: együttélési szabályok, konfliktuskezelés, közös tervezgetések. egy személy dönt, sosem szem-, és fültanúi a folyamatoknak, ahogy eldől, milyen színű lesz a fal, hova megyünk nyaralni, milyen autót veszünk, kinek az anyósa az elviselhetetlenebb, stb.
  egy homo pár által nevelt gyerek abszolút képben lesz a párkapcsolatok előnyeivel, hátrányaival, a problémamegoldási stratégiákkal, az alkalmazkodással, stb.
  és itt jön a másik kérdésem: mit kell érteni azon, h APAKÉP"?
  ha apu feldobja a prakkert, és a fotóját kiteszem a falra, az apakép. de praktikusan, akik itt az apakép hiányát vizionálják, mit értenek ez alatt?
  azt, aki felfúrja a polcot? aki előre engedi anyut az ajtóban? aki cipeli a cekkert? aki virágot vesz? aki a fiúgyerekkel a bibéről és a porzóról beszélget? konkrétan mi az, ami két nő esetében, -ahol tutira az egyik a dominánsabb, akár maszkulinabb- nem fog megjelenni? a mély hang, a kunkorodó szőrszálak a kád alján, az összebrunyált wc-csésze, a lógó farok látványa- nos ezek valóban hiányoznak. de kérnék egy felsorolást, h mit kell érteni apakép alatt.
  és esküszöm, ha olyan írtok, amitől a homlokomra csapok, töredelmesen be fogom vallani, h baszki, erre nem gondoltam, ez valóban kardinális.

 • 2010.06.11 06:51:57Veg_

  2010.06.10 14:19:25Outlaw
  Nem vagyok melegpárti (akkor azt kéne hinnem, hogy jobbak, mint a heterók - hát nem, köztük is ugyanugy vannak negativ és pozitiv figurák), aktivista pláne nem vagyok, de nem értem, mi a francért nem lehet számotokra velük kapcsán az élni és élni hagyni módszert választani.
  Részvétem, nehéz lehet ilyen sötétségben létezned...
  A gyereknek meg a szülő az szülő, akár férfi, akár nő, akár van hozzá köze genetikailag, akár nincs, csak szeresse, és nevelje jól (pl. nem erőszakkal, hanem határokat szabva, segitve, a gyerek érdekeit nézve, stb.)
  Mindenestre büszke vagyok rá, hogy az eddigi reakcióid közül velem szemben voltál a legdurvább, mert nagyon arra hajaz, hogy mivel vitázni nem tudsz az érveimmel, hát inkább hisztiztél egy sort :) Ez szerencsére engem erősit :D

 • 2010.06.11 06:59:19Veg_

  2010.06.10 14:32:23kriszi
  2010.06.10 15:05:41Ribizlee
  2010.06.10 15:51:33Zahara

  Összefoglalom: LOL!!!!!!!!!!

 • 2010.06.11 07:01:24Veg_

  2010.06.10 16:04:43cantaloupe
  Ez igy igaz :) (továbbra is hidegrázásom van a parádéktól és tollba bujt karneválozóktól, továbbra is identitásfüggetlenül :DDD)

 • 2010.06.11 07:19:54Lapis Lazuli

  Wish: Először is, mielőtt félreérthető lennék: neveljen gyereket, aki gyereket akar nevelni. Homók vagy heterók, részemről tökmindegy.

  Azért olyan, h apakép, létezik. És lehet jó, meg lehet rossz. És hiányozhat. Csak szerintem nem ez a központi kérdés. Nem az apakép hiányán, vagy meglétén áll, vagy bukik az, h milyen ember lesz a gyerekből. Az apakép hiánya szerintem azért nem jó érv, mert egyrészt lehet az apakép negatív is, másrészt hiányozhat bármi miatt, nem csak azért mert leszbik neveltek valakit. Nincs olyan gyerek, akinek semmi nem hiányzik az életéből. Az egyiknek az apakép, a másiknak, h agyonféltés miatt nem bandázott nyakig koszosan, vagy bármi.

 • 2010.06.11 07:28:39Wish1973

  nekem a parádékról meg az jut eszembe, h mennyire kibaszottul utálom a critical mass-t meg a maratont, meg a nemzeti vágtát, amikor a fél város le van zárva. nekik fontos, h tekerjenek meg fussanak, a buziknak meg a seggrázás a fontos. amíg vki kisebbségben van és/vagy elnyomottnak érzi magát, addig vmilyen formában megpróbálja felhívni magára a figyelmet, ill. megpróbálja a hasonló gondolkodásúakat egy eseményre összeterelni. ha nem tetszik a seggrázás, nem kell a környékre menni. egy évben egy nap, nem értem, miért nagyobb gond ez, mint a többi esemény.

 • 2010.06.11 07:59:34Veg_

  2010.06.11 07:28:39Wish1973
  Mondtam én ilyet? Vagy idéznél olyan mondatot tőlem, ahol az szerepel, hogy mittomén, be kéne tiltani a riói karnevált, mert tollas hülyék ugrabugrálnak benne? Csak szerintem nevetséges, nem a szórakoztató formából, ergo nem megyek oda. Ahogy - ha már emlietted - arra is gondosan ügyelek, hogy ha megoldható, critical massnál ne legyek a közelben, a nemzeti vágta helyszinét messze kerüljem, ha közlekedni akarok - amennyi érdekel, annyit látok belőle a hirekben.
  Attól, mert utálok valamit, még más szeretheti. Pont ezt irtam mazsolának, miszerint ha nem birja ő se a karnevál/parádé/stb, ne nézze. Elvégre mindenki tudja, mikor van és hol, simán el lehet kerülni. Ennyi. El is kerülöm. Akárcsak az augusztusi tüzijátékkor a fővárost. Alapjáraton utálom a tömegrendezvényeket, és ezen csak akkor teszem tul magam, mikor nagyon érdekel, pl. a Pesti Broadway esetében :) Más meg mást szeret. A kávét is utálom, mert fekete, keserü lötty, mégse akarom, hogy a kávésok igyanak inkább szálas jázminos zöld teát, mert az meg szerintem finom.

 • 2010.06.11 08:58:26Wish1973

  Veg, akkor visszakérdezek. idéznéd-e azt a mondatomat, amiből arra jutottál, h neked címeztem a karnevál-bicikli hasonlatomat?
  általánosságban írtam azoknak, akik azt mondják, h ok-ok, h buzik, de utcára ne menjenek vele.

 • 2010.06.11 09:37:15kriszi

  Csatlakozom:
  - le a biciklisekkel (én nem bringázom)
  - le az autósokkal (nem vezetek)
  - le a homoszexualitással (nem vagyok homoszexuális)
  - le a vallásossággal (nem vagyok vallásos)
  - le a karneválutálókkal (én szeretem)
  - le a magassarkú cipővel (én nem hordok olyat)
  - le a körömlakkal (én nem lakkozok)
  - le a műmellekkel (mert nekem nincs)
  - le a babakocsis kismamákkal (az enyémek már kinőttek belőle)
  - le a nyugdíjasokkal (én még nem tartok ott)
  - le a szinglihordákkal (házas vagyok)
  - amennyiben elválnék, le a házasokkal
  - és egyáltalán, pusztuljon mindenki, aki nem pont olyan, mint én!
  (Van egy olyan érzésem, hogy lenne, akinek ez nem tetszene...már ha komolyan gondolnám...)

 • 2010.06.11 09:47:46Brumibaby

  Le kriszivel! (mert azt mondta, amit én akartam, csak jobban)

 • 2010.06.11 11:03:35Connie

  2010.06.11 09:37:15kriszi
  Akkor le mindenki mással, aki nem te vagy, mert nem lehet mindenki pontosan olyan, mint te! :P (Remélem érezni az iróniát.)

 • 2010.06.11 11:15:49kriszi

  ... és végül le Brumibabyvel, mert folyton ugyanazt gondolja, mint én!

  I think this is a beginning of a beautiful friendship :)
  (OFF Ezt mondta a párom, amikor az angyali szőkefürtös kétéves fiúcska első találkozásuk alkalmával fejjel állította a betonba a mi nem kevésbé angyali, ámde barna fürtös fiunkat. És lőn, most országos cimborák, lassan három éve...)

 • 2010.06.11 11:21:39Brumibaby

  De milyen aranyosan mondták ezt a Macskajajban is!
  diszizdöbeginning ofa bjutiful frendsip

 • 2010.06.11 13:03:55Outlaw

  @Veg_

  Ha jól emlékszem te kezdted (azzal hogy gond van a fejembe), úgy hogy te vagy az utolsó ezen az oldalon aki azért beszólhat mert durva vagyok veled. Sötétségben azért élek, mert olyan sötétek vesznek körül mint Te magad, és szórják a hülye gondolataikat!

  "Akkor maradjunk ebben: A földesur, aki kivánsága szerint végigmehetett a nőkön, férfiakon, esetleg is..." jah esetleg is

  Mit vártál erre mit mondjak? Ha végig olvastad azokat amiket írtam, tudnád, hogy saját véleményem az volt, hogy a homoszexualitás nem normális dolog. Tud gyereket nevelni egy homopár, szeretni is tudja mint bármelyik másik heteropár. Az elkerülendő, hogy a gyerek normálisnak vélje a homoszexuálitást, mert mint mondtam az nem normális.(amit Te normálisnak gondolsz annak ellenére hogy hány ingered van attól hogy ha lányokat látsz csókolózni(legalábbis utána nem vagy képes szexre), szóval már alapból nem konzisztens az sem amit írsz) A te életfelfogásod ahogy látom az, hogy "maradjunk annyiba", hogy mindenki homo és akkor nem lesz feltűnő dolog. Teljesen normális lesz és elfogadott. Hát grat.

 • 2010.06.11 13:45:38kriszi

  Veg, szerintem nem érdemes válaszolni.

 • 2010.06.11 13:47:26kriszi

  Connie, ééééérteeeeed :)

 • 2010.06.11 13:50:42Outlaw

  Pedig kíváncs vagyok, hogy mivel tudja überelni magát XD De ígérem, hogy többet nem írok ide. Próbáljunk meg abban maradni, hogy ízlések és pofonok. A szép elvállás híve vagyok :) Mindenkinek, minden további jót. Még Neked is Veg_!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta