SZÜLŐSÉG

Modellnek öltöztetik gyereküket a brit szülők

2010. március 31., szerda 18:57

Egy brit áruházlánc, a Debenhams felmérése szerint – amelyben 1500 szülőt kérdeztek meg, - a brit szülők évente több mint 1000 dollárnak megfelelő összeget költenek gyermekük ruházatára, írja a stylelist.com. Viccesen ezt Suri Cruise-jelenségnek hívják, ő az a celebkislány ugyanis, aki folyamatosan méregdrága ruhákban tűnik fel a magazinok oldalain, és akit a szülők leginkább utánozni akarnak. Suri szülei, Katie Holmes és Tom Cruise nem viccelnek, a kis Surit, aki alig négyéves, már nem egyszer lehetett látni magas sarkú cipőben, vállig lógó fülbevalóban, mélyen dekoltált ruhában, na és persze a híres, 800 dolláros Ferragamo kézitáskával az oldalán.

A brit szülők pedig mindent megtesznek, hogy gyerekük felvegye a versenyt a kifutón sétáló modellekkel, - akár egy családi nyaralás árát is képesek elkölteni gyerekruhára.

Egy szezonban átlagban hét ruhát és öt pár cipőt vesznek lányuknak, a fiúk pedig öt farmerrel és tíz inggel gyarapodnak. Emellett a szülők több mint fele állította, hogy a divat az elsődleges szempont, amit figyelembe vesz gyermeke ruháinak megválasztásakor. A felmérésben részt vevő szülők 57 százaléka semmiképpen sem öltöztetné gyerekét használt ruhákba, csak ha feltétlenül szükséges, 63 százalék különösebb alkalmak nélkül is vásárol a gyereknek ruhát, és 45 százalék kéthetente legalább egyszer felkeresi a gyerekruhaboltokat.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.04.01 14:12:47Silverveil

  Szövet,

  Na ez érdekes, erre nem is gondoltam, hogy a gyerekvállalással még változhat ez.
  Én világ életemben érzékeny/hisztis voltam, csak az agresszió szintje változik :))
  Ha találok egy jó felsőt, akkor gyorsan veszek a fekete példányból vagy 3-at, 1 szürkét, 1 zöldet és egy kéket, hogy ebben a szezonban már ne kelljen venni többet :))

 • 2010.04.01 14:23:04nohabb

  samudenis:)

  Igy van, azonos szinvonal....tudod hany csaladot latok, ahol millios ujauto, mert az kell, a gyerek(ek) meg mint a lelenc....

  es elmondjak az onigazolo dumat, hogy minekagyereknekadragaruha....

  pedig szerintem pont hogy a gyereket is emberszamba kell venni
  akkor lesz onbizalma, onbecsulese ha latja hogy er annyit

 • 2010.04.01 14:28:35szövetszöcske

  nohabb, van egy olyan közmondás, hogy nem a ruha teszi az embert. Nekem legalábbis nem nő vagy csökken az önbecsülésem ruha függvényében, és nem szeretném ha a gyerekem önbizalma azon múlna, hogy mennyire drága meg használt ruhát hord-e. Mer ha egyszer rosszabbra fordul a helyzet, és nincs zsé, csak használtra, akkor mi lesz, harakiri???

 • 2010.04.01 14:31:33szövetszöcske

  Silver, az is lehet, hogy a korral változik, nem a gyerekvállalással. De változhat, azt látom. A zasszony ma felhúz olyan cuccokat is, amikről 10 éve fennhangon állította, hogy soha nem húzná fel, milyen cudarul állna már rajta, ma meg direkt ezekre hajt.

 • 2010.04.01 14:31:59a szív fészkei

  Temptation, elnézést!
  Ha valaki tudja, mi az a dislexia, disgráfia, discalculia, jelentem én vagyok. 13 év kemény harcom van emögött a három szó mögött, uszodányi belesírt könny, kiborulás.

  Tudod, én úgy szoktam meg - védekezésül - hogy kimondom az magamra, életmódomra, családomra, stb. azt, amit a hátam mögött rám szoktak. Cyrano-effekt, nekem bevált sértődés ellen legtöbbször. És ez segített talpon maradnom, amikor kisegítőbe utalták a lányom, és röhögött az egész osztály pl. felnőtt kiadásban szülőin rajtunk. De kiharcoltunk a lánnyal együtt egy érettségit, nem ecsetelem milyen körülmények közt anno, amikor azt mondták: ilyen baj nincs is. Csak hülye a gyerekem, fogadjam el.

  Téged és senki ilyet nem kívántam megbántani, de olvasva Tom C. életrajzát állítom, hogy őt nem a dislexia hanem a hozzá való bánásmód tette igenis nyomorulttá: csapták ide-oda,hányódott magányosan. Tudjuk, az milyen, kitaszítva egy osztályközösségből olyanért, amiről nem tehetsz. Ezért ne fikázom annyira szegényt. mint mások a világon.

 • 2010.04.01 14:32:43Ribizlee

  kivételesen egyetértek szöcskével

  dobpergés

 • 2010.04.01 14:38:50a szív fészkei

  Lapis, én is otthontalan lettem, mert a bávos helyek bezártak a Sugárban, Suláknál, Múzeum körúton. Sok-sok pocsékság közt mindig volt kincs. És kevesebb volt az eszkimó, mert nem ismerték fel ott a tutit. Ilyen a Kis Gólya a Király utcában az Office Depo után (az lenyúlta a nagy Gólyát évekkel ezelőtt.)
  A Hádáról úgy tudom, hogy igen, de bizony a színész családjáé - több lábon állni nem hülyeség a mai világban... Ezt bennfentnek tűnő hölgy mondta, nekem amúgy tökmindegy - a Hádá akkora, hogy nem látom át, oda ritkábban megyek.
  Az V. kerületi Kristóf téribe viszont szoktam gyakrabban: aranyos nők vannak ott, bizonyos Ágié a bolt. Ott cserélnek péntekente le mindent. Nem akkora, mint a Hádák, de átláthatóbb. De Háda van a Délivel szemben a sarkon meg a Szarka utca sarkán a Váci utca csarnok felé eső részén meg ugye az ősi boltjuk a Rákóczi úton. Azzal szemben meg a gyereküzletük...
  Ja, a lányom volt a Moszkva téren a régi hentesbolt helyén nyílt új boltban, ott még nem jártam.

 • 2010.04.01 14:45:06a szív fészkei

  kriszi, szívesen, komolyan. Nekem is a szívem szakadt, hogy ott kellett hagynom ennyiért, de senkimre nem tudtam volna ráerőltetni. Hánas láboad van? Ilyen kicsi? Ha látok valamit- egy napra félreteszik - megírom, ha belenézel ide naponta és why not?

  De persze a turka ugye aranyásás: sok izét kell átszűrni az egy rögért... Bár angol turkáknál manapság jó a találati arány. cipők meg elől vannak, ott nem kell sokat szálazni.

 • 2010.04.01 14:51:35nohabb

  A ruha is teszi, lasd dress code, vagy eskuvoi ruha, vagy munkasruha, vagy egyenruha vagy bohocruha:)

  Asszem allasinterjura is oltonykosztumben mennek az emberek (nagyreszt) es nem a rongyszonyegben/trabantajtoban.

 • 2010.04.01 14:57:45a szív fészkei

  nohabb, bocs de nem értlek. Miért alázás, ha másokon volt, - jóízléssel vett, megkímélt, sőt esetenként újonnan rohadt drága egyedi dizájner - cuccoknak örül valaki olcsóért? Minőségibb valóban, mint mangosok, pedig ott is szoktam néha... Ára néha a tizede.
  Nagyon drágán mindig tökújat venni, szerintem a mai világban pazarlás és a javak tékozlása. Volt egy Index-cikk arról, hogy a vadiújba is beletörlik taknyos-szaros kezüket az azt kirakó eladók, vagy felveszik szombati bulájba és hüvelyváladék is ott figyel rajta, amikor megint kiakasztják hétfőn.

  Minden egyedi, szép nagymárkás holmimat fillérekért lőttem, cipőim, táskáim közül is sok onnan van. És tényleg akad olyan is, ami eredeti árcédulkával vár, emberen nem volt.

  Ez sem kötelező, de ne már a "nyugat levetett rongyaiban alázzuk magunkat"-érzésed legyen ettől! Illetve miért ne? Te tudod.
  Angelina Jolie is 26 dolláros túrt szarban villogott egy bemutatón agyonfotózva. Én nem érzem szégyennek kb. 20 éve, amióta űzöm. :-)

 • 2010.04.01 15:02:50szövetszöcske

  Nekem simán kisebbrendűségi-érzés kompenzációnak tűnik ez a ruha mánia. Állásinterjúra felveszem a 10k forintos érettségi öltönyt, ha valahol az Armani a lényeg, az úgysem az én világom...

 • 2010.04.01 15:02:51farkasokkal tancolo

  [link]

 • 2010.04.01 15:03:07panka

  nohabb: abban egyetértünk, hogy tiszteljük meg a gyereket is a rendes ruhával, de attól még kell bölcsibe, oviba, meg játszótérre járó cucc, amit gyűrhet-koszolhat, és nem csörög a pénztárgép a szememben, ha elszakad. Az olyat inkább tényleg a Hádában (bocs, loreál) veszem meg olcsón. Persze válogatva, a jó állapotú, helyes ruhákat, nyilván, a Tescóból se veszem meg a szart, az élelmiszer ipari hulladékot, miért venném meg a Hádában a rossz, lehordott ruhát? És szerintem ezzel mindenki így van, mert kilóra mérik, a kopott ugyanannyiba kerül, mint a jó.

 • 2010.04.01 15:13:56a szív fészkei

  Olyan gyerekholmikat látok, hogy a nyálam csorog, de nincs még kire megvennem!!! :-(( Barátnő unokáját kistafírozom, a most egy éves bébiket a családban kistafírozom - és sírnak a gönyörűségtől a szülők. Az, hogy a nagyszülőknek nincs érzékük a jót meglátni, egyéni szoc.probléma sajnos. Akinek nincs ízlése, szeme, az a bárhol tud szart venni drágáért is.
  Nem sok mindenhez értek, de a divathoz kicsit. Ha én mondom, hogy zseniális gyerek- és felnőttcuccok vannak 500-800-1400-2000 max. 40000 ft magasságában, akkor az úgy van. (van Ralph Lauren, van Tommy Hilfiger, van Next, van Donna Karan, van D&G, van Versace, mind, mind. táskában Gucci, LV, mittoménmi. Néha valódi is. Na persze keresni kell, tény - de ez a vadászösztön: grat. szöcske az asszonynak! :-) Hazaviszed, Vanish-mosás és másnap meg nem mondják, hogy hol vetted.
  Volt, amikor vehettem volna árában ilyet, de akkor is túrtunk - a férjem jobban be is tud vadulni néha, mint én. Miket talált már! És sok pasi jár túrni, bizony nagy nevek Ernyeytől a többi piperkőcig. Miért nem gáz nekik? Ott nem a szegénység figyel.

  A gyereket nem alázom azzal, ha itt veszek, hanem jó ízlésre szoktatom meg arra, hogy nem csak vagyonokért lehet mutatós. Az enyémek is természetesnek vették/szik ezt. Én Vaterán, Tesz-Veszen garázdálkodok, ott is vettem már 1400-ért Vera Wang pizsamát. Árában hol bírnám megvenni? És minek annyiért? Vadiúj, eredeti.

  Meghalnék turi nélkül, pl.Granada is tele van velük, pedig ott se szegyének és alázatosak a népek. :-D Még szombat estig is nyitva vannak.

 • 2010.04.01 15:16:51a szív fészkei

  4000=négyezer akart lenni

 • 2010.04.01 15:20:09cantaloupe

  Panka,
  a túráshoz szerencse is kell.
  Én túrtam 3ooo Ft-ért olyan kasmírpulcsit, amin rajta volt az árcédula, 34ezer Ft-nak megfelelő összeg.
  Szintén vadiúj ruha a kislányomnak, eredeti ára 2öezer Ft lett volna, elvittem 5 dollárért, azaz kétezer Ft-ért.
  De ilyen jó prédák kifogásához hely is kell, én egy nonprofit szervezetnél melóztam, oda hordták az adományokat, kinőtt és új ruhákat az emberek.
  És tudod, mi volt a furcsa? Hogy a vásárlók nagy százaléka illegális mexikói,mégsem vittek használt babaruhát, vagy csak alig! pedig mindent átválogattunk és nem volt benne foltos, koszos, azok mentek a szemétbe vagy az Üdvhadseregnek.

  Itt meg nézem az Index "felesleges gyerekholmik" rovatát néha, és néhány anyuka 5oo Ft-okért árul pecsétes, enyhén bolyhos cuccokat, meg láttam olyan bohócnadrágot, ami már 2o éve kiment a divatból.

  Megjegyzem egyébként, hogy az új ruhánál sem látod, hogyan csomagolják a hajóra, mikor Kínából idejön, minden cuccot átmosok, újat is, mielőtt a gyerekre adom, így aztán holtmindegy, hogy hordta-e valaki, csak kényelmes legyen és pamut.

 • 2010.04.01 15:25:49cantaloupe

  Szövetszöcske,
  hadd véddjem meg a dizájnereket egy kicsit. Egy nyári, kertben hordott póló esetén mindegy a márka, de öltönyből azért nincsen sok az embernek és az első benyomás fontos...ezen pedig nem a márka a lényeg, hanem az, hogy a konfekciósnak nincs olyan jó szabása, vagy csak lámpással találsz olyat.
  Nekem van egy jó kosztümöm, ami derekat csinál, nem vékony cérnával van szegve és nem kellett felvarratnom az alacsony méretem miatt. Egy ilyenre érdemes áldozni, én azt mondom, fekete öltöny vagy kosztüm, évekig kitart arra a kevés alkalomra, amikorra kell, hacsak nem híz/fogy valaki hirtelen sokat.

 • 2010.04.01 15:26:39a szív fészkei

  De ez már hitvita, ahogy látom :-D

  A jó márkák attól jók, hogy nem látszik a hordás, a mosás. És nem szétrongyolt holmikban kell gondolkozni. Lehet, hogy a Háda egyik helyen a pocsékabb felhozatalt teríti, de a Rákóczi úti nagy boltjában abszolút jó holmik vannak.
  Akik teszveszeznek iparszerűen, sokan bálabontáskor korán reggel ott tipródnak kisgyerekkel is és ömlesztve veszik a zsáknyi rongyot. Abból lesz a Next-csomag kisfiúknak című alku tárgya...
  Én géprongynak behozott 90 forintért árult , kicsit gyűrött de új Gianfranco Ferré szoknyát vettem még a múlt században, tiszta piros gyapjút. Kimostam hideg vízben, és hordtam is(nem naponta persze). Na de kihíztam. Ma a barátnőm - az elegáns 42 táskás - hordja boldogan. Meg se mozdult a darab, olyan minőségi munka, hogy ha a moly meg nem eszi,, eláll, mint a befőtt, a fazonja is örökzöld.

  A másik oka a turizásomnak, hogy megunok mindent előbb-utóbb, legyen bármilyen szép és márkás. Egy sokért vett rongyot hogy dobhatnék ki vagy adhatnék másnak ezért? Az a pazarlás. De ha nincs már kedvem hozzá, vagy nem jó rám?
  Így odaadom ingyér, holnap meg van másik 1200-ért és kész. Pörög a készlet, mindenki boldog.

 • 2010.04.01 15:26:58Lapis Lazuli

  Ribizlee: én is. :-)) Hallgatok is meglepetten...
  Szív: köszi az ötleteket, fogok próbálkozni bennük.

 • 2010.04.01 15:28:32nohabb

  a sziv feszkei

  tehat van a jo minosegu, markas alig!!hasznalt, gondolom ezeket veszed - es ez valoban szuper
  ezekhez izles kell, es idoidoido
  es foleg az hogy valaki belerakja a kontenerbe, mert annyira jol megy neki hogy nem vacakol massal
  vagyis kulfoldon gazdag kornyekre kell menni a jo cuccert
  Magyarorszagon meg ahogy irtad forditva:)oda kell menni ahol a nepek nem szurjak ki hogy az egy jo cucc :):)

  aztan van amit a kukaba kellett volna raknia az angol munkanelkulinek, de nem o a kontenerbe rakta, Magyarorszagon meg aruljak, es eladjak, az emberek megveszik
  ez a problemam, es nem tudom hogy irjam erthetoen hogy egy jobb gazdasagi helyzetben eselye nem lenne ezeknek a cuccoknak es szeretnem ha mar ott tartanank

 • 2010.04.01 15:36:17a szív fészkei

  cantaloupe, igazad vagyon. A férjem meg magas, vékony izmos lévén, soha nem talált magyar konfekcióöltönyt, még drágábbat se régen. Mindig turiban lőttünk olasz vadselyem zakót nyárra, onnan való lengatyához vagy tiszta gyapjú nadrágot, ami pont jó volt a derekára. Néha kellett a zakót igazítani - drágább volt bevetetni, mint megvenni. (nacit tudtam alakítani, de zakót azt már nem mertem)
  Azok is zsírújak voltak, néha Boss ilyenek. Ha nincs turka, pucéron jár menedzserkedni a múlt században, :-DD amíg csinálta.
  De mivel farmeros, bőrdzsekis alapjáraton, ilyeneket is csak ott vesz. Bőrnadrágot 800-ért. Mert másra nem lenne úgyse jó az a fazon. Ingek is milyen szépek voltak, még mindig használhatóak, pedig hány éve már! Néha 200-ért. Nem látom őt igénytelennek és leharcoltnak ezért. De 5000-ért megvenni egy Gant inget, mikor 700-ért ott van, csak ki kell mosni??
  A ruti butikokban nem ismerték még fel a márkák erejét, teljesen aláárazták hálisten!

 • 2010.04.01 15:41:41loreal

  Szív fészkei....tuti fix, hogy a színésznek az ég vilégon semmi, de semmi köze a Háda turihoz....nem tudom miféle volt a benfentesed...de nálam nem lehett benfentesebb, mert mondom, hogy a tulaj az egyik legjobb barátnőm!!!!! kelet magyarországi egyszerű család!Anyuci tanít apuci meg belevágott a használtruhába úgy 10 éve és nagyon bejött neki:DDD
  Ha beguglizod, hogy Háda, megtalálod a Háda Kft-t.

  Szóval nem tudom, hogy a színész mit csinál még színészkedésen kívül, de, hogy ezt nem az tuti.

 • 2010.04.01 15:44:06a szív fészkei

  nohabb így már értlek. DE a Kristófon pl. abszolút jó minőség van - leharcoltat én ott még nem láttam. Olyanért pénzt kérni, az pofátlanság, egyetértek.

  A Suláknál, nagyon sokféle volt - de a rozzantat is szépen összehajtogatták mindig. Ott egy-egy nagyszerű volt a sok borzalomra. De se volt annyival olcsóbb, hogy el kelljen vinni.
  Kiautózni outletbe se kevés idő/pénz, WestEndet végigszemlézni se két perc - igen, rá kell rászánni néha időt. DE ha egyszerre bevásárolsz, akkor belefér, nem? Szinte azokat árulják, amiket két sarokkal arrább a Zara. Oda meg máshová a Vácin bemegyek trendet nézni, oké, ez megy idén, jó... Na de venni nem ott!
  Az oroszos szőrmemellény, amiért a Promód kért 11 000 ft-ot!!, a Kristófban - pedig még melegebb és szebb volt - került 1800-ba. Háát? :-DD

 • 2010.04.01 15:53:33a szív fészkei

  loreal, oké. Persze lehet egy attól még a színész néluk unokanagybácsi-bérmakeresztapa harmadfkon :-DDD.
  Jó ötlet volt tőlük, szépen terjeszkednek. a
  Akkor neked aranyéleted van ruhailag!!! Mert hallom a "bennfenttől :-)", hogy miket talált éhgyomorra! Megőrülök tőle: vadiúj cipők, méregdrága márkás eredeti táskák fillérekért - mindig elszórakoztat a heti zsákmányaival. Én ezzel már nem tudok/akarok lépést tartani, de ha te ilyen tűz közeli vagy, el se képzelem, mijeid lehetnek! :-)

 • 2010.04.01 15:57:35a szív fészkei

  Ja ablakmosás előtt: tulképp, ha belegondolok - de nem háromévesen - nekem a mániám a szögedi pomponos sarkos papucs volt! Mit rinyáltam, amíg végre kaptam egyet 5-6 évesen: olyan igazi hímzett piros kopogósat! Ájultam elfele a gyönyörtől, tényleg szép munka volt, a nyakam se törtem benne. Otthon viseltem, persze.
  Állítólag az ilyet hordó lányoknak mindnek gyönyörű lába- vádlija - van ettől. Nekem nem sokáig tartott sajnos aztán több ilyenem nem lett. :-(

 • 2010.04.01 16:08:40loreal

  Szív,

  Nincs unokanagybácsi és keresztizé sem. Igen pici a család, aki meg van azt ismerem és ők tényleg benne vannak. De ennyi. ;)

  Hát ez úgy van, hogy én Brüsszelben a barátném meg az ország keleti csücskének csücskébe :((((( És én nem a ruhát hiányolom , hanem őt.
  És igen , van egy-két jó darabom pl.olyan is amit a legpuccosabb itteni milliomos esküvőn leirigyelt rólam a násznép..stb.

  De ezt ne úgy képzeld el, hogy én beszaladok valamelyik boltba...mert ha ezt teszem pont olyan vagyok, mint te, mert az eladó nem fog ismerni(többszáz alkalmazott).
  Ha meglátogatom barátosnét és van időnk, van, hogy turizunk....na akkor meg sajnos nincs ár:((( ezért én nem is nagyon szeretem, mert azért tudom én, hogy van annak ára még nekik is.Mert olyankor aztán egy zsák allatt nem enged haza:PPPP:DDDDDDD

 • 2010.04.01 16:09:30loreal

  De igaz lehet amit a te ismerősöd mond, mert alkalmazottaknak tuti van kedvezmény...és lehet, hogyő úgy bennfentes, hogy egy boltost ismer és ...

 • 2010.04.01 16:14:23bajor gizella

  turilelőhelyek: blahánál a trolimegállóban renoválás
  blaha-keleti között rózsa utca sarkán kétemeletes háda, minden hónap első csütörtökén árucsere.
  budán bem mozi mellett
  király utcában a kisgólya mellett a vasvári pál uctánál van egy kis üzlet. márkás cuccokat vesz be bizományba, lehet csereberélni.
  nagymező utcában szintén van egy turi. bundát a madách melletti turiba érdemes venni-színésznők adják le az övéiket:)-
  néha benézek a thököly elején lévő turiba rögtön a keleti mögött, az kilós, csudajó dolgokat találtam ott. igaz állapotát tekintve általában javításra szorul. a humána nevű boltokban néha nagyon jó dolgokat lehet találni, vettem egy szürke koptatott mex farmert, árban nagyon jók, hónap végére minden 2-300 forint.
  van még a pöpec, a józsef krt-on, drágább mint a háda, de vannak jók.
  a király utca másik felén a KFC-s oldalon lefelé van még egy ahova minden szerdán hoznak új hacukákat. kétemeletes, méretekre bontva, gyerekruha cipő.
  a hádának egyébként a rákóczi úton van külön gyerekruhákra szakosodott turija is.
  ezekn kívül van még a múzeumkrt-on ahol szép cipőket lehet kapni, de drága. mellette régen slamanderoutlet volt, nem tudom megvan e még, de gyönyörű téglavörös hasitott bőr bokacsizmát vettem 4000 forintért. akinek nagy lába van menjen, nekem mindig a szívem vérzik.

 • 2010.04.01 16:21:50a szív fészkei

  Ő csak bevonzza magához, ahogy mondja. DE annyit és olyanokat???? Old motoros vagyok, de amit ő ámokfut, az nekem is sok :-DD.

  Mindegy, a lába kisebb és az ízlésünk se totál ugyanaz, nem irigylem, vegye-vigye. Hülyén hangozhat, de engem is hívnak a dolgok. Van, hogy hetekig felé se nézek egy rongyosnak se, de aztán valami odahúz és megtalálok mindig jókat. Ha nincs pénzem rá, ott hagyom (nem is kérem elrakni, mert nem egy nap alatt gyűjteném rá össze) - azzal, ha az enyém, akkor megvár. És tényleg...

  Ezért ajánlgatom a helyeimet, mert biztos, ami nekem kell, azt nem viszi el más. Vagy jön helyette jobb. :-DD De rohadtul szelektálni kéne már itthon, az is igaz. Angol bankár kitérne a puritán hitéből, szegény, ha megnézné, mit van itthon nálam...

  Ez kicsit olyan, mint a drog, nehéz leállni vele: örömforrás. Nálunk az a szokás, ha végképp nem kell valami kimosva, összehajtva zacsiban kirakom a kukára. Mindig elviszik, remélem, valakinek jó. Én sajna nem vagyok olyan tehetséges eladásban, mint Hádáék. Nagyon ráéreztek.

 • 2010.04.01 16:25:14Lapis Lazuli

  bg:"budán bem mozi mellett" tényleg, most jut eszembe a ott a 4-6 vonalán a Mechvart liget környékén van egy csomó...
  ÉS: A Petőfi Sándor u-ban van most egy cipő outlet, olyan csizmát vettem, de olyat!

 • 2010.04.01 16:28:38a szív fészkei

  bg, jó maradt a k Király utcai, a cipőbolt után? Mert én vettem ott D&G-t, mindent, de rájuk szállt a vámoskommandó a LV-üzlet panasza miatt. És megtiltotta akkoriban nekik - két éve - minden márkás cucc fogalmazását, csak a noname-k mehettek. Adni is adtam el, elég szar árban vették be...
  Az ismerősöm akkor dobta be ott a törülközőt. Most Ruhagaléria vagy mi van ott? Érdemes benézni? Ilyen van a Vármegye utcában is. De kifordulva az Ernst Múzeúm mellett is van csomó kis üzlet.

  Kis Gólya se rossz, csak a klasszikus aranyrögkeresés a sok mocsok között. De cipők néha ott újonnan nagyon jók. Meg kedvesek is a őseladőnők ott. Régebben volt még a Jani című is, az aztán külön műsort is adott... Humánára nem tudtam rácuppanni, van a Szent István körúton egy közel a Jászaihoz. Na megnézem...

 • 2010.04.01 16:31:30loreal

  szív fészkei...önbevallásuk szerint is mázliuk volt :DD Lutriztak eggyet és bejött....de a apuci, az alapító büszke lehet arr amit véghezvitt...a béka feneke alól másztak fel idáig. De iszonyat keményen dolgoznak, éjjel-nappal.

 • 2010.04.01 16:31:49a szív fészkei

  Petőfiben, cipőoutlet - hol??? Na osztom az észt, aztán ezt nem is hallottam. A kristófosoknak is vannak nagyon jó bőrdolgai; Gucci táskát meg két lábbelit is vettem 1800-ért: csizmát, szandált. Sajnos, sok a 40-es én megyek 38-on, néha 37-en...

  Szóval van választék azért :-))

 • 2010.04.01 16:34:21a szív fészkei

  loreal, nem irigylem, gratula az ötletükhöz meg ahogy csinálják!! Bírják sokáig meg a britek is pénzzel és lendülettel a cuccvevést és kiszórást! Hádáék akkor együtt lélegeznek a brit családokkal, mondhatjuk. :-DDD

 • 2010.04.01 16:38:28Lapis Lazuli

  Szív: ha a Felszab felől mész, még a Kristóf tér előtt van :-))
  Ja, és most jut eszembe, én a nagy kék sportboltban is szoktam jó gyerekcuccokat találni.
  Más: minek a baba gatyákra zseb??? Csak a homokot hordjuk benne haza, basszus... Na megyünk homoké'...

 • 2010.04.01 16:40:54baudolinA

  Azért az vicces, hogy a méregdrága ruhák kapcsán a turikra terelődött a szó. :)

 • 2010.04.01 16:49:09bajor gizella

  hát a ruhagaléria is angoloból táplálozik, burburry miniszoknyám van onnan, meg egy szép paul frank kabátom. a góré egy colos szőkeség, nagyon beképzelt. nem bírom. nem tudom emlékeztek e, de volt a bemtéren budán egy chóra nevű cipőoutllet. hát ott miket találtam...nagyon jó volt. kiköltözött valahova a külvárosba, de nem tudom hova. nem tudjátok?

 • 2010.04.01 16:50:57Auguszta Romanova_2

  Miniszoknya?
  annyira jo labaid vannak?

 • 2010.04.01 16:53:45a szív fészkei

  LL nagyon kösz, megszemlézem majd a többivel. Valószínűleg csak "szemmel verek", de mit lehessen tudni!

 • 2010.04.01 16:57:56bajor gizella

  rita, igen köszönöm kérdésed, a lábaim egsézen tűrhetőek, bár nagyon rövidek. pónina szokott anyám csúfolni.ebből kifolyólag a miniszoknya nekem nem mini, hanem olyan combközépig ér, és a magasszárú csizmákat kerülnöm kell, mert olyan mintha beleültettek volna.magassarkú mindig jöhet.
  egyébként a szoknya fekete alapon magentaszínű kocákkal bírt, vastag gyapjúszövetből.
  fekete harisnyával bőrdzseivel, és vajszínű csizmával totál faszán nézett ki.

 • 2010.04.01 18:10:33kyskalacs .

  szerintem elég bénán öltöztetik a kis surit...mondjuk nem is csoda az anyja úgy néz ki mindig mint egy szakadt gepárd.
  izlést nem lehet venni....

 • 2010.04.01 19:20:29a szív fészkei

  kyskalacs :-D. De szögezzük le, a gepárd von haus aus gyönyörűen elegáns bundájú és mozgású állat, szóval kikérné azért... Szerintem a Katie pont amiatt kell, hogy ilyen szakadéknak kinézzen, nehogy elcsatangoljon jó gepárd módra a házi istenétől és rájöjjön van élet a szcin túl is. Szép csaj volt ő nagyon, de tényleg szakadt férfinak öltöztetik legtöbbször, így - mondják - két legyet üt egy csapásra az ura... Azt nem értem, miért hagyja mindezt?? Mikor jár le a moratórium a Tom elhagyására, hogy sok pénzt kaphasson?

  Szegény emberek, ennyi rengeteg pénzzel milyen gyűrött az életük! A csaj is az lett mellette, nem csoda, hogy a szülei ki vannak bukva azóta, hogy felesége lett a jóembernek. Talán Surin akarják demonstrálni, hogy lazán futja drága ruhára is.
  De most a nő nem várandós megint?

 • 2010.04.01 19:23:08a szív fészkei

  bg, nagyon jól hangzik a Burberry szetted leírása! Burbery is perelni fogja a magyar cukit a táskatortáiért?? Van esély rá, de akkor az összes banyatrolit is be kellene perelniük...

 • 2010.04.01 19:44:12cozumel

  Kurva aranyosak ezek a Suri-ruhak, hogy megvennem-e a gyerekeimnek, hat, azzal az arcedulaval, amivel kruzek veszik, soha a budos eletbe se nem.
  Mert, egyszeruen, van nalam egy plafon, aminel tobbet nem vagyok hajlando kolteni ruhara, akarmilyenszepesjoestartos, mert egyszeruen rohejesnek tartom, hogy egy farmer mondjuk egy babakocsival egy arban legyen.

  Turizni sose tudtam, soha de soha semmit nem talaltam az en meretemben, de ugyanez van learazaskor is, soha nem marad semmi S-M meretben, viszont dogivel van XS-s, esXXXL-s.

 • 2010.04.01 20:12:20bajor gizella

  cozu, hát itt a 40-42 felsők mindig kifogynak. szerintem azért van, mert a 38-as az máshol 36-os lenne, hatalmas különség van a 8-meg a 40-es között. persze nekem kell a negyvenes legalább. nem voltam a gymbe, híztam két kilót a héten:(( mensi alatt te hogy veszed rá magad a mozgásra a lélegzésen túl? nekem néha még azt is nehezemre esik.

 • 2010.04.01 20:16:28cozumel

  Gizella

  nekem mensi ide-oda, az edzest nem befolyasolja, sot, ha faj, akkor a mozgas utan jobb, mert a mozgas ugye javitja a keringest. Szoval utana kevesbe faj.
  Amit utalok, az az, hogy kb. ket kiloval tobb vagyok ilyenkor, annyira brutal modon tartja a szervezetem a vizet. Annyira puffadok, hogy siman kisterhesnek nezek ki, ha lazan kiengedem a hasam, az elso 2-3 napban. De ez is javul a torna hatasara.

 • 2010.04.01 20:20:18bajor gizella

  szív, jelenleg egy rövidfazonú fekete, szegecsesmandzsettás strasszgomos bőrjakóba nyomom, medvearna comközépig érő ing és egy meggyobordó sál kíséretében. fekete farmer és az ominózus vajszínű csizma. a fejem viszont rémes. nagyon hulla vagyok, 3-4 órákat alszom mostanáan. kivéve holnap, mert jézus halálának köszönhetően én megúszom az enyémet.nem sokon múlt. vettem ránctalanítót, maszkot, hajpakolást, és 5!az egyen hajregenerálót jill sandertől.büdös mint a dög az jót jelent nem?

 • 2010.04.01 20:24:39bajor gizella

  hát én kb ilyen vagyok. ez mind víz, mert nem is voltam kajás. tegnap gyümölcssalátát vacsoráztam, jó azelött volt egy ünnepi menü, de hal meg ilyenek. szóval nem értem, reggel elenéztem a tüköre és ott volt a muffin top. wááá.
  tesitanárunk is mindig ezt modnta ha el akartunk lógni, mármint hogy jót tesz. csak nekem tényleg sokszor annyira fáj, hogy magzatpózban várom a csillapító hatását. 3 nap után már jobb. holnap kocc a gymbe délután.

 • 2010.04.01 20:26:07cozumel

  Ne is mondd a faradtsagot, en a heten kivoltam, mire vegre ma 8 es fel orat aludtam, hat, ez egy egeszen mas allapot, asszem erre gondolhatnak, mikor a Paradicsomrol beszelnek az emberek.

 • 2010.04.01 21:02:07Magenta

  Köszi a turitippeket. :)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta