SZÜLŐSÉG

Terhesnapló 5.0: A kismama horkol, mint az anyamedve

2010. február 24., szerda 11:30

19. hét

+4,5 kg

Amikor novemberben először kezdtem szipogni, alig foglalkoztam vele. Ki nem szipog ilyenkor? Azután hamarosan elmúlt és az élet ment tovább. Pár hét múlva az egész kezdődött előröl. Azután megint. És megint. Ha így visszagondolok, most már hónapok óta problémás az orrom, csak valahogyan nem kötöttem össze egymással az eseteket mostanáig. Ennek persze egyszerű okai vannak. Kemény telünk van, az idő pocsék, az emberek fele mindig éppen beteg, vagy panaszkodik valami nyavalyára. Párszor sikerült alaposan eláznom a nulla fok körüli esőben (a babakocsi mellett leszoktam az esernyőzésről, így kapucni fel és usgyi ki) így akár meghűlésre is kenhetem a bajokat. Egyébként meg nem is szeretek nyafogni ilyenek miatt, de mostanra betelt a pohár, elegem van abból, hogy az amúgy is rövidke éjszakáim sokszorosan félbe vannak szakítva, mert arra ébredek, hogy kapkodom a levegőt a kiszáradt számon át, mint most a héten, amikor a mizéria visszatért, újult erővel. Ez eddig a legrosszabb. Állítólag most már horkolok is. Ezt nehéz elhinnem, mert egy úrinő ugye terhesen sem horkol, de bizony meg lettem gyanúsítva.

Amikor valaki orra folyni kezd, nem feltétlenül egyértelmű azonnal, hogy mi baja van. Influenza? Nátha? Meghűlés? Allergia? Mindez egy influenzajárvány alatt, terhesen, sokadik alkalommal még frusztrálóbb, mert még be sem vehetek csak úgy akármit a tünetek ellen, és ugye a kezelés függhet a betegségtől.

A teljesen bedugult és folyó orron és a gyakori tüsszögésen kívül más bajom nem volt eddig, se láz, se torokfájás, se gyengeség. Köhincselés az igen, de azt rá lehet fogni a kiszáradt torokra. Így az influenzát, mint eshetőséget hamar kizártam, a tradícionálisat is és a H1N1-et is, bár egyik ellen sem vagyok beoltva. Február elejével a brit hatóságok a H1N1 járványriadót lefújták, az NHS telefonügyeletet felszámolták, sem az orvos, sem a bába nem tanácsolta, hogy oltassam be magam, így emiatt nem is aggódtam igazán. Továbbá a két és fél éves gyerek és az apja is egyetlen szipogás nélkül megúszták eddig a telet, annak ellenére, hogy rengeteg puszit és csókot kapnak tőlem, és a gyerek gyakran az én kanalamból kap falatkákat. Egyértelmű, hogy akármi is sújt engem, az őket nem fenyegeti. Így kenhetek rá mindent a terhességre, már megint.

2007-ben, a lányomat várva főleg a fülemmel volt bajom, de azzal a folyamatosan. Addigi életem legelső fülgyulladását éltem át, majd kevéssel utána a másodikat, a harmadikat és a negyediket. Még a kórházból is lüktető füllel jöttem ki. A szülés óta semmi bajom nem volt a fülemmel, és egyébként is remek egészségnek örvendtem. De mivel köztudott, hogy a terhes nők immunrendszere legyengül és gyakrabban kapnak el mindenféle fertőző betegséget, már számítottam rá hogy valami megint megjelenjen. De hogy pont "Achilles-orrom" legyen?  Végigtelefonáltam a rendelőket, e-maileket írtam, és minden orvos azt mondta, hogy mindenki más is náthás, járványok vannak és majd elmúlik magától. Mindezek után, továbbra is elégedetlenül, rákerestem a "terhességi orrfolyás" szavakra (mit csináltak az emberek az internet előtt? mindent elhittek, amit az orvos mondott?), így egyszerre, és egy percen belül kiderült, hogy az ösztrogén hatására a terhesség alatt nagyon gyakran a nők orra bedugul, vagy állandóan folyik, a fokozott a nyálkatermelés miatt, ez egy gyakori dolog, ami évszaktól független, és még fertőzés sem kell hozzá. A jelenségnek neve is van, terhességi orrfolyás avagy terhességi rhinitisz. Hát ezt nem említette eddig nekem senki, sem a magánorvosom, sem a bába, sem az NHS körzeti orvos, a visszatérő tüneteim és a terhességem teljes tudatában. Nyilván őket is elvakította a téli mizéria, ami most minden egészségügyist körülvesz. Mindenesetre akár náthám van, akár egy hormonok okozta velejáróját tapasztalom a terhességnek, a dolog lefolyását gyorsítani nem tudom, csak a tüneteket tudom enyhíteni.

De akármennyire igyekszem és követem a jobbulás házi alapszabályait, amik a vitaminfogyasztás, a pihenés, a hatalmas mennyiségű folyadék ivása, a gyógynövényes cukorkák rágása, (a levegő párásítása nem nálunk nem szükséges, mert hetek óta dől az eső, olyannyira, hogy moha nőtt a betonjárdán a házunk előtt és penészes lett egy ismerős kocsijának belseje),  mindez nem sokat segít éjjelente, amikor a helyzet a legrosszabb és félóránként arra ébredek, hogy az orrlyukaim betömődtek és a torkomban mintha vattacsomó lenne, úgy kiszáradt.

Mégsem állhatok neki inhalálni vagy gyógyteát főzni kétóránként egész éjjel. A legendás családi kúra, a pálinkafogyasztás gőzölgő, forró fürdővízben, természetesen nem alkalmazható esetemben. Valami jobb, radikálisabb megoldást kellett találnom, hogy alhassak.

Nem egyszerű ilyenkor azt mérlegelni, hogy milyen gyógyszeres kúra megengedhető. A legfontosabb terhességi irányelv, hogy mindenféle gyógyszer szedését ellenőriztessük orvossal, a dózis legyen a lehető legkisebb és a kezelés ideje a lehető legrövidebb. Szinte mindenki az óvatosság mellett érvel, amikor terhes nők gyógyszerszedéséről van szó. A gyógyszergyártók félelmetes figyelmeztetéseket tesznek a dobozokra, mert félnek a perektől. Minden cikkre, ahol tudósok bebizonyítják, hogy egy bizonyos vény nélkül kapható gyógyszer ártalmatlan az első trimeszter után, akad egy másik, ami azt sugallja, hogy csak óvatosan, mert semmi sem biztos. Az, hogy az orvos mit mond és mit tanácsol, gyakran az orvostól magától függ. Egyébként is, sok kismama inkább nem vesz be semmit, akkor is, ha az orvosa áldását adja rá. Mert parázunk. Olyan esetekben, mint egy antibiotikumos kezelést igénylő fertőzés, láz, vagy súlyos betegség, az orvos szinte mindig a kezelés mellett dönt, de mi van akkor, amikor elvileg kibírható a dolog, mint nálam? Egyáltalán ki dönti azt el, hogy mi kibírható?  És minek szenvedjek önfeláldozóan, amikor egy sok forrás szerint teljesen ártalmatlan szer nyugodt alvást, pihenést és szelelő orrlyukakat biztosíthatna? Én ahhoz kicsi vagyok, hogy ezeket a kérdéseket megválaszoljam, sajnos, így elhárítottam a döntést magamtól. Amikor a körzeti orvosom teljesen magától ajánlotta, hogy az egyik itt kapható, forró vízzel összekeverendő, orrtisztító és paracetamol-tartalmú (a paracetamol megfelelő dózisban teljesen biztonságos a terhesség alatt is) lötyit igyam, boldogan készítettem magamnak egy ilyen forró koktélt, a nyugodt éjszaka reményében. És semmi változást nem tapasztaltam, sajnos. Vakvágány, megint.

Ami végül bejött, az egy orrcsepp, ami jó 3-4 órára segít. A dobozon az van, hogy terhesség esetén nem ajánlatos, az orvos azt írta nekem e-mailben, a hatóanyagok teljes tudatában, hogy most már nyugodtan lehet. Nem csodaszer, és hosszútávon sajnos ez sem az igazi, de még mindig ez a legjobb eddig, és szabadon lélegezem éjjel. Magam mellé teszem, és amikor úgyis fel kell kelnem valamiért (ez elkerülhetetlen), akkor csöpögtetek. Lefekvéskor és éjjelente egyszer elég is. Előbb-utóbb, bármi is okozza a problémát, elmúlik majd, legkésőbb júliusra. De ha szabadna választani, én inkább egy visszatérő náthát szeretnék, ami talán tavaszra megszűnik, nem egy a szülésig tartó ösztrogén-mellékhatást. Nem biztos, hogy még 21 héten át meg tudom magam védeni az aljas rágalomtól, hogy horkolok, mint egy anyamedve.

Másutt

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.02.24 22:05:23meeko

  Én fújtam már orrot szex közben :) Lehet valami gebasz van nálunk?? :)

 • 2010.02.24 22:13:54Border

  Másutt,
  nekem sajnos van rossz tapasztalatom a nyálkahártya lohasztó orrspray-kel kapcsolatban. Egyszer sikerült úgy tönkretenni az orromat, hogy közel egy hétig teljes dugulás volt rajta, se ki, se be nem ment a levegő, teljes zárlat.
  Előtte egyre rövidebb időre dugult csak ki az orrom, aztán már egyáltalán nem.
  Szerintem, ha egy gyógyszerre azt írják, hogy 12 órás dugulásmentességet biztosít, és neked, csak néhány órányira sikerül, akkor abba kell hagyni a szer használatát, mert feleslegesen terheli a szervezetet és növeli a hozzászokást.
  Sajnos az esetem óta a szagokat is sokkal rosszabbul érzem.

 • 2010.02.24 22:18:26Border

  A testi készültség (stressz - támadj vagy menekülj) is növeli a orrjáratok átjárhatóságát, a folyamat magas oxigénszükséglete miatt.

 • 2010.02.24 22:37:12másutt

  Kikerem a medvek neveben! :D
  A medve NEM egy kover allat.
  Ne hasonlitsuk mar ossze a szitakotovel!
  Oriasi bundaja van (lehet irigykedni!), iszonyuan izmos es gyakorlatilag semmi felesleges zsir nincs rajta, csak ami ahhoz kell, hogy kaja nelkul tulelje a telet a barlangban.
  Ezerszer inkabb medve, mint verszivo orias-szunyog, koszi szepen.

  A medve az egyik kedvenc allatom, aki lekoverezi, azt le fogom pokozni! :D

  Es ez a "csak a koverek horkolnak" duma meg egyszeruen nem igaz, ebbe bele sem megyek, mert kenyszerkepzet.

 • 2010.02.25 00:19:19Lolcsika

  Na, ez a téma jutott még eszembe futó gondolatként a tájkép csata után poszthoz, de aztán el is futott... :-D

  A férjem sem kövér, sportol állandóan, mégis úgy horkol, ha háton fekszik, hogy nem lehet aludni mellette.
  Terhesen viszont én is úgy horkoltam, hogy én magam felébredtem, pedig amúgy ágyút lehet sütögetni.
  És van egy ismerősöm, egyidősek a gyerekeink, VHK-hoz hasonlóan fogalma sem volt arról, hogy a terhesek horkolása a megvastagodott orrnyálkahártya miatt van, nem a megvastagodott hastájék miatt.

 • 2010.02.25 06:48:38Brumibaby

  vhk, csak megkérdezném, mostanában téged foglalkoztatnak itten hivatásos kommentgenerátorként, vagy önkéntes megmondóember vagy?

 • 2010.02.25 06:58:36nyúlmama

  Hát VHK, az én férjem akkor is horkolt, amikor vékony volt, a barátnőm férje meg sose volt kövér, oszt horkol, mint egy gőzmozdony. Aműgy meg másutt kövér?! te jó ég, akkor ki az , aki nem az, aki 34-es ruhát hord, csak az?

 • 2010.02.25 07:13:19warfarin

  Nem tehetek róla, de Tünde naplója sokkal jobban tetszett.

 • 2010.02.25 07:27:56hochma

  Hehe, és a girhes medvékkel mi van? :D
  Másutt, megint nagyon jó poszt, de én inkább a nevekről szólót várnám.
  (amúgy második trimeszter alatt nekem is folyt az orrom, igyekeztem olyan Mary Poppinsos-elegánsan szipogni, de nem nagyon sikerült... :/
  A legtöbb családtagom pedig sikítozott, ha meghallotta a szipogást, mert ÚristenmegfáztáldehátterhesvagyÉSmivanhaH1N1?! és nem akarták elhinni, hogy nem, nem az.
  Én nyertem, nem az volt :) )

 • 2010.02.25 10:06:22mazsola84

  A férjem izmos-inas fajta, mégis úgy horkol, hogy azt hiszem a síron túlra üzen a négylábú ősöknek.
  Én viszont tény, hogy azóta horkolok mióta felszaladt jó pár kiló. Amikor versenysúlyomnál voltam akkor teljesen hangtalanul aludtam.

 • 2010.02.25 10:07:02mazsola84

  2010.02.24 17:22:28hinta-palinta
  Köszi!

 • 2010.02.25 10:26:21Selkt-Sa

  másutt,

  ha nagyon félsz a gyógyszerektől, akkor a következőt ajánlom: salvus víz, beletenni valami kiürült csepegtetőbe, vagy orrsprébe, és alvás előtt egyet-egyet fújni az orrodba. vagy vannak tengervizes, vagy sima sóoldatos orrsprék. vagy csak sima konyhasó egy kis desztillált vízzel.

  a lényeg, hogy sós legyen, mert az ugye a nyálkahártyából kiszívja a fölös vizet, és lelappad a duzzanat.

  jobbulást.

 • 2010.02.25 10:27:44Selkt-Sa

  egyébként egyetértek a szex áldásos hatásával, érdekes módon szex után nekem mindig kidugul az orrom :D

 • 2010.02.25 11:55:56csib

  Vazze, ilyen hosszú cikket írni a szipogás izgalmas témaköréről, aminek ráadásul a váratlan végkifejlete nem más, mint az orrcsepp... na, ehhez kell a szófosó tehetség, de tényleg. :)))

  (bocs, Másutt!)

 • 2010.02.25 12:04:06Magenta

  csib, egyetértek, de őszintén szólva, én abszolút csodálom másuttot, mert képes hétről hétre olyan témákkal előjönni, amik eddig nem szerepeltek a terhesnaplókban, meg úgy egyáltalán, én biztosan képtelen lennék minden héten írni valamiről, kb. úgy nézne ki, hogy "terhes vagyok", "még mindig terhes vagyok".

 • 2010.02.25 12:07:54másutt

  csib: lesznek meg itt izgalmak; jovo heten ultrahang, aprilisban magyarorszagi ut (!!!) - Masuttbol "helyi" leszek... utana "exotikus" nyaralas

  egyebkent szerintem siman verem Katit es benne a babat, a tobbi meg nem erdekel.. :P

 • 2010.02.25 12:08:25csib

  magenta
  én sem negatívan írtam, ott a lényeg a végén, hogy őstehetség a kismamánk szószaporításban. :))
  Nekem hetente kb. 1 bekezdésre futná, a szipogásról konkrétan 1 mondatot tudnék írni...

 • 2010.02.25 12:10:17Magenta

  Én is, de ez volt az első, amit nem tudtam végigolvasni, de ha terhes lennék, jobban érdekelt volna a szipogás is. :)

  másutt, mi az egzotikus?

 • 2010.02.25 12:10:56másutt

  csib, ha ott fajna, ahol nekem faj, akkor nem. :D
  az elobb telefujtam egy zsepit, es.. khmmm... belekukkantottam.
  hat uramatyam, en meg ilyet nem lattam. cseresznye nagysagu... ize... na most hagyom abba.

 • 2010.02.25 12:12:32másutt

  Mag, nemtom, London utan mar minden az, megint 2 hete acelszurke az eg.

 • 2010.02.25 12:13:34Magenta

  Itt most gyönyörű idő van, de nem tudok kimenni, mert nem fér bele a lábam a cipőbe. Remélem, hétfőig rendbejön. :(

 • 2010.02.25 12:13:59csib

  igen, exotikus út gyerekkel??

  nyugtass meg hogy létezik ez a kategória! én is nagy utazó voltam, és nem tudom gyerekkel ezentúl az all inclusive török Riviérán kívül számíthatok-e izgibbre??!
  én már terhesen sem vállaltam tengerentúlt, féltem, hogy bekajálok valami rosszat, mint mindenhol.

 • 2010.02.25 12:31:05másutt

  nem, nem ugy "exotikus" hogy sult bogarakat esznek az utcan, vagy akkora szunyogok vannak, mint egy mamut, vagy aktiv vulkan oldalara maszunk.
  hanem ugy, hogy sut a nap, ruhakban (nem csizsmaban) jarnak a nok es az utcan is lehet fagyit enni. azert majusban van erre esely valahol... remelem...

 • 2010.02.25 13:06:43csib

  2010.02.25 12:31:05másutt

  Ha már itt tartunk, írtad, hogy hosszabb repülőút is volt nálatok bébivel.. mikor érdemes ilyet és hogyan a legkevésbé fájdalmas? 2 évig ingyen repül bárhova, ezt azért ki akarjuk használni..

 • 2010.02.25 13:33:49másutt

  csib, kell cikk rola?? :D
  kommentben eleg hosszu lenne....
  konkretan 2 eves koraig 3 kontinensen volt, legalabb 4 db 8 oras ide-oda uton, es vagy 10 rovidebben...
  jol kihasznaltuk az "ingyenjegyet"
  2 eves kora ota meg sehol, meg a szomszed megyeben sem...haha.

 • 2010.02.25 16:07:28csib

  2010.02.25 13:33:49másutt

  Nekem jól jönne a cikk erről a témáról, de nem tudom, sokakat érdekel-e vagy, az lesz-e a vége, hogy persze mert én mekkora sznob vagyok.. ahogy szokott lenni :))

 • 2010.02.25 16:16:43loreal

  csib, szerintem sokan vannak itt akik utazgatnak, és a mai világban már nem akkora luxus a repülés.
  Sokszor olcsóbb, mint autózni....nem csak tenegerentúlra lehet menni:D A cikk szempontjából a távolság nem mérvadó:P

  Tehát jöhetne egy ilyen cikk:DD

  Ja és az én tapasztalatom az, hogy ha a gyerek rendszeresen repül, pont úgy hozzászokik, mint az autózáshoz( az a gyerek aki szükőévben egyszer ül csak autóba hosszabb távan, az sokszor azt is nehezen viseli).

 • 2010.02.25 17:18:14cozumel

  En biztos vagyok benne, hogy VHK-nek van segitsege, mert egyedul nem lehet ennyire hulye picsa.
  Vagy o is valami cihologiai tanulmanyt ir, a "Budostripakbunko beszolasok hatasa a kommentelok pszichejere" cimmel?

 • 2010.02.25 17:33:49rath.dinen

  vhk te beteg vagy :-)))))

  Ha minden várandós nő annyira lenne kövér, mint másutt, milliárdokat spórolna az iparosodott országok TB-je.
  Sokan szerintem terhesség nélkül is simán bevállalnák ezt az alakot.

  Hol kövér már??, Nézd meg a combját! Ja, hogy van egy kis hasa? Abban növekedik a gyereke, tudtad?

 • 2010.02.25 17:42:17Veg_

  másutt: nem az orrhoz kapcsolódik (max hogy torokgyuszi és megfázás kapcsán jutott eszembe), de nem azt mondtad régebben, hogy megint vacakolt a hátad? Kaptam anno muteréktől kozmodiszket, körberöhögtem őket, hogy beugranak minden vacaknak. Megigértem, hogy jó, használom. Mikor már sirtam a hátfájástól, és a donalginen agyaltam, vettem egy mély levegőt, és magamra vettem a derékrészét. Pár óra mulva arra se emlékeztem, mi a hátfájás. Azóta használom. Most jutott eszembe, hogy emlitem, mert mára ugy legyöngültem, hogy már a fekvés is fájt, és használt. Elég nagy állitható bigyója van, ha az utcára nem is akarod felvenni, otthon egy póló fölé hordhatnád. Nemtom hogyan, mert humbugnak tünik, de tényleg tehermentesiti a derekat. Hátha többet nem kell még ezzel is vacakolnod a terhesség alatt... A gerincrésze engem idegesit, igy nem teszteltem, a deréktájam szokott amugy is fájni a régi gerinctörés helyén... De gondolom az is használ

 • 2010.02.25 17:54:12csib

  2010.02.25 16:16:43loreal

  Ez egy luxusprobléma mindenesetre!
  Másuttnak viszont akkor megszavaztuk az írást! :P

 • 2010.02.25 17:54:19cozumel

  Masuttnak segge is van, de VHK valoszinuleg azt sem tudja-hja, sokmindent nem tud, azert errol mar vallott itt nehany hozzaszolasa- hogy a noi testben a lipoprotein lipaz nevu enzim a zsir lerakodast osztonzi, kifejezetten a csipo kornyeken.
  Evolucio. Azert kell az oda, hogy a magzatot vedje a mechanikus hatasoktol.
  Ugyanis osanyaink nem a szamitogep mellett ucsiztek terhesen sem, 30 ev viszont lofaszt se szamit evoluciosan.

 • 2010.02.25 17:59:53Veg_

  Még 1-2 ezer se sokat oszt vagy szoroz...

 • 2010.02.25 18:08:49másutt

  Nekem nagyon fontos, hogy legyen seggem. Anelkul, a melleim miatt, orra esnek, es az senkinek nem lenne jo.
  Nagyon jo seggem van. Tema lezarva. :D

 • 2010.02.25 18:14:49Veg_

  Hagyjuk a női segg témát, hátha van itt pár senékfetisiszta pali, oszt nem birnak miattunk aludni :)

 • 2010.02.25 18:28:14másutt

  nem en kezdtem!
  en az orromrol beszeltem, kerem!
  aki meg arra indul be...

 • 2010.02.25 19:06:06Veg_

  2010.02.25 18:28:14másutt
  Ki tudja, talán orr-fetisizta is mászkál erre :)

 • 2010.02.25 19:20:26másutt

  Nincsen artatlan testresz, egy sem.
  Megfelelo kepzeloerovel minden temabol lehet huncutsagra iranytvaltani 1 lepesben.

 • 2010.02.25 19:42:16Meni

  Masutt! Egzotikus nyaralas? Fagyizas, szandal es kisruha majusban? Hat meglatogatsz minket? Mert itt mindez van, es meg en is itt vagyok :)

 • 2010.02.25 19:57:33másutt

  Nem mondom, elgondolkodtam rajta, talaltam egy szallodat a Holt tengernel, iszonyuan tetszett. De asszem rokonlatogatas lesz valahol, majd meselek, egyelore nincs terv. Nagyon sokat kell meg aludni addig.

 • 2010.02.25 23:07:13hochma

  Én bevállalom az orrfetisizmust :D Szeretem a szép nagy markáns férfiorrokat, lehetőleg szefárd vagy latin beütéssel. :D

 • 2010.02.26 08:15:47Meni

  Oke Masutt, en itt leszek :)

 • 2010.02.26 08:59:50rath.dinen

  Veg: én úgy tudom (nem próbáltam személyesen), hogy a cosmodisc viselet közben maszírozgatja a gerinced (vagy derekad) környékét, és ez vérbőséget okoz. Tehát kb ugyanaz a hatása, mint a különböző kenőcsöknek, amikkel ha bekened, úgy érzed, hogy tiszta forró lesz tőle és megkönnyebbülsz.

 • 2010.02.26 09:06:05rath.dinen

  Jaj, Holt-tenger :-)))

  Én most csak egy holt-tengeri iszapmaszkkal tudtam magam kényeztetni, de az is jól esett.

  Én most olyan igazi európai tavaszra vágyom, világoszöld, friss füvű réteken legelésző húsvéti báránykákkal, meg kis tojásokkal és masnikkal feldíszített barkaágakkal meg csivitelő madarakkal meg bólogató sárga nárciszokkal. Ausztriában vagy Németországban, hegyekben kirándulni, amikor még árnyékban hűvös van de a napon kellemes meleg, és még minden olyan új, a virágok szirma tiszta gyűrött, mert még csak most nyíltak ki. Amikor először tudsz kiülni meginni valamit egy kávézó teraszára, anélkül, hogy fáznál, de még inkább meleget rendelsz, mint jeges üdítőt.

  Megvan ez a hangulat?

 • 2010.02.26 09:13:11manó99

  Teljesen átjött a hangulat.
  Egy jó forró csoki,fehér csokiból.:-))

 • 2010.02.26 09:22:57másutt

  Nem rossz otlet, de a mostani idore (0-3 fok es szakado eső napok, hetek óta) nekem egy teljes antidota kell. Forróság, medence, fagyi, ami megolvad a kezdben es csopog le a konyokodig!
  Nyilvan azert, mert nyilvan e nyaron is 18-20 fok lesz es eso, mint tavaly.... azaz ha kimarad a nyar, akkor cseszheted a tavaszt.

 • 2010.02.26 09:37:35Pocak Manci

  Masutt,
  Hagyd abba! :-) Kinezek az ablakon es csak ezt a szottyos idot latom.
  Meleget akarok! Mezitlab setalni a parkban, meg a tengerparton!

 • 2010.02.26 09:45:52manó99

  Én mezítláb már a kerttel is kibékülnék.:-))


  Már nagyon várom a dinnye szezont.Tavaly nem ehettem ,de az idén bepótolom :-))

 • 2010.03.04 16:08:44vivcsi82

  Nekem azt mondta a fül-orr -gégész,h.tanuljak meg a számon át lélegezni...Milyen rendes nem?Rhinospray plust vettem,állítólag azt lehet.24 hetes vegyok!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta