Karácsonyfa a gyerekszoba falán

karimatrica

A legújabb őrület a falimatrica. Ezzel a lakásfelújítás során szembesültem, amikor tapétát kerestem a gyerekszobába – mert ugye a tapéta is elérte a menő fokozatot már évekkel ezelőtt. Sőt mint most kiderült, már le is áldozott neki: manapság mindenki falimatricázik. Nálunk azért végül mégiscsak tapéta lett, találtam ugyanis egyet, amibe beleszerettem, de tény, hogy falimatricákból sokkal nagyobb a választék. És van persze más előnye is: könnyen és gyorsan feldobható vele a gyerekszoba, nem kell szakembert hívni a felragasztáshoz, bármikor leszedhető a felület sérülése nélkül, na meg egyedibb is.

Matricát sok helyen kaphatunk, a legtöbb játékboltban is, de nem érdemes rögtön ezekre lecsapni, mert némi utánajárással sokkal szebbeket kaphatunk a rózsaszín, habos, sokszor ízléstelen tündéreknél és mesefiguráknál. Kapunk matricát a legtöbb lakberendezési áruházban is, (szépek vannak például az Ikeában és Butlersben is, utóbbiban van dinoszauroszos is) de még jobb, ha kifejezetten az erre szakosodott boltokban, oldalakon vásárolunk, mert itt magunk választhatjuk meg a matrica méretét és színét is.

A stickit.hu oldalon például kedvencünk a halacskás illetve a bárányos. De hasznos a krétával írható matrica is, olyan mint egy rajzállvány, csak nem foglalja a helyet – van kerek, meg elefánt formájú is. Ez az oldal egyébként azért különösen jó, mert ki tudjuk választani a szoba falának színét, és előre megnézni, hogy azon milyen színű matrica mutatna a legjobban. Matricák mérettől függően 2000 és 7500 forintos áron kaphatók.

Kissé drágábbak a Walldeco matricái, de egyedibbek, viccesebbek is. A Friends matricacsomag például három darab kerekfejű állatot (egy cicát, egy kutyát és egy malacot) tartalmaz, 11454 forintért. De választhatunk egymás kezét fogó cuki állatokat is (8418 Ft), vagy színes pötty-készletet – a pöttyöket ebben az esetben úgy ragasztjuk fel a falra, ahogyan csak akarjuk, így igazán vidám szobát alakíthatunk ki vele (6480 Ft).

Ha nem kifejezetten a cuki dizájnban utazunk akkor jól járhatunk a Opretro oldalával, ahol inkább keményebb minták vannak, nagyobb gyerekeknek és kamaszoknak kifejezetten illik. Vannak hatalmas hajók, meg lovak, meg világtérkép is. Harcos kedvű fiúknak vadászrepülő, ábrándos lányoknak meg csikóhalak. Az árak 8000 forinttól kezdődnek, de egy szép méretes ló ára a 22 ezret is elérheti.

És végezetül meg kell még említeni a Wallies matricákat, náluk nem csak különálló darabokat, hanem komplett matricaképeket találhatunk. Sajnos sok köztük a giccses, ízléstelen, de akad néhány nagyszerű is, mint például az állatpajtások (öt darab állatka, 11 000 Ft).

És hogy egy kis aktualitása is legyen a dolognak, a karácsonyi hangulat előcsalogatásában is segítségünkre lehet a matrica, egy-két hópehely meg rénszarvasszán az ablakra, és kész is a hamisítatlan idill. De vehetünk akár hóembereket is, vagy egy egész, feldíszített karácsonyfát a falra. Jó dekorálást!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek