SZÜLŐSÉG

Gyereknapló: Abigél teste izzó tűzgolyó

2009. szeptember 28., hétfő 07:46

Kezdem megtanulni, hogy a nehézségek mindig teljesen váratlanul érkeznek, nem akkor, amikor számítunk rájuk, és nem is az, amire számítunk, hanem rendszerint valami teljesen más. Tartottam a bölcsitől és az érzelmi nehézségektől, féltettem Abigél lelkét, na meg az enyémet. Ehhez képest továbbra is imádja a bölcsit, szívesen megy, sokat emlegeti, mindig elsorolja itthon az öszes csoporttársát. Viszont hétfő este, mikor fürdéshez vetkőztettem, hatalmas, húsz forintosnyi vörös foltokat találtam az egész testén. Ronda volt, meg ijesztő is, mert nem apró csalánkiütés volt (bár neki még olyan sem volt soha,) hanem egybefűggő, vörös foltok. Adtam neki kalciumot, meg Fenistil cseppet.

abi0928

Másnapra halványodott, de nem múlt el, így az orvosnál indítottunk, aki megállapította, hogy allergia, és adjak neki kalciumot meg Fenistilt. Mondtam, hogy ez már megvolt, így azt ajánlotta adjak még több kalciumot, és ne aggódjak, két-három nap alatt elmúlik. Abigél mindeközben vidám, aktív volt, és egyáltalán nem fájtak, vagy viszkettek neki a foltok, mert amikor kenegettem csak röhögött, és ez még rejtélyesebbé tette az egészet.

Kérdeztem a bölcsiben, hogy mit evett hétfőt, de csak borsólevest meg szilvát, kértem, hogy akkor ne adjanak neki szilvát. Nem is adtak, de a vörös foltok nem tágítottak, egy részük eltűnt ugyan, de jött helyette több, az arcán kívül szinte mindenhol. További kalciumtabletták után csütörtökre viszonylag normalizálódott a helyzet, a foltok halványodtak, de nem múltak el teljesen és társultak hozzájuk apró pöttyök is. Mindeközben egész héten mindketten az internetet böngésztük, hogy mitől lehet, hét vége felé már alig mertünk neki adni valamit. Az allergiáról szinte semmit nem tudunk, ételallergiája egyikünknek sincs, - eddig Abigélnek sem volt- azt sem tudtuk, merre kutassunk, de mivel a foltok állandóan jelen voltak, és nem tűntek el egy percre sem, azt gyanítottuk, hogy valami folyamatosan allergizálhatja.

Péntekre már éppen kezdtünk megnyugodni, a foltok nem tűntek ugyan el, de nem is lettek csúnyábbak, és akkor egyszerre több hibát is elkövettem, amiért mindegyikért egyenként meg tudnám ölni magam: nem szóltam a bölcsiben, hogy ne adják neki oda a csokipudingot (ugyanis az volt az uzsonna, és ilyet még soha nem evett), bekentem a foltokat ekcéma elleni ápolóval, amit a gyógyszertárban adtak, és éjszakára adtam neki egy kanál fájdalomcsillapítót, a foltokat ugyanis le sem szarta, viszont egyszerre öt foga jön, amitől eléggé szenved. Nem tudom végül melyik tette be a kaput, de másnap reggel a gyerek úgy nézett ki, hogy én szó szerint sokkot kaptam, remegtem, és azt hittem, elhányom magam az idegességtől.

abi0928 2

Abigélen ugyanis most már nem látszottak a foltok, hanem az egész gyerek egy darab, hatalmas vörösen izzó folt volt, fehér hólyagokkal, ami még nem is rémisztett volna meg annyira, de az egész teste be volt dagadva. És valami egészen érthetetlen módon ő továbbra sem vett észre az egészből semmit, nem fájt neki, és nagyon jó kedve volt, cukrászdába akart menni meg a bölcsibe. Helyette viszont a Budai Gyerekkórházban kötött ki, ahol szintén csak annyit mondtak, hogy allergia, kapott egy ló-adag kalciumot, meg valami gyógyszert, hazavittük, lefeküdt aludni, és az óriásira dagadt, vörös testű gyerek úgy kelt fel, hogy az egész testén nem volt egy árva pötty sem.

Én meg állok itt, a történtekből semmit sem értve, sírni tudnék, nesze neked „fél évig csak anyatej”. Folyamatosan jár az agyunk, hogy mi a fenét ehetett, amit eddig nem, volt az a csokipuding, de hát a foltosodás már jóval azelőtt kezdődött, a szilva nem igazán allergén, tejet alapból soha nem iszik (még mindig rizstejen él), ezen kívül egyetlen ételt eszik a bölcsiben, amit itthon nem, margarint (mi mindig csak vajat használunk), de azért két rámás kenyértől nem hinném, hogy feldagadna a teste. Most épp a szőlőre gyanakszunk, mert azt sokat evett, hogy esetleg nem volt elég jól megmosva, de hát ez sem nagyon valószínű. Úgyhogy most elkezdjük a mindenféle allergiavizsgálatokat, mert ezt nem szeretném még egyszer eljátszani.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.09.28 07:55:11Farkasokkal táncoló

  Hű ez nagyon pocsék dolog lehetett...

  Nem csípte meg valami, akárcsak szunyog vagy egy pók? Mert vannak rovarallergiás gyerekek... esetleg nem simogatott macskát, kutyát, amiről bolha ugorhatott rá? Az én lányomnak akkor volt ilyen, amikor éppen bolharajzás volt (augusztusban), és voltak háziállataink is.

 • 2009.09.28 08:03:55Sevy

  Jesszusom elhiszem, hogy kiborultál:S De legalább a picinek nem fájt, mert ha még fájt is volna, üvöltött volna, na az a csúcs.... szerintem is a csípéseknek nagyon nézzetek utána!

 • 2009.09.28 08:05:17Impish

  Sajnos nagyon sok mindenre lehet allergiás, el tudom képzelni mit érezhettél, a feldagadt gyermek láttán, mi a tojásra produkáltunk ilyet.
  De allergiás lehet:
  - ételre - mit irtad
  - E -számra lehet hogy akár a margarinba akár a csokipudingban van egy olyan anyag amire allergiás, az egyik barátnőm a kék és a zöld mesterséges szinezékre allergiás!!! Arra jönnek ki a foltok
  - rovarra, állatra - az előttem szóló is irta
  - mosó- öblítószer
  - növényre (a bölcsiben)
  - szőnyegre, falfestékre ...
  - bármire amivel érintkezett :(

 • 2009.09.28 08:13:58manka78

  Hú, ez nagyon rosszul hangzik. Nem is tudom mit kívánjak, hogy minél hamarabb megtudjátok, hogy mitől volt, vagy azt, hogy soha ne tudjátok meg, mert ugye az azt jelentené, hogy többet ilyen nem fordul elő.
  Nekünk nyáron volt a kicsivel hasonló esetünk, na nem ennyire durva. Neki apró piros pöttyök kezdtek el kijönni a hasán és a hátán, és nagyon érdes lett a bőre. Dokinéni azt mondta, hogy allergia, valamilyen ételre. Én mondtam neki, hogy esetleg a nap/bár ott ruha fedi a testét/, azt mondta, hogy így nem tudja, de felsorolt kismillió ételt, amit ne adjak a kicsinek. Igyekeztünk betartani, szinte alig maradt valami, amit megehetett a gyerek. Jött egy hűvösebb idő, minden pötty eltűnt, sima lett a bőre a gyereknek. Hurrá, frankó. Erre ismét pár hűvösebb nap után újra tombolt a kánikula, pöttyök ismét elő, reszelős bőr újra. Mondtuk dokinéninek, hogy lófaszt ételallergia, melegre jönnek a pöttyök. Igazat adott. Nem csoda, hogy 35 fok felett nem bírja a bőre a gyereknek.

 • 2009.09.28 08:28:58Farkasokkal táncoló

  Állatra, szőnyegre (a szőnyegben lévő atkák miatt, állatnál meg a szőr ill toll miatt) leginkább légúti válaszok vannak, asztma, krupp, orrfúvás, tüsszögés. Azt kell kivizsgáltatni, hogy a bőrt mi allergizálhatja. Bár ha allergiavizsgálat lesz, akkor megnézik mindenre.

 • 2009.09.28 08:29:14zskoncz

  nem akarok hülyeséget mondani de pl. én a fenistiltől viszketek. allergiás vagyok rá.... nem lehet.... :S ne legyen igazam de voltam már igy alopyrintől, olyan gyogyszerallergia szaga van a dolognak, vagy vegyszer.... erre gondoltál?

 • 2009.09.28 08:32:22zskoncz

  jaja a férjem pl. a perubalzsamra produkál hasonlot, az meg a puddingtól az arcszeszig mindenben van és nagyon erősen allergizál.

 • 2009.09.28 08:32:56Farkasokkal táncoló

  Na de hát a bölcsiben nem kapott gyógyszert, és a tünetek így kezdődtek nem? És ha a fenistiltől viszketett volna, akkor vakaródzott volna szerintem.

 • 2009.09.28 08:48:13Ronja

  drukkolok, hogy csak egy egyszeri eset legyen, az etelallergia nagyon megkeseriti az eletet

 • 2009.09.28 08:50:26BlackCat

  Nővérem lányának 8 hónapos korában lettek hasonló tünetei. Tej- és kukorica allergiát diagnosztizáltak.
  8 éves koráig semmi tejterméket nem ehetett, ihatott. :(

 • 2009.09.28 09:06:19Mindigasárgaúton

  A kisfiam tavaly kezdte a bölcsit és pár héttel a beszoktatás után ugyanezeket a tüneteket produkálta, mint Abigél. Akkor mi a Szent Lászlóban kötöttünk ki egy szombati napon, ugyanis nekünk aznap estére tetőzött a betegség és szinte lángolt a gyerek teste ami tele volt hol itt hol ott feltűnő vörös foltokkal. A helyi ügyeletes doki beutalt minket a Szent Lászlóba, hogy a gyerekünknek Kawasaki szindrómája van....azt se tudtam mi az...a frász kerülgetett utólag amikor rákerestünk a neten, mit rejt ez a betegség. Beértünk, természetesen addigra már éjszaka a kórházba, ahol a doki megvizsgálta és azt mondta ún. 5.betegsége van a gyereknek. Sok mindent nem tudtunk meg mi is ez pontosan, csak annyit mondott az orvos, hogy egy vírus okozza és nyugodjak meg elmúlik pár nap alatt. Így is volt. De azt a pár napot nem kívánom én sem senkinek...

 • 2009.09.28 09:07:55kancellar

  a bölcsiben nem adnak tejet? Nálunk naponta akár kétszer is, de egyszer minimum. Vagy a kajába tejet?

 • 2009.09.28 09:09:26Alessia2

  Minden ANya rémálma.........amikor NEM TUDJA mi a baj.........
  MM mindenképpen allergiavizsgálat javasolt szerintem. nem egy leányálom, kisfiam is 3évesen esett át ezen a vizsgálaton, de legalább hasznos volt.

 • 2009.09.28 09:10:54Alessia2

  igen, anno a bölcsben adtak, kakaót, kávét, tejet.....túrót stb...

 • 2009.09.28 09:13:04csutkababa

  én is vírusfertőzés bőrtünetére gyanakszom, és a gyógyszer, amit Abigél kaphatott, valszeg szteroid alapú volt, ami lassan hat ugyan, de nagyon hatékonyan.

 • 2009.09.28 09:20:35Ziz

  Szerrintem ne rohanjatok allergia vizsgálatra ha nem ismétlődik meg a dolog, nekünk anno a Heim Pál bőrgyogyóján is ezt tanácsolták, mivel fertőzés is kijöhet allergiás bőrtünetként (magyarul csalánkiütésként) Ezt csak Cs és fenistil nem mulasztja el, viszont a bőrgyógyászaton remek ellenszereket tudnak. (És azért nem átrana tudni mit adnak a gereknek, mewrt ilyen esetben a szteroid gyorsan eltünteti a tünetet (elnyomja) de mivel vírusfertőzés a kiváltó ok ha elmúlik a hatása lassan ürül ki és durvább lesz.
  A másik veszély az ödémásodás, amint az arcon van lehet a torok felé is és ilyenkor irány a doki nehogy sokkos állapot álljon elő.

  Bocs ha hosszú voltam, de stzerintem ne kínozd Abigélt fölöslegesen kérdezz meg másik bőrgyógyászt is előbb.

 • 2009.09.28 09:20:56Cobold

  2009.09.28 08:13:58manka78
  Olyan is van, hogy melegkiütés, az én lányomon mindig kijönnek grízszerű pici piros pöttyök, ha melege van és sokat izzad. De ez nem allergia nálunk, csak melegkiütés.
  Másként néz ki, ha valami étel csapja ki. Nálunk régen a tej játszott (bár még mindig nem biztos, hogy kinőtte), meg az univer termékek valamilyen adalékanyaga még most is, az inkább foltosodik, nem pici grízszerű.

 • 2009.09.28 09:55:10Farkasokkal táncoló

  Egyébként olyan is van, hogy náthakiütés... isten bizony. A lányom olyan 30 éves lehetett, amikor ellepték a testét ilyen hatalmas vörös amőbaszerű foltok, amik estére halványultak, reggelre meg ujra fellángoltak. (Vagy fordítva???) MIndenesetre elment a bőrgyógyászatra, ahol azt mondták, hogy ez náthakiütés, kb 3 hét alatt magától el fog múlni, olyanoknál jelentkezik, akik régóta náthásak és az immunrendszerük legyengült.

  Mindenki kiröhögte amikor mesélte, nekem se hitte el senki jelzem, de tényleg magától múlt el, és nagyjából semmi nem használt rá.

 • 2009.09.28 09:58:50Mindigasárgaúton

  Nekem a doki mindig azt szokta mondani, hogy vírusfertőzést nem nagyon lehet gyógyszerrel kezelni. Javasolta, hogy bölcsi előtt próbáljam megerősíteni az immunrendszerét. Sok vitamin, gyümölcs, napfény de jót tesz egy echinacea (kasvirág) szirup kúra, ami kifejezetten az immunrendszert erősítő gyógynövény.

 • 2009.09.28 10:01:40szövetszöcske

  A lányomnak volt valamiféle allergiája, 1-2 ilyan nagy vörös foltos alkalom is volt (mondjuk 1-2 napon belül mindig elmúlt), meg volt apró pöttyes is (a szárazabb börfelületeken, könyökön, felkaron, térdnél). Elvittük mindenféle allergiavizsgálatra, lófasz az. A gyereknek szar volt (mer az allergiavizsgálat az frankón szurkálós), aztán nem mutatott ki semmit. Utólag megbántam, hogy kínoztuk a kölköt, kár volt megszurkálni, egyébként úgy kb. 4 éves korára ki is nőtte frankón. Nem vittük természetgyógyászhoz, nem váltottunk biogyümölcsre, nem cseréltük le a lakás összes berendezési tárgyát hipoallergénre, nem itattuk szójatejjel, csak úgy kinőtt belőle.
  Utólag vagy a mosópor-öblítőre tippelünk, hogy volt benne valami, vagy valami tartósítóra (mondjuk konkrétan nátrium benzoátra), mer a nagy égővörös foltosodás valahogy mindig a lekváros palacsinta evéshez kapcsolódott.

 • 2009.09.28 10:22:26Jutta

  MM:
  Én a helyedben most még várnék, ha többször nem jön elő, akkor vmi vírus és baci is okozhatta. Nekem ezt orvos mondta többször is és volt hogy csak utána lázasodott be, de akár ez el is maradhat.
  Ha eddig nem kapott tejet egyáltalán Abigél (nem is főztél azzal??), akkor arra gyankodj elsőnek, mert a bülcsiben tuti kap tej tartalmú dolgokat!
  Ellenben ha tejtermékeket régen kap, akkor ennek kisebb az esélye.

  (amúgy én pont ezért nem diétáztattam otthon semmire, kapott mindenfélét, persze óvatosan és nem egyszerre, így a bölcsiben ételallergiára nem kell gyanakodni)

 • 2009.09.28 10:33:25Epokit Drive

  Biztos írta már más is, de az allergia lehet pszichoszomatikus is, nem csak környezeti. Esetleg keresgéljetek errefelé.

 • 2009.09.28 10:52:12Mother Mary

  jutta, igazából eszik mindenféle tejterméket, a főzelékeket is azzal főzöm, csak a reggeli esti tejnek megmaradt a rizstej, mert nagyon szereti, szóval kifejezetten tejet nem iszik. bölcsiben sem, mert mindig itthon reggelizik, és csak utána indulunk el a bölcsibe, szóval a reggeliről ott lemarad...
  én azt hittem, hogy allergiavizsgálat egy sima vérvétel... ezek szerint nem?

 • 2009.09.28 10:56:12dave_t_i

  Nálunk is volt, gyógyszerész gyerekének is. (Az se tudott vele mit kezdeni.)
  Vándorló piros foltok, gyereket nem is érdekelte, gyakorlatilag ugyanezekkel a tünetekkel.
  Mi a tejre gyanakodtunk, de hiába cseréltük le laktózmentesre, a piros foltok tovább vándoroltak, majd kb. 1 hét után elmúltak.
  Vírusfertőzésnek tűnik, ami terjed a picik között...

 • 2009.09.28 11:03:09Farkasokkal táncoló

  Hát nem tudom most hogyan van, de mikor 30 éve a lányomnál csinálták, akkor vénás vérvétel + bőr alá szurkált különféle allergén anyagok, legalább 12 féle. Lehet, manapság elég a vérvétel, nem tudom.

 • 2009.09.28 11:16:36Bato

  A fiam kb annyi idős mint Abigél. Nyáron a következő eset történt velünk. Gyerkőc hasán piros apró foltok jelentek meg. Gondoltam melegkiütés. Másnapra ez szépen terjedni kezdett. Irány a doki, aki azt mondta, hogy ez csak alergia és el fog múlni. Nem múlt el. Egy hét múlva irány a gyermekbőrgyógyász. Szerintem a megyében a legjobb dokinéni, a nagyobbikat is kezelte már.
  Rgyből megjegyezte, hogy ez bizony nem allergia, hanem vírus és ne aggódjak, de a fejét kivéve mindenhova át fog terjedni. Mondta, hogy mi, de csak latin neve van, így ezt már nem tudom. Lefolyása 6hét, ugyanúgy mint a bárányhimlőnek, csak ez nem fertőz. Kaptunk kenőcsöt, cseppeket. Napra pontosan hat hét alatt elmúlt.

 • 2009.09.28 11:23:23Bato

  MM: allergiavizsgálat 2fajta van. Szúrkálós és vérből szűrés. Viszont a vérből való szűrés nincs mindenhol az országban. Nálunk pl megszűnt a vérből való szűrés pár hónapja, a szúrkálóst pedig csak nagyon ritkán csinálják meg ilyen kicsiknél. Nekem legalábbis ezt mondták pár hónapja.

 • 2009.09.28 11:29:40Farkasokkal táncoló

  Van olyan betegség is, hogy ruzeola (pitiriasis rosea ha jól emlékszem), na az az egész testen elterjedő apró tűhegyes piros kiütések, és 6 hétig tart, ezalatt a bőrt ingerelni nem szabad, tehát, napra menni, túl meleg vagy túl hideg vízben mosdatni, törülközővel dörzsölni stb nem szabad. Nem jár lázzal, és aki egyszer megkapta soha többet nem kapja el.

 • 2009.09.28 11:37:39Bato

  FF: úgy van. Ez volt az. Bár azt mondta a doki, hogy ez gyerekeknél ritkán fordul elő.

 • 2009.09.28 11:44:23kancsika

  Ha nem ismétlődik meg, szerintem se kínozzátok még allergia vizsgálattal. Nálam gyerkőc még csak 14 hós, de hasonló történt nyáron. Se láz, se más, csak kiütések egyre nagyobb területen kb. 4-5 napig. A doki szerint valami vírus fertőzés okozhatta, és kapott ugyan Zyrtac cseppeket, de be se adtam, mert magától elmúlt.

 • 2009.09.28 12:05:44mRNA

  Esetleg lufi (azaz latex)? Nálunk arra van hasonló reakció, bár főleg szembedagadás.

 • 2009.09.28 12:06:13Farkasokkal táncoló

  Nahát, nem is tudtam, hogy mennyi allergiára hajazó, de vírusos kiütés van! Lehet, hogy akkor a lányomnak sem bolhaallergiája volt, hanem ez, mert nála is mindenféle kiütés volt, pici, nagy, bőrbe símuló, kiemelkedő, hólyagos, amit akartok. MIkor levittem a gyerekorvoshoz az csak a fejét vakargatta és annyit mondott, hogy hűha. De ez scak egyszer volt hálistennek.

 • 2009.09.28 13:08:57dokalu

  Sziasztok!

  Most jut eszembe, nálunk is volt ilyen pöttyös cucc. A Budai Gyerekkórházban kötöttünk ki mi is, ott azt mondták, hogy valami vírusfertőzés. Nem adtak rá semmit, pár nap alatt elmúlt. Nagyon hamar jött elő és makacs volt. Mi azt hittük, hogy bárányhimlő, bár nem volt lázas sem, nem is viszketett. Azóta sem jött elő. A dokinénink aztán megvizsgálta, és szerinte is valami ritka vírusos fertőzés, ami viszont fura, hogy nálunk is fogzáskor jött elő amikor egyszerre jött a 4 rágófoga.

 • 2009.09.28 13:18:33hegyilany

  Nekem egy pont ugyanilyenem lett, mint utóbb kikövetkeztettem, rosszul megmosott őszibaracktól. Valószínűleg nem sokkal előtte permetezték. Szóval lehet, hogy tényleg a szőlő a ludas.

 • 2009.09.28 13:23:22Békanőci

  Hasonló nyavalyája volt a lányomnak nyár elején, mikor egyik napról a másikra lett nagyon meleg, és sok szúnyog. Egy-két napig azt hittem, megcsípkedték, mert semmi baja nem volt. Aztán azt vettem észre, hogy mindig máshol vannak a "csípések" és egyre nagyobbak. Ezután a gyerek elkezdett fosni mint a lidérc és pár percen belül 39,8 volt a láza. Addigra már felnőtt tenyérnyi csalánkiütések voltak rajta tetőtől talpig, még az arcán is. Hűtőfürdő, Nurofen, irány a doki. Mire odaértünk, lement a láza és elmúlt a kiütés. Másfél hét alatt négyszer voltunk a gyerekorvosnál és háromszor rohantunk az ügyeletre. Az volt nagyon fura, hogy ahogy ment felfelé a láza, egyből jöttek a kiütések, vagy ha nem is volt lázas akkor ott, ahol melegebb volta bőre, pl. a ruha alatt mindig volt. A végén már hányt is. Szegénykém mindig fázott a betegségtől, én meg szedtem le róla a ruhákat: egy szál ujjatlan trikóban hagytam csak aludni és egy lepedővel takartam csak be(itt olvastam már többször, hogy a lázas gyereket vékonyan kell öltöztetni és betakarni). Annyi derült csak ki a dologról, hogy valami vírus okozta, vagy több egyszerre, mivel pont akkor aratott egy fosós-hányós errefelé.
  Aztán egyik reggel úgy ébredt, hogy nem volt semmi baja.
  Allergiához: ismerős testvérpár a hőmérséklet-különbségre allergiás. Klímás helyre, strandon hideg vízbe bemenni, onnan kijönni csak gyógyszerrel tudnak, vagy pillanatok alatt bedagad a fejük és a nyakuk. Ilyenkor olyanok mint a kínaiak, és fulladnak.

 • 2009.09.28 13:23:41dijon

  Kicsit lájtosabban, de ugyan ez történt a fiammal is a múlt héten. Tavaly, augusztusban bent tartottak minket a Madarászban, nehogy a légcső körül is ödémásodjon, idén jól reagált a fenistil kálcium kombóra, megúsztuk itthoni rémüldözéssel :(.

  A kicsi meg most kezdi, igaz más tünetekkel, neki kb két hete folyik az orra, doki szerint túl van a náthán, ez már csak nyálkahártya irritáció, valószínű valamilyen légúti allergia, de három éves kor alatt nem lehet tesztelni.
  ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

 • 2009.09.28 13:27:34dijon

  Békanőci, nekünk a tavalyi, valószínű sok szúnyogcsípés indította allergiás foltokat, ödémát öt hetes hasmenés követte. Szerencsére jól evett, ivott, nem száradt ki, de mai napig nem tudni, hogy mitől volt. Gastróra mire időpontot kaptunk (hét hét) elmúlt a hasmenés, semmit nem tudtak már mondani.

 • 2009.09.28 14:15:24Kockásfülűnyúl

  Én az őszibarack szőreitől produkálok hasonló tüneteket.Meg sem kell ennem a barackot, elég, ha érintkezek vele:)A Zyrtec csepptől visszahúzódik, nem viszket, csak csúnya és kellemetlen.

 • 2009.09.28 14:32:26mammina

  lehet az az anyag is amivel esetleg felmosnak bent, vagy fertotlenitik a jatekokat. de lehet siman amivel kimossak a tanyerokat. ezer oka lehet.

  nekunk az epertol volt michelin baba a gyerek ket evesen, bedagadt gegecsovestol mindenestol. 9 oran at fekudt a heim palban egy szem epertol. azota mar evett a nagyieknal mert elfelejtette szegenykem - regen volt - es a nagyiknak is hiaba mondom, es nem lett semmi. akkor az elso falatkatol indult a feje dagadni, utana a kezefeje, a kis bokaja, es akkor mar ultunk a kocsiban a cumisuvegben a harom kalcium tablettaval feloldva. a korhazban mar vittek is az orzobe. megneztek allergiavizsgalattal, es az eperre magara nem az, valoszinu amivel lemostak, lekentek, novesztettek, szineztek, akarmi.

 • 2009.09.28 14:34:34mammina

  egyebkent anyatej ide, oda, en mindkettot sokaig anyatejeztem, aztan a nagyobbiknak sosincs baja, a kicsi meg az osszes letezo "nem banto betegseget", szorulast, borkiutest, allergiat, ekcemat, csalankiutest, szunyogcsipes bedagadast, impetigot, produkalja. erre nincs rendszer.

 • 2009.09.28 14:41:37Pearl.79

  MM
  Amikor a kisfiam csak anyatejen élt még, nála is volt ilyen kiütés-foltosodás láz nélkül- vírus okozta. Ő fel se vette. A gyerekorvos, azt mondta, hogy lehet, hogy bevásárlás, vagy séta után/közben hozzáértem kézmosás nélkül és ha érzékeny fajta ennyi elég,

 • 2009.09.28 14:44:52madz

  én is vírusra tippelek, hallottam már hasonlóról

  a fiamnak volt rozeolája 9 hónaposan, az nem teljesen ilyen volt, magas lázzal indult, aztán kb 5-6 nap múlva megjelentek apró pici kiütésszerű pöttyök. az egész kb egy hétig tartott

  anyatejről szálljunk már le, elsősorban olyan betegségekkel szemben alakít ki fokozott védelmet, amelyek az emésztőrendszerrel kapcsolatosak vagy legalábbis onnan indulnak a kórokozók.

 • 2009.09.28 15:13:57keszianita

  MM, sajnos az allergiavizsgálat nemcsak egy vérvétel. ráadásul 3 éves kor alatt nem is megbízható az eredménye :(
  az én fiamnak volt hasonló kiütése: szúnyogcsípészszerű pöttyökkel kezdődött. ezek másnapra elhalványultak, és kijött máshol, szinte "vándolorltak". a harmadik napon már gyerektenyérnyi piros foltok voltak a gyerkőcön, majd az nap este már egybefüggő piros volt az egész teste. semmi más tünet. persze mikor máskor történt volna mindez, mint hétvégén. péntek-szombat-vasárnap az ügyeleten voltunk. már égett a pofámról a bőr. elsőnap calcium+fenistil cseppeket. másnap rectodelt kúp. vasárnap már szteroid injekciót kapott + fehérje mentes diéta. kb. 1 hétig tartott mire elmúlt az összes folt.

 • 2009.09.28 15:17:03mormi

  Mi Magyarorszagon a Heim Palban voltunk allergiavizsgalaton. Mivel protekcionk volt, a doki megcsinaltatta a teljes allergiatablat. Csak vervetel volt, az eredmenyt ugy 1 honap mulva kaptuk meg. Meg kell probalni kiharcolni, hogy csinaljak meg a vertesztet, ha nem mulnak a tunetek.


  Amugy en is azt javasolnam, hogy varni kellene, hogy ismetlodnek-e a tunetek. Mivel nalunk tejallergia van, a tunetek ugye nap mint nap jottek (csalankiutes es nagy voros foltok plusz ajak es szemdagadas), pedig csak anyatejen keresztul kapta a tehentejet.

  A masik: a calcium+Fenistil kombonal mar modernebb gyogyszerek is vannak, ugy tudom otthon is kaphato az Aerius nevu antihisztanim.

 • 2009.09.28 17:17:11nyúlmama

  Mother Mary,nekünk is volt ilyesmi-persze nem látom a lányod-és vírus volt, ahogy csutka mondta. Mondták a nevét is, de már nem emlékszem. Elmúlt, nem is jött elő többet.

 • 2009.09.28 19:18:30Kipikopii

  Hu, ez nagyon jo cikk volt, tobb ilyen valos problemamegoszto iras kellene. Engem ez izgat a szulesek ota, hogy hogyan fogom felismerni az allergiat, es hogy talalom ki mi okozhatta, s mit kell gyorsan reagalni.

  Mother Mary: ha nem volt allergiatok, akkor honnan tudtatok, hogy kalcium es fenistil kell? En vagyok total tudatlan, vagy orvos mondta nektek?

  Nagyon kivancsi vagyok a vizsgalati eredmenyekre, legy szives ird meg. Addig is jobbulast a kicsinek, kitartast a nagyoknak!

 • 2009.09.28 21:00:17Zsuzsi főz

  Nekünk is volt roseolánk, amikor a lányom 3 hónapos volt. 3 napig magas, lemenni nem nagyon akaró láz, majd ,ha a láz lement, kis piros kiütések, amik a betegség elmúlásának jelei. Egyébként most egy hete a lányom arcán van mindig máshol egy piros kiütésszerű valami, szerintem valamilyen ételtől, de nem tudok rájönni mi az. Láza nincs, egyéb panasz se, szerencsére. Fogzástól nem lehet ilyen?

 • 2009.09.29 12:49:28mammina

  kipikopi, ez egy amolyan "majdmindenki tudja" dolog, hogy a kalcium es fenistil gyors es hatekony segitseg ilyen esetekben, es ha kiderul megsem allergia bajt nem csinal. :-)

 • 2009.09.29 23:16:41huncut_kata

  2009.09.28 15:17:03mormi
  ehhez nem kell protekció, megcsinálják mindenkinek, akinél gyanakodnak allergiára (nekünk sajnos már 2x kellett, most megyünk harmadszorra :( )

 • 2012.06.27 21:54:11patmom

  Kedves MM! Sikerült megtalálni az okot ami kiváltotta kislányodnál a problémát? Hasonló cipóben járok kisfiammal, teljesen tanácstalan vagyok. Van, hogy eltűnnek a foltok fél napra, de mielőtt felocsúdnék már újra vissza is jönnek... a kivizsgálások folyamatban vannak, de megőrjít ez a helyzet!! Patmom

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta