SZÜLŐSÉG

Indul a Nemzetközi Babahordozó Hét

2009. szeptember 21., hétfő 12:03 |

A hordozókendőről minden anyukának van valamilyen véleménye, vagy imádja, vagy pedig messziről elkerüli, még azt a hangulatot is, amit ez a viszonylag egyszerű készítmény képvisel. Ezen a héten azonban mindenkinek lehetősége van arra, hogy közelebbi kapcsolatba kerüljön a kenguru eme alternatív fajtájával, ugyanis szeptember 21. és 27. között rendezik meg idén a budapesti Nemzetközi Babahordozó Hetet a józsefvárosi Kesztyűgyárban.

hordozo

Itt az ideje tehát, hogy a rendezvényre kilátogatva eloszlassunk magunkban néhány tévhitet a hordozókendővel kapcsolatban, mint például azt, hogy tarisznyás, hippi családok használják azért, hogy egyik kezükben az ekét, másikban pedig vadkendert tarthassanak!

Idén nagyobb helyszínen zajlik a Hét, szakemberek vállalkoztak a beszélgetések vezetésére, az előadásokra, a kendőkötési tanácsadásra, a tévhitek eloszlatására. Most is szó lesz a legfontosabb kapcsolódó témákról: a szoptatásról, az éjszakai gondoskodásról, a környezettudatos babagondozásról. Új téma is lesz: a fejlesztési divatok buktatói. Lesz látványos demonstráció, fotókiállítás, hordozós divatbemutató, tombola és még sok minden. Csak ortopédiailag helyes hordozóeszközt lehet majd kapni a hétvégi börzénken, válogatott könyveket és mosható pelenkát, olvasható a rendezvény sajtóanyagában.

A budapesti programok mellett több kerület (XIII., XV., Csepel) és más települések (Dabas, Eger, Érd, Körmend, Miskolc, Mór, Nagykovácsi, Nagyvárad, Pécs, Sárvár, Szatmárnémeti, Százhalombatta, Szekszárd, Szentgotthárd, Székesfehérvár, Szombathely, Tata és Veszprém) is csatlakozik a Héthez. A világon száznál is több helyszínen ünneplik ugyanekkor a testközelség boldogító hatását, segítenek a kezdőknek, pontos, tapasztalaton és kutatásokon alapuló információkkal látják el őket. A budapesti Babahordozó Hét fővédnöke, dr. Bagdy Emőke pszichológus.

Minden nap lehetőség van ingyenes hordozós tanácsadásra (hordozókendő-tanfolyam vezetőkkel), szoptatási tanácsadásra (LLL és IBCLC szoptatási tanácsadókkal), valamint a helyszínen fotókiállítás is megtekinthető és hordozós kisfilmet is nézhetünk. A zenés „hangulatkeltésben” Huzella Péter, Kardos Dániel, Vázsonyi János közreműködik, szombaton pedig Bognár Szilvia énekes ad koncertet.

Ezenkívül vásár is lesz a helyszínen, csütörtökön mosható pelenka börze, péntektől vasárnapig hordozóeszköz börze és egész héten könyvárusítás. Akinek kedve van, a programok előtt fél órával lehetőség van találkozni a Blaha Lujza téren a szökőkútnál, és együtt sétálhat le a többi lelkes látogatóval a Kesztyűgyárig.

Bővebben itt találhatók infók a programokról és a hétről: www.hordozas.hu. A belépés díjtalan! Szoptatni, pelenkázni lehet, valamint van játszósarok is.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.09.21 18:24:10cantaloupe

  FT,

  egy Babybjörn 9o-15o dollár, úgyhogy árban drágább, mint egy 4o-6o dolláros hordozókendő.

  Másrészt meg mindent úgy veszek, hogy 2 gyereket kiszolgáljon, de vettem turis rucikat is, és amit tudok, eladok vagy megy az Üdvhadseregnek.

  Józan ész ide vagy oda, szeretek erdőkben kirándulni, itt gyönyörű az ősz és ehhez kell egy hordozó. Olyat akarok, ami 2 évig kiszolgál 2 gyereket. Éppen az eszem próbálom használni.

 • 2009.09.21 18:27:34Crear_alien

  Keke80, nem kell :) egy 8-10 honapos gyereket elol hordozni mar nem kenyelmes a mamanak sem, mert nehez. egy 8-10 honapos gyereket mar haton vagy rovid tavon csipon (ez hosszutavon nagyon faraszto es nem is kenyelmes) kell(ene) hordozni. amikor a kiscsaj a hatamon van siman ellat a vallaim felett elore es nezelodhet oldalra is. a kifele hordozas negativ reszerol mar sokszor volt szo. bemasolom osszeszedve.

 • 2009.09.21 18:29:11Crear_alien

  Keke80, ime. ezek nem az en szavaim, csak masoltam most.
  * Nem valósulhat meg a fiziológiailag helyes teshelyzet, így a gyermeknél tartáshibák és hátfájás alakulhat ki.
  * Nem lehetséges a béka-lábtartás, így a csípő nem fejlődhet megfelelően.
  * Ingertúltengés: a babának nincs lehetősége elbújni az ingerek elől, nem bújhat a hordozóhoz.
  * Az ágyékrész fokozott terhelése miatt deformálódás, fiúknál herezúzódás alakulhat ki.
  * A hordozó személynél váll- és hátfájdalmak alakulhatnak ki. A keskeny, sokszor rosszul párnázott vállpántok csak rontanak a helyzeten.

 • 2009.09.21 19:20:41Ronja

  cantaloupe, merre laksz? szivesen kolcsonadom kiprobalni az Ergonkat

 • 2009.09.21 19:46:44sylblog

  Terhes kismamaként még vettünk egy alap kengurut, télen kezdtük volna használni (akkor volt 3 hónapos baba).Téli overállban nem fért bele a combja. Akkor kezdtem kutakodni alternatíva után, kendőről gyakorlati okokból már addígra letettem, hogy sok macera van vele a kötözési módokat megtanulni. Mei-tai-t vettem, bevált nagyon. Előlhordozás nem sokáig volt, mert nagyon hosszú volt a gyerkőc, mindig kihajolt és a szívbajt hozta rám. Mei-tai-ben csípőhordozás nem jött be annyira, legkényelmesebb számora gyerek 7-8 hónapos kora óta háti hordozás.Stabil, egyenletesen oszlik el a súly, még fájó derékkal is jól tudtam vele közlekedni.Mivel babakocsistul vittem le rendszeresen gyereket a másodikról (10 kg+13kg babakocsi) megszívta a derekam. Új technikát találtam, mei-taiben gyerek hátamra kézben babakocsi, így megyünk le, ha egyedül vagyok.

 • 2009.09.21 20:07:30cantaloupe

  Ronja,
  keleti part, MA állam, Worcesterhez közel. Nagyon kedves vagy.

 • 2009.09.21 20:11:18beddinge

  mei tai: az újabb típus igazán sak kb. 5 hónapos kor felett jó szerintem. legalábbis az új típus mindenképp - a régit a fejrésznél vissza lehetett hajtani, az újra viszont valami kapucnit csatolhatsz ha elalszik a gyerek (ne lifegjen a feje) vagy elkap az eső (kapucni nélkül is műxik amúgy)

  Viszont amíg kisebb volt, MINDIG üvöltött amikor beleraktam, mert nem látott ki belőle, mármint egyáltalán nem látott benne semmit, mert túl magas a cucc. Most, hogy már 5 hónapos és megnőtt, kilóg a feje, nagyon élvezte, pont ma töltött benne két órát és visáman nézelődött aztán egy nagyot szunyált.

  kendővel nincs tapasztalatom, de azt hiszem, annyiból jobb lehet, hogy már az egészen kicsi babát is hordozhatod benne. engem eleinte csak a kötözés riasztott, de már azt sem látom olyan veszélyesnek. ha lesz megint baba, lehet, beruházok egy kendőbe, meglátjuk. addig marad a mei tai, mert amúgy kényelmes neki is, nekem is.

 • 2009.09.21 20:13:51Crear_alien

  a mei tait lehet ugy roviditeni, hogy azt a reszet, amit a derekadra kotsz felhajtod olyan szelessegben, mint a pant maga es ugy kotod fel. ugy rovidebb lesz a body resze. erthetoen irtam le? :)

 • 2009.09.21 20:23:48Dudukly

  Sziasztok,

  tudtátok, hogy ebben is van másik programfűzér is? Az alternatíva: http://www.babahordozas.hu/babahordozo-het.html

 • 2009.09.21 20:30:16Crear_alien

  en ezt nem olvastam meg :( nem mintha tul sok helyre el tudnek jutni :p

 • 2009.09.21 20:34:08zskoncz

  de jó aki tud hordozni... :((( nekem már hónapok óta nem megy. annyira szar a derekam hogy lassan felemelni sem tudom, nem hordozni a lányom. (nem a kendő tette vacakká, gyárilag rossz.) de amig nem volt tul nehéz ugy 7-8 kilóig cipeltem mindenhová. szerette a kendőt, sajnos háton már nem tudtam hordozni. :(((( igy mi szinte mindenhová kocsizunk. hacsak a férjem nem cipeli. de ő meg nem hajlandó kendőt kötni.

  amugy a kendő jó,(nekem nandu van, helyi bababolt válaszékábol) csak kell egy idő meg egy viszonylag türelmes gyerek akivel lehet gyakorolni. vagy egy nagy mackó-kutya stb... de sajna gyakorlat kell hozzá. én csak 3 kötözést tudok rendesen megkötni, de az is elég volt. amikor ugy 6-7 honapos volt a lányom csipőn szeretett üldügélni. mindenhová igy mentünk a városban. mint egy kismajom ugy kapaszkodott belém a másik kezével meg hadonászott, mutogatott. azt birta.
  a mei tai elég jó dolog. és ha ügyes vagy nem nagy kunszt előállitani.

 • 2009.09.21 20:43:00tik-tak

  mei-tai-ra szavazok. Imádja ő is, én is ( és a hátam is!)

 • 2009.09.21 21:06:02panka

  Van kendőm is (nandu) meg egy baby björn kengurum is, de nem nagyon szeretem őket. Miután lefejtem magamról a hordozott gyereket, tuti nem vagyok szalonképes. A nyálát még csak-csak felfogom egy zsebkendővel, de az egész testemet nem tudom tamponálni, hogy ne izzadjak szét az út végére. Azt mondjátok meg nekem, hordozósok, hogy ezt a kérdést ti hogy oldjátok meg mondjuk áprilistól szeptemberig. Én konkrétan babakocsival, de tényleg érdekel a megoldás.

 • 2009.09.21 21:09:12dodóó

  Nagyon szuper kengurukat láttam a HÁDA turiban 1999-2999ft-ért.

 • 2009.09.21 21:26:14Crear_alien

  Panka, ha nincs rajtam a baba, akkor is izzadok, persze nem latszik meg annyira, mint amikor rajtam van a baba. ha olyan helyre megyek, viszek egy masik felsot es atveszem. seperc es minden megoldva :) ugyanezen okbol a gyereknek is van valtoruhaja.

 • 2009.09.21 21:28:58Ronja

  cantaloupe, akkor holnap reggel!

 • 2009.09.21 21:39:41zskoncz

  panka, amikor csak itthon cipeltem, mert nem volt hajlandó egyedül elleni, akkor volt hogy csak kendőben voltam... :D:D
  de mindegy mert ha olyan nagyon döglesztő meleg volt akkor nem mentünk sehová. csak reggel és este, akkor meg nem olyan vészes.

 • 2009.09.21 21:47:42madz

  na ez az egyetlen negatívuma nálam a kendőnek. igen, nyáron meleg. bár állítólag a hiperszuper tizenhuszonezresek nem annyira.
  ezért jobb olyankor a meitai

 • 2009.09.21 21:56:55Crear_alien

  Madz, igen. a mei tai valoban szellosebb lehet, bar az enyem belelt, szoval pont nem :) vannak vekonyabb kendok is, pl. gezkendo, vagy jaquard anyagu kendok. eros napsutesben mi sem mozdultunk ki leven a lanyom nagyon hoka es 3 perc alatt megegne, meg ha be is van kenve :( delutan 4 utan vagy reggel koran pedig meg nem volt annyira veszes. en babakocsival sem mentem volna ki olyan idoben, szoval minket ez nem korlatozott :)

 • 2009.09.22 08:25:01ági anyu

  Az első kettőmnél kengurum volt, a harmadiknál kendőm - ég és föld, ami a kényelmet illeti, a kendő javára, pedig nekem az egyik kezem le van bénulva, tehát elvileg nehzen kötöztem :)

 • 2009.09.22 08:35:29ági anyu

  Ja, és már járó, de még gyakran felkéredzkedő gyerekhet jószívvel ajánlom az easy rider hordozóövet. Zseniális

 • 2009.09.22 08:40:12hinta-palinta

  Itt van egy kicsit összeszedve, hogy kifelé miért ne.
  http://www.mei-tai.hu/kifele-ne/

 • 2009.09.22 09:21:28Tjuca

  e_e!

  azért vannak ám, akik meg tudják oldani kis korkülönbséggel született gyerekeik transzportálást hordozás nélkül is. lehet nehéz elképzelni, de létezik. :-) pl. én. meg 15 évvel ezelőtt sokan mások.

 • 2009.09.22 09:23:54Temptation

  Nekem is a 2. és 3. gyerekem között 1,5 év van (a legnagyobb 4 éves volt amikor tesója lett), és én is megoldottam.De akinek a kendő jó, hát hadd hordja.Nem vagyunk egyformák.

 • 2009.09.22 09:27:56bölcsésztanár

  Szerintem a mei tai rulez. A kendő nekem is nagyon meleg volt nyáron, a hátrakötés meg bonyinak tűnt. Aztán varrattam egy mei tai-t, nagyon egyszerű feldobni benne a gyereket a hátamra, jól eloszlik a súly, úgyhogy egy-két óráig még nehéznek se tűnik.
  Megyünk is du. a kerületi helyszínre, hátha másoknak is megtetszik.

 • 2009.09.22 09:40:49Tjuca

  Temptation!

  nem írtam, hogy ne kendőzzön, aki szeretne. csak e_e többször kifejtette, hogy elképzelése nincs, hogy aki nem hordoz, hogyan oldja meg a feladatot.
  nekem speckó a nagyobb gyerek jár, vagy gurul, kisebb meg babakocsiban van. és lazán jók vagyunk bp-dunakeszi viszonylatban bárhol.
  szóval ez olyan, hogy van ugye a csokitorta. nem mindenki szereti a többségnek bejön. na de azt mondani, hogy aki nem eszi, az hogyan tud élni csokitorta nélkül, az kicsit furi. lehet megkóstolta, és nem jött be, vagy lehet gondolkodik, hogy megkóstolja, és az is lehet, hogy nem is kóstolta, mert neki nagyon jó a puncsfagyi is.:-)

 • 2009.09.22 10:00:03Temptation

  Tjuca: oké, nem veszekedni akarok:-)
  Meg lehet oldani, és tényleg nem értem én sem miért gondolja valaki, hogy másképp nem lehet:-)

 • 2009.09.22 11:45:12Ördög

  Nekem van erszényem, mei tai-om és ergo-m is. Az erszény nagyon jó volt újszülött kortól kb. 4 hónapos korig, imádtam, minden belefért a zsebeibe, a gyerek is nagyon szerette. (Persze jó lesz mlg csípőn hordásra, ha már ülni tud.) Aztán mei tai-jal hordoztam elöl, mert előre szerintem az kényelmesebb és ergo-val hátul, mert hátra meg az. Az ergo inkább csípőre terhel, a mei tai pedig vállakra.

 • 2009.09.22 11:45:58Ördög

  Viszont a mei tai-jal magasabbra tudom jóval kötni hátul, mint ahova ergo-val teszem.

 • 2009.09.22 12:12:50Ronja

  egyebkent nincsen valakinek egy felesleges Ergo szukito? ujszulottnek. megvennem..

 • 2009.09.22 12:13:39Ronja

  je...

 • 2009.09.22 12:41:13herbivore

  ergo-használók, hordozó szakértő anyukák,
  tanácsot kérek

  egy hónapos a kislányom, a rugalmas kendőt nagyon utálja, azt látom rajta, hogy a szorossága nem jön be neki
  a babaerszényben jobban elvan, de az sem az igazi, ráadásul óriásbébinek született, már most öt kiló, és nekem nem túl kényelmes az erszény
  viszont muszáj lenne megoldani a hordozást...

  képek alapján az ergo nagyon tetszik (még újszülött szűkítővel használnám), de szerintetek az kevésbé szoros, mint a rugalmas kendő? nekem úgy tűnik, de ti mégis közelről látjátok
  segítsetek, légyszi, mondjatok okosat :)

  (sajnos nem tudunk kimenni a hordozóhétre)
  előre is köszi

 • 2009.09.22 12:50:51dini78

  Szerintem gyerekfüggő a hordozókendő. Az én türelmetlen pici lányom teljesen kikészült mire feltekertem magamra az 5m anyagot. És ha sikerült is beleraknom, akkor viszon max.5 percet bírt benne maradni. ordított! na jó, elraktam jó mélyre, majd vettem egy kengurut. CAM-es, nagyon jó volt, csakhogy a lányom ebben sem maradt meg max. csak 10 percet. és akkor jött az, hogy babakocsival mentünk mindenhová. :DDD
  Megszületett a fiam. januaár eleje, fiamat beöltöztettem, alig bírtam bepaszírozni a kendőbe, a kislányomat viszont mivel még nem tudott járni, így babakocsival toltam. Ez volt az első és egyben utolsó alkalom, mivel majd megszakadtam mire hazaértünk a boltból, pedig a bevásárolt cucc mindössze 2 kg volt. :D
  Megszületett a 3. gyerkőc. Kendőt már be sem vetem, mert időm nincs magamra feltekerni, mert a két nagyobb közben már a világ végén járna. Így maradt a kaneguru a legkisebbnek, vagy a babakocsi. Mindkettőben bealszik 5 perc után. Assze ő a legnyugodtabb...de most már nekem nincs türelmem. :DDD

 • 2009.09.22 12:52:21Laliath

  herbivore
  nem tudsz kölcsönkérni valakitől vásznat kipróbálásra? Egészen másképp tart, mint a rugalmas. Ekkora súlynál neked is kényelmesebb lesz, és mivel sokkal szélesebb, a baba is másképp van benne.
  Az én lányom jobban szereti, mint amennyire a rugalmast szerette.

 • 2009.09.22 12:53:20dini78

  Bocs, a sok elírásért, csak közben altatom a picit, nehogy felébressze a 2 nagyot. :DDD

 • 2009.09.22 12:54:08Meni

  Herbivore, kenguru? Nekem a fiam utalta a kendot, pedig korababa, es nekik aztan kulon ajanlott. Viszont kenguruban tok jol elvolt...

 • 2009.09.22 12:57:59dini78

  Herbivore
  nekem van egy olyan CAM-es kendőm is, amit nem kell feltekerni,hanem felcsatolható. Jól tart...csak azzal meg az volt a baj,hogy majdnem teljesen vizszintesen van benne a baba. Ez annál a gyerkőcnél jó, aki szeret feküdni...de aki inkább függőben érzi jól magát, annál szerintem nem fog beválni.

 • 2009.09.22 12:58:31pockondi

  herbivore,

  én ugyan csak a kisfiam 4 hónapos korától használtam az ergot (tehát szűkítő nélkül), de szerintem elég szoros az is, még ha nincs is úgy belebugyolálva a gyerkőc, mint egy kendőbe. A másodiknál ki fogom próbálni szűkítővel is, remélem, szereti majd a kicsi.

 • 2009.09.22 13:02:37herbivore

  Laliath, ki fogom próbálni a szövött kendőt, bár kezdem feladni a reményt :)

  Meni, a kenguru alatt mire gondolsz? mert én épp ezért néztem az ergót, mintha az nem lenne ilyen passzírozós

  egyébként azt a fejet kéne látnotok, amikor legutóbb a halál békés, nyugodt babát beletettem a kendőbe, hogy akkor próbáljuk újra :) előbb felháborodás aztán kétségbeesés :) feladtam, kivettem, azonnal abbahagyta az üvöltést

 • 2009.09.22 13:06:00dini78

  Herbivore
  akkor a te "barátod" a babakocsi lesz...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

 • 2009.09.22 13:15:17herbivore

  dini78,
  haha :)
  tényleg az, de néha még nekünk is muszáj lenne babakocsi nélkül menni
  a hordozás egyelőre az én lányom szerint a kézben hordozást jelenti :)

 • 2009.09.22 13:17:03herbivore

  pockondi,
  ez nem túl megnyugtató :)

 • 2009.09.22 13:29:25Laliath

  herbivore
  kezdetben enyém is üvöltött, nem értette, miért passzírozgatom, aztán lassacskán elhallgatott. Mostanra már - ha jó passzban van, nem épp aludna meg ilyesmi - akár csendben végig is tűri a felkötési ceremóniát. Meg persze kicsit én is ügyesedtem, már gyorsabban megy, nem tart percekig az egész cécó :)

  De ha nagyon nem jön be neki egyik forma sem, akkor lehet, hogy tényleg csak a kocsi marad. Gyereke válogatja.

 • 2009.09.22 13:29:35dini78

  Herbivore
  az én 2 hónapos kislányom pl. a chicco kengurut nagyon imádja. Komolyan, ha beleteszem, rámhajtja a kis fejét és már alszik is.
  Komolyan, az én családom olyan, mint az állatorvosi ló. Mindent kipróbáltunk...na jó, egy kis túlzással mindent. :DDDDD

 • 2009.09.22 13:56:02e_e

  kedves Tjuca,
  en is megoldhatnam mashogy is, mint hordozassal, mondjuk nekem kisebb a korkulonbseg, mint 1.5 ev, de erre van a testverkocsi. a gond az, h van olyan gyerek, aki, ha babakocsiba rakod, azonnal orditani kezd. az en kisebbem peldaul ilyen. szoval jol eltologathatom oket egymas mogott ulve a testverbabakocsiban, mig hiszterias-fulladasos-orditorohambol alomba merul a kicsi a vegkimerultsegtol, parszor meg is probaltam, de en inkabb akkor a hordozast valasztom, ahelyett, h kinoznam a gyerekemet. mar ha nem bantalak meg vele.
  (erthetetlen, komolyan az olyan reakcio, mint a tied. lattal olyat, h en valahol lehulyeztem, leugattam a csak babakocsit hasznalokat? akkor miert kelsz ki ilyen agresszivan ellenem?)

 • 2009.09.22 14:09:20dini78

  ez nagyon tetszik!!!! :DDDD
  "2009.09.21 16:58:12rita a felcser
  Minden ami oldschool jon vissza.
  Otthonszules.Kendo.Mocsokban jo jatszani.Szoptatas amig ki nem fogy a tej.
  Majd elmulik ez is."

 • 2009.09.22 15:40:54cantaloupe

  Ronja, tényleg ennyire közel laksz???
  Dobj egy mailt légyszi a blacktulip11 kukac gmail pont com-ra!

 • 2009.09.22 16:09:29opti

  Herbivore,

  kb két hete ugyan ez volt a gondom, fiam nem szereti ha összepaszírozom a kendőben csecsemőtartásban. Akkor kaptam ezt a linket itt aporontyon, és bár nekem sima len kendőm van és nem is ilyen hosszú, azért szerintem igazán klassz.
  http://www.youtube.com/watch?v=1-VHUEM6K0Q&feature=related

  Amúgy nekünk a sima keresztkötés jött be, lába kilőg, békésen szuszog. Nagyon szereti ő is én is, minden nap használjuk. Próbáld ki, sima keresztben igazán nincs megnyomorgatva :)

 • 2009.09.22 17:33:28szerencsefia

  Herbivore,

  az ergóval még egy gond lehet, de csak ha az átlagosnál kisebb termetű vagy véknyabb vagy: nem tudod elég szorosra húzni magadon, és ha lötyög, az rendkívül kényelmetlen. (Ez most független attól, hogy a gyereken mennyire szűkíted.) Ki kell próbálni. Nekem ezért nem jött be. Nálunk a kendő volt az aduász, de az újszülöttkori fektetett, féloldalas megoldásokat a lányom is utálta. Már majdnem feladtam. Öt hónapos volt, amikor elmentünk tanfolyamra, attól kezdve gyakorlatilag már csak hordoztam, és súlyából adódólag csakis háton, mert a babakocsit többé nem fogadta el. Üvöltve tiltakozott. Hébe-hóba még mindig felveszem a hátamra, ha nagybőrönddel utazunk. (28 hónapos, 13 kiló)

 • 2009.09.22 19:03:39herbivore

  köszönöm a tippeket!

  opti,
  én a sima keresztkötést is nagyon szorosnak érzem, de ez valószínűleg abból adódik, hogy rugalmas kendőt használunk
  ki fogom próbálni azt a youtube-os kötést is, hátha...

  szerencsefia,
  annyira nem vagyok vékony :)

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta