Hétvégi programok: Szünet után szüret

szuret

Az ősz, annak ellenére, hogy az elmúlást jelképezi, sokkal inkább a dolgok újrakezdését szimbolizálja a hétköznapok világában. Mivel a gyerekeknek szeptemberre kiürül a szekrénye, a hétvégi programokat valahol determinálja a következő: „Tényleg kinőtted a tornacipőd? Azt hittem, még jó…Esőkabátod sincs? És hol vannak a pulcsiid? Benti cipő?” A fennmaradó időben, amit nem boltban töltünk, kergessünk lepkéket a parkban, nézzük, milyen szép a barnuló erdő, vagy tanítsuk meg a gyereket végre biciklizni, mielőtt beköszönt a sáros idő. És szüreteljünk.

BUDAPEST

Zöld Pardon

Tanévnyitó Kamaszfesztivál lesz a ZP-ben még ma, azaz pénteken 10:00 órától 18:00 óráig, s igazán aktuális programmal szórakoztatják a látogatókat, hobbibörze és szakkörkiállítás személyében.

Hungexpo

Az OKTATÁS HETE / GYERMEKEINK JÖVŐJE címmel nyílik kiállítás szeptember 9-től 13-ig a Hungexpo területén, a BNV alatt, a B pavilonban. Nemcsak egy, hanem öt témában várja az érdeklődőket a rendezvény, a 10. Nyelvparádé, a Tanfolyam- és Állásbörze és a Tanulj, dolgozz külföldön’. A Business Language Show már egy egészen más megvilágításból lehet érdekes, ugyanis vállalatvezetőz, döntéshozók részére lehet érdekes, valamint a Gyermekeink jövője című képességfejlesztési kiállítás is itt tekinthető meg.

Gödör Klub

Szeptember 11-12-ig rendezik meg a VI. Költészet Vásárát, mely Párizsban egy hétig, nálunk pedig két napig tart, s a költészet és a líra előtt hajtunk fejet felolvasásokkal, beszélgetésekkel és koncertekkel. Szombaton 12:00 órakor Gryllus Vilmos és a Kaláka Verskoncert gyerekeknek című műsorát láthatjuk többek között, 20:00 órakor pedig Szülő-gyerek párbaj lesz kortárs költők verseivel, Vallai Péter és Lackfi János előadásával. A belépés 12-én, délelőtt ingyenes, napijegyek a helyszínen válthatók (1000 Ft)

Pataky Művelődési Központ

A III. Mesefesztivál veszi kezdetét szombaton 10:00 órától 17:00 óráig, s Európa leghíresebb meséit láthatjuk, hallhatjuk különleges előadásokban a helyszínen. A belépő 500 forint.

Petőfi Csarnok

Szombaton a Petőfi Csarnokban Országos Szezonnyitó Táncházi Mulatság lesz 17:00 órától. Az ország minden területéről és a határon túlról érkező táncházmozgalom előadói mellett hagyományőrző népművészek is jelen lesznek. 17:00 órától Aprók tánca lesz a Kolompos együttessel.

Feneketlen-tó

A Magyar Dal Napja alkalmából vasárnap Gyermekdal Színpad lesz a helyszínen, a fellépők között lesz Gryllus Vilmos, a 100 Folk Celsius és Farkasházi Réka is.

VIDÉK

Noszvaj

Kezdődik a szüret, így a helyiek a Noszvaji Pince-napok és a Kemencében Készített Ételek Napja alkalmából tehetnek pénteken és szombaton egy kellemes gasztronómiai utazást. Nemcsak sütés és főzés lesz, hanem igazi szüreti hangulat is a csodálatos táj környezetében.

Békéscsaba

A VIII. Csabagyöngye Szüreti Mulatság keretében kézműves foglalkozás várja a látogatókat, valamint táncház és ügyességi játékok szórakoztatják a közönséget, mindenféle finomság kíséretében. Lesz kemencében sült lángos és még gyümölcskóstolás is.

Gyöngyös

A Gyöngyösi Szüreti napokon 100 Folk Celsius koncert lesz vasárnap, 11:30 órakor a Fő téren.

Mosonmagyaróvár

A „Szigetköz Ízei, Vármegye Borai” Fesztivál szeptember 11-13-ig szórakoztatja a látogatóit. A palackozott borok, pálinkák, sajtok és mindenféle egyéb finomságok mellett különböző műfajú zenei produkciókat láthatunk, valamint a kézművesség szerelmeseinek sem kell hiányolniuk kedvenc elfoglaltságukat. Szombaton 10:00 órakor a Három kismalac című zenés mesejátékot nézhetik meg a látogatók, a Vár-árokban, vasárnap 17:00 órakor pedig Korpás Éva Csalogató gyermekkoncert című előadását hallgathatja meg a közönség.

GYEREKMENTES ÖVEZET

Sokszor gondolkodom rajta, hogy mi ebben a nagy durranás, mármint abban, hogy gyerekmenetesen akarunk lenni, amikor ott az egész munkaidőnk, úgy vagyunk nélkülük a nap nagyobb részében, mintha nem is lennének. Még akkor is, ha az agyunk hátsó szegletében mindig ott vannak, szeptembertől kicsit azért könnyebb dolgunk van. A Magyar Dal Napja (szeptember 13.) alkalmából azért érdemes lesz néhány órácskára elkéretőznünk a „főnökeinktől”, mert sok jó programra elmehetünk. A Klubrádió udvarában például vasárnap 17:00 órakor Palya Bea koncert lesz, 18:10 órakor pedig Somló Tamás énekel majd. A Zöld Pardonban pedig a Szerzők Rock Színpadon 14:30 órától 21:15-ig folyamatos programok lesznek, többek között 20:15 órakor PUF-al és 21:15 órakor Hooligansszel.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek